Nikon COOLPIX AW130 geel - Reviews

8,2 Lees 9 reviews
Specificaties
Megapixel
16 MP
Optische zoom
5 x
Filmen in full-hd
Ja
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 8 reviews

8,2

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Voldoende
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Tory A 11-10-2016 Product paar maanden in bezit

Solid camera, Great for activities

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
It's a great camera. Loads of features, very surprised at what this camera can do. Pictures turn out great. Usually a Canon guy, but liked the reviews on this camera verses the Canon option. Only downside of this camera is having to keep the battery compartment open to charge the battery. Kind of awkward. You can buy a separate battery charger for more money of course. Good thing is the battery last a long time so I don't have to charge often. Even with GPS and wifi use. The wifi options and software on phones is clunky compared to other ones I've used. Had to delete the app and reinstall for it to work better. Also the Nikon software for downloading pics is confusing and not as straight forward as Canon's. Had to get used to it and fumble my way around. Other than that it's a great camera. Has been covered with water and shaving cream at several youth events and still works great. People are surprised I have such a "nice camera" in the middle of the action.

Pluspunten

  • Good battery
  • Lots of features
  • Good pictures

Minpunten

  • Awkward charging
  • Heavy
  • Nikon Software

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Steven 07-10-2016 Product paar dagen in bezit

Degelijke camera, gekocht voor inspectiewerk op de bouw

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Degelijke camera met intuïtieve bediening (als je Nikon gewend bent).
Ontspanknop gaat relatief zwaar, waardoor ik in het begin regelmatig onscherpe foto's had.
Onhandig dat de accu alleen ín de camera opgeladen kan worden (dus niet los in de lader te klikken), zodat je een losse reserve accu niet kunt opladen als je met een nieuwe doorwerkt.
Acculader is lomp vormgegeven, past niet handig in een tas. Waarom geen rechte lader , zoals bij 99% van de mobiele telefoons geleverd wordt?
Er wordt alleen een (lange) draagriem voor om je nek meegeleverd, een polsriempje voor bevestiging aan één kant zou handig zijn. Die heb dus maar van mijn Coolpix 2200 uit 1997 gehaald...

De camera is prima, maar de bijgeleverde accessoires zijn voor een camera van bijna € 300 onder de maat.

Pluspunten

  • Degelijk, stof- en waterdicht
  • Intiutieve bediening

Minpunten

  • Accu niet apart van de camera op te laden
  • Lompe grote acculader
  • Geen polsriem

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Voldoende
Goed
IngvB 06-12-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,4
Fijne camera, makkelijk te bedienen, maakt mooie scherpe foto's. Ook onder water. De kinderen kunnen er ook goed mee overweg. Later deze maand een duikvakantie, ben beneiuwd naar de resultaten van de foto's.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Yvonne 06-12-2015 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
Heel erg fijn apparaat. Nog niet alle mogelijkheden gevonden. Bij macro heel soms niet het hele beeld verlicht; deel wordt zwart wat overigens niet storend is maar niet altijd de bedoeling.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
alleepeter 04-12-2015 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,2
Ik verwachtte niet veel in eerste instantie van de camera maar dat hij op zijn minst zou voldoen. Boven verwachting kan ik onder water heel heldere en scherpe foto's maken. Uiteraard heb je niet zoveel mogelijkheden als op bijvoorbeeld een digitale spiegelreflexcamera, maar deze neem ik dan ook niet mee het water in :-)
De behuizing is echt robuust. Kan tegen een stoot(je). Bediening is vrij eenvoudig.
Wat mij betreft een echte aanrader om mooie foto's onder water te maken voor een nog redelijke prijs

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Thomas 03-12-2015 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,4
We hebben deze camera nu alweer een tijd. De camera is ongelofelijk duurzaam en ziet er netjes uit. Hij is ideaal voor de actievere cameragebruiker. De fotokwaliteit is zeer goed en ook het maken van foto's en films onder water werkt boven verwachting. Al met al een veelzijdige camera.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Adelyne 02-12-2015 Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,8
Foto kwaliteit is goed genoeg voor zo'n compact camera. Het start snel op.Bediening is goed. Scherm is niet echt krasbestendig.Ook jammer dat er geen manual mode op zit. Long exposure schieten (bv 30sec) is ook niet mogelijk.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Uitstekend
MAJ1970 08-10-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

5,2
Ik was van plan mijn onderwatercamera te vervangen en daarom wou ik deze camera proberen. De gedachte om overal dezelfde camera te gebruiken stond mij wel aan.

Kwaliteit foto: Goed beeld. Moeite met een donkere omgeving
Mogelijkheden: Goed. Diverse leuke opties. Waaronder diepte waarop de foto is genomen. Wel voor elke duik eerst nulpunt ingeven.
Gebruiksgemak: Door het plaatsen van knoppen aan de zijkant blijf je zoeken. Het schudden van de camera helpt je door het menu gaan. Tot nu toe werkt het amper. Door de plaatsing van de knoppen zijn deze met dikkere handschoenen of mensen met grote handen slecht te gebruiken
Vormgeving: Net zoals alle andere camera's.
Degelijkheid: Hier gaat het ineens een stuk slechter met de camera. Na 1 duik al krasjes op het scherm. De robuustheid die Nikon prijst is ver te zoeken.

Ik vind de camera boven water veel te lastig te bedienen. De knoppen zijn geschikt gemaakt voor onder water gebruik. Dit merk je als je boven water de knoppen gebruikt, deze gaan zeer stroef. Onder water zit alles op een plek waardoor het niet makkelijk bruikbaar is. Door de combinatie vind ik het helaas een camera geworden die het op alle fronten "net niet" is geworden. Dit was voor mij de reden om hem niet te nemen en toch maar weer voor een onderwatercamera te gaan en een aparte normale camera.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Onvoldoende
Slecht