Philips SHAVER Series 5000 S5530 - Reviews

Specificaties
Scheermethode
nat en droog scheren
tile-scheersysteem
vibrerende kop(pen)
(Extra) functies
trimmer/tondeuse, precisietrimmer, volgt de contouren
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 41 reviews die zijn achtergelaten voor de Philips SHAVER Series 5000 S5530 op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,4

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Pieter Hoolsema 25-05-2017
  • Product paar weken in bezit

Bevalt goed

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

8,0
Inmiddels gebruik ik de Philips S5000 shaver al een paar dagen en ik ben er zeer tevreden over, de beste tot nu toe.
Mijn oude shaver gebruik ik niet meer, ik was gelijk aan dit nieuwe apparaat gewend, ik ben veel sneller geschoren en het resultaat (droog) is evengoed als mijn vorige, maar vele malen sneller ben ik klaar met scheren en dat vind ik een groot voordeel.
Nat scheren geeft een beter resultaat, mijn huid is gladder en daarom minder vaak hoeven scheren maar het schuim zit wel hinderlijk in de weg, regelmatig schoonspoelen en omdat het meer tijd kost, heeft nat scheren niet mijn voorkeur.
De Turbo+ mag voor mij standaard ingeschakeld zijn, het scheren gaat sneller en beter, het kost wat meer accu maar dat heb ik er wel voor over, mijn stevige baard wordt dan juist goed geschoren.
Opvallend is, dat er geen schoonmaakborsteltje aanwezig is, blijkbaar is nat schoonspoelen de bedoeling, maar soms wil je het wel graag even snel droog uitborstelen.
Een nadeel vind ik de aan/uit knop, tijdens scheren houd ik de duim voor het beste houvast op de aan/uit knop en regelmatig zet ik dan onbewust de machine uit. Graag had ik de knop op een andere niet zo voor de hand liggende plaats gezien. Zie de bijgevoegde foto voor de juiste grip met helaas de duim op de aan/uit knop.
Ander nadeel is dat wanneer je de machine 'op de rug' weg legt, dit geen stabiele ligging is door de rondingen en dan kantelt het een kwart slag. Ligt het op een planchet of op de rand van de tafel of kastje, dat is het gevaar groot dat hij eraf valt met alle gevolgen van dien.
De tondeuse werkt goed, alleen is het moeilijk voor de spiegel inschatten of je het goed en recht doet.
Kortom een hele welkome vernieuwing van het scheren en heel veel pluspunten en een paar kleine minpunten. Ik ben er blij mee en ik beveel de machine graag aan.

Pluspunten

  • Gewone en turbo stand.
  • Volgt de rondingen goed.
  • Sneller dan andere apparaten.
  • Nat en droog scheren.
  • Nat en droog schoonmaken.

Minpunten

  • Aan/Uit zit onhandig, gaat vaak spontaan uit.
  • Bij neerleggen kantelt de shaver, kan dan vallen.

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Sjakio 07-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

Perfect scheerapparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

9,0
Heel fijn apparaat. Scheert lekker glad. Ligt fijn in de hand. Makkelijk schoon te maken. Geen last van huidirritaties (bij andere apparaten wel last van).

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

detulp050 02-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Mooi, maar niet efficient

Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

5,0
De Philips S5530 Shaver is een mooi ontworpen scheerapparaat dat prettig in de hand ligt qua grip. Helaas is de machine heel erg licht, waardoor hij goedkoop aanvoelt en minder prettig over het gezicht te sturen is. De scheerkop is niet erg efficient, het duur erg lang voordat ik alle haartjes heb weggeschoren. De S5530 beschikt over een Turbostand, maar eerlijk gezegd: de gewone stand is erg sloom en de Turbostand lijkt meer op de snelheid van een gewoon scheerapparaat. Ik zou niet weten waarom je niet de Turbostand zou gebruiken. De batterijduur is uitstekend te noemen en hij laadt ook vrij snel op. De S5530 is een budget-scheerapparaat dat vooral geschikt is voor mensen die zich soms droog scheren. Voor de mannen die elke dag scheren is een high-end machine meer aan te raden.

