JBL SB400/230 zwart - Reviews

Beste deals -7% prijsdaling
Specificaties
Bluetooth
bluetooth
Geluidsvermogen (gem.)
100 watt
Type/soort
soundbar

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 14 reviews die zijn achtergelaten voor de JBL SB400/230 zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,0

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Voldoende
  • Voldoende
  • Goed
  • Onvoldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Eric 17-05-2016
  • Product maand in bezit

Electronica hdmi werkt niet naar behoren

Geschreven voor: JBL SB400/230 zwart

Algemene score

4,4
Hdmi schakeling werkt slecht. Valt steeds uit. Bij rondvraag blijkt dit meer voor te komen. Aankoop via Mediamarkt slechte service. Bij terugkomst wordt het apparaat terug gestuurd ter reperatie. Dat is nu 4 weken geleden. Belofte binnen 15 dagen antwoord. Op verzoek geef een nieuwe mee. Nee eerst reperatie afwachten. Koop je dus een niet deugend apparaat.

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Slecht
Goed
Slecht

Reageer

BigVinnie 16-09-2014
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

7,0
Na bijna zes maanden wel beeld en geen geluid meer. Niet via ziggo kastje - HDMI SB - HDMI ARC TV (LG) en ook niet via optisch vanuit de tv (LG) naar de SB wat het wel goed deed (ivm lipsync problemen met Netflix en afspelen films via de mediator x3d 1000 ) . HDMI doorgelust middels een HDMI koppeling en gewoon via de luidsprekers van de TV. Is voor reparatie terug naar MM. We gaan het zien hoe de JBL reparatie uitpakt.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Slecht
BigVinnie 07-10-2014

nog steeds (na drie weken) geen soundbar. "wachten op onderdelen" status sinds 24 september. Gevraagd of ik de koop kan ontbinden en mijn geld terug krijg. Ik zoek wel wat anders. Nooit meer JBL dus.

BigVinnie 11-10-2014

Update. De JBL SB400 is niet meer te maken binnen de termijn die MM ervoor gaf. Dus wat anders: de Sony HT-CT770. Ben ik ook direct $k ready. einde verhaal vwb de JBL dus. Vervolg op de Soney HT-CT770

Almere1949 13-11-2015

wat stom dan dat JBL hier niet reageert, de concurrentie is groot momenteel, wel jammer

Reageer

Dafas 18-08-2014
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,6
Ik heb de SB400 nu een aantal maanden en wil jullie een kleine update geven: ik heb op dit moment ernstige storingen met mijn SB400 - voor de tweede maal. Als ik tv zit te kijken gaan er naar ongeveer een uur storingen optreden. Ik krijg harde 'knallen'door beide de bar als de subWoofer en kort daarna vast het geluid weg. Moet dan alles opnieuw opstarten en dan doet het weer goed.. maar voor korte tijd. Is het software.. of is het hardware?? Ik weet het niet, maar nu weer alles inpakken, auto starten, parkeren, alles naar boven dragen en geduldig wachten todat je aan de beurt bent bij Saturn in Tilburg. Nou we doe het nog een laatste maal en ben dan benieuwd wat ze zeggen als ik mijn geld terugvraag..?

Ik hou jullie up-2-date. GRZ Dafas.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Onvoldoende

Reageer

Patrick 02-12-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

JBL SB 400

Geschreven voor: JBL SB400/230 zwart

Algemene score

4,0
Ik kocht dit product in 2015 voor 500 euro. Onder andere omdat ik deze bij vrienden had gezien en had gehoord.
Ik heb er maar drie jaar van mogen genieten. Want hij is op de 1 op andere dag overleden. Hij deed helemaal niets meer. Op de lampjes na dan. resetten dan wel stroom er af en er weer op mocht niet baten. Meerdere malen geprobeerd opnieuw te conecten met de sub.. maar helaas. Geen resultaat.
Op internet kwam ik er snel achter dat dit bij meerdere eigenaren ook was gebeurd. Blijkt dat dit te maken heeft met de printplaat.
Ik heb bij vrienden nagevraagd die hem ook hadden of zij ook problemen hadden. Toevallig is er een week voor die van mij ook 1 van hun kapot gegaan met de zelfde problemen. En bij een ander was het probleem al na een half jaar naar voren gekomen waardoor die op garantie nog wat kon doen.

Ik heb JBL Kardon gebeld. Dit wisten zo genaamd nergens van. Bijzonder als heel internet er mee vol staat. Ze verwezen mij door naar CE repairs. Die konden mogelijk wat betekenen. Daar kreeg ik te horen dat ze er er recent één met de zelfde klachten hadden gemaakt voor 230 euro. Sja dan koop ik wel een nieuwe. Ben ook meteen helemaal klaar met JBL. Zo teleur gesteld. Denk je een goed product te kopen waar je lange tijd mee kan doen.

Minpunten

  • Gaat na +/- 3 jaar kapot

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Slecht

Reageer

Mvn 11-02-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Soundbar

Geschreven voor: JBL SB400/230 zwart

Algemene score

5,0
2,5jaar geleden een aangeschaft na twee weken een nieuwe gekregen maar na drie nieuwe in 2 jaar is nu de garantie voorbij beetje jammer dat hij nu weer geen geluid meer geeft kwa geluid goed dus maar duurzaamheid een 1 snel kapot

Pluspunten

  • Geluid

Minpunten

  • Snel kapot

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Patje48 26-10-2017
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekregen

Klinkt hol

Geschreven voor: JBL SB400/230 zwart

Algemene score

6,0
In het begin perfect geluid... na 3 jaar ineens van de ene op de andere dag klinkt de bar hol.. alsof hij in een buis of zo staat. De bass doet het nog perfect.. Helaas geen bon meer. Contact gezocht met JBL. Helaas.. 0 op het rekest. Van een apparaat van € 399 mag je verwachten dat hij langer mee gaat dan 3 jaar. Ze zeggen op de website 2 jaar garantie op electronica en 5 jaar op speakers. En mijn gevoel zegt speaker probleem. Dus 5 jaar. Maar helaas.. geen positieve reactie van JBL.
Volgende soundbar word geen JBL.

Review criteria:

Onvoldoende
Onvoldoende
Goed
Goed
Slecht

Reageer

Koch van hese marc. 26-06-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Jbl sb 400

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JBL SB400/230 zwart

Algemene score

3,0
Na 3maanden tweeters kapot,nu bijna 3 jaar later.geen enkel geluid meer.niet via tv en ook niet via bleuthoot.pffff. dus morgen met de bus naar media markt.daar ik geen auto heb.ben eens benieuwd of ze het gratis zullen repareren.

Pluspunten

  • Geluid

Minpunten

  • Te snel stuk

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Slecht

Reageer

Danny 20-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Prachtig geluid mits goed ingesteld (extra Bass inschakelen)

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JBL SB400/230 zwart

Algemene score

9,0
Gezocht , en uitgekomen op de SB400 van JBL.
mijn eisen waren.

3x hdmi inputs
Bluetooth streamen van Spotify of android
geen blikken geluid met alleen een harde bas maar duidelijke stemmen en instrumenten akoestiek (het blijft natuurlijk een soundbar)

Maar na het aanzetten van Bass via de afstandsbediening en afstellen Subwoofer (wat een knoeperd en wat is hij mooi) lijkt het geluid van de soundbar en sub samen te smelten.

De soundbar heeft een behoorlijk volume dus je kan hem flink hard zetten zonder vervormen.

Pluspunten

  • mooi ontwerp en prachtig geluid
  • genoeg HDMI inputs met CEC en ARC ondersteuning
  • kleine AB maar groter is overbodig
  • kan met verschillende merken tv AB volume bedienen

Minpunten

  • voor mij geen..

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ais 08-01-2017
  • Product paar dagen in bezit

Prachtig geluid!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JBL SB400/230 zwart

Algemene score

9,0
Op het internet las ik veel positiefs over het geluid. Deze is inderdaad erg goed, de bas is zo goed dat ik 'm nooit maximaal durf te zetten ivm angst voor overlast voor de buren ;-)

De Soundbar is heel prettig / snel in gebruik. Reageert snel (zoals je mag verwachten) op de knoppen en de afstandsbediening en het switchen tussen kanalen (HDM1 naar optical bijv.).

Dat de Subwoofer los staat, geen kabels nodig heeft richting de soundbar/tv vind ik een groot pluspunt. Zo kun je deze 'kast' - want het is een grote subwoofer! - ook subtiel/minder opvallend neerzetten

Pluspunten

  • geluid
  • gebruik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Henri 25-09-2016
  • Product half jaar of langer in bezit

Perfecr geluid!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: JBL SB400/230 zwart

Algemene score

9,0
Misschien niet de goedkoopste maar kwa geluid de beste soundbar die te krijgen is voor 500 euro. Je hebt niet heel veel instelmogelijkheden maar ieder nummer klinkt gewoon perfect alsof hij zichzelf afstelt. Je kunt op via de afstandsbediening de bas boost aan/uit zetten en surround aan/uit. Achter op de sub kun je hem helemaal fijn af regelen. Ongelooflijk wat er op hoog volume voor perfect krachtig geluid uitkomt zonder enige vervorming, ik luister werkelijk alles top40, nederlands, dance, hardstyle en hardcore dus kan je verzekeren dat deze set voor ieder muzieksoort goed klinkt.

