Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017 - Reviews

Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 28 reviews die zijn achtergelaten voor de Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017 op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,3

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Voldoende
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

John 28-01-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Stoere smartwatch

Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

6,0
#TestingDieselOn

Verpakking
Verpakt in een mooi luxe en toch stoer doosje. Meegeleverd wordt een usb oplaadkabel en een snelstartgids.

Verbinding maken
Eerste keer verbinden ging gemakkelijk en snel.
Na een paar dagen kreeg ik helemaal geen verbinding meer met mijn telefoon (Iphone XR). Ik heb toen alles compleet gereset en opnieuw ingesteld.
Verbinding met mijn telefoon valt vaak weg. Met een druk op de smartwatch is deze verbinding terug maar dit heb ik wel als irritant ervaren.

Batterij
Bij actief gebruik gaat de batterij snel achteruit. Een hele dag doe je er dus niet mee. Laden gaat wel best snel dus vaak deed ik ‘m op mijn werk tussendoor even bijladen.

Wear OS
Om je telefoon te koppelen moet je de ‘Wear OS’ app op je smartphone installeren. Via de app kun je tevens je wijzerplaat wijzigen, google fit in de gaten houden en je instellingen raadplegen en wijzigen. Ook zie je in deze app of je smartwatch wel of niet gekoppeld is.

Google fit
Handig te benaderen d.m.v. een swipe. Hou je hartslag en sportresultaten in de gaten. Werkt erg makkelijk. Hartslag meting gaat automatisch gedurende de dag en nacht (als je hem dan draagt). Zelf heb ik ‘m na enkele dagen ’s-nacht niet meer om gehad omdat er van allerlei functies een eigen leven gingen leiden. Mogelijk instelbaar maar dat heb ik niet heel handig terug kunnen vinden.

Store
Je kan apps rechtstreeks downloaden via de store op je smartwatch. Dit is fijn want deze mogelijkheid zit er vaak niet op de andere smartwatches.

Google assistant
Is beschikbaar op deze smartwatch. Zelf heb ik hier geen gebruik van gemaakt.

Waterproof
Deze smartwatch is waterproof. Blijft vreemd of ermee het zwembad in te gaan maar kan dus gewoon. Bandje (denim variant) blijft dan eventjes vochtig. Dit heb ik niet al storend ervaren.

Speaker
Volume is voldoende voor waarschuwingen of als je gebeld wordt.

Pluspunten

  • vormgeving
  • Waterproof
  • Makkelijk in gebruik

Minpunten

  • Batterij
  • Verbinding

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende

Reageer

RA38 28-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekregen

Elke dag opladen

Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

6,0
Het design is schitterend, de accu alles behalve.

OOTB staat zo'n beetje alles op de horloge ingeschakeld en dit is direct te merken aan de accuduur. Na een paar dagen net aan een werkdag te redden heb ik de Wi-Fi uitgeschakeld. Dit zorgde ervoor dat ik het makkelijk met intensief gebruik een anderhalve dag vol hield.

Het bedienen van muziek werkt super. De Google Assistant werkt prima, maar reageert soms wel erg traag waardoor de smart speakers en smartphones in huis al ruimschoots het commando opgepakt hebben voordat de horloge ook maar iets heeft gedaan. WearOS heeft als besturingssysteem immens veel potentie, maar Google lijkt er niet zoveel zin in te hebben deze te benutten.

Ik kan iedere functie uitgebreid omschrijven en beoordelen, maar uiteindelijk is het na de honeymoon periode voor mij allemaal niet meer zo interessant en gebruik ik het horloge alleen voor notificaties en om ouderwets te kijken hoe laat het is. Heb dan ook geen spijt van de aanschaf, maar voor deze prijs had ik wel wat beters verwacht.

Pluspunten

  • Design
  • Gebruiksgemak
  • Functies

Minpunten

  • Accuduur
  • WearOS

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

randyvp 26-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

beter, maar nog niet supergoed

Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

8,0
Ik had hoge verwachtingen van dit horloge toen ik het ontving. Ik ben namelijk al de bezitter van een smartwatch van Fossil (gen 4) en gezien de horloges tot dezelfde groep behoren, had ik verwacht dat veel van de minpunten verbeterd zouden zijn. Hoewel ik mijn vorig horloge ook heel mooi vond, moet ik zeggen dat deze nog meer heeft. Echt een stoer uiterlijk en mooi om je pols. Als je kijkt naar de software is deze (waarschijnlijk logisch) eigenlijk gelijk. Wat wel opvallend is, is dat een aantal apps die ik voorheen wel kon installeren, bijvoorbeeld Runkeeper, nu niet meer te vinden zijn.
Verder heeft Diesel een app op zijn horloge gezet, T-on-I. Ik denk dat de bedoeling van diesel is geweest om het horloge extra stoer te maken. Dit heeft zijn doel volledig gemist en is voornamelijk heel irritant.
Mijn grootste verwachting voor verbetering zat in de batterij duur. Hoewel deze wel iets is verbeterd, is het nog steeds teleurstellend. Hierbij moet ik wel zeggen dat de batterijduur aanvaardbaar is als je alleen de meegeleverde Faces gebruikt (zelfs met alles aan). Apps als Facer trekken de batterij een stuk sneller leeg. En daar zit dus wel een groot nadeel. Persoonlijk vind ik de meegeleverde faces maar mwah. En ik ben gewend bijna iedere dag een nieuwe face te hebben, danwel door het horloge zelf, of door mr Time of door Facer. Een verbetering ten opzichte van mijn Fossil is het speakertje. Het is toch makkelijker als je af en toe een piepje of iets hoort. Ook bij het alarm. :-). Soms zorgt, doordat Google vaak aan gaat door de onhandige knoppen aan de zijkant, het speakertje ook voor grappige situaties. Als Google namelijk per ongeluk aan gaat, heb je nog al eens de kans dat je horloge een heel verhaal gaat houden over een woord dat net in de kamer is gezegd. :-). Maar wat vind ik nu van het horloge? Tja, ik weet het niet. Ik vind hem echt mooi staan, vind de smartwatch features echt makkelijk en vind ook het speakertje goed klinken. Maar toch had ik er meer van verwacht. Wat wel lekker is, is dat ik nu 24 uur per dag een smartwatch om kan hebben. Maar eigenlijk komt dit omdat ik er 2 heb en de ene om kan terwijl de andere aan het opladen is. Dus vind je het uiterlijk van dit horloge mooi, wil je een horloge met goed werkende smart functies en vind je het geen probleem dat een horloge binnen een dag leeg is, koop hem. Anders raad ik aan nog een aantal jaar op gen 8 te wachten.

