De aanprijzingen op de site van Samsung zijn natuurlijk overweldigend: de zuigkracht is drie keer sterker dan van vergelijkbare modellen, hij is handig om haren van bijvoorbeeld de bank te verwijderen, enz. Maar de steelstofzuiger maakt het niet waar, helaas. Ik heb de stofzuiger nu een aantal weken en ik ben beduidend minder lovend.
Het is waar, het is een mooie, wendbare stofzuiger. Hij blijft ook super goed rechtop staan, waardoor hij heel makkelijk weg te zetten is. Het feit dat je de kruimeldief er in 1 klik vanaf kunt halen is ook super. Maar waar draait het nou echt om bij een stofzuiger? Dat hij het goed doet! En dat valt gewoon tegen. De zuigkracht is niet sterk genoeg om wat zwaardere dingen op te zuigen, zoals kattengrit. Daarnaast maakt de stofzuiger best veel lawaai. En als je de kruimeldief er vanaf haalt om de kattenharen van de bank te halen, blijkt hij toch eigenlijk te zwaar om de hele bank relaxt te kunnen zuigen. Uiteindelijk laat ik de kruimeldief voor dit doeleinde zelfs gewoon maar staan.
Ik heb de Samsung als extra stofzuiger. Dat is maar goed ook, want de prestaties vallen tegen. Zeker voor dit geld.
Oorspronkelijk gepost op Samsung Netherlands