De AEG VX81-1-2CR 600 bevalt mij heel goed, omdat het een stille, efficiënte en effectieve stofzuiger is. Ik zou hem daarom ook zeker aanraden aan iedereen die nu op zoek is naar een nieuwe stofzuiger.
De inhoud
Bij het bekijken van de inhoud van de doos vallen mij een aantal zaken op. De stofzuiger is compact en er zijn weinig losse onderdelen, omdat er een 3-in-1 hulpstuk bij zit.
Het gebruik
De omgeving waarin ik de stofzuiger gebruik bestaat uit diverse type harde ondervloeren en een aantal delen met zachte ondergrond. Met de ervaring die ik tot nu toe heb met de stofzuiger merk ik dat als ik de ‘smart stand’ gebruik voor zowel de vloerborstel als de stofzuigerkracht, dat dit effectief werkt. Ik hoef geen aanpassingen aan de stofzuiger te doen om diverse ondergronden te kunnen zuigen. Daarnaast geeft het snoer van 6 meter mij enorme bewegingsvrijheid. Verder merk ik dat de stofzuiger soepel achter mij aan rolt en ook de vloerborstel eenvoudig te manoeuvreren is.
De zuigkracht
Een belangrijk punt bij een stofzuiger is of deze daadwerkelijk goed zuigt. Ik heb persoonlijk vooral gebruik gemaakt van de smartstand (voor zuigkracht) en merk dat de stofzuiger in deze stand zelf moeiteloos bepaald welke kracht er nodig is. Stof wordt effectief opgezogen. De vloerborstel past zich in de smartstand ook goed aan, aan de omgeving, waardoor de effectiviteit op verschillende ondergronden behouden blijft.
Het hulpstuk
Wat ik t.o.v. mijn eerdere stofzuiger heel fijn vind is dat er niet veel losse hulpstukken worden geleverd. AEG heeft drie hulpstukken in één gecombineerd en dat werkt heel fijn. Met name de borstel is iets wat ik regelmatig gebruik, maar als ik dan net een ander hulpstuk nodig heb dan hoef ik er niet naar op zoek. Het enige minpuntje is dat de houder ervoor wat fragiel oogt.
Kortom
Voor mij is dit een hele fijne stofzuiger, waarmee stofzuigen niet leuker wordt, maar wel makkelijker.
Pluspunten
- Stil
- Groot bereik vanaf één stopcontact
- Handige 3-in-1 hulpstuk
- Zuinig
Minpunten
- De accessoire houder lijkt wat fragiel