Cv-ketel - handige tips en bruikbare informatie voor alles rondom je cv-ketel

Iedereen wil er in zijn woning warmpjes bijzitten, nietwaar? Daar komen cv-ketels om de hoek kijken, die er voor zorgen dat je centrale verwarming naar behoren werkt. Er zijn veel zaken om op te letten bij het kopen van een nieuwe cv-ketel, en op deze pagina vind je alle informatie en tips die je zoekt.

Een nieuwe cv-ketel kopen doe je niet zomaar, want je wilt voor jouw huis uiteraard de beste cv-ketel. Voordat je een volledig nieuwe cv aanschaft, is het verstandig om je grondig in de materie te verdiepen.

Je hebt een nieuwe cv-ketel nodig, maar je hebt geen idee waar te beginnen? Kieskeurig zet de verschillende soorten ketels, de voor- en nadelen van diverse modellen én de belangrijkste valkuilen op een rij. Vergelijk cv-ketels hier.

Top 10 beste cv-ketels van dit moment

Naar de Top 10
Welke cv-ketel past het beste bij jou? Start de keuzehulp!

Onderhoud kost geld, en dat ding doet het toch nog? Dat hoor je vaak als mensen wordt gevraagd over het onderhoud van hun cv-ketel. Toch is het wel degelijk belangrijk, en we leggen je hier uit waarom.

Uiteraard: als je ketel stuk is, dan moet je hem vervangen. En dan zo snel mogelijk, want anders heb je geen warm water en geen warm huis. Er zijn ook andere scenario's denkbaar waarin je cv-ketel vervangen een optie is.

Heb je besloten een nieuwe cv-ketel aan te schaffen? Dan is het soms zinvol om gelijk óók een nieuwe thermostaat te kopen. Wat dacht je van een slimme thermostaat? We wegen hier de voor- en nadelen af.

Tot 1 juli 2018 was het verplicht om nieuwbouwwoningen aan te sluiten op het gasnet. Na die datum worden bijna alle huizen ineens gebouwd zónder gasaansluiting. Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Cv ketel kopen, huren of leasen?