Pluspunten

  • Accu
  • Design

Minpunten

  • Niet efficient

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Peter10004 10-06-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Scheert super glad.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

9,0
prima product, doet wat het moet doen en dat is zonder irritatie glad scheren.
Zelf gebruik ik dit scheerapparaat meestal voor nat scheren maar droog doet hij het ook goed. Zelf vind ik nat scheren prettiger. meestal krijg ik van die bultjes na het scheren maar daar heb ik nu helemaal geen last van

Pluspunten

  • Scheert glad zonder irritatie
  • makkelijk schoon te houden
  • de accu gaat super lang mee

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Vestjens 07-05-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Het product doet wat het moet doen

Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

8,0
Ik heb dit product aangeschaft omdat ik ontevreden was over het scheerresultaat van mijn oude apparaat. Ik heb het nu een maand in gebruik en ben tot op heden tevreden. Het is makkelijk in gebruik, kan tegen een stootje en geeft bij zowel nat als droog scheren een glad resultaat.

Pluspunten

  • glad resultaat
  • accu gaat lang mee en laadt snel op
  • goede prijs /kwaliteit

Minpunten

  • nieuwe scheerkoppen/mesjes zijn relatief duur
  • Lange haren worden soms overgeslagen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Robbedoes 06-05-2020
  • Product getest

Prima scheerapparaat met goed resultaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

7,0
Normaal heb je met scheerapparaten dat je soms haartjes blijven staan, dubbel overheen moet. Of dat hij af en toe een haartje eruit trekt. Dat heb ik nog niet meegemaakt. Erg prettig!
Turbo stand prima, nat of droogscheren prima.

Pluspunten

  • Turbostand
  • Nat/droog scheren
  • Indicatie batterij

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Piet9319 04-05-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Doet wat het beloofd

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

8,0
Sinds 2 weken heb ik de Phillips S5530/06 in huis. Voorheen was ik gewend om met scheermesjes te scheren. Ik was daarom ook erg benieuwd naar dit scheerapparaat.
In eerste instantie is de overgang van scheermesjes naar scheerapparaat een beetje vreemd, maar het went snel. Er zijn 2 standen mogelijk, een normale stand en een ‘turbo’-stand. Voor mijn gevoel is de ‘turbo’-stand de normale stand van elk ander apparaat, want met de normale stand duurt het langer voordat mijn gezicht glad is. Wanneer ik 2 dagen niet heb geschoren en mijn haren weer wat langer beginnen te worden, heeft het scheerapparaat daar geen problemen mee. Echter blijft er wel eens een verdwaalde haar staan die ik dan met de trimmer af scheer. Wanneer mijn haren na 4 dagen lang worden heeft het scheerapparaat er meer moeite mee en moet ik langer op dezelfde plek blijven om te voorkomen dat het begint te trekken.
Het opladen van het scheerapparaat gaat snel en binnen 2 uur is het apparaat volledig opgeladen. Met een volle accu kan ik 2 weken vooruit, met 3-4 keer in de week scheren.
Deze Philips wordt geleverd met 2 verschillende scheerkoppen. Eén voor het normale scheren en één trimmer. Het verwisselen van de deze scheerkoppen spreekt voor zich, maar gaat desondanks toch een beetje stroef. Er is aardig wat kracht voor nodig om de kop te verwijderen en ik was bang om het te beschadigen. Het trimmen gaat strak zonder problemen, de mesjes zijn scherp en ik kan goed mijn bakkebaarden en mijn haarlijn bijwerken. De 3 roterende scheerkoppen kunnen gemakkelijk gereinigd worden na elke scheerbeurt d.m.v. een kliksysteem. Omdat het apparaat waterdicht is kun je deze gewoon onder de kraan houden. Dit zorgt ervoor dat je altijd een schoon scheerapparaat hebt. Het reinigen van de trimmer is wat lastiger, omdat de haartjes makkelijk tussen de mesjes blijven zitten. Een klein borsteltje zou hierbij gemakkelijk zijn, maar wordt helaas niet meegeleverd.
Het is ook mogelijk om nat te scheren, echter heb ik dit maar één keer gedaan. Het geeft een hoop rommel en duurt langer. Daarnaast vind ik geen verschil tussen deze manier en ouderwets met een scheermesje.
Kortom, de Phillips S5530/06 is een fijn scheerapparaat en doet wat het moet doen. Al met al scheert het goed glad en is makkelijk te reinigen. Een volle accu gaat lang mee en het is opgeladen binnen 2 uur. Een nadeel vond ik de normale en 'turbo'-stand. Voor mijn gevoel was de normale stand niet krachtig genoeg. Dit zorgde er voor dat ik altijd de 'turbo'-stand gebruikte. Desondanks ben ik tevreden over dit scheerapparaat en beveel ik het aan.

Pluspunten

  • Scheert meestal glad
  • Accuduur is goed
  • Makkelijk te reinigen

Minpunten

  • 'Turbo'-stand zou de norm moeten zijn
  • Mist af en toe een haartje
  • Reinigingsborsteltje zou makkelijk zijn

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Gijs 01-05-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goede accuduur, fijn scheerapparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

8,0
Voor mij is het scheerapparaat een aanrader, maar er zijn wat kanttekeningen. Ik heb een lastige baardgroei. Daarmee ben ik nog geen scheerapparaat tegengekomen dat dat perfect aankan. Er zijn altijd een aantal haren die zo vlak liggen, dat het scheerapparaat ze niet te pakken kan krijgen. Ook met een scheermes gaat het niet altijd perfect. Grote voordeel van het scheerapparaat is dat je het ook onder de douche of in combinatie met scheergel/schuim kan gebruiken. Het probleem met mijn baardgroei is dat heel veel passages over hetzelfde gebied nodig zijn voor je alle haren te pakken hebt gekregen. De scheergel is tegen die tijd al wel verdwenen, waardoor de grote plus hiervan voor mij niet zo'n voordeel bood. Gebruik onder de douche is wel ideaal, dat past het beste in mijn regelmaat, maar is uiteraard persoonlijk. De batterij gaat lang genoeg mee, bij mijn (lange) scheerbeurten minstens zo'n 5-6x zou ik zeggen. Het apparaat laadt daarnaast snel op en is makkelijk schoon te maken.

Pluspunten

  • Goede accuduur
  • makkelijk te reinigen
  • waterdicht

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Farlake 01-05-2020
  • Product gekocht

Prima apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

9,0
Dit scheerapparaat soms paar weken in gebruik.
Ten opzichte van mijn vorige 3 koppige scheerapparaat is deze wel een hele verbetering.
Scheert in korte tijd glad , zeker met de turbo-stand is dat een fluitje van een cent.
Voordeel dus dat je droog en nat kan scheren, en schoonmaken gewoon onder stromend water.
Mooi design en ligt lekker in de hand. Accu tijd zeker voldoende. Meegeleverd perfect hoesje met rits. Al met al zeker zeer tevreden.

Pluspunten

  • Scheert glad,
  • Accutijd
  • Ligt lekker in de hand

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Johnnn99 30-04-2020
  • Product gekregen

Uitstekend scheerapparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

9,0
Uitstekend scheerapparaat, kan niet anders zeggen. Ben er nu een halve maand mee aan het scheren geweest, nagenoeg dagelijks, en kan er niets slechts over zeggen. Om te beginnen ziet hij strak en modern uit. Ligt prettig in de hand. De bediening spreekt voor zich. Batterij gaat lang genoeg mee, ik gok dat ik er een uur makkelijk mee red. Ik vind het bijzonder prettig dat deze ook voor nat gebruik geschikt is, daar ben ik persoonlijk fan van. Bijkomstig pluspunt is dat er een aparte precisietrimmer bij zit, deze mis ik nogal eens bij andere apparaten. Het meest belangrijke is natuurlijk het scheerresultaat.. en daar ben ik enorm blij mee! Geen enkele last meer gehad van irritaties of wondjes, wat een hele verbetering is ten opzichte van mijn vorige apparaten. Hij scheert ook lekker snel, kan makkelijk alle contouren van mijn gezicht bereiken en het resultaat is mooi glad. Kortom: een echte aanrader, zou hem niet meer willen missen!

Pluspunten

  • Snel en mooi glad resultaat
  • Geen last van irritaties gehad
  • Ligt prettig in de hand
  • Ook voor nat gebruik geschikt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Slav442 30-04-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Scheert glad

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

10,0
Ik ben tot de aanschaf van dit scheerapparaat overgegaan om sneller en veiliger te kunnen scheren dan met een mesje. Ik ben daarbij aangenaam verrast door de prestaties van dit apparaat: er wordt glad geschoren, waarbij het ook nog eens sneller gaat dan met een normaal mesje. Daarbij komt dat ik geen irritatie heb ervaren na gebruik en leverde het geen problemen op om onder de douche te scheren. Je kunt het scheerkopje makkelijk openklappen om alle haartjes uit te schudden of te spoelen na gebruik en de oplaadtijd is erg kort, maar door de goede accu hoef je gelukkig ook niet vaak op te laden. Het is mogelijk om droog of alleen met water te scheren, maar ik merk dat het toch beter is om wat scheerschuim op te smeren om eventuele lastige plekjes goed te kunnen bereiken. Al met al zou ik dit scheerapparaat zeker aanbevelen!

Pluspunten

  • Scheert glad
  • Weinig irritatie
  • Goede accu
  • Snel opgeladen
  • Makkelijk schoon te maken

Minpunten

  • Bij droog scheren wat moeilijk te bereiken plekken

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Marcello K 30-04-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima scheerapparaat

Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

9,0
Dit scheerapparaat ligt fijn in de hand en geeft een glad en snel resultaat bij gebruik van de turbostand. Na gebruik is het eenvoudig te reinigen. De accu gaat lang mee.

Pluspunten

  • Snel en glad scheren
  • Ook onder de douche
  • Eenvoudig te reinigen

Minpunten

  • Een oplaad standaard ontbreekt

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Jan T 30-04-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Met dit scheerapparaat zo weer een gladde huid

Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

8,0
Het scheerapparaat heeft 3 mooi glad aanvoelende scheerkoppen en het scheert de haartjes vrij gemakkelijk weg in een redelijk korte tijd weer een gladde huid. Bij het scheren nat of droog heb ik geen last gehad van huidirritatie. Het scheerapparaat heeft een fijn laag geluidsniveau.

Pluspunten

  • Je hebt in korte tijd weer mooie gladde huid.
  • De kop is makkelijk schoon te maken.
  • Laag geluidsniveau.

Minpunten

  • Een losse tondeuse.
  • Je moet bij het gebruik hiervan de kop wisselen.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Victor 29-04-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Stil scheerapparaat met een heel glad scheerresultaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

8,0
Prima scheerapparaat, je krijgt erg echt een mooi glad resultaat mee. De batterij gaat ook echt heel lang mee. Wanneer ik me een paar dagen niet heb geschoren, gebruik ik de turbo-stand. Die heeft geen enkele moeite met de dikkere haren. Wanneer ik die stand niet gebruik bij de dikkere haren, is het soms wel gevoelig (trekkerig gevoel van de mesjes). Dus ik gebruik dan altijd de turbo-stand. Daarnaast is het scheerapparaat heel stil en daar ben ik echt blij mee. Ik kan me 's ochtends gewoon scheren zonder iemand wakker te maken door mijn scheerapparaat. Heel fijn, dit was wel anders bij mijn vorige scheerapparaat.

