Mijn oude Radson HR-ketel was aan vervanging toe en op marktplaats heb ik deze (nieuwe)ketel medio 2017 gekocht met de I-sense thermostaat en de Remeha Avanta 35C op 29 dec.2017 zelf (vakkundig) gemonteerd en ingeregeld.
Deze ketel kan ik prima inregelen voor mijn hoofdvloerverwarming en kan de HR-functie optimaal benut worden met een aanvoertemperatuur ingesteld op 44'C en een retourtemperatuur van ca 33'C (combinatie vloerverwarming 22'C en radiatoren ca 37'C.
Het gasverbruik was tot 2017 1800-2000 m3 en met deze ketel in 2018 1403 m3, met de hele beneden verdieping middels vloerverwarming verwarmd (vrijstaande woning).
Ik moet nu iets langer wachten op heet tapwater (oude ketel had een 60 liter boiler) maar verder alleen maar lof voor deze kleine compacte ketel. Bad snel gevuld en altijd behaaglijk warm in huis. Mooie mogelijkheden in de I-sense-klokthermostaat, zoals vakantie op datum in te vullen, waarbij een minimale instelbare ruimtetemperatuur wordt gehandhaafd en de warmwater-tapspiraal niet direct stand-by staat en dan geen gas verbruikt.
Verder nog geen storing gehad met de ketel.
Pluspunten
- compact
- optimaal benutten HR-functie
Minpunten
- Iets langer wachten voor heet water