Fujifilm FinePix Z1 zwart - Reviews

Specificaties
Megapixel
5,1 megapixel
Optische zoom
3 x optische zoom
Kleur(en)
zwart
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 10 reviews die zijn achtergelaten voor de Fujifilm FinePix Z1 zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,2

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende
  • Voldoende
  • Goed
  • Uitstekend
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Jeroen Stenneke 30-05-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,8
Ik heb de camera nu 1 jaar en 4 maanden. Na de eerste 4 maanden een defect: zoom error. Via de garantie is de lens vervangen bij Fuji. Nu, nét 1 jaar verder opnieuw de melding zoom error in het scherm. Kan nu geen foto's meer maken en de garantie is voorbij.
Voor mij géén fuji meer... te storing gevoelig!!

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Rene Heijnen 24-01-2007
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

9,8
Ik liep op een dag bij mijn lokale fotoboerin naar binnen op zoek naar een camera. Na 10 minuten liep ik naar buiten met dit toestelletje en een extra geheugenkaartje. Ik heb hem gekocht voor 300 euro (half jaar geleden) in totaal, inclusief geheugenkaartje en een tasje die er omheen past.

Ik had dit toestelletje in 5 minuten door. En ben er zeer tevreden mee! De kwaliteit van de foto's is uiteraard niks in vergelijking met een camera met een echte zoombare lens, maar dat hoef je ook niet te verwachten bij zon compacte camera. Ik gebruik hem regelmatig. Ik ben erg te spreken over de accu (geen battereien en gaat langer mee), ik ben 2 weken op vakantie geweest ermee en ik heb het dockingstation helemaal niet nodig gehad. Het displayschermpje is erg groot en handig. De videokwaliteit is perfect! Zelfs als het geluid te hard is past het toestelletje zich aan. Je hoeft geen klepje eraf te halen, gewoon openschuiven en je kunt beginnen. En zo kan ik er nog wel uren over doorblijven typen!

Het is gewoon geweldig om dit toestel altijd bij je te hebben, waar je ook heen gaat. Geen moeite doen met afstellen, gewoon klikken die hap! Leuke camera voor mensen die gewoon simpel foto's willen maken zonder veel poespas. Ik heb geen enkel probleem ondervonden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Amy Kirkland 18-12-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

7,4
In bezit van bedrijf en maak af en toe foto's, maar vind teveel beeldruis bij
foto's binnenshuis. Vind ook de prijs veel te hoog voor een 5.1 megapixel met 0
(!) optische zoom. Camera heeft veel moeite met maken van mooie macro shots.
FujiFinepix 470 vind ik daarentegen weer een super fijn ding.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

biancav 09-07-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,4
Heb het fototoestel een paar weken in bezit en het is een erg fijne camera.
Schitterende foto's.

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Sydney1980 06-03-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,5
Na lang wikken en wegen heb ik besloten de Z1 te kopen (zwart) en ik ben er
ontzettend blij mee. Helemaal mijn ding: een kleine snapshot camera,
betaalbaar, lekker snel, stylish, eenvoudig in het gebruik en een goede
fotokwaliteit gezien zijn compactheid. Ik hoop dat ik er lang plezier van zal
hebben.

Enige minpuntje vind ik het docking station. Ik reis veel en het is vervelend
om de hele mikmak mee te moeten nemen - alleen een snoertje zou handiger zijn.
Dat wist ik van tevoren, maar omdat de Z1 goedkoper was tov gelijkwaardige
supercompact modellen, heb ik dat voor lief genomen.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Obeja 09-12-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,6
De eerste z1 had een hot(dode) pixel midden in het lcd schermpje. Deze
omgeruild voor een ander exemplaar.
Ik heb de camera helaas weer moeten terugbrengen. Ik was niet tevreden over de
beeldkwaliteit met flits.

Buiten in de zon heb ik niet getest, maar binnenshuis heb je erg veel ruis op
de foto. Het was echt om te huilen. Ik heb ook een Fuji s5000 en ik wilde een
kleine camera om altijd bij je te kunnen steken. Ik had wel goede verwachtingen
van dit apparaat, maar voor binnenshuis (met flits) is het echt waardeloos. Ook
de autofocus werkt slecht in low-light.

Verder is het wel een super cameraatje, mooi schermpje, eenvoudig in gebruik.
Maar als je kwaliteit gewend bent in alle licht-omstandigheden, dan is niet wat
je zoekt.

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Daphne M. 07-12-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,8
Sinds een paar dagen in het bezit van deze camera in de zwarte uitvoering
(superstyle!!).

Heb lang getwijfeld tussen een Sony DSC T5 en deze Fuji Finepix Z1 maar ben
zeer tevreden over mijn keuze. De Sony is wat groter en ook minder
gebruiksvriendelijk (accu moet uit de camera worden gehaald om op te laden en
dat vind ik toch een groot nadeel). En natuurlijk ook het prijsverschil.

Dat de Fuji hele mooie foto's kan maken wisten we al omdat we al jaren in het
bezit zijn van een Fuji APS-camera. Foto's maken in de Sportstand is geweldig
voor het fotograferen van bewegende mensen en dieren, iets wat heel prettig is
met kinderen die altijd in actie zijn.
Het kleine formaat is wel wennen want je zet makkelijk je vinger voor de lens.
Verder moet ik nog veel oefenen. Het menu is even wennen maar onze kinderen
hebben beide een Fuji Digital Q1 en zij konden moeiteloos met onze nieuwe
camera door het menu komen, dus zal het mij ook nog wel lukken. Gelukkig zit er
een uitgebreide Nederlandse gebruiksaanwijzing bij die ik er voorlopig dan maar
even bij houd.
Minder vind ik wel dat er geen beschermtasje bijzit en 16 mb geheugen is ook
wel erg weinig. De prijs wordt meteen een stuk hoger als je er nog een extra
geheugenkaart bij koopt. En ik mis een beetje grip om de schuif te openen. Met
gladde vingers gaat het wat moeilijker, maar ja optisch gezien zou een
geribbeld stukje aan de voorkant niet mooi zijn.
Ik hoop in ieder geval nog veel plezier van deze camera te hebben.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Eric vd H. 30-11-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Zeer tevreden. het is een compacte mooie camera die je in je borstzak overal
mee naar toe kunt nemen. Doorslaggevend voor mij om te kopen was:
- optische lens die inwendig beweegt (geen kans op vastzittende lens door stof)
- ondanks kleine camera een groot zoekerbeeld
- Een goede afdrukknop. Bij de meeste kleine camera's is deze te klein.
De camera heeft veel mogelijkheden en een goede foto-kwaliteit. ik heb er een
beschermingshoesje bijgekocht en de 16 mb geheugen is te klein. Dit heb ik
vervangen voor 512 mb. Er zijn veel mogelijkheden, dat betekent dus wel even
leren. Prettig is dat de bijgeleverde handleiding uitgebreid is en in
duidelijk Nederlands. De afgebeelde camera is in het zilver. De mijne vind ik
persoonlijk mooier: zwart met een zilveren rand

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Se Loen 09-10-2005
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
De FinePix Z1 heeft mij verast ondanks de lovende woorden hier en verder op het
internet.
Voor Hub Magnée helaas pech en het is te hopen dat Fodor wat sneller zijn
service gaat geven want meer dan 1 maand wachten voor een toestel wat net 2
maanden nieuw is lijkt mij zeer slecht. Dit hadden ze gewoon om moeten ruilen !

Nu mijn ervaring met de FinePix Z1.
Het toestelletje is mooi om te zien en plat in formaat. Ondanks het kleine
formaat toch goed vast te houden alhoewel dat in het begin even zoeken is want
anders staan mijn eigenvingers ook op de foto. Het Display is groot en
duidelijk. Het kan zelfs even lichter gezet worden als het nodig is. Het
Display is de enige zoeker op dit toestel.
De automaat is prima maar kan worden afgeweken in Manuaalmode. Deze
handbediening is beperkt tot Witbalans, Belichtingscompensatie, meting
integraal of Spot.
De Iso waarde is in te stellen tot maar liefst 800 !! Uiteraard treed er ruis
op maar het is goed bruikbaar waar nodig.
Uiteraard zitten er ook presets op (voorinstellingen) zoals close-up, landschap
sport en nacht.
De Macro werkt erg prettig en snel. Dit geldt ook voor het toestel zelf.
De video is zeer goed. Ik heb tot nu toe geen fotocamera in handen gehad die
ook goed video kan opnemen in 30 beelden per seconden 640x480 pixels met goede
kwaliteit (15 minuten op 1 GB geheugen). Uiteraard is een groter xD
geheugenkaart dan wel nodig. Waarvoor er maar een 16MB wordt bijgeleverd is
voor mij een raadsel. Daar kunnen maar 5 foto's op in hoogste resolutie!
Het meegeleverde station is gemakkelijk in gebruik. Door de camera in het
station te plaatsen wordt de verwisselbare accu (lijkt inductief) geladen en of
met computer/TV verbonden.
Ook kan het station worden meegenomen en op een statief worden geplaatst voor
foto's met lange tijden. Hier is goed over nagedacht.
Kwaliteit van foto's zijn goed tot zeer goed. Ik ben druk in de weer geweest
met mijn Canon A95 en mijn FinePix Z1. Het doet voor elkaar niet veel onder. De
A95 heeft echter wel volledige hand bediening en deze heb ik bij het testen
niet gebruikt.
De FinePix is licht en klein en maakt goede foto's met simpele doch bruikbare
opties.
De zeer goede 3x optisch zoom laat het inwendig in de kast gebeuren en er komt
geen lens naar buiten. Ook heeft dit grote kleinood een digitale zoom (+/- 6x)
maar geeft dan kans op ruis.
Bij mij zit dit toestelletje bijna elke dag in de borstzak. Een goed
beschermend etui(tje) heb ik in de doos niet kunnen vinden en dat vind ik
jammer.. Tenslotte wil je toch zuinig zijn op zo een mooi apparaatje wat veel
meer is dan een hebbedingetje.
Hub Magnée had het al over het infrarood en kon hem zelfs bedienen met een
afstandbediening.. misschien wil hij hier nog even schrijven over welke
afstandbediening het gaat. Het lijkt mij handig in de natuur in het station op
een statief en dan met afstandsbediening op een klein afstandje.
Kortom….. ik heb er een maatje bij

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hub. Magnée 20-09-2005
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,4
Speciaal dit toestel gekocht omadat Fuji vaak heel goed uit tests komt en dit
nieuwe toestel in je borstzak past, maar ook niet te klein en te licht is om
goed te fotograferen. En vooral omdat, in tegenstelling met soortgelijke app.
deze tot 800 ASA gaat. Tegenvaller was dat je geen foto's op je pc kan
weergeven met daarop de opnamedatum vermeld, wat volgens mij met de meeste
andere apparaten wel kan. Afdrukken met een meegeleverd programma kunnen
(achteraf dus) wèl van datum voorzien worden. De Z1 is mooi plat en blijft dat,
zelfs bij het inzoomen. Nadeel is wel dat je snel met je vinger voor de lens
zit, maar dat zal een kwestie van wennen zijn.
Na 2 maanden echter was het uit met de pret en was ie kapot, ondanks dat ik het
apparaat en de toebehoren behandeld heb als waren het de kroonjuwelen.
Inmiddels is mijn vakantie om, zonder de beschikking gehad te hebben van de,
o.a. daarvoor gekochte, Z1 en wacht ik, al ruim een maand (!), wanneer het
Fodor Reparatie, in Etten-Leur, behaagt mij mijn fototoestel gerepareerd terug
te sturen.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Slecht

Reageer