ATAG A244C - Reviews

8,2 Lees 17 reviews
Laagste prijzen
Specificaties
Type cv-ketel
combi HR
Vermogen
24 kW
Warmwatercapaciteit bij 40°c
13 liter per minuut
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 17 reviews

8,2

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Otto 25-05-2016 Product kwartaal in bezit

Goede betrouwbare ketel

Algemene score

9,0
Op advies van de installateur deze ketel gekozen. Inderdaad en zeer goede keus, werkt goed en een zeer goede constante warmte in de woning, met daarbij zeer goed douche comfort. Met daarbij ook nog besparing in de gaskosten.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Ray 28-01-2016 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,0
Prima betaalbare ketel makkelijk te bedienen en geeft genoeg warmte voor ons hele huis. Watertemperatuur ook mooi costant kortom gewoon een hele goede cv-ketel. heel tevreden.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Jantje 03-01-2016 Product half jaar in bezit

Algemene score

6,7
Ketel die doet wat ie moet doen. Geen omkijken naar.
Stil tijdens gebruik.

Bediening op ketel zelf is niet logisch waardoor je altijd het boekje nodig hebt.

De ketel is gecombineerd met zonne warmte collector. In de zomer is hierdoor het tapwater heter dan ingesteld op de ketel wat gevaarlijke situaties kan geven.

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Voldoende
twiede 23-06-2015 Product half jaar in bezit

Algemene score

8,8
Fijne, redelijk geprijsde CV ketel.

Let op!!

Er zijn nog ketels met een onzuinige CV-pomp.
Zorg dat je een CV toestel krijgt met zuinige A-label pomp!
("Oude" voorraad mag nog verkocht worden).

Ketel zelf geïnstalleerd; flexibel leidingset gekocht ivm. additionele vloerverwarming.

Omdat de Atag One kamerthermostaat nog niet op mijn smartphone werkte, de Chronotherm III aangesloten.
Ketel is duidelijk hoorbaar (brommen). Werkt haast op vol vermogen.

Nu modulerende Atag One aangesloten. Ketel is lekker rustig.
Alleen op vol vermogen(warm water vraag) bromt hij nog en is een ruis in de radiatoren te horen.

Ben tot nu toe tevreden over de instelmogelijkheden van de ketel en zijn smartphone app.

Heb helaas de "oude" CV-pomp, maar hoop op coulance van Atag.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Hanswilma 23-05-2015 Product maand in bezit

Algemene score

8,8
Na de vorige ketel is dit een hele verbetering de kamers worden nu gelijkmatig op temperatuur gebracht en niet meer een 4/5 graden warmer dan de ingestelde temperatuur,ook met het douchen geen probleem meer met temperatuur schommelingen,dus voor mij een prime ketel.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Tientje63 18-03-2015 Product maand in bezit

Algemene score

8,5
Het is lekker warm in huis. Het koelt niet meer zo snel af. De ketel hangt op zolder en daardoor duurt het wel erg lang voor het water in de keuken warm is. Wat ik een groot nadeel vind is dat er zo weinig water uit de douche komt. Ik moet de warm waterkraan helemaal open draaien en dan nog wat koud er bij. Maar dan heb je nog geen echt goede straal. Dit is echt een minpuntje voor mij.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Zonnepaneelkees 25-01-2015 Product maand in bezit

Algemene score

8,5
Zeer mooie gelijdelijke warmte afgifte zodat altijd gelijke warmte Zeer zuinig in gebruik.Heb ook de voorganger gehad beviel ook goed Vorige 15jaar gehad

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
T0mas 27-09-2014 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,5
Energiewacht heeft deze cv ketel voor me geinstalleerd. Daarna geen omkijken na gehad.

Ik hoor hem niet, Mooi ontwerp en lekker klein. Vormgeving ziet er goed uit en de gebruikshandleiding is makkelijk te lezen.


Mijn eerste mijn indruk is dat het een zeer solide betrouwbaar apparaat is.

