Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart - Reviews

Best Reviewed apr 2019 Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart
Best Reviewed - april 2019
Specificaties
Megapixel
24,2 megapixel
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD
Schermgrootte
1.2 inch scherm
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 24 reviews die zijn achtergelaten voor de Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,2

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

A. Mail*** 18-05-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede accuduur en goede kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

10,0
Na veel reviews en onderzoek online had ik toch voor deze besloten, en dat was voor mij al gouw duidelijk dat het de juiste keuze was. De batterijduur is prima zo wel als de kwaliteit, het voelt goed in je handen, zoals het hoort. De display is heel mooi en simpel te bedienen, je went overal snel aan bij zo'n camera, de prijs mocht wat minder, deze is gekocht met de standaard lens maar voor beginners heb je ook niet meer nodig voorlopig. Ik raad deze zeker aan, vooral voor beginners.

Pluspunten

  • prijs
  • kwaliteit

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

P. Remmerswaal 06-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Snelle, mooie en gebruiksvriendelijke camera.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

10,0
Wat een top camera! Hij ligt lekker in de hand, is niet zwaar, fotografeert heel snel en scherp, het kantelbare scherm is fijn, evenals de verklarende hulpteksten en de vele creatieve filters.

Pluspunten

  • makkelijk in gebruik
  • snelheid
  • verklarende hulpteksten
  • licht in gewicht

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Mevr. Sar 14-05-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

scherpe foto's en veel mogelijkheden met veel uitleg.

Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

9,0
Ik vind het een fijne praktische camera. De foto's kunnen heel scherp worden. Fijn dat ik mijn oude lenzen nu ook kan gebruiken. Door het hulpprogramma krijg ik meer zicht op in welke situatie ik welke instelling het best kan gebruiken.

Pluspunten

  • scherpe foto's
  • gebruiksvriendelijk

Minpunten

  • kwetsbaarheid uitklapbaar en kantelbaar scherm

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Joop 11-05-2019
  • Product gekocht

Handzame camera voor een mooie prijs

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

10,0
Vooraf via internet mijn keuze bepaald en op basis van deze info deze kamera gekocht.
Ben net begonnen met de ontdekkingstocht naar alle mogelijkheden.

Pluspunten

  • Handzaam
  • compleet

Reageer

H. Hermsen 05-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Veel kwaliteit

Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

8,0
Na een jarenlang gebruik van systeem fotocamera’s ben ik overgestapt op een spiegelreflexcamera. De reden: hiermee zijn er meer instelmogelijkheden en hiervan is meer kwaliteit te verwachten. Aan de hand van reviews en een test valt de keuze op de Canon EOS 200D. Ik heb de camera nu ruim 2 weken en ben intensief met het gebruik ervan aan de slag gegaan. Snel blijkt dat deze camera een goede keuze is. Ik ga hierbij niet alle details herhalen die in andere reviews en in de test genoemd worden.
Opvallend voor mij zijn meteen de prachtige, heldere en kleurrijke resultaten, gemaakt vanuit de automatische instelling.
De niet-automatische bediening vraagt enige studie, maar blijkt dan goed te overzien en eenvoudig toe te passen. Ook voor de amateur. Voor mij blijkt het ‘oefening baart kunst’ principe daarbij het beste te werken. De resultaten met de niet-automatische bediening zijn van een nog hoger niveau, dan het al hoge niveau met de automatische bediening. Ik adviseer daarom niet uitsluitend met de (gemakkelijke) automatische instelling te gaan werken, maar ook de andere mogelijkheden te onderzoeken en toe te passen. Een lonende investering.
Mijn ervaringen met de camera zijn tot dusver dus gewoon plezierig, leuk en leerzaam geweest.
Als negatief punt bij de aankoop van deze camera noem ik de daarbij aanwezige, minimale uitleg over het gebruik ervan. Er zit een dik boekje in de doos waarmee in 24 talen een uiterst summiere uitleg wordt gegeven over het gebruik van de camera, waarbij met name wel veel aandacht uit gaat naar verbindingen met WiFi, smartphone en tablet. Voor meer info wordt in dat boekje verwezen naar downloads op de CANON website. Spijtig voor degene, die niet over internet beschikken. Bovendien lijken deze gedownloade en uitgebreide handleidingen geschreven te zijn door mensen, die het gebruik van de apparaat al zo goed kennen dat zij niet meer in staat zijn zich op het niveau van de beginner orienteren. Maar gelukkig zijn er beter informatieve boeken op de markt.