Pluspunten

  • Uiterlijk van het horloge is echt mooi
  • het speakertje

Minpunten

  • batterijduur
  • batterijduur nog slechter met Faces apps
  • T-on-I

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

The Snowman 23-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Stoer Horloge met 3rd party faceplates

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

9,0
Ik heb dit horloge nu al een paar weken en ik vind hem er wel erg mooi uitzien. Het design is goed, voelt goed stevig in je hand en ziet er erg betrouwbaar uit.
Hij voelt totaal niet zwaar in de hand en dit merk je goed tijdens het dragen. Het scherm reageert snel, goed en licht.
De twee functieknoppen die erop zitten zijn zeer goed geplaatst en reageren goed, de draai knop gaat soepel en is goed afgesteld op de beweging op het scherm.
Het nadeel van het scherm vind ik dat hij een zwarte rand heeft en dus niet 100% vullend is, hierdoor krijg je vaak bij 3rd pary faceplates dat het soms irriteert en vraag ik me af
hadden ze bij design die zwarte rand niet onder de aluminium rand kunnen stoppen.
De installatie met de Diesel app lukte niet op mijn OnePlus 6, dus daar was ik maar mee gestopt. Ik had de verbinding met mijn telefoon maar via de Google Wear OS app opgezet en dit ging erg gemakkelijk.

Ik vind het wel grappig om mijn appjes en andere meldingen op het horloge te kunnen aflezen, maar echt antwoorden is niet te doen op zo'n klein schermpje. Je kan niet reageren op een email of lang stukje in de WhatsApp sturen.
Maar daar is hij natuurlijk niet voor.

Maar het kunnen zien, en weg-swipen, van meldingen is ook gelijk de rede waarom je zo'n horloge neem. Daarnaast vind ik de integratie van de diesel app 'Diesel T-On-I' (oid) erg slecht.
Hij blijft maar meldingen geven die je niet kunt weg-swipen en ging die app er meteen vanaf. BYE BYE.

De faces die Diesel ter beschikking heeft zijn erg weinig en rommelig en onduidelijk. Via 3rd party apps die je moet installeren op je telefoon en horloge krijg je opeens een nieuwe wereld.
Veel horloge faces kosten al snel € 2 a € 3, maar even zoeken en je kan ze ook ergens downloaden en dan importeren via de app.
Ik heb momenteel een faceplates van Breitling, Rolex, Tag Heur en Redd Bull. Dit maakt het horloge net even iets leuker

Al met al een mooi horloge.

Pluspunten

  • Mooi Design
  • Voelt licht om de pols
  • Goed scherm
  • Lange batterij duur (2 dagen)

Minpunten

  • Zwarte rand scherm
  • Had zwaarder mogen zijn
  • Diesel app (meteen verwijderen)

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

schmitzies 21-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Eindelijk een mooie stoere smartwatch

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

9,0
Lang heb ik me niet met smartwatches bezig gehouden. Vaak omdat ze er te klinisch, te strak, of te plastic uitzien. Niks van deze 3 beweringen vind ik van toepassing op deze Diesel Axial. Het is gewoon een stoere, robuuste horloge, waarmee je gezien mag worden. Ik heb dan ook al diverse complimenten ontvangen.
Al bij het ontvangen van de verpakking, voel je dat je iets speciaals aan het uitpakken bent.
En zo robuust en zwaar als hij eruit ziet, zo licht is hij eigenlijk.
En hij is niet overdreven groot, wat goed past bij mijn niet al te brede polsen.
Ondanks de diverse sport en health menu's draag ik hem bij het sporten niet (squash). Daarvoor is hij toch net te groot.
De menu's zijn redelijk overzichtelijk en vooral makkelijk te bedienen.
Hetzij met de 2 functieknoppen, de draaiknop of simpel swipen.
Kalender meldingen en appjes lezen zonder je telefoon erbij te hoeven pakken is handig.
Maar natuurlijk blijft het vooral bij lezen.
De batterij houdt het bij mij net geen 2 dagen uit. Die van de telefoon daarentegen langer. Weliswaar staat bluetooth constant aan, de schermtijd van de telefoon wordt drastisch minder.
De handleiding is wel erg beknopt. Veel zul je zelf moeten uitvogelen.
Voor mij is dit zogezegd de eerste ervaring met een smartwatch. Ik kan er enkel positief over zijn.

Pluspunten

  • uiterlijk
  • draagcomfort
  • gebruiksgemak

Minpunten

  • handleiding / instructie

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

GS12345 20-01-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Stoer & degelijk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

8,0
Na al die vooral "nuttige" smartwatches is dit wat mij betreft de eerste mooie smartwatch.
Het stoere zwart met de grote klok maakt dat dit een echt herenhorloge is. Dit in tegenstelling tot de vele saaie of kinderlijke "unisex" horloges.
Het metalen bandje maakt het wel lastiger om de horloge strak op je arm te houden. Dit wat noodzakelijk is voor het gebruik van de hartslagsensor. Hij zit bij mij goed, of misschien net iets te strak. Maar met een schakel meer zal hij weer te los zitten.
Met een rubberen band is dit natuurlijk gemakkelijker af te stellen.
De functionaliteit is enorm. Ik gebruik hem met name voor de sport & health functies. Maar ook de meldingen zijn enorm handig. Je hoeft niet steeds je telefoon erbij te pakken.
Een behoorlijk minpunt is vervolgens de accuduur. Wil je het horloge z'n volle functionaliteit gebruiken dan zal de accu het geen volledige dag uithouden. Je dient dan dus te schakelen tussen de bespaarmodus, zelf ben ik hier nog een beetje zoekende in. Hoe zorg ik ervoor dat ik het einde van de dag haal?
Het bandje is bij mij eenmaal kapot gegaan, waar dit hem precies in zit is mij onbekend. Het bandje komt degelijk over dus mogelijk was dit een uitzondering. Dit is door Diesel overigens direct opgelost met een nieuwe.

Pluspunten

  • Stoer
  • Degelijk
  • Veelzijdig

Minpunten

  • Accu snel leeg

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

rdam010 20-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Stoere smartwatch

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

8,0
Qua looks is dit horloge van Diesel ontzettend mooi en stoer. De afmeting is voor mij precies goed. En ook de kwaliteit van het materiaal is goed. Het horloge wordt geleverd zonder gebruiksaanwijzing. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik die toch nooit lees. En bij het installeren van dit horloge heb ik dat ook niet nodig gehad. Dit ging vrij gemakkelijk. Online kun je wel allerlei informatie vinden, mocht je hier behoefte aan hebben.

Voor wat betreft het gebruik van de smartwatch (net als bij vele anderen) is het makkelijk om snel berichtjes te lezen. Maar als je een WhatsApp bericht wilt versturen kun je dit beter via je telefoon doen.

Je kunt je slaap tracken. Leuk, maar tijdens mijn slaap vind ik dit horloge wel te log en daarnaast moet ik hem vaak opladen en dat doe ik dan het liefst 's nachts. Net als zoveel andere horloges gaat deze smartwatch bij mij niet langer mee dan een dag.

Als ik naar het gebruik van de apps kijk vind ik Google Maps handig, maar ook berichten die je binnenkrijgt. Je hoeft niet steeds je telefoon uit je zak te pakken, tenzij je dus een bericht terug wil sturen. Soms zet ik alles wel uit, om niet continu gestoord te worden.

Als laatste punt betreft het bedienen en het geluid van de smartwatch. Dit werkt allebei zeer prima. Maar als je veel belt via je horloge is deze dus ook snel weer leeg. Al met al een prima en zeer mooie smartwatch.

Pluspunten

  • Design

Minpunten

  • Accuduur

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Mark 17-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Beperkte accuduur

Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

3,0
Na enkele weken de horloge getest te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het design van de horloge heel mooi vindt, maar ik ben afgehaakt op de batterijduur. Bij normaal gebruik is de horloge halverwege de dag al leeg en moet ie aan de oplader. Als je alles uitschakelt en alleen de tijdsweergave aanzet dan lukt het wel de hele dag, maar dat is toch niet waarvoor je een smartwatch aanschaft?! Pluspunt is dat de accu met een uurtje weer is opgeladen. Qua design een super stoer horloge, alleen de 'home'-knop in het midden wordt gemakkelijk onbedoeld ingedrukt als je je pols buigt.

Pluspunten

  • Design
  • Snel opladen

Minpunten

  • Beperkte accuduur

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Johan1992 16-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Verassend fijn!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

10,0
Het lijkt niet op een smartwatch, maar heeft de look van een klassiek horloge. Het scherm is groot en biedt de laatste technologie aan. In eerste instantie was ik een beetje sceptisch over het gebruik van een smart watch, maar oh wat is het fijn. Dit is momenteel mijn horloge die ik dagelijks gebruik, vanwege de functionaliteit. Het voldoet aan de standaard technologische smartwatch vereisten met een robuust design. Het enige minpuntje is dat het geen 'fitness' horloge is, maar voor dat doeleinde gebruik ik het niet. Verder is de accuduur prima voor een dag 'intensief' gebruik. Al met al echt een prachtding!

Pluspunten

  • Robuust design
  • Smartwatch functionaliteit

Minpunten

  • Grote wijzer

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Derk 16-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer mooi AMOLED scherm en een stoer en robuust uiterlijk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

7,0
Deze smartwatch is een lust voor het oog. Robuust en stoer uiterlijk! Het horloge draait op WearOS zodat je apps kunt installeren om de functionaliteit van het horloge te vergroten. Standaard zitten er al leuke watchfaces op, maar nieuwe downloaden of zelf 1 maken is ook mogelijk. De accuduur is helaas niet heel goed, 1 a 2 dagen en dan is hij echt leeg. Wel een voordeel dat de accu zo snel weer is opgeladen.
Connecten met je smartphone is een eitje en verloopt probleemloos.

