Sitecom AC1750 - Reviews

Best Reviewed aug 2017 Sitecom AC1750

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 15 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,3

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Hanz 06-09-2017 Product paar dagen in bezit

Doet wat ie moet doen, op een makkelijke manier

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Router die gewoon doet wat ie moet doen. Overtreffende trap van plug en play. In het stopcontact. Wachtwoord invoeren en het loopt. Goed wifi bereik. Handige scheiding 2.4ghz, 5 ghz en gastennetwerk. Aanrader.

Pluspunten

  • overtreffende trap plug en play
  • doet wat ie moet doen
  • 2.4 en 5 ghz + gastennetwerk
  • bijkomende app

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

René 05-09-2017 Product paar dagen in bezit

Snel, makkelijk, installeren makie

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Via mediamarkt gekocht € 39,95 nu dubbele WiFi met hoge snelheid, dus gebruiksgemak.
Makkelijk te installeren en via log-in instellingen simpel te wijzigen.
Eindelijk een router waar over nagedacht is zodat de gebruiker hier zijn voordeel uit haalt.
Super product van sitecom

Pluspunten

  • Installatie
  • Snelle start
  • Goedkoop
  • Dubbele WiFi

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

ASP_2000 04-09-2017 Product paar dagen in bezit

Ontzettend snel, makkelijke installatie

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
De router was makkelijk te installeren met de duidelijke gebruiksaanwijzing, en het hebben van een 2e WiFi-verbinding brengt veel voordelen met zich mee.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Christophe BALTHASART 24-08-2017 Product paar weken in bezit

Goed kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Best technische specificaties voor de lagere prijs: 1GBits, als aacesspoint of als router.
Met een eenvoudig installatie.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Menu
  • Configuratie parameters

Minpunten

  • Geen fixatie in de doos
  • Geen nieuw firmware beschikbaar.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Amaury_R 21-08-2017 Product paar weken in bezit

Klein formaat, grote capaciteit

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Ik was al een tijd op de uitkijk voor een goeie wireless router. Mijn vriendin en ik hebben onlangs een huis gekocht. Dit hebben we zelf verbouwd en alle kabels in de muur ingewerkt. Omdat ik graag alles proper heb, wou ik ook een wireless router die dus niet te groot is. En je raad het al, hier komt de Sitecom AC1750. Het was één van de dagdeals op iBood en ik dacht, die moet ik hebben. Eenmaal toegekomen direct uitgepakt en aangesloten. Het toestel staat mooi naast de tv, is niet te opzichtig en heeft/geeft een perfecte kwaliteit. Maar genoeg over de plaatsing en het uiterlijk, jullie willen naturlijk liever iets weten over de werking van het toestel. Eenmaal aangesloten met de netwerkkabel en de stroomkabel was het piece of cake om het toestel in te schalelen. Een druk op de schakelaar en het toestel gaat aan, even surfen naar het bijgeleverde internetadres en inloggen met de meegeleverde gegevens en alles kan naar wens aangepast worden. Zo kan je ervoor kiezen om (lijkt me logisch) het admin paswoord aan te passen. Kan je 2.4Ghz en/of 5.0Ghz in of uit schakelen, de SSID en/of het paswoord wijzigen... Wat een geweldige instelling is, is het feit dat je een gastnatwerk kan aanmaken, waarbij je kan kiezen of je het bij de 2.4Ghz en/of de 5.0Ghz inschakeld. Je kan er een open netwerk van maken, maar kan er ook voor kiezen om er een paswoord aan toe te kennen. Toch iets waar ik ook voor gekozen heb, aangezien de schoonmoeder altijd de wificode vraagt (en het paswoord is niet iets waar hoogstwaarschijnlijk haar nekharen van overeind gaan staan! Haha, geweldig toch!). En om alles af te werken is er ook nog een app voor Android en IOS om snel en efficiënt alles naar wens aan te passen vanop je smartphone.
De kwaliteit van het signaal is ook zeer goed. De volledige oppervlakte van het huis is gedekt, ook boven is er ook nog ruim voldoende signaal en zelfs buiten kunnen we nog verbinden om nog vrij vlot iets op te zoeken.
Echt een aanrader, de Sitecom AC1750

Pluspunten

  • Klein formaat
  • Krachtig signaal
  • Ruime dekking
  • Goeie snelheid

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Vincent 18-08-2017 Product paar weken in bezit

Werkt goed

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Aangeschaft ivm slecht wifi bereik boven. Werkt perfect en geen last meer van internet uitval. Een aanrader

