Nikon D5600 zwart - Reviews

Best Reviewed aug 2019 Nikon D5600 zwart
Best Reviewed - augustus 2019
Specificaties
Megapixel
24,2 megapixel
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD
Schermgrootte
1.3 inch scherm
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 37 reviews die zijn achtergelaten voor de Nikon D5600 zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Jeroen 16-03-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Geweldige camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

9,0
Heb de camera inmiddels een aantal weken in bezit en ik ben er zeer enthousiast over. Ik had hiervoor een Nikon J3 systeemcamera maar liep tegen de beperkingen van de instellingen aan. Met deze camera zijn de mogelijkheden eindeloos. Heb nog even getwijfeld om een Canon te kopen maar ik vond de Nikon een prettigere interface hebben en deze body is net even wat fijner dan b.v. de D750 van Canon.
De Snapbridge functie vind ik echt geweldig, je kunt gelijk op je telefoon door je gemaakte foto's scrollen. Je kunt op vrij hoge ISO nog prachtige, ruisvrije foto's maken. Ik heb gekozen voor een 18-270mm Tamron lens. Enige minpuntje wat ik zou kunnen bedenken is dat ik de weergave van de foto's op het scherm niet echt geweldig vindt. Daarop zien ze er wat flets uit. Dus vandaar dat ik ze altijd maar gelijk op mijn mobiel terugkijk.
Ik heb de set overigens gekocht bij Kamera Express, daar bieden ze op de body 5 jaar garantie.

Pluspunten

  • Mogelijkheden
  • Snapbridge
  • Touchscreen
  • Interface

Minpunten

  • Weergave foto's op display niet optimaal

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Joost 29-09-2017
  • Product paar maanden in bezit

Supersnel en makkelijk te bedienen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

9,0
De D5600 is supersnel en met touchscreen makkelijk te bedienen. Je hoeft niet meer naar boven/onder/links/rechts te klikken, gewoon een tik en klaar. Met Snapbridge laad je foto's meteen in je mobiel om ze vervolgens in een album in de cloud te zetten. De D5600 is een lichtgewicht hoogwaardige camera waarmee je makkelijk en snel geweldige foto's kunt maken.

Pluspunten

  • klein en lichtgewicht
  • uitstekend touchscreen
  • wifi + bluetooth
  • draaibaar LCD scherm

Minpunten

  • geen. de D5000 series zijn altijd top.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

MIC 22-09-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Touchscreen, kantelbaar, veel opties

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

8,0
Ik heb mijn oude D5000 ingeruild voor de D5600. I was toe aan een upgrade en tot nu maakt deze upgrade het wel waar. Door de talloze opties op de camera en de snelheid kan ik nu veel sneller dieren fotograferen. De kwaliteit is ook vele malen beter. Ik heb nog geen onhandigheden ondekt. De camera ligt goed in de hand, de grip is zelfs beter dan de oude. Camera is ook iets kleiner lijkt het en lichter.

Pluspunten

  • Touchscreen
  • Gewicht
  • Snelheid

Minpunten

  • Grote oplader
  • Lensdop weer los

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

E.Brandon 31-05-2017
  • Product paar weken in bezit

Handige en slimme camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

7,0
Ik fotografeer al enige jaren als amateur en zeer tevreden over de prestaties van deze camera, vooral de Connectivity mogelijkheden zijn zeer handig voor mijn gebruik.

Pluspunten

  • Groot scherm
  • lekker snel
  • Ligt goed in de hand

Minpunten

  • Geen top display
  • De batterij duur kon beter.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Bjorn Eizenga 24-05-2017
  • Product paar weken in bezit

Super camera voor hele scherpe foto's

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

9,0
Na lang zoeken, wikken en wegen heb ik uiteindelijk gekozen voor de Nikon D5600. Het aantal meetpunt en scherpstel mogelijkheden van deze camera hebben voor mij de doorslag gegeven. Met de huidige standaard lens van Nikor 18-55 mm heb je al voldoende voor heel veel plezier en mooie haarscherpe foto's. Ik heb zelf gekozen om er een wat groter bereik lens bij te kopen (tamron 18-200 mm) waarmee je net wat meer kunt en ook wat onderwerpen net wat dichterbij kunt halen. De kwaliteit van de camera is voor mij echt wat je zou verwachten van een Nikon van deze prijs. Echt super. De mogelijkheden zijn echt heel uitgebreid. Mooi is dat je ook je smartphone kunt gebruiken om de camera te bedienen en de foto's via SnapBridge naar je tablet (of smartphone) sturen is ook leuk. Of je het heel veel gebruikt vraag ik mij af, met een kabeltje aan de computer werkt toch een stuk sneller. Maar wanneer je de foto's in een kleinere resolutie naar je tablet stuurt dan gaat het nog wel.

Pluspunten

  • WiFi, Bluetooth
  • Instelmogelijkheden
  • Resolutie
  • Lichtmeetpunten
  • Scherpstelpunten

Minpunten

  • OK, prijs. Het is Een behoorlijke uitgave
  • Standaard lens biedt weinig speelruimte

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Inge 02-11-2019
  • Product gekocht

Gebruiksvriendelijk ook voor een starter!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

10,0
Als startende hobbyist fotografie deze camera aangeschaft. Alle knoppen spreken voor zich en zijn makkelijk te bedienen. Het schermpje heeft touchscreen, kan je gebruiken hoeft niet. Dit heeft zeker zijn voordelen. Ook kan je t schermpje uitklappen, makkelijk als je net even een foto van wat hoger wilt maken en je toch kan zien wat je doet. Daarnaast zit er een balk in je scherm waar je op kan zien of de belichting icm diafragma goed staat, zodat je foto niet te donker of overbelicht is. De body is ook niet zwaar en ligt fijn in de hand. Niet te grof, ook fijn voor als je (net als ik) geen grote handen hebt. 😊

Pluspunten

  • WiFi en Bluetooth op de camera
  • Body niet te grof/ ligt fijn in de hand
  • Kwaliteit foto's
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Uitklap schermpje

Minpunten

  • Geen minpunten.

Reageer

C Verweij 21-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Eenvoudig te gebruiken geavanceerde spiegelreflex camera

Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

8,0
Enkele weken in bezit van deze Nikon D5600 camera en zeer tevreden. Wat direct opviel is het eenvoudige gebruik. Met de kennis en ervaringen met mijn oude Nikon D50 kan ik de nieuwe camera direct bedienen. Ondanks het groot aantal extra instelmogelijkheden en programma's is het menu overzicht en zelf verklarend. Ik heb ook al zien en gemerkt dat de camera vele extra's waarin met me nog nader moet verdiepen. Ik camera gekocht met een Nikon 18 - 140 mm lens. Wat een luxe zo'n bereik voor een klein beetje grotere lens.
Ik heb deze set overigens gekocht bij Kamera Express. Deskundige uitleg ontvangen om een goede keuze te maken en een extra lange (5 jaar) garantie.
Wat direct opviel was het eenvoudig gebruik.

Pluspunten

  • Bedieningsgemak
  • Lichtgewicht body
  • Uitgebreide en ruim voldoende mogelijkheden
  • Groot en draaibaar scherm

Minpunten

  • nog niet ontdekt

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

R. 18-08-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Scherpe, snelle foto's

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

9,0
Vervolg camera op mijn jaren gebruikte Nikon D90. Nog maar kort in bezit, maar ben erg blij met mijn nieuwe camera. Deze camera is een stuk lichter, sneller en erg scherpe foto's zoals in van Nikon gewend ben.

Pluspunten

  • Licht in gebruik
  • Snel
  • Scherpe foto's

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

E.Kik 12-08-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Fijne camera!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

9,0
Goede beeld kwaliteit, veel mogelijkheden. Ik fotografeer al enige jaren als amateur en zeer tevreden over de prestaties van deze camera, vooral de Connectivity mogelijkheden zijn zeer handig voor mijn gebruik. De D5600 is supersnel en met touchscreen makkelijk te bedienen. Je hoeft niet meer naar boven/onder/links/rechts te klikken, gewoon een tik en klaar. Met Snapbridge laad je foto's meteen in je mobiel om ze vervolgens in een album in de cloud te zetten. De D5600 is een lichtgewicht hoogwaardige camera waarmee je makkelijk en snel geweldige foto's kunt maken.

Pluspunten

  • Touchscreen
  • Lichtgewicht

Minpunten

  • Nog niet ontdekt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Gg 10-08-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Compact

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

9,0
Handig en compact. Relatief veel mogelijkheden . Nog weinig foto’s kunnen maken, maar camera voelt goed aan. Voorheen Nikon d90 gehad, maar deze biedt meer mogelijkheden als snap bridge. Lens tamron 16-300 bij gekocht. Geen gedoe meer met wisselen van objectief.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

N. Perton 24-07-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Perfecte camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