Pluspunten

  • Moo AMOLED scherm
  • Ziet er mooi uit
  • Accu snel opgeladen

Minpunten

  • Accu snel leeg

Review criteria:

Uitstekend
Goed

Reageer

Robin 16-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Gaaf design, slechte accuduur

Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

3,0
Heb het horloge nu een paar dagen getest. Het is absoluut een mooi ding, echter haal ik niet de accuduur van mijn gear s3. Dit met dezelfde opties aan. Dit is voor mij een absolute no-go. Ik laad hem in de avond op en als ik naar bed ga haal ik hem van de lader. Ik gebruik hem dan als sleeptracker en de volgende dag als gewone smartwatch. Geen rare dingen dus. Ik had meer verwacht van de nieuwe chipset.

De bijgevoegde handleiding was erg summier en er werd dan ook niet verteld hoe de schakels verwijderd moesten worden. Verder blijft het een onwijs mooi ding.

De hartslagmeter is wat mij betreft prima te noemen voor gewoon dagelijks gebruik. De Google assistant was ik minder over te spreken. Ik had hier meer van verwacht, omdat ik deze dagelijks gebruik met mijn Nest hub. Nu kan Diesel hier weinig aan doen uiteraard.

Het geheugen aan boord van de ON Axial is voor mijn persoonlijke gebruik prima in orde. Ik maak hier verder geen gebruik van, omdat ik altijd mijn telefoon bij me draag. Ik heb er zelf niet mee gezwommen maar wel mee onder de douche gestaan. Dit heeft geen problemen gegeven.

Ook vind ik de wear os app niet fijn werken. Ik ben een Android fan van het eerste uur maar hier hebben ze wat mij betreft de plank mis geslagen.

Mijn conclusie persoonlijk is dat ik er niet over te spreken ben. Waar Diesel zeker een onwijs mooi design heeft, is de functionaliteit niet afdoende om deze dagelijks te dragen.

Pluspunten

  • Design
  • scherm

Minpunten

  • Accuduur
  • gebruiksaanwijzing

Review criteria:

Onvoldoende
Slecht
Voldoende

Reageer

RDA 16-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Diesel + Wear OS, leuke combinatie.

Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

8,0
Dankzij het robuuste, zwaardere design, geniet je van een stoere uitstraling. Dit horloge wordt geleverd met Wear OS. Omhuld in een Diesel-waardige verpakking, met snelstartgids (lees: download Wear OS), voorschriften en oplaadkabel (zonder stekker) wordt het product geleverd. Wat opvalt is de kleur van de ring tussen het uurwerk en de band, gezien de kijkhoek zie je dit minder. De volledige ring is metaalrood, niet enkel de zijkant, die je op afbeeldingen ziet. Op dag één was ik vergeten dat de metalen horlogeband niet te verstellen valt zonder tools. Bij mijn pols van 16,5 cm is hij 2 schakels te groot, voor een juiste registratie van de hartslag hoort hij goed om de pols. De eerste dag ging de batterij snel leeg; door instellen, uitproberen en applicaties installeren was hij binnen 3 uur leeg. Na aanpassingen kom ik nu op ca. 5-9% per uur. Ik heb NFC en het scherm uitstaan. Wifi, Bluetooth, hartslagsensor en locatie aan. Bij mij valt het aantal meldingen per uur mee, dit in het voordeel van de batterijduur. Het scherm gaat aan zodra ik dat wil; polsbeweging of de knop. Jammer dat Spotify niet los werkt op het horloge met draadloze oortjes. Dit is mij enkel via de telefoon gelukt, waarbij het horloge een afstandsbediening wordt. Dit kan met Google Play Music wel. Een uur via draadloze oortjes kost ca. 20% batterij. Verder kun je trillen bij notificaties niet uitzetten, dan moet je het horloge op ‘Niet storen’ zetten, dit is een Wear OS probleem. Je mist dan de korte weergave van meldingen. Het inzetten van een afspraak of bericht is enkel via de Google Assistant gelukt. WhatsApp is beter te beantwoorden bij binnenkomende meldingen (je kunt geen gesprek openen, enkel bij derde partij applicaties) en er zijn andere die geen ondersteuning bieden (Nest, Philips Hue), waar ik juist een meerwaarde zie. Een deel is op te lossen middels de Assistant en, maar dat is niet altijd praktisch. Hij is tegen regen en spatwater bestand. Door de wijzerplaten en het design vind ik het een gaaf horloge. Het vervangen van gebruik van je telefoon lukt niet voldoende. Op basis van design zou ik hem aanraden, de toevoeging van Wear OS vind ik beperkter dan verwacht en is in mijn ogen niet direct de investering waard. Gelukkig zijn updates in de toekomst mogelijk.

Pluspunten

  • Design
  • Scherm

Minpunten

  • Wear OS beperkingen
  • Accu (bij intensief gebruik)

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Nienkebs 16-01-2020
  • Product getest

Erg gave smartwatch

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

9,0
Deze smartwatch komt in een heel mooie verpakking, welke echt een feestje is om naar te kijken. Je kunt zien dat je met een echt stoer mannen horloge te maken hebt al aan de verpakking. Het horloge is een stuk zwaarder dan mijn vorige smartwatch en voelt over het algemeen steviger aan. Ik heb ervaring met een smartwatch, maar toch was een handleiding fijn geweest. Het bandje is erg lang, dus ik moest er wat schakels uithalen, dit ging erg moeilijk, maar aan de andere kant wel fijn dat het bandje niet zo maar los kan laten. De smartwatch op zich is echt een sieraad, stoer metaal met een rode rand. Ik hou ervan! De installatie op mijn telefoon verliep soepel. Het horloge is erg makkelijk is gebruik, het wisselen van de apps gaat lekker vlot en er zitten prachtige wijzerplaten bij. Hè GPS tracker doet het goed en ook de hartslag meter werkt en stuk beter dan mijn vorige horloge. Het enige nadeel is de batterij duur. Ik had voor de prijs van dit horloge er meer van verwacht. Maar toch ben ik er erg tevreden over en Raad het product zeker aan.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Stevig horloge
  • Makkelijk in gebruik