Pluspunten

  • veel kwaliteit
  • mogelijkheden goed te overzien en toepasbaar

Minpunten

  • beperkte info over gebruik.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

reend 21-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

uitgebreide camera zeer geschikt voor beginners

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

8,0
Camera nu 3 weken in bezit en al aardig uit kunnen proberen. Goede camera ook voor iemand met weinig ervaring. Het grote scherm met touch screen maakt het gemakkelijk om gemaakte opnamen te bekijken en snel informatie op te vragen over de vele functies.
Onder diverse omstandigheden foto's gemaakt zowel binnen als buiten en deze waren van zeer goede kwaliteit.
Zelfs met een extra telelens van 55 -250 mm is de camera goed te handteren om goede foto's te maken.
Via de app is het eenvoudig bestanden over te halen naar een smartphone en de camera te bedienen voor het maken van foto's op afstand.

Pluspunten

  • licht in gewicht
  • veel mogelijkheden
  • kantelbaar aanraak scherm
  • goede kwaliteit foto's

Minpunten

  • niet voor mensen met grote handen

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

de Rooij 18-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

fijne gebruiksvriendelijke camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

10,0
Fijne camera. Gemakkelijk in gebruik.
Handige digitale tips op camera.
Het touchscreen scherm is draaibaar en werkt dus heel gemakkelijk.
Geweldige service van Kamera Express Eindhoven

Pluspunten

  • handige tips op camera
  • gemakkelijk in de hand
  • zoeker
  • licht
  • maakt mooie foto's

Minpunten

  • nog niet ontdekt

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

A Heijnekamp 13-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Complete gebruiksvriendelijke camera

Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

9,0
Camera nu 1 week in bezit, gekocht bij Kamera Express Arnhem, zeer professioneel geholpen en goed advies gekregen, had deze camera al online uitgezocht obv testen en reviews. De keuze werd bevestigd in de winkel. Toch handig om eerst de camera in een winkel te kunnen testen. De camera is licht en erg makkelijk in het gebruik, heeft een erg goede prijs/kwaliteit verhouding. Geeft hele mooie foto's in auto stand, ga de komende tijd spelen met de vele mogelijkheden die dit toestel geeft. Ben erg blij met de aankoop.

Pluspunten

  • gebruiksgemak
  • bouwkwaliteit
  • kwaliteit foto's
  • mogelijkheden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Demi 13-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Gebruiksvriendelijke camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

9,0
Dit product is heel erg gebruiksvriendelijk. Alles wordt goed uitgelegd. Dit is erg handig als je een beginner bent. Er zitten veel verschillende opties op de camera. De wifi-functie werkt erg goed, hiermee kan je de foto’s gemakkelijk overzetten naar een ander apparaat. De kwaliteit van de camera is super. Ik ben erg tevreden met het product!

Pluspunten

  • Touchscreen
  • Wifi
  • Goede kwaliteit
  • Compact
  • Veel mogelijkheden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Leon 31-03-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Simpelweg uitstekend!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

9,0
Ik was op zoek naar een degelijke, makkelijk bedienbare alleskunner met wat snufjes voor een democatrische prijs. Ik heb gevonden waarnaar ik zocht!

Pluspunten

  • prijs/kwaliteit
  • snelheid
  • makkelijke bediening
  • schitterende foto's
  • connectiemogelijkheden

Minpunten

  • geluid interne microfoon

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Marco 17-03-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Makkelijke bediening

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

9,0
Ik heb deze fotocamera gekocht bij Kamera Express. Camera is makkelijk te gebruiken en maakt mooie foto’s op verschillende manieren en standen.

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik
  • Hoge kwaliteit
  • Prijswaardig

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Mars 02-03-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fijne compacte instap camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

9,0
Gekocht voor mijn dochter als beginnende fotografe.
Lekker lichte camera waarbij je alles kunt instellen. Hulp bij de belichtingsinstellingen en dergelijke, ideaal voor de beginnende spiegelreflexfotograaf. Vanwege de compacte omvang is deze goed te bedienen en hanteerbaar.

Pluspunten

  • compacte camera
  • uitgebreide mogelijkheden qua instellingen
  • wifi, NFC, Bluetooth
  • licht gewicht en daardoor makkelijk handzaam

Minpunten

  • nog niet tegen gekomen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

hans 28-02-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

perfect om mee te beginnen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

9,0
In mijn zoektocht naar een spiegelreflexcamera om als beginner mee aan de slag te gaan, kwam ik bij deze camers uit. Ik geraak verrassend goed wegwijs dankzij de tips die de camera meegeeft op het scherm en met de handleiding erbij leer ik snel en makkelijk met de camera omgaan. Super tevreden!

Pluspunten

  • ligt goed in de hand
  • scherminfo
  • makkelijk mooie opnames

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bianca 27-02-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Ligt goed in de hand, makkelijk instelbaar en duidelijk menu

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

9,0
Als beginnend fotografe was ik op zoek naar een ander toestel. Ik had nog de Canon EOS 300D. Dit toestel is een hele mooie opstap meer net wat meer mogelijkheden maar toch met het zelfde gebruiksgemak. Ik ben goed geïnformeerd en blij met deze keuze.

Pluspunten

  • Licht
  • Duidelijk menu

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Bruce 02-02-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Perfect instapmodel voor beginner

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

10,0
Een hele fijne camera die lekker licht is en fijn in je handen licht. Een instapper voor een beginner omdat er nog heel veel te ontdekken valt en voor een hele tijd een uitdaging zal zijn. Dit model gekozen omdat prijs en kwaliteit mij erg aanstond. De automatische instellingen maken het voor mij ook erg makkelijk om zonder veel poespas haarscherp een foto te maken.

Pluspunten

  • gewicht
  • draadloze verbindingen
  • makkelijk in gebruik
  • prijs en kwaliteit

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Renate 31-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Hele mooie camera!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

10,0
Ik ben super blij dat ik deze camera heb gekocht. De kwaliteit van het beeld is super goed en ik kan er hele mooie foto's mee maken, ook al ben ik nog maar een beginnend fotograaf. Alles wordt duidelijk uitgelegd, stap voor stap eigenlijk. Zeer tevreden!

Pluspunten

  • mooie compacte camera
  • goede en duidelijk instructies
  • camera ziet er mooi uit
  • zeker niet te zwaar
  • makkelijk voor beginners

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Peter G 27-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Een echte multi spiegelreflexcamera!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

9,0
Deze camera is precies wat ik van een camera verwacht. Een duidelijke uitleg op het scherm bij elke instelling waardoor je gedurende het fotograferen steeds meer van je toestel leert. Al met al een mooie camera voor een beginnend fotograaf welke je helpt naar het maken van het perfecte plaatje!

Pluspunten

  • Licht van gewicht
  • Duidelijk menu
  • Ligt goed in de hand
  • Opties

Minpunten

  • Wifi verbinding

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Annemiek 13-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Meer dan een instapmodel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

9,0
De camera is voor een beginner goed te begrijpen door de handige uitleg op het scherm bij elke instelling. Zonder de basis cursus van Kamera Express al een aantal mooie foto’s kunnen schieten, met cursus dus hopelijk nog beter! Samen met de lens een mooie camera voor de beginnende fotograaf, maar zeker meer dan een instapmodel!

Pluspunten

  • Ligt goed in de hand
  • Licht van gewicht
  • Duidelijk menu en korte uitleg over functies

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Jolanda 06-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Ligt lekker in de hand

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

9,0
Mooie compacte spiegelrefexcamera, ligt lekker in de hand met goede grip. De eerste foto's zien er veelbelovend uit, als beginner is dit een perfecte camera.

Pluspunten

  • Grip
  • Compact

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bob 02-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Gemakkelijk te bedienen camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EOS 200D + EF-S 18-55mm 4.0-5.6 IS STM zwart

Algemene score

9,0
Gemakkelijk te bedienen, lichtgewicht camera met veel opties. Makkelijk te koppelen aan de telefoon en laptop, zodat je de foto's direct door kunt sturen. Het menu is ook erg duidelijk en neemt je aan de hand mee om als beginner prima foto's te maken.

Pluspunten

  • Lichtgewicht
  • makkelijke bediening

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Toon meer reviews