9,0
Alles wat je nodig hebt als hobbyfotograaf zit op deze camera. Hij is kleiner en lichter. Touchscreen is erg handig. Scherpe foto's. Als je graag GPS op je camera wilt, dat heeft deze niet, maar wel snapbridge om je foto's makkelijk over te zetten naar je mobiele telefoon. Ik gebruik hem met mijn 55-300 mm lens van Nikon en dat gaat geweldig

Pluspunten

  • Klein en licht
  • Uitklapbaar Touchscreen
  • Scherpe foto's
  • Makkelijk instelbaar

Minpunten

  • Geen GPS

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Martien 14-07-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

8,0
De Nikon D5600 is mooi qua vormgeving en ligt makkelijk in de hand, Daarnaast bied dit toestel meer dan voldoende opties voor de amateur/hobby fotograaf. En het toestel is erg licht in gewicht.

Pluspunten

  • gewicht
  • vormgeving

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Uitstekend
Goed

Reageer

peterNikonfan89 19-06-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prachtige camera Nikon d5600

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

10,0
van een vriend wist ik dat het een geweldige camera is , en na 2 jaar geleden te zijn begonnen met een d3100 vondt ik het tijd voor een upgrade .

Pluspunten

  • Draai en kantelbaar touchscreen
  • Compact model
  • Wifi
  • Bluetooth

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Peter 03-06-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Zeer complete, compacte camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

9,0
Als opvolger van mijn D3100 gekocht. Zeer compleet met bluetooth, kantelbaar scherm en zeer ruime instel mogelijkheden. Fijne camera die prachtige beelden schiet.

Pluspunten

  • compleet
  • compact
  • perfecte greep

Minpunten

  • draaiknop voelt licht aan

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

animales2 30-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Nikon 5600

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

10,0
Mijn Nikon D50 vervangen voor een D5600, Een klasse camera! Veel meer creatieve mogelijkheden. Prettig in de hand, veel lichter dan de D50. De koppeling met Telefoon/Tablet is ideaal, geeft hierdoor tevens geo-informatie. Nu nog alle mogelijkheden onderzoeken, gaat me nog wat tijd kosten.

Pluspunten

  • grote vooruitgang t.o.v. mijn vorige Nikon

Minpunten

  • nog niet ontdekt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Nikon D5600 met 18-300 lens...wat een feest! 19-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Kantelbaar touchscreen scherm

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

10,0
Het sluitergeluid van Nikon is geweldig.
Koos voor de D5600 ivm kantelbaar touchscreen scherm. De 18-300 lens maakt het een compleet pakket. Maakt prachtige foto's en handig gebruikersmenu. In donker iets meer ruis (wel scherp), maar dat stoort mij niet.

Pluspunten

  • touchscreen scherm
  • 39 scherpstelpunten

Minpunten

  • ruis in donker

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Johan Vanluchene 02-03-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

D5000 maakt plaats voor nieuwe D5600

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

10,0
Deze vernieuwing moet het mogelijk maken om nog mooiere en betere foto's te maken, verdubbeling megapixels en verviervoudiging ISO-waarden zijn daar enkele van.

Pluspunten

  • Hoge ISO
  • 24 megapixels
  • LICHT GEWICHT
  • TOUCH SCREEN
  • CONNECTIVITEIT

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Arianne 22-02-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooi en lichte body, erg handzaam en ideaal voor reizen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

9,0
Handzaam en makkelijk bedienbaar. Herkenbaar voor een trouwe Nikon-gebruiker. Maakt zeer scherpe foto’s!

Pluspunten

  • Lichtgewicht

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

AHJK 07-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

perfecte plaatjes

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

10,0
Prima prijs-kwaliteitverhouding! Veel mogelijkheden voor een goede prijs. In combinatie met de 2 lenzen (1,00x Nikon DX AF-P 70-300mm F/4.5-6.3G ED VR 1,00x Nikon AF-P 18-55mm F/3.5-5.6G VR ) een compleet toestel.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Blij met de Nikon D5600 en met Kamera Express 31-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie opvolger van mijn D70, topadvies Kamera-Express

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Nikon D5600 zwart

Algemene score

9,0
Na ruim 14 jaar tijd mijn Nikon D70 aangevuld met een Nikon D5600. Met recht een waardige opvolger. Nog even wennen aan het kaneelscherm, verder nu al helemaal top. Wat een snelheid en wat een mogelijkheden. Het advies van de verkoopster van Kamera-Express heeft me zeker geholpen bij het maken van de keuze. Erg tevreden over de camera en de winkel. Aanraders!!!

Pluspunten

  • lichtgewicht
  • uitgebreide mogelijkheden
  • snelheid
  • scherpte
  • gebruikersgemak

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews