Inventum BM50 - Reviews

Specificaties
Max. broodgewicht
500 gram
Max. duur timer
13 uur
Geschikt voor cakedeeg
Ja
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 16 reviews die zijn achtergelaten voor de Inventum BM50 op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,1

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Nicolagol 28-01-2014
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

5,3
Na een half jaar laat de coating los van kneedhaak. Geen garantie volgens Inventum. Kneedhaak is ook niet meer te verkrijgen via onderdelenshop. Knap waardeloos.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Slecht
Nicolagol 28-01-2014

Via helpdesk toch een kneedhaak gevonden.

Joepy Hilversum 30-01-2014

Hallo Nico, het lijkt mij het beste om de gehele coating van de kneedhaak te verwijderen en gewoon blijven gebruiken.

Maar heb je enig idee hoe dat gekomen is, door harde noten of andere harde prod. zoals suiker vind de coating niet zo prettig, het zoetigheid wat ik gebruik is keukenstroop, het is erger als de coating in je bakblik loslaat.

Laat iets van je horen, groeten Joop Hilversum.

lindavv 06-05-2014

Bij mij laat de coating ook al los. Kunt u mij de helpdesk eens doorgeven? Ik had graag ook een nieuwe kneedhaak besteld.

Reageer

lindavv 14-01-2014
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,3
Heb deze broodmachine nu toch al een paar maand in mijn bezit en ben er nog altijd heel tevreden over. Heb al gewoon wit brood gemaakt, een volkoren, een 7 granen en dit weekend zelfs een rozijnenbroodje. Allemaal even lekker en simpel. Heb het kortere programma ook eens één keertje uitgeprobeerd en vond het broodje dan niet echt goed. Was niet goed gerezen. Dit is een toestel dat ideaal is voor twee personen. Om de twee dagen hebben we hier een vers gebakken broodje. Nooit oudbakken brood op die manier.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

LovelyLady 25-09-2013
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,7
Een aantal weken deze broodbakmachine in huis, en ik kan nu al niet meer zonder. Voorheen nog nooit zelf een brood gebakken; het leek me allemaal zoveel werk. Maar dit valt echt mee. 'S avonds de ingrediënten erin, timer aanzetten, en 'S ochtend wordt je wakker met een heerlijke geur van vers brood.

De smaak van het brood is ook heerlijk, lekker luchtig. We zijn met zijn tweeën, dus een brood van 500 gram is voldoende voor ons. Er zijn veel verschillende recepten te vinden op internet, dus genoeg afwisseling, en voor elk wat wils. Ik heb nog geen cake en jam gemaakt met de inventum BM50, dus daar kan ik nog niet over oordelen.

Een ander pluspunt is dat de machine klein en compact is, hierdoor past hij mooi onderin het keukenkastje.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Annelies0305 24-09-2013
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,7
Ik heb deze broodmachine ongeveer anderhalve week in mijn bezit en ben er tot nu toe heel tevreden over.

Het brood van 500 gr is ideaal voor 2 personen. Momenteel werk ik nog met alle ingrediënten afzonderlijk, maar dan vind ik het brood toch redelijk zwaar. De volgende keer dat ik bloem koop, ga ik echter all-in-one bloem kopen omdat ik al ondervonden heb bij mijn ouders dat het brood dan toch wat lichter is. De andere functies heb ik nog niet getest.

De periode om een brood te bakken, duurt wel vrij lang vind ik. 3u05 voor een brood van 500gr is redelijk veel. Dit zorgt er misschien voor dat het prijsvoordeel aan thuis bakken daalt. De snelbakfunctie heb ik nog niet gebruikt uit schrik dat het brood onvoldoende kan rijzen. De volgende keer ga ik dit eens uitproberen.

Al bij al vind ik het zeker een degelijk product voor deze prijs.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende

Reageer

xo03la 24-09-2013
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,0
De instructies zijn helder en klaar. Het apparaat is direct gebruiksklaar. Het is leuk om samen iets te proberen, na verloop van tijd verspreidt zich een aangenaam geurtje. Na afloop is het snel schoongemaakt en opgeruimd

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

RAKlomp 24-09-2013
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
De hoeveelheid aan brood is niet een gebruikelijke, het is een klein brood wat je hiermee kunt maken. Daardoor kun je niet de pakken uit de supermarkt gebruiken, maar moet je zelf gaan 'mengen'. Verder uitermate tevreden met het gebruik, en de eerste broden zijn al gebakken. Erg lekker en makkelijk om te doen.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend

Reageer

Bookeloo 24-09-2013
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

6,0
Na twee bakbeurten kapot, waarschijnlijk de elektronica.
Opgestuurd naar service centrum van Inventum.
Afwachten wat er verder gaat gebeuren.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Onvoldoende
Joepy Hilversum 05-11-2013

Hallo Bookeloo, wij zijn nu al enige tijd verder, heeft u al reactie van de leverancier, het is altijd een teleurstelling als iets zo snel kapot gaat en dan is de service erg belangrijk.

Vriendelijke groet, Joop Hilversum.

Reageer

R. van Hoof 24-09-2013
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,7
Sinds een paar dagen heb ik deze broodbakmachine in huis. De gebruikershandleiding is heel duidelijk. Ik heb afgelopen weekend voor het eerst een bruin brood gebakken! Een kind kan de was doen. S'ochtends hing er een heerlijke broodlucht in huis. Ik kon niet wachten totdat ik het brood mocht aansnijden. Het brood smaakte heerlijk. Ik ben dan ook heel tevreden over deze machine.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

lindavv 23-09-2013
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Wij zijn met ons tweetjes en dit broodje is juist goed van formaat zodat we maar om de twee dagen een broodje moeten bakken. Heel simpel in gebruik. Heel simpel in onderhoud en voor een klein huishouden iedere keer weer een vers knapperig broodje.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

erkan87 23-09-2013
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,3
Echt een super uitvinding. Wij maken dagelijks een lekker broodje. Zetten het aan voor het slapen gaan en volgende ochtend heerlijk vers brood op de plank. Geen verspilling meer met brood weggooien oid. Gekocht via ibood.nl, koopje!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

yves.sr 23-09-2013
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
... "goed begonnen is half gewonnen !" ...
... wij hebben deze broodbakmachine in dienst sinds een tweetal weekjes en na wat testen met bloem, gist, volgorde van inbrengen en programmakeuze zijn we er eindelijk in geslaagd de perfecte combinatie te vinden om een heerlijk broodje te bakken; geen speciale mixed bloempakketten maar gewone bloem van een bekend merk verkocht in een grote winkelketen in pakken van 5kg welke we zelf mengen naar smaak , en gedroogde gist (blauwe pakjes) uit dezelfde groothandel, best te bewaren in de ijskast...
We kennen dit soort machines wel want we gebruiken ze sinds meer dan 15 jaar; eerst begonnen met een 1.5kg machine voor ons gezin van 5, dan overgestapt naar een 750gr model toen we nog met zijn tweetjes thuis bleven maar eigenlijk was dat nog tè groot en werd er telkens veel brood weggeooid.
Nu bakken we elke dag dag een vers broodje en worden we 's morgens wakker met een heerlijke geur in huis.
In al die tijd is dit al het 5de merk en dus heb ik geen echte langdurige ervaring met Inventum; hopelijk doet hij het beter dan al de vorige welke we telkens weer vervingen, niet omdat ze stuk gingen, maar door problemen met de kuip of de kneedhaak waarvan de spare-aankoopprijs bijna even duur was als een komplete nieuwe machine !
Dus nu maar duimen voor het vervolg, maar alvast Bravo voor onze eerste indruk !

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jasperdejong 23-09-2013
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,3
Ik heb de broodmachine nu 2 weken in gebruik. Heel eerlijk; had ik geen hoge verwachtingen van een automatische machine. Bak al jaren brood met de hand. Maar omdat dit veel tijd kost en ik smorgens graag vers brood wil, ben ik toch overstag gegaan.

De inventum BM50 is een prachtig product.
En bakt ook nog eens een prachtig product.
Ideaal is de timer die je instaat steld 13 uur vooruit te plannen.

Het gebruik is zeer invoudig en staat duidelijk uitgelegd in het bijgevoegde boekje. Hoeveelheden, soorten en variable worden beschreven.

Het brood is voor ca3-4 personen meer dan voldoende om te ontbijten. Dus niet om een brood te bakken voor het hele gezin voor meerdere keren. Maar dit was juist voor mij een voordeel. Gezien we met 2 volwassen en 1peuter zijn.

Mijn dochter is ook helemaal om, elke morgen vers brood.

Ideale machine voor weinig geld.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

henkjose47 23-09-2013
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,7
Prima aankoop. Mooi klein formaat om op te bergen. Zeer gebruiksvriendelijk. Mooi deisign.
Werkt perfect, veel mogelijkheden.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

matchware 23-09-2013
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

7,3
Goede machine.
Voor ons ideaal omdat we maar met 2 zijn en zo iedere dag van een vers gebakken brood kunnen genieten.
In het begin lukte het niet goed om een goed brood te bakken, maar ben er dan al snel achtergekomen dat het kwam door te oude bloem (all in one mix) waar de gist niet meer van werkte.
Een tip voor iedereen dus: gebruik dus verse bloem (all in one mix) of gist.


smakelijk

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

gwi 20-03-2013
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Fijne broodbakmachine, niet zo'n lomp ding. Heerlijk vers brood, alleen de lucht al...... Wij wilden juist een kleintje omdat wij een versgebakken brood eigenlijk dezelfde dag het allerlekkerste vinden. Dan is een 500 grams brood meer dan genoeg is om een dag van te eten met een paar personen. Degelijkheid lijkt me prima in orde in de periode van een paar maanden dat ik 'm heb en Inventum is een bekend merk.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

ajax45 18-03-2013
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,7
Tijdje terug hebben we deze machine gekregen van vrienden. Doet gewoon prima waar ie voor bestemd is, af en toe eens een leuk broodje maken. Online even een leuk recept opzoeken en gaan! Enige minpuntje wellicht de capaciteit(500gr.) maar voor ons eigenlijk voldoende.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer