Stofzuiger - met deze tips houd jij je vloeren netjes schoon

Ieder huishouden ontkomt niet aan een stofzuiger. Of het nu hoogpolig tapijt is of een laminaten vloer, of je rekening moet houden met dierenharen of niet - geregeld de vloer schoon houden is een must om je huis netjes te houden. Op deze pagina vind je al onze artikelen over stofzuigers en de bijbehorende tips.

Wil je een nieuwe stofzuiger kopen? Dan kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van de beste stofzuiger. Met behulp van onze tips kun je snel en simpel bepalen welk soort stofzuiger voor jou het meest geschikt is.

Voor ieder huishouden is wel een passende stofzuiger te vinden. Van de traditionele steelstofzuiger tot de kleine kruimeldief en de futuristische robotstofzuiger. Vergelijk hier verschillende soorten stofzuigers.

Top 10 beste stofzuigers van dit moment

Naar de Top 10

Iedere bezitter van honden of katten kent het probleem van die vervelende haren. Katten- en hondenharen zijn bijzonder moeilijk te verwijderen. Lees in dit artikel over de beste stofzuigers voor dierenharen.

Op de vraag ‘wat is de beste stofzuiger’ is geen eenduidig antwoord te geven. Wil je de beste stofzuiger kopen, dan hangt dat helemaal af van je behoeften. De vraag moet dus eigenlijk zijn: wat is een goede stofzuiger voor mij? 

In een schoon huis terug van vakantie met een robotstofzuiger?

Stofzuigen is voor de meesten niet het meest favoriete huishoudelijke klusje. Maar waarom zelf met een slang of steel in de weer als je het ook voor je kunt laten doen? Met een robotstofzuiger is stof verleden tijd, en je hoeft er (bijna) niets voor te doen. In dit artikel lees je alles over een robotstofzuiger

Hoe onderhoud ik mijn zakloze stofzuiger?

Oók een zakloze stofzuiger dient af en toe onderhouden te worden. Het stofreservoir kan volraken en de filters kunnen slijten. Na het lezen van dit artikel weet je hoe je je stofzuiger schoonmaakt en in topconditie houdt. 

Welke stofzuiger past het best bij mij?

Een stofzuiger is een stofzuiger, toch? Nou, niet helemaal. Afhankelijk van je gebruik en je woning past de ene stofzuiger net wat beter bij je dan een ander. Welke soorten stofzuigers zijn er, hoe zit het met de zuigkracht en wat betekenen de reinigingsklassen? Wij leggen het uit