Pluspunten

  • Goed bereik
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

  • Nog geen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Matt van der Donk 12-08-2017 Product paar weken in bezit

Kleine krachtpatser

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Voor een krachtig wifi-signaal, waarmee je overal in huis goed bereik hebt, moet je meestal een flinke som geld neerleggen. Vaak krijg je dan een futuristisch ogende, veel te grote router met dikke antennes. Heb je dit echt nodig, of oogt het gewoon stoer als je zo'n groot, glimmend zwart gevaarte in je voorraadkast zet? Alsof je naar de autoboulevard gaat voor een Kia Picanto, maar met een Porsche Carrera in je garage heb je meer om over op te scheppen in je vriendengroep.

Deze Sitecom X8 AC1750 levert de kracht van een duurdere router, maar dan in een compacter jasje. Hij neemt weinig ruimte in, heeft 6 (!) ingebouwde antennes en is zeer betrouwbaar en snel. Met ondersteuning voor Dual Band heb je van woonkamer tot zolder - mits er geen dikke betonnen muren in de weg zitten - de beste draadloze verbinding. Het instellen van een persoonlijk wachtwoord voor je draadloze omgeving is kinderspel, door het overzichtelijke menu dat naar keuze in het Nederlands kan worden weergegeven.

Sowieso is de eerste setup een kwestie van "kind kan de was doen", want door de eenvoudige - maar duidelijke - handleiding heb je binnen een paar minuten je hele WiFi-omgeving ingesteld. De ietwat felle blauwe lichtjes (geen probleem als je de router uit het zicht plaatst) geven aan welke LAN-poorten in gebruik zijn. Als je ervoor kiest om de mobiele app "MyWifi" van Sitecom te installeren, heb je snel een beknopt en helder overzicht van alle apparaten in je thuisnetwerk. Ook hier kun je diverse instellingen inzien en wijzigen, wat beduidend sneller en gemakkelijker gaat dan via een browser op een computer. Een gemis vind ik wel dat je niet zelf namen en labels kunt kiezen voor je apparaten. Het is lastig om alle IP-adressen uit elkaar te houden en het zou handig zijn om te zien welk apparaat een mobieltje is en welke een vaste PC, printer of spelcomputer. Ook in het browsermenu - toegankelijk via het makkelijke webadres "sitecom.router" - zit geen optie om zelf namen van apparaten te bepalen.

In mijn thuissituatie heb ik tegelijkertijd 4 apparaten verbonden via LAN (bedraad) en 6 apparaten via WiFi (draadloos). Alle apparaten - bedraad en draadloos - hadden een fantastische verbinding. Apparaten in de woonkamer die 5Ghz ondersteunen werden hier mooi naartoe "geleid". Wanneer een apparaat naar boven ging, bijvoorbeeld een slaapkamer, wisselde de frequentieband naar 2,4Ghz zonder enig haperen.

En daar gaat het natuurlijk om in het gemiddelde huishouden: snelheid en stabiliteit. Deze router biedt dat. Ik heb de Sitecom X8 AC1750 met veel tevredenheid gekocht bij iBood, met korting. Maar zelfs voor de huidige winkelprijs haal je hiermee een hele goede router in huis die je zeker niet in de steek laat. Ik geef deze router een 8,5 en kan deze zeer aanbevelen.

Pluspunten

  • Snel, zelfs met 10 apparaten tegelijk verbonden
  • Stabiel, zelfs met beide frequenties in gebruik
  • Instellen is kinderspel

Minpunten

  • Personalisatie van apparaten in netwerk ontbreekt
  • Lichtjes op router zijn ietwat fel
  • WiFi-verbinding zakt snel terug met betonnen muren

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Bjorn van der Neut 11-08-2017 Product paar weken in bezit

Snel, simpel en eenvoudig

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Super mooie router die echt heel eenvoudig is te installeren. De snelheid is ook top en wat handig is dat je met je mobiel de status van je router kan bekijken. Weet niet of je dat echt vaak gaat gebruiken in de toekomst maar bij het installeren is dat wel handig.

Verder nog niet heel veel kunnen testen met de wat geavanceerde opties maar als het net zo eenvoudig is als de basis instellingen dan zal dat ook wel goed komen.

Pluspunten

  • Eenvoudige installatie
  • Handige mobiele app
  • Super snelle verbinding

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Surfdude_NL 04-08-2017 Product paar weken in bezit

Nette router met goede functionaliteiten

Algemene score

9,0
Een snelle router welke doet wat je er van verwacht. Instellen gaat eenvoudig