Pluspunten

  • Zuiver geluid
  • Kan echt hard gaan
  • Lust voor het oog

Minpunten

  • Instelmogelijkheden
  • Aankoopbedrag

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Bahadir 26-06-2014
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,0
Precies wat ze zeggen: als het te mooi is om waar te zijn, is het meestal ook zo. Tot nu toe tweemaal een defecte subwoofer ontvangen van JBL zelf. Voor 399,- ipv 499,- leek het een perfecte deal, maar niet dus. Ik ga mijn geld terugvragen en maar een andere soundbar proberen.

Voor dit zich allemaal afspeelde al veel reviews gelezen waarin men het had over defecte apparaten. Dingen als plopjes op random momenten, slecht synchroon lopen met een Samsung SmartTv etc. De gok genomen en het er op gewaagd 'dat dit mij vast niet overkomt'. Ik ben dus bang dat de kwaliteit ernstig tekortschiet; wat je niet zou mogen verwachten van een bedrijf wat in samenwerking is met Harman.

Als je een functionerend toestel hebt / krijgt, is het wel echt een top apparaat. Bizar goede / veel bass uit de subwoofer! De afstandsbediening is trouwens wel echt slecht en daarnaast kon de Soundbar mijn SmartTv-remote signaal niet leren, waardoor ik deze afstandsbediening moest blijven gebruiken. En uiteraard van den zotte dat er geen bluetooth knopje op de afstandsbediening zit.

De service van JBL was echter dik in orde; hoewel ik nu nog moet afwachten of het gaat lukken dat ik mijn geld terugkrijg...

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend
Slecht

Reageer

Dafas 30-04-2014
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
Ja.. zoals het liedje gaat: "Ohh where do I begin?!" Net als menig ander aardig wat research gedaan. Voor mij (en das persoonlijk) is prijs/kwaliteit verhouding erg belangrijk. Dat wil niet zeggen dat duurder expliciet ook beter is.. Heb toch besloten voor de SB400. Meeste (zo niet alle) reviews zijn goed/zeer goed. Had een setjes twee weken weken geleden willen kopen, maar ja druk druk druk.. vorige week weer een poging ennnnn opeens 100,-- goedkoper bij de Saturn.U voelt hem al: het avondeten amper op en met moeders-de-vrouw aan de ene hand de stad in. Snel gekocht maar eenmaal thuisgekomen bleek het aan/uit knopje van de subwoofer kapoetie te zijn. (kan natuurlijk altijd gebeuren) opgebeld en volgende dag ZONDER MOEITE kunnen omruilen voor een nieuwe. (ben er nog steeds van verbouwereerd..;-)

Opnieuw zelf (ja ja..!) aangesloten en genieten maar. Dus lesje: check het aan/uit knopje voordat je de winkel uitloopt. (Schijnt vaker voor te kunnen komen.. vertelde ze) O ja.. de afstandsbediening: ja die is POEP - gebruik daarom uw mobieltje of zoals ik ga doen mijn Logitec alles-in-1 bediening)

Onder de indruk?: JA - TOP. en dat voor 399,-- !!

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

patman1970 21-12-2013
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Sluit me helemaal bij LvdHoek aan, na wikken en wegen tussen de Sonos en deze toch voor de JBL gegaan ook omdat de JBL een sub heeft wat een grote toevoeging is en goedkoper is.

Aansluiten is simpel en het geluid wat eruit komt is formidabel.
Het bedienen via je mobiel of tablet is ideaal en super met Deezer of Spotify, alle muziek die je je maar kan wensen.

Voor mij en de situatie thuis de JBL de beste keus een echte aanrader......

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

lvdhoek 21-12-2013
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Na lang zoeken en veel luisteren in diverse winkels besloten dat ik deze soundbar toch wel de beste vind. Eenmaal gekocht, snel naar huis en binnen een half uurtje aangesloten. Heel eenvoudig om dit voor elkaar te krijgen. Nu iedere dag genieten van een geweldig geluid als ik mijn muziek afspeel via bluetooth en films kijken is nu nog leuker.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer