Vakantiefotografie - Beste camera's en handige kooptips

Wanneer je op reis gaat, leg je graag de mooiste momenten vast voor later. Andere landen lenen zich dan ook bij uitstek voor vakantiefotografie. Ben je op zoek naar tips voor de mooiste plaatjes, of vraag je je af wat de beste vakantiecamera is? Lees dan snel verder.

Je bent er al over uit: je wil een camera kopen voor al je vakantie-kiekjes. Maar er zijn veel opties. Ga je voor een travelzoomcamera of een spiegelreflexcamera? Of een speciale outdoor-camera? We helpen je hier beslissen.

Stel je gaat voor een spiegelreflexcamera. Bij ons vergelijk je modellen van populaire merken om zo de beste camera het goedkoopst te vinden. Dat niet alleen, we staan ook stil bij alle mogelijkheden en functies van zo'n luxe fototoestel.

Top 10 beste vakantiecamera's van dit moment

Naar de Top 10

De cameradrone is aan een enorme opmars bezig. Met deze relatief goedkope quadcopters kun je op eenvoudige wijze prachtige overzichtshots van bijvoorbeeld landschappen maken. Ideaal op vakantie, natuurlijk. Lees hier meer.

Als je een mooie foto hebt gemaakt is het heel verleidelijk hem meteen op sociale media zoals Instagram te delen. Maar voordat je dat doet is het een beter idee om hem eerst te bewerken. Daar bestaan veel fotobewerkings-apps voor.

Wil je deze vakantie echt bijzondere foto’s maken? Wanneer je deze vijf cliché’s en vaak gemaakte fouten vermijdt, ben je al een eind op de goede weg! Maarten Jacobi van Zoom.nl en Shutr.photo geeft handige tips.

Met de Zoom Academy leer je online een betere fotograaf te worden. Kijk eens naar de cursus Landschapsfotografie, waarmee je al het moois dat je op vakantie ziet nóg beter leert vastleggen. Of de basiscursus Reisfotografie!