Minpunten

  • Batterij duur

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Fenzz 15-01-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Lust voor het oog, schat aan features, vlot in gebruik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

8,0
De Diesel On Axial: een lust voor het oog, een schat aan functies en intuïtief en vlot in gebruik. Met wat tijd (lees: updates) kan het alleen maar beter worden. Kies wel primair uit style- en feature-overwegingen en verwacht geen dagenlange batterijduur.

Deze gunmetal donkergrijze smartwatch is stoer, "chunky" zonder een klont staal te zijn. Vooral de rode ring rondom het horloge is smaakvol en past onlosmakelijk bij Diesel. De stalen horlogeband maakt het af. Past precies om mijn pols met "zware botten" en omvang van 21 centimeter. Meegeleverd wordt een los riemgespje in dezelfde stijl. Fijne aanvulling!

De verpakking is een stoere, (kunst-)leren kubus. Verder in de verpakking een usb-laadkabel (lader niet inbegrepen), een infoboekje en een erg summiere handleiding die niets anders noemt dan hoe te laden en noodzaak van de WearOS-app. Wat basisinstructies m.b.t. bediening (swypen, instellingen vinden, functie van knoppen) had prettig geweest. Wel is er een WearOS-tutorial op het horloge zelf.

Het horloge heeft een groot helder scherm. Let wel, de display is niet "glasvullend". Er zit een zwarte rand tussen display en kast. Verder twee programmeerbare knoppen en een centrale draai-/drukknop die ook werkt als scrollknop. Het horloge draait op Google's WearOS maar heeft een app voor zowel Android als iOS. Het geheugen is een ruime 8 Gb en heeft vlotte, soepele prestaties. De ingebouwde microfoon en speaker zijn duidelijk en het spontaan kunnen gebruiken van de Assistant is super leuk.

Koppeling met je smartphone is simpel. Tip: laat eerst rustig alle updates van firmware en apps uitvoeren direct bij installatie, want dat hindert andere dingen zoals de tutorial van WearOS die ook gelijk start, maar deze kan ook naderhand via het menu. Vergeet ook niet dat de Google Fit-app op je smartphone nodig is voor de gezondheidsfeatures van het horloge.

Hoewel in de beginfase qua marktaandeel ben ik niet ontevreden. Duidelijke menustructuur. Appstore en widgets zijn nog karig, maar dat is vermoedelijk een kwestie van tijd. Apps, notificaties en hardware zijn goed instelbaar.

Zwakker punt is de batterijduur, ca. 1 tot max 2-3 dagen, afhankelijk van gebruik. Er zijn verschillende en te customizen batterijmodi waarmee in detail elke feature aan of uit kan. Het opladen gaat gelukkig erg snel. De laadkabel voelt fragiel aan, maar gezien de magnetische connectie afdoende. Wel had ik de luxe verpakking liever geruild voor een sjieke metalen houder.

Pluspunten

  • design
  • prestaties
  • snel laden

Minpunten

  • batterijduur
  • summiere papieren handleiding

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Clarinus 14-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Wear OS in een gedurfd ontwerp.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

8,0
Als je een blik werpt op de verschillende Wear-smartwatches van de vijfde generatie van The Fossil Group dan springt de Diesel On Axial er meteen uit. De meeste smartwatches hebben het klassieke, traditionele ontwerp, maar dit grote, brutale horloge zal zeker een reactie uitlokken - zowel positief als negatief.

Binnenin de dikke behuizing vind je alle hardware die je zoekt, alhoewel je wel de tamme ervaring van Wear OS zult moeten verdragen. Voor € 369 is de Diesel On Axial geen impulsaankoop, dus als je deze koopt, moet je een grote fan van de Diesel-look zijn en software een beetje erbij nemen.

Fans van het merk zien de stijl van Diesel duidelijk terugkomen in de On Axial. Dit is een schaamteloos mannelijk horloge met een enorme geklonken patrijspoort die zeer steampunk voelt. Opvallende knoppen steken uit om de kroon te flankeren, terwijl mijn model een mooie rode rand heeft.
Er zijn verschillende modellen die je kunt krijgen. Het bronzen model wordt geleverd met een zwarte lederen band en een donkere roestvrijstalen kast. Je kunt het ook in zilver krijgen met een zwarte lederen band, of zelfs zilver met een blauwe spijkerband voor de echte dapperen. Ik heb het model met gunmetal en een stalen armband mogen testen.

Als ik zeg dat de Diesel On Axial groot is, bedoel ik dat het een 48 mm horloge is. Het ziet er komisch groot uit op kleine polsen, maar als je van de oversized look houdt, is het een prachtig, opvallend horloge.

Overschakelen naar de Diesel On Axial van de Misfit Vapor 2, die ik hiervoor had, is een groot contrast. Terwijl de Misfit nauwelijks opviel, kun je de Diesel On Axial nauwelijks negeren, maar geeft zowel liefde als haat reaties. Ik vind ‘m prachtig, maar anderen vinden ‘m overdreven.
Het is verfrissend om een smartwatch te vinden die zich niet voordoet als een traditioneel horloge. Het opvallende ontwerp strekt zich uit tot de belangrijkste wijzerplaat die Diesel biedt; Je kunt allerlei allerlei wijzerplaten kiezen, maar de geanimeerde tunnel is mijn favoriet.

Het model wat ik test heeft een 24 mm zwart metalen schakelband. Het afstellen moet je waarschijnlijk door de winkel laten doen waar je ‘m koopt of bij een juwelier, maar dan voelt die ook heel comfortabel, maar je kunt hem altijd wisselen voor een lederen bandje. Het wisselen van bandje is trouwens een fluije van een cent. De Diesel On Axial past het beste bij een casual outfit; het is te dik voor strakkere manchetten en kan meer opvallen dan je zou willen in een kantooromgeving. Maar misschien wil je dat juist.

De Diesel On Axial heeft hetzelfde 1,28-inch AMOLED-touchscreen als de andere smartwatches van Fossil. Het is scherp genoeg om gemakkelijk te lezen te zijn, maar het kan een beetje lastig zijn om op te maken in direct zonlicht.

Net als de Fossil Gen 5 en de Lexington 2 verpakt de Diesel On Axial een Snapdragon Wear 3100-processor en 1 GB RAM. Deze combinatie biedt veel betere prestaties in vergelijking met oudere Fossil-horloges met mindere hardware, zoals ook de Misfit Vapor 2 heeft.
Soms moet ik meerdere keren tikken om te komen waar ik wil, en alles duurt een beat langer dan zou moeten. Er zijn wel heel veel instellingen mogelijk zowel met de apps als ook met de wijzerplaten. Maar dat maakt wel dat je het horloge helemaal naar je eigen wensen kunt instellen.

Veeg je van links naar rechts dan zie je in één oogopslag de actuele kaarten van Google Assistant. Veeg je de andere kant op dan doorloop je tot 5 verschillende tegels, die kunnen worden ingesteld voor allerlei zaken, zoals Google Fit, je kalender of een weerbericht. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm voor instellingen en veeg omhoog vanaf de onderkant voor meldingen.

Je kunt ook aan de kroon draaien om omhoog of omlaag te scrollen, wat een stuk beter werkt dan het touchscreen, waardoor je nauwkeuriger controle hebt. Als u op de kroon drukt, hebt u toegang tot al uw apps; de twee knoppen boven en onder het zijn configureerbare snelkoppelingen voor wat je maar wilt.

Een complete smartwatch
Hartslagsensor? Ja. GPS? Ja. Google Pay? Ook dat. Ook met waterdichtheid zit je goed tot 3 ATM. En natuurlijk heb je een microfoon. Nieuw bij deze generatie smartwatches is de luidspreker voor telefoongesprekken.
De Diesel On Axial heeft vrijwel alle hardware waar je om kunt vragen, maar mist alleen een ECG-monitor in vergelijking met de Apple Watch of Samsung Galaxy Watch Active 2 , hoewel dit nog niet is ingeschakeld op die laatste.

Google Fit is perfect voor standaard fitness-tracking; het houdt dingen relatief eenvoudig en helpt u bij het bereiken van basisfitnessdoelen. De hartslagsensor werkt goed en ik vond ook dat de GPS mijn loopsessies behoorlijk nauwkeurig volgde.
Het kan ook handig zijn om Google Pay om je pols te hebben wanneer je snel wilt betalen. Alleen heb ik dat nog niet kunnen testen in de praktijk.

Je kunt ook bellen vanaf en gebeld worden op de Diesel On Axial - zolang deze is gekoppeld aan een telefoon. Het vereist echter een duik in de instellingen om het in te schakelen. Het werkt goed genoeg om nuttig te zijn in een noodgeval wanneer je je telefoon moeilijk kunt pakken omdat bijvoorbeeld je handen vol zijn, maar ik vond het toch wat weird overkomen om tegen je horloge te staan praten. In de auto was het wel handig als je eens een keer geen carkit tot je beschikking hebt.
Google Assistant voelt traag in vergelijking met mijn telefoon, maar het werkt. De Diesel On Axial is ook erg handig als afstandsbediening voor muziek of podcasts die je vanaf je telefoon afspeelt.

Er zijn een paar vooraf geïnstalleerde apps, meestal van Diesel, maar ook Spotify en Nike Run Club. Je kunt ze allemaal verwijderen als je wilt. Natuurlijk zijn er ook basics zoals een stopwatch en een wekker.

Je hebt hier 8 GB opslagruimte om mee te spelen, dus je kunt je eigen keuzes uit de Play Store installeren. Het is niet de meest inspirerende selectie, maar er zijn genoeg apps die handig zijn om zonder je telefoon tevoorschijn te hoeven halen even iets te kunnen checken. boodschappenlijsten, berichten-apps, fitness-apps in overvloed en bedieningselementen voor muziek of smart home-apparaten vanaf de pols kunnen allemaal nuttig zijn.

Je kunt redelijkerwijs een dag verwachten van de Diesel On Axial, op voorwaarde dat je hem niet te veel gebruikt; het volgen van oefeningen kan bijvoorbeeld veel gebruikstijd kosten. Er zijn unieke batterijmodi die zijn ontworpen om meer uithoudingsvermogen eruit te persen, maar het is onvermijdelijk dat functies worden uitgeschakeld. Wat heeft het voor zin om een smartwatch te hebben als u de smartwatch-functies niet gebruikt? Het kan echter handig zijn om deze opties te hebben en de levensduur van de batterij is een zwak punt voor smartwatches in het algemeen. Maar als u uw Axial volledig wilt gebruiken, is het verstandig om voor het slapengaan de Axial aan de lader te hangen. Dit viel mij enigszins tegen omdat ik verwacht had dat deze generatie langer met de batterij zou gaan dan bij mijn Misfit Vapor 2. In de praktijk merkte ik geen verschil.

Mijn conclusie
In de drukke markt van allerlei onopvallende smartwatch-ontwerpen, is de Diesel On Axial een lichtend baken van opvallend ontwerp. Vooral de levensduur van de batterij haalt de algehele ervaring omlaag, maar verder voldoet het aan alle eisen voor smartwatch-hardware.
Als je van de look houdt, heeft deze alle top hardware die je kunt verwachten van een Google Wear OS-apparaat.

Pluspunten

  • Opvallend stoer ontwerp
  • Hartslagmonitor
  • Luidspreker
  • Ingebouwde GPS
  • Google Pay-ondersteuning

Minpunten

  • Wear OS reageert niet altijd even snel
  • De gebruiksduur van de batterij valt tegen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Johan 13-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Helder scherm, mooi design, matige accu

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

8,0
Het horloge heeft een gaaf design. De metalen behuizing in combinatie met metalen band heeft helaas het gevolg dat deze vrij zwaar is. Hierdoor schuift hij makkelijk over de arm en beperkt beweging van je hand. Het knopje wordt dan ook makkelijk ingedrukt door je hand. Het metalen bandje is geen aanrader voor gebruik met sporten.
De accu gaat erg snel leeg als deze veel gebruikt wordt, maar het is eenvoudig op te laden door de meegeleverde magnetische lader. Er zijn verschillen energieprofielen beschikbaar om de accuduur te verlengen. Intensief gebruik resulteert er in dat de accu binnen een dag leeg is.
De smartwatch werd geleverd zonder gebruikshandleiding, maar door de eenvoudige connectie met telefoon en het gebruiksvriendelijke menu was deze makkelijk in te stellen. De stabiliteit van de verbinding met telefoon is prima.
Diverse instellingen zijn makkelijk aan te passen via de telefoon met de Wear OS app van google. Zoals Wijzerplaten en “tegels”. Op de wijzerplaat zelf kunnen verschillen details zoals aantal stappen, kompas enz. weergegeven worden.
Berichten beantwoorden kan via het toetsenbord op het horloge, maar is nog makkelijker via de google assistent. Spraak wordt door de assistent correct omgezet in tekst.
Samengevat: Een super horloge met vele functies. Door metalen bandje in combinatie met gewicht geen draagcomfort.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Helder scherm

Minpunten

  • Matige accu
  • Zwaar

Review criteria:

Onvoldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

lars 13-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Robuust design

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

7,0
Heb deze smartwatch nu al een aantal weken in bezit en de eerste ervaring begon al bij het openen van het leren doosje waar de Diesel smartwatch mee binnen kwam. Ook word hij geleverd met een bijna volle accu (ongeveer 75%). Alleen was het de eerste wel puzzelen om hem aan te krijgen want je moet hem op de lader leggen en dan een knopje indrukken dan gaat hij pas aan (niet getest als dit een volgende keer ook nodig was). Verder ben ik zeer te vrede dat er Wear OS op het smartwatch zit dit maakt namelijk veel meer dingen mogelijk en is hij eigenlijk te gebruiken met iedere android telefoons zonder dat er functionaliteiten wegvallen. Een van die functionaliteiten van de smartwatch is een hartslagmeter deze lijkt vrij accuraat te zijn (te gelijk getest met een andere smartwatch als vergelijkingsmateriaal). Het design van de smartwatch is zeker ding om te bespreken want wat een robuust en geweldig design heeft hij. De metalen band maakt hem heel robuust en geeft er een mooie look aan maar buiten dat om word hij hierdoor ook een stuk zwaarder dan andere smartwatches. Hier moet je even aan wennen maar dat duurt niet heel lang.

Al met al ben ik wel zeer te vreden met de smartwatch en zou ik hem ook iedereen aanraden mocht je opzoek zijn naar een robuuste smartwatch.

Pluspunten

  • wear OS
  • veel apps
  • robuust design

Minpunten

  • accu

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Attila 13-01-2020
  • Product getest

Blikvanger design

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

7,0
Design: Is echt blikvanger en imposant.(Gunmetal-tone) De Diesel On Axial smartwatch heeft een robuust en mannelijk uiterlijk dat aantrekkelijk kan zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een harder en meer gedurfd uurwerk dan de meeste.Maar ook waar is,alleen voor mannen met grote pols.Voor mij is the groot, de band van 2,4 cm breidt dit gevoel verder uit.Is een beetje vervelend omdat geen gereedschap in de doos om de band korter te maken. Ik heb ook de Fossil Gen 5 getest,lijkt echt erop.Volgens mijn de Diesel On Axial is a rebranded Fossil gen 5.Maar is geen zichtbaar Diesel logo op de horloge (alleen op onderste kant). Software: Ook de software is mee te maken met de manier om anders uit te blijven zien.Denk hierna de geanimeerde tunneleffect, Steps Goalben de Diesel T-ON-I-app,welke is een motiverend hulpmiddel met een scherp gevoel voor humor. Het is niet bang om wat achterlijke complimenten naar je te gooien of je een beetje te beledigen en aanmoedigt om verder te gaan met je doelen. De ingebouwde luidspreker is voor iemand wie wilt oproepen van de horloge (moet gekoppeld zijn met de telefoon via Bluetooth. Er is ook ingebouwde GPS,welke is niet genoeg accuraat.De hartslagmeting is best goed. De waterdichting slechts tot 3 ATM,voor douche maken is genoeg,maar ik was bang om te zwemmen.Is mogelijk om te betalen met de Google Pay-ondersteuning. Met de batterij-mode kun je de levensduur van de batterij behoorlijk uitgebreid aanpassen, tot anderhalve dag,anders is alleen een dag. De product met deze vaardigheden is een beetje duur.

Pluspunten

  • Design
  • Hartslag
  • Google Pay

Minpunten

  • Batterij
  • Gps
  • Prijs

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

Hilko 11-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een van de stoerste Android Wear smartwatches

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

8,0
Product gekocht en getest via #TheInsiders. Deze gaat echter wel weer retour. Na een paar weken testen merk ik dat ik de meerwaarde van een smartwatch niet echt zie en de accuduur is toch wel erg beperkt.

De Diesel On Axial gen.5 smartwatch DZT2017 met Gunmetal polsband is absoluut een van de stoerste en mooiste smartwatches met Android Wear. Het is wel een overduidelijk fashion statement waar je je gemakkelijk bij moet voelen. De vrij hoge opstaande rand heeft een glimmend rode rand, wat prachtig contrasteert met het Gunmetal en diepe zwart van het schermpje. Het scherm is 360 graden rond, geen zachte band/deuk. Het klokje is echter wel redelijk fors in formaat met z'n scherm en dan nog de vrij dikke rand er omheen. Persoonlijk vind ik het gaaf en het is echt Diesel, maar het is wel een keus.

Diesel is onderdeel van de Fossil familie, dus deze smartwatch lijkt daar heel veel op met dezelfde topkwaliteit techniek. Extra bij de Diesel is dat deze ook geschikt is om mee te zwemmen! Dus niet gewoon waterdicht voor onder de douche, maar extra stevig ook in het water bij belasting onder water.

De watchfaces die door Diesel meegeleverd worden.. vind ik helemaal niks. Druk, lelijk, rommelig. Er zijn er 4, maar allemaal ongeveer in dezelfde stijl. Via de Facer.io app heb ik de gratis Digitless v2.1 in Seafoam (groenig) nu actief en daar ben ik wel happy mee. Deze gebruikt relatief weinig stroom doordat het veel van het scherm zwart laat en het groene is een prachtig contrast met het Gunmetal van klokje en bandje. De always-on setting van deze watchface is relatief beperkt in stroomverbruik - hoewel het beste voor je accu natuurlijk is om always-on uit te laten. Met 2x tikken op het scherm gaat je smartwatch dan aan, of, als je dat instelt, gaat het scherm alleen aan via de grote ronde knop aan de zijkant. Maar dat is natuurlijk hoe Android Wear werkt, dus dat is niet speciaal voor deze Diesel.

Over stroomverbruik gesproken : accuduur blijft een enorm probleem. Ik haal wel ruim een dag, maar met beperkende settings redt je het nog steeds geen 2 dagen. Gedurende de nacht, geen gebruik en scherm uit verbruikt de smartwatch alsnog 21 procent accu in enigszins beperkte settings. Daarentegen heb je wel een snelle processor er in, nergens haperingen of vertragingen.

De verbinding met mijn Samsung A5 2017 met Android 8 is helemaal top. Geen enkele hickup of probleem. Installatie was super makkelijk, binnen een paar minuten werkte het allemaal. Bluetooth aan en klik, en klaar. Hoe andere mensen hier problemen bij kunnen ondervinden is me volslagen onduidelijk, makkelijker kan niet.

Over de unboxing: geweldig! De verpakking is duidelijk veel aandacht aan besteed. Aan alles zie je dat het een premium product is.

Het metalen bandje op maat maken kun je het beste even door een professional laten doen, of zelf gaan knutselen met een apparaatje die je voor 5 euro bij Bol.com besteld. Daarover gesproken, dat is mijn grootste klacht bij dit klokje (naast de accuduur). Het klokje is vrij zwaar (niet te), en het heeft erg de neiging om naar 'buiten' te gaan staan, af te hangen van mijn pols en niet mooi in het midden te blijven. Het bandje kan alleen of heel veel te strak, of net iets te los. Dat is echt een nadeel van zo'n metalen bandje. Dit probleem heb ik overigens ook wel bij gewone horloges, maar doordat een smartwatch redelijk zwaar is, heb je dat hier extra.

Al met al is dit een prachtige smartwatch die er echt premium uit ziet en (een van) de stoerste smartwatches met Android Wear OS er op.

Pluspunten

  • Diesel-stoerheid
  • Je eigen watchfaces dankzij Wear OS
  • Mooi
  • Waterdicht ook voor zwemmen
  • Snelle processor

Minpunten

  • Accu, accu, accu.
  • de standaard watchfaces
  • Geen draadloos opladen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

WAV 09-01-2020
  • Product getest

Mooi uiterlijk van de 'kast'

Geschreven voor: Diesel On Axial Gen 5 Display Smartwatch DZT2017

Algemene score

4,0
geen topper, normaal ben ik wel fan van diesel maar dit valt erg tegen.
- batterij slecht / snel leeg
- bandje voelt heel goedkoop / licht (lijkt wel namaak)
- reageert niet altijd even goed op aanraking tijden bv sporten.
- connect niet altijd goed met telefoon apps

+ De 'kast' heeft een mooi uiterlijk

Pluspunten

  • Mooi uiterlijk van de kast

Minpunten

  • Slechte connectie
  • Slechte batterij
  • Reageer niet altijd goed
  • Band lijkt en voelt goedkoop

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Onvoldoende

Reageer

Toon meer reviews