Pluspunten

  • De batterij gaat erg lang mee
  • Heel erg stil
  • Heel glad scheerresultaat
  • Turbo-stand is perfect voor de dikkere haren

Minpunten

  • Dikke haren kunnen niet zonder turbo-stand
  • Geen borsteltje voor bij het schoonmaken

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Milanvr 28-04-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Goed maar niet voor mij

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

7,0
Ik gebruik de Philips AquaTouch nu zo'n 3 weken en ben er in het algemeen heel tevreden over, wel had er veel moeite met het weg halen van de wat kleinere haren. Dus als je iemand bent met een baard is dit zeker een aanrader.

Pluspunten

  • Makkelijk te gebruiken
  • Netjes verpakt

Minpunten

  • Kleinere haren moeizaam

Review criteria:

Onvoldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Pluijgers 28-04-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijn scheerapparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

9,0
Fijn scheerapparaat dat door de mogelijkheid van het nat met schuim scheren aanvoelt alsof je met het mes geschoren hebt.

Pluspunten

  • Accu
  • Turbostand
  • Accessoires

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Errie 26-01-2020
  • Product gekocht

Philips scheerapparaat 5530

Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

4,0
Na een jaar scheren met dit apparaat bleef ik ontevreden over het scheerresultaat.
Met name in de nek was het scheerresultaat zeer slecht.
Om het uit te proberen ben ik overgestapt naar een goedkopere Braun 310s.
Deze heeft een beduidend beter scheerresultaat.

Pluspunten

  • Degelijk
  • Licht fijn in de hand

Minpunten

  • Slecht scheerresutaat

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

Liw333 04-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Prima scheerapparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

8,0
Ben erg blij met de Philips S5000. Het scheert echt gladder dan al mijn vorige scheerapparaten. Ik voel me frisser en ik bespaar veel tijd door me onder de douche al te scheren. Ook de accu gaat heel lang mee. Bijkomend voordeel is dat mijn vrouw het prettiger vindt om zonder stoppelbaard te knuffelen.....

Pluspunten

  • Prijs versus prestatie
  • Gebruiksgemak

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Pepijn 02-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Ouderwets goed

Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

8,0
Nu een aantal weken de S5530 mogen gebruiken.
Eerste indruk: ouderwets goed!

Na een uurtje in de oplader kan je gelijk aan de slag.
Het scheer oppervlakte is groter dan bij mijn vorige scheerapparaat, waardoor je het gevoel krijgt alles beter te raken. Toch moet je voor een glad resultaat alles 2 keer raken.

Design is ouderwets modern.
De oude vorm van een scheerapparaat in een modern jasje.

De turbo knop is geinig maar is geen " must have"

Het opzet stukje is niet voor mij bestemd. Ik scheer me helemaal, of niet. Voor mensen die wel graag willen trimmen lijkt me het ideaal door het eenvoudig wissel systeem.

Samenvattend krijg je veel "scheerapparaat" voor je geld. groot scheeroppervlak, snel laden en genoeg power om "snel" te kunnen scheren als je haast hebt.

Pluspunten

  • Snel opgeladen
  • Groot scheeroppervlakte
  • Fijne grip
  • Snel wisselsysteem voor het trimmen

Minpunten

  • Voor glad resultaat, 2 keer alles raken

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

dendonder 02-06-2017
  • Product paar maanden in bezit

zeer degelijk apparaat voor weinig geld.

Geschreven voor: Philips SHAVER Series 5000 S5530

Algemene score

9,0
De scheerapparaten van Philips zijn van een zeer goede kwaliteit. Dankzij de lange adem van de accu en de degelijke messen scheert het mooi glad. De scheerkoppen bewegen prettig mee en het resultaat is goed. Het apparaat ligt lekker in de hand en is makkelijk onder de kraan schoon te maken. Op het eerste gezicht ziet dit apparaat er anders uit dan dat ik gewend ben. De 1ste keer scheren voelde vreemd aan, echter na enkele keren scheren gaat het prima. Het onder de douche scheren is niet helemaal wat ik er van verwacht had. De turbo knop is voor momenten met veel baart een zeer grote ‘pre’, super handig! Conclusie een zeer degelijk apparaat voor weinig geld.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Toon meer reviews