Maar hoe alles op de langere duur werkt moet nog blijken.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Goed
Eric_1977 25-03-2014 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Op advies van installateur deze Atag aangeschaft. Snel warm, gemakkelijk in gebruik icm Atag Wize.Erg stil ook en neemt weinig ruimte in. Voor nog geen € 900,= ex Wize en installatie heb je een prima ketel.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
GijsG 20-03-2014 Product maand in bezit

Algemene score

7,5
Prima ketel, doet wat hij moet doen. Na de installatie geen omkijken meer naar gehad. Temperatuur van tapwater en CV-water zijn gemakkelijk in te stellen. Een hele verbetering t.o.v. van onze vorige ketel waarbij de hele kap eraf gehaald moest worden om bij het bedieningspaneel te komen. Behoorlijk stil maar ik hoor hem toch nog wel in de slaapkamer eronder. De capaciteit van het tapwater is voldoende voor de douche maar je moet niet ook ergens een warmwaterkraan open zetten.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Voldoende
Voldoende
jackypee 24-11-2013 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,0
We hebben deze Atag ketel 4 maanden geleden gekocht als vervanging van een 14 jaar oude Atag Blauwe Engel (met klein voorraadvat).
Deze laatstgenoemde begon storingen te krijgen en ik wilde er geen geld in stoppen voor reparaties. De leverancier van de nieuwe bracht ons in contact met een lokale installateur die hem voor een redelijk (ketelwebsiteprijs + 45%) bedrag vakkundig leverde en installeerde.

warmwater:
In de comfort stand is er snel warm water beschikbaar. In de eco stand (water in de wisselaar wordt niet warm gehouden) duurt dit een stuk langer: ca. 1 minuut.
Toch kies ik voor de eco stand omdat hiervoor de ketel niet regelmatig opgestart hoeft te worden om het water warm te houden (het hele jaar door). Dit is gunstig is voor de levensduur en het energieverbruik.
Het was ook de reden om niet meer te kiezen voor een voorraadvat (naast het verschil in aanschafprijs). De hoeveelheid en warmte van het water is verrassend hoog voor zo'n klein doorstroom toestel en voor ons ruim voldoende.

Verwarming:
Sinds een maand gebruiken we ook de CV functie. Zoals al door anderen gemeld begint de ketel met een rustige start om geluids-tikken in leidingen en radiatoren te voorkomen.
Dit werkt, maar daardoor duurt het even voor het verwarmen goed op gang komt. Er is veel verwarmend vermogen. Tijdens het regelen zijn er toch nog regelmatig tikken in leidingen te horen maar de ketel zelf maakt weinig geluid.

Algemeen:
Het opgenomen elektrisch standby vermogen is tegenwoordig een stuk lager dan vroeger. Maar ik denk dat dit nog wel lager kan.
De in te stellen functies op de ketel zijn beperkt maar voldoende. Misschien is er met intelligente communicatie meer mogelijk, maar ik ben gehecht aan onze Chronotherm 4 aan/uit thermostaat.
Ik ben blij dat er tegenwoordig meer openheid is om zelf een ketel te kiezen en te kopen.

Conclusie:
Ik ben tot nu tevreden over dit toestel en raad hem aan als een basis toestel met goede prestaties voor een (relatief) lage prijs.
Hou wel rekening met een verdubbeling van de uitgave als je het toestel laat installeren.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Goed
A.Walker 21-11-2013 Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,5
Bediening, digital en erg makkelijk.
mooi vormgeving.
erg zuinig.
neemt weinig plaats in beslag.
mijn indruk is een zeer solide betrouwbaar apparaat.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Goed
henkw83 17-10-2013 Product half jaar in bezit

Algemene score

7,8
Goede ketel. Moet afwachten op langere termijn hoe de ketel zich houd. Verder is hij gebruiksvriendelijk en vrijwel geruisloos.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
beeldman 15-10-2013 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
super eenvoudige bediening, geluidarm, in enkele uren geplaatst,
snelle levering van warm water als CV warmte wordt geleverd

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
pmtlwdd1 11-10-2013 Product maand in bezit

Algemene score

8,5
vrijwel geruisloos, wat een verschil met onze oude ketel en een stuk kleiner, ook de thermostaat heeft veel mogelijkheden

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
hedwich.agnes 23-02-2013 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Ik ben u al erg tevreden nadat ik deze ketel voor de winter heb laten plaatsen. De ketel warmt op een geleidelijk manier de kamer op, maakt geen lawaai. Gebruikshandleiding is goed leesbaar.
warmwater voorziening: er zit geen boiler in en dat wist ik ook van tevoren. Mij is duidelijk gezegd dat ik geduld moet hebben als ik ga douchen. het duurt ongeveer 10 liter water voordat het water op gewenste temperatuur is. Die eerste 10 ltr. water spaar ik op voor andere doeleinden, Dus dit is geen echt probleem

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
r.treurniet 22-02-2013 Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,8
We hebben tot nu nog geen problemen ondervonden, alles werkt prima, makkelijk te bedienen, etc.
hoe alles op de langere duur werkt moet nog blijken.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende