LG F4WV708P1 - Reviews

Specificaties
tile-Energieklasse
A+++-40% energieklasse
tile-Geluidsniveau
48 dB (centrifugeren)
tile-Vulgewicht
8 kg vulgewicht
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 15 reviews die zijn achtergelaten voor de LG F4WV708P1 op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,2

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Dennis 19-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie slimme wasmachine met stoomfunctie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

8,0
De wasmachine nu enkele weken in gebruik. Hiervoor had ik een Indesit wasmachine die inmiddels zo’n 6 jaar oud is.

Uiterlijk
De LG wasmachine heeft een modern uiterlijk. De deur die bestaat uit Tempered Glass samen met de moderne draaiknop zorgt grotendeels voor een mooi uitziende wasmachine, al zie je door dit glas wel een stukje minder.

Bediening
Het menu en display is duidelijk, overzichtelijk en makkelijk te bedienen. Met de draaiknop kies je het juiste wasprogramma en op het touch display stel je de gewenste extra opties in: Aantal graden, hoeveelheid toeren, stomen, kreukvermindering, voorwas en einduitstel.

Wifi
Met behulp van de wifi functie in combinatie met de smart app kun je een geschikt wasprogramma kiezen en de wasmachine op afstand starten. Ook kun je via de app een extra wasprogramma downloaden (bijv. jeans programma). Een vereiste is wel dat de “wifi” functie op het display ingeschakeld moet zijn om de wasmachine op afstand te kunnen starten. Je kan deze wasmachine ook koppelen aan je Google Assistant of Alexa. En niet te vergeten, je krijgt een bericht wanneer de was cyclus is afgerond, waardoor je de was niet snel meer zult vergeten.

Wasprogramma’s en stoomfunctie
Mijn oude wasmachine heeft standaard wasprogramma’s met vaste tijden. De LG wasmachine daarentegen met AI DD functie (Katoen, Mix en Easy Care programma’s) meet het gewicht en de zachtheid van het wasgoed en past hierop zijn programma aan wat beter is voor het wasgoed en het resultaat.

Met het stoomprogramma krijg je de meeste geurtjes definitief uit je kleding, wat mij met mijn oude wasmachine maar niet is gelukt. Het stomen na het centrifugeren is ook een echte uitkomst, strijken is vaak niet eens meer nodig heb ik gemerkt! Ik mis alleen wel enkel het stoomprogramma om je kleding op te frissen. Dit gebeurd nu in combinatie met wassen.

Let even op met het katoen ECO programma, deze duurt al snel 4 uur. En mocht je een keer niet zoveel tijd hebben gebruik dan het TurboWash programma, deze duurt maar 59 minuten en heeft een zeer goed resultaat.

Helaas zit er geen programma op waarmee je schoenen kunt wassen, iets waar ik toch regelmatig gebruik van maakte met mijn oude wasmachine.

Gebruik en duurzaamheid
LG heeft de bewegende delen verwijderd en gekozen voor een motor die de trommel rechtstreeks aandrijft (Direct Drive). Daardoor is deze een heel stuk zuiniger in gebruik, gaat hij langer mee en heeft hij een grotere trommel. Dit merk je in gebruiksgemak en je hoeft minder vaak te wassen. Wat tevens ook een groot voordeel is het geluid wat deze wasmachine produceert. Ik werk met regelmaat in dezelfde kamer als waar de wasmachine staat en kan je vertellen dat het totaal niet storend is. Daarnaast heeft de wasmachine ook een speciaal nacht programma, waardoor hij nog stiller te werk gaat.

Je was doen is opeens een stuk prettiger!

Pluspunten

  • Stoomfunctie
  • Wifi
  • Wasprogramma afgestemd op gewicht en type was
  • Ssssstil!

Minpunten

  • Geen programma speciaal voor schoenen
  • Stomen alleen in combinatie met wassen
  • Weinig informatie over stoomfunctie in handleiding

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

SandraHD 11-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Top machine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

10,0
Ik heb voor dit product gekozen omdat het werkelijk waar een heel zuinige wasmachine is!
maakt zeer weinig geluid. Met de app kun je van alles instellen en als de was klaar is krijg je er een melding van! Op dit wasmachine zit ook een smart technology functie op... Met de app kun je naar het apparaat luisteren en zo kun je er achter komen of het apparaat in orde is!! Deze machine heeft ook een mooi design. Het heeft een grote deur en een heerlijk grote trommel waarmee de was netjes gewassen word zonder kreukels door de steam functie. De AIDD functie zorgt er ook voor dat de machine zich zelf aanpast op de soort was! Zo zorgt de machine automatisch voor je was...! Ik vind dit wasmachine een pareltje en het voldoet volledig aan mijn verwachtingen!

Pluspunten

  • zeer zuinig
  • zeer stil

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Yo123 10-11-2019
  • Product getest

Prima wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

9,0
Ik heb sinds drie weken deze wasmachine in huis om te testen. Ik ben zeer tevreden. Hij heeft heel veel verschillende wasprogramma's, heel fijn. Het enige minpuntje dat ik zou kunnen noemen is dat hij de was weegt en hierop de tijd aanpast. Super goed natuurlijk, alleen hierdoor stelde hij hem de eerste keer op 4 uur in. Hellup ;-). Als ik haast heb gebruik ik dus vaak het korte programma. Het design is ook top. Het donkere glas maakt hem erg mooi.
De machine pakt in etappes water, wat hem heel zuinig maakt. Ik heb de wasmachine inmiddels gekoppeld aan mijn telefoon via de app, zodat ik een herinnering krijg als de was klaar is. Heel fijn!
Al met al een top apparaat dat ik zou aanraden.

Pluspunten

  • Mooi
  • Zuinig

Minpunten

  • Duurt soms lang

Reageer

Bob90 10-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prachtige en stille machine

Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

10,0
Wow, wat een verademing is deze LG wasmachine ten opzichte van onze vorige Bosch. Nu was die wel bejaard, en dus aan vervanging toe, maar ik had niet verwacht dat machines tegenwoordig zó stil waren. Bij het centrifugeren hoor je hem haast niet. Geweldig. Het design is ook top, haast futuristisch te noemen. Het donkere glas maakt het een mooie wasmachine. De capaciteit van 8kg is ruim voldoende voor ons huishouden met twee personen. De app is ten slotte ook een leuke toevoeging: met de ThinQ app van LG krijg je een melding zodra de was klaar is. Naast dat de wasmachine dit ook al leuk aangeeft met een vrolijk deuntje (die je overigens ook makkelijk uit kan zetten, mocht je dat willen), is de pushmelding op de app erg handig. Zo vergeet je nooit meer een was eruit te halen!
De machine weegt de was eerst, om zo zuinig mogelijk met het water en de energie om te gaan. Ideaal, ook met ook op het milieu. Het enige nadeel zou je kunnen vinden, is dat de wasmachine daardoor niet altijd van tevoren aangeeft hoe lang hij erover gaat doen. Wil je dat wel? Dan is TurboWash altijd een idee: met 59 minuten is je was dan schoon.
Klasse ding, niet twijfelen maar doen!

Pluspunten

  • Stil
  • Mooi
  • Handige app
  • Veel programma's
  • ECO

Minpunten

  • Hij geeft niet altijd aan hoe lang hij erover doet

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

ADR1970 10-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Topper!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

9,0
We hebben de wasmachine nu enkele weken in huis en zijn er erg tevreden over.
Hij is mooi stil en er zitten mega veel opties open.
Als het was programma klaar is gaat de machine uit en kun je de deur direct openen, je hoeft dus niet eerst een aantal minuten te wachten. Heerlijk.
De deuropening is groot en voor ons erg gemakkelijk.
Je hebt een anti kreuk programma, waar we regelmatig gebruik van maken (dragen veel overhemden en scheelt een hoop strijken, je bent niet van het strijken af hoor)
Verder kun je een app installeren wat ook erg handig kan zijn om te zien hoelang het nog duurt.
De machine kun je rechtstreeks op de warmwaterleiding aansluiten om hem sneller warm te krijgen.
Wij zijn er tot nu toe zeer tevreden over!

Pluspunten

  • Stil
  • Zuinig
  • Grote deur opening
  • App

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bo 09-11-2019
  • Product getest

Fijne wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

9,0
Wij hebben de LG F4WV708P1 nu zo’n twee weken in ons bezit nadat we toch wel een beetje moe werden van het lawaai van onze oude wasmachine. Wij vinden deze LG wasmachine vrij stil met centrifugeren, zelfs op 1400 toeren. De wasmachine heeft best veel keuze in programma’s. Op dit moment maken we best veel gebruik van de TurboWash, in ongeveer een uurtje is de was dan gewassen en gecentrifugeerd. Dit omdat ik meestal geen zin heb om uren te wachten. Als we toch langere tijd thuis blijven dan gebruik in de Ecostand. Met een volle trommel ben je dan toch wel gauw 3,5 uur verder. Veel keuze aan temperaturen en centrifugeer snelheid, dus je kan zelf kiezen wat je fijn vindt. De trommel heeft een inhoud van 8 kg maar wel een grote deuropening waardoor je de was er makkelijk in en uit kan halen. Ook kan er via wifi verbinding worden gemaakt met de wasmachine en met een app op je telefoon. Ik kan dan beneden zien hoever de was is en krijg een melding als de was klaar is. Scheelt weer heen en weer lopen naar boven.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Keuze uit programma’s
  • Grote deuropening
  • Verbinding via app

Minpunten

  • Geen jeans programma

Reageer

Sabine 07-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie en zeer stille wasmachine!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

9,0
Wij hebben de wasmachine nou bijna 2 weken in huis en hij bevalt prima! Tijdens de eerste keer wassen moest ik er echt aan wennen dat hij zo stil is! zelfs met 1400 toeren centrifugeren hoor je hem nauwelijks. Het is een mooi design en wat vooral belangrijk is: heel makkelijk in het gebruik. De trommel heeft een grote deuropening waardoor je makkelijk de was er in en uit kan halen. Het is heel fijn dat de machine zelf de was "beoordeelt" en dan meet hoe lang de was nog duurt. Je kan zelfs op je smartphone een app installeren en daarmee volgen hoever de was is. Voor elk soort wasje kan je het programma precies zo instellen zoals je zelf wilt. Dit is echt super fijn, zeker met een paar kleine kinderen in huis die nogal eens knoeien en vies worden. Ook de anti kreuk en stoom functie zijn geweldig! Ik ben er tot nu toe heel erg tevreden over en kan hem zeker aanraden!

Pluspunten

  • Stil
  • Makkelijk in gebruik
  • Mooi design
  • Handige App

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

PJK 07-11-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Top wasmachine!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

10,0
Ik heb de wasmachine nu 2 dagen en de wasmachine werkt super! Dit is boven mijn verwachting. Ik heb inmiddels meerdere wasjes gedraaid. In de trommel passen veel kleding en het is erg makkelijk om het juiste programma te kiezen. De TurboWash is ideaal, binnen een uur is de was gedaan. Tijdens het wassen is de wasmachine erg stil, bij ons staat de wasmachine in de keuken en tijdens het wassen kan ik kan gewoon aan de keukentafel blijven werken zonder dat ik last heb van lawaai. Bovendien is het fijn dat de wasmachine daarnaast ook erg zuinig is. Gelukkig hoef je hier geen concessie in te maken.

Het design is super mooi, zeker fijn dat het glas tempered is. Hierdoor zie je de was bewegen, zonder dat het echt opvalt. Ik heb de wasmachine nog niet bedient met de LG app, maar de mogelijkheid om de wasmachine op afstand te starten lijkt me erg fijn.

Pluspunten

  • Grote trommel
  • Veel mogelijkheden
  • Erg stil
  • Mooi design
  • Zuinig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Gullie 07-11-2019
  • Product gekocht

Mooie wasmachine!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

10,0
We hebben de lg wasmachine nu ongeveer een maandje in huis en wat een prachtig apparaat is dit toch. Het is al mooi om aan te zien, maar zijn functies zijn nog mooier. Het display is duidelijk en er zijn zat verschillende functies beschikbaar. Mocht je toch niet het perfecte programma zien, op het apparaat, kun je er nog een heleboel downloaden via de SmartThinQ app.
De app is makkelijk in te stellen en zelfs op zolder gaat het goed met het wifi bereik. Super handig dat ik na een wasbeurt ook gelijk een melding krijg op mijn telefoon via de app dat de was klaar is. Ook hoor je geen vervelende pieptoon, maar een aangename melodie, waardoor ik toch iets vrolijker richting de volle wasmachine loop.
De was komt er lekker schoon uit en het ruikt fris, Dus de wasmachine doet gewoon wat er van wordt verwacht uiteraard.
Wij gebruiken nu vooral de snelle optie van 59 minuten, omdat we gewoon ongeduldig zijn, maar de stoomfunctie is ook een aanrader. Verder had ik gelezen dat je achteraf nog was kunt toevoegen, dus dat ook gauw geprobeerd, maar dat kan natuurlijk alleen in het begin even snel. Al met al, heerlijke wasmachine, ziet er goed uit en lekker makkelijk al die verschillende wasprogramma's voor de verschillende soorten was. Zeker een aanrader!

Pluspunten

  • Snel
  • Stil
  • Smartfuncties via wifi
  • Mooi
  • Veel programma's (ook te downloaden)

Minpunten

  • Zo handig dat ik constant de was wil doen

Reageer

Hrld 06-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Wasmachine met

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

8,0
De Wasmachine LG Wasmachine 8 kg - F4WV708P1 nu 2 weken in gebruik, moet zeggen dat de APP met wifi goed werkt evenals melding via Apple watch Push berichten dat de wasmachine klaar is dit is wel een groot gemak.

Er is keuze uit veel verschillende wasprogramma's, met temperatuur keuze en centrifugeer snelheid.

Fijne korte wasprogramma voor iets wat eigenlijk nauwelijks vies is.

Als de wasmachine zijn programma draait is die nauwelijks hoorbaar, Persoonlijke / helaas maakt de wasmachine erg veel lawaai met centrifugeren er kan geen waspoeder ect op staat deze trillen er af. een rubberen mat helpt ook niet dit tevens al geprobeerd, zo ook waterpas controle.

Leuke bijkomstigheid wifi app met mogelijkheid te starten op afstand.

Pluspunten

  • Wifi en APP
  • A+++
  • Met wassen zeer stil
  • Apple watch push melding

Minpunten

  • Met centrifugeren veel geluid / dreunen
  • Wifi connect verbeteren door QR scan

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

TonZelf 05-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede wasachine met veel mogelijkheden (o.a. via WiFi

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

9,0
Ontzettend fijne machine met veel functies. De machine heeft een goede keuze in standaard programma’s, met als enig minpuntje dat deze machine niet sneller centrifugeert dan 1400 toeren. Verder is er ook de mogelijkheid om te stomen, wat weer een boel extra mogelijkheden biedt. Zit je programma er niet standaard bij, kun je ook nog handmatig wat instellingen doen. Wil het dan nog niet lukken, dan biedt de ingebouwde WiFi de mogelijkheid om programma’s te downloaden via de Thinq App van LG.
Deze App geeft je ook een seintje wanneer de wasmachine klaar is. Ook kun je tussentijds checken in welke fase de machine bezig is en hoe lang het programma nog duurt.
De machine is ontzettend stil tijdens het wassen. Gaat de machine echter spoelen, dan is deze wat rumoeriger. Misschien is dit nog op te losse, door extra isolatie aan te brengen onder de machine.
De was resultaten zijn prima. Heb je haast, dan is er ook een Turbo-wash programma beschikbaar, dat in 59 minuten een goed was-resultaat verzorgd. Kies je ECO, met volle belading, dan kan een programma wel ruim 4 uur duren.
Tot nu toe prima tevreden met deze machine.

Pluspunten

  • WiFi
  • Stoomfunctie
  • Stil

Minpunten

  • Geluidsvolume bij spoelen
  • Centrifugeren op maximaal 1400 toeren

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

KG 04-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Kleine wasjes en grote wasjes...

Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

9,0
De wasmachine nu een aantal weken in gebruik en deze bevalt boven verwachting. Uiteraard is het een zeer zuinige wasmachine (AAA etc....) maar ook nog eens stil. Dat is wel prettig omdat vooral het centrifugeren dan niet zoveel herrie maakt. De mogelijkheden zijn prima in orde, er zijn veel wasprogramma's en in het programma kun je ook nog de temperatuur en centrifuge toerental naar wens instellen. Het turbo programma (van ongeveer 1 uur) maakt ook de was goed schoon dus dat is fijn als je meerdere wasjes op een dag hebt. De wasmachine wordt geleverd met een waterbeveiliging. Over de duurzaamheid kan ik nog niet oordelen maar het apparaat maakt een degelijke indruk. Alleen de LG App krijg ik niet werkend. Ik heb een Iphone X met de nieuwste software maar er kan geen WiFi verbinding met het apparaat gemaakt worden. Misschien wordt dat nog een keer opgelost. Het display is groot en duidelijk.

Pluspunten

  • grote trommel
  • stil
  • veel programma's
  • turbo programma, maakt ook goed schoon
  • zuinig

Minpunten

  • LG App werkt niet

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Elle 20-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een aanrader!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

9,0
Van te voren hadden we een wasmachine verwacht die stil is en van slimme technieken gebruikt om zuiniger te wassen.

De LG wasmachine F4WV708P1 heeft een strak design. Bij ons staat hij op zolder achter schuifdeuren, maar wij hebben de wasmachine getest met de deuren open en dicht en hij is erg stil. Zo stil dat we hem niet eens horen centrifugeren als we één verdieping lager zijn. Daarom ook prima 's nachts aan te zetten.

In het begin misten wij de standaard graden programma’s maar ondertussen weten we welke programma’s handig en fijn zijn voor ons. Prettig dat je de hoeveelheid graden en toeren (beperkt) kan aanpassen in een programma.

Het fijnste programma vinden wij “kort”. Je kan kiezen uit 20, 30 of 40 graden en de toeren kunnen t/m 1400. De maximale wasduur is dan onder de 30 minuten. Ideaal als je een gezin hebt en even door wil (of moet) wassen. Ook handig als je een ziek kind hebt: ‘s nachts meteen het vieze beddengoed erin en tegen de tijd dat je klaar bent met alles opruimen kan het alweer uit de machine om te drogen.

Laatste optie die wij erg fijn vinden is de mogelijkheid om kleding toe te voegen als de was al draait. Erg handig als je net als wij weleens een kledingstuk erin vergeet te doen.

Wij zijn hartstikke tevreden en raden dit product dan ook zeker aan!

Pluspunten

  • Kort programma mogelijk
  • Stil
  • Geeft aan wanneer hij klaar is door deuntje
  • Zuinig en dus beter voor milieu
  • Kleding later toevoegen

Minpunten

  • Kan niet door het deurtje heen kijken
  • Geen knipperend lampje o.i.d. als hij klaar is
  • Geen standaard graden-programma's

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

YW 12-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

LG hightech wassen. nieuwe wasmogelijkheden door stoom.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

10,0
LG stoom wasmachine. 8kg. recent model. grote laadklep, bijna net zo breed als de machine.
eenvoudige bediening. draaien naar je programma, play intoetsen.
erg stil. wast zeer schoon.
veel mogelijkheden met stoom, moeten dit nog gaan ontdekken.
handige voor famlies met babies en/of leden met allergie.
vrouw is blij met stoom, omdat je hierin ook delicate kleding kan wassen of opfrissen.
knuffels kinderen kunnen straks gereinigd worden met stoom.
overhemden opffrissen met stoom.

Pluspunten

  • Stoom geeft veel nieuwe toepassingen
  • Internet of things. LG app op android/apple
  • wast goed schoon.
  • goede prijs kwaliteitsverhouding.

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Ferry Tip 12-10-2019
  • Product getest

Fantastische wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4WV708P1

Algemene score

9,0
Nu een aantal weken deze machine in huis aan het testen en ik moet eerlijk bekennen dat ik enorm enthousiast ben hierover!
Naast het schitterende design, zijn duidelijke elektronische scherm is de wasmachine super stil tijdens de programma's.
Dankzij de SmartThinq app zijn er allerlei verschillende extra programma's te downloaden en is de wasmachine voor ieder wasje geschikt. Een handig berichtje op je telefoon laat je gelijk weten zodra de machine klaar is met wassen!
Wat mij betreft geen andere meer!

Pluspunten

  • Stil
  • Veel programma's
  • Lekker veel was tegelijk

Reageer