Afbeelding van soundbar aangesloten op een TV

Black Friday: Soundbar kopen en aanbiedingen

Zet Black Friday 2020 in je agenda als je nog een soundbar kopen wilt. Op deze dag doe je dat namelijk met hoge kortingen. 27 november is het zo ver. Dan vind je in de verscheidene webshops mooie soundbar aanbiedingen en prijsdalingen op populaire merken. Zoek je nog een goede Sonos deal of een goedkope Samsung-soundbar, houd de acties tijdens Black Friday dan goed in de gaten. Deze tips helpen je op weg.

Een flink aantal (web)shops als Bol.com, MediaMarkt, Coolblue en Amazon hebben de afgelopen jaren meegedaan met Black Friday. Via de websites van de winkels was het mogelijk om televisies, smartphones maar ook zeker soundbars te reserveren. Daarnaast is het de vorige jaren zo geweest dat je rechtstreeks via de fabrikant korting kon krijgen. Dit ging vaak in de vorm van een cashback. Als je een goede deal ziet, wees er dan snel bij want de voorraad is beperkt.

Soundbar Black Friday aanbiedingen van vorig jaar

Prijzen van soundbars lopen sterk uiteen maar vaak ben je wel meer dan 100 euro kwijt. De duurdere modellen kosten al snel enkele honderden euro's. Dus als je daar een goede deal kunt pakken, wees er dan snel bij. De prijs is o.a. afhankelijk van de geluidskwaliteit en ondersteunde functies. Daarover zo meer, hoe zagen de acties er vorig jaar uit?

Vorig jaar waren dit enkele opvallende Black Friday soundbar deals:

  • Bose SoundTouch 300 van € 799,00 voor € 500,00
  • Samsung HW-Q60R van € 433,00 voor € 299,00
  • Sony HT-S350 van € 178,00 voor € 159,00

Afgaande op vorig jaar wordt verwacht dat veel modellen van topmerken goedkoper te verkrijgen zal zijn. Of je nu een Sonos soundbar, Teufel Soundbar of Samsung soundbar zoekt, grote kans dat je een paar tientjes of zelfs meer van de reguliere prijs kunt afsnoepen. Veel merken die handelen in audioproducten, hebben ook soundbars in hun assortiment. Andere populaire merken zijn o.a. Sony, Harman Kardon, Bose en Philips.

Er zijn veel verschillende uitvoeringen van een soundbar te verkrijgen. Zo heb je uitvoeringen met en zonder subwoofer. Bij een aantal modellen kun je kiezen om de subwoofer er los bij te kopen. Daarnaast is bij een aantal modellen de subwoofer weer draadloos en bij de ander bedraad. Er zijn dus talloze opties wat betreft de keuze voor een geschikte soundbar. Lees daarover meer op onze soundbar informatiepagina.

De deals van fabrikanten die ook televisies produceren doen vaak aan een combinatie-actie. Als je naast een televisie ook een soundbar koopt bij bijvoorbeeld Sony of Samsung krijg je extra korting. Voorgaande jaren kreeg je een gedeelte van het aankoopbedrag terug van de fabrikant.Dit jaar worden soortgelijke deals verwacht.

Goedkope soundbar kopen: Waar op te letten?

Hoe vind je nu de beste soundbar voor onder jouw tv? Kort een paar zaken om op te letten. Wat je misschien over het hoofd ziet maar zeker van belang is: het formaat van de soundbar. Soundbars worden telkens compacter maar nemen - met name in de lengte - wel de nodige ruimte in op je tv-meubel. Het zou zonde zijn als jenieuwe aankoop niet op je tv-meubel zou passen. Je vindt deze informatie door op een product te klikken in ons soundbar-prijsoverzicht en het specificaties-tabblad te openen. Onder 'inhoud en afmetingen' vind je wat je zoekt; pak dat meetlint er maar alvast bij!

Je vindt hier overigens ook alle andere informatie die van belang is bij je soundbar-aanschaf. Let er o.a. op of de soundbar-aansluitingovereenkomt met je televisie. De soundbars zijn doorgaans via een HDMI-kabel of optische snoer te verbinden. Vaak zijn allerhande apparaten ook draadloos aan de soundbar te koppelen, via wifi of bluetooth. Je stuit wellicht ook op termen die je niet gelijk iets zeggen, zoalsHDMI-ARC en S/PDIF. Lees daarover meer in ons artikel over soundbar-functies.

Overige soundbar-kooptips voor Black Friday

Rond Black Friday kun je zomaar een soundbar onder de 100 euro kopen. En een soundbar van rond deze prijs is al een hele verbetering ten opzichte van het standaard geluid dat uit je televisie komt. De duurdere modellen zijn in verhouding misschien wel nog voordeliger. In ons prijsoverzicht kun je filteren op merk. Zo zie je sneller of die Sonos Beam of JBL Bar die je op het oog had, in prijs is gezakt. Vink ook de andere specificaties aan die voor jou van belang zijn. Wil je bijvoorbeeld een soundbar met subwoofer of hoeft een zware baspartij niet zo nodig? Keuze volop.

Het is slim om alvast enkele modellen uit te zoeken, zodat je dit niet op Black Friday zelf hoeft te doen. Dan wil je juist snel toeslaan, omdat de voorraden vaak beperkt zijn. Heb je jouw toekomstige soundbar al voor Black Friday uitgekozen, stel er dan een prijsalert voor in. Dit doe je via het icoontje van een belletje. Stel het bedrag in dat je maximaal aan de soundbar wil uitgeven. Je krijgt automatisch een mailtje zodra de prijs ver genoeg is gezakt. Of zet de pagina alvast in de favorieten van je browser, zodat je die ene goede soundbar-deal niet mist!

Meer deals? Check ze allemaal op onze Prijsdalers-pagina

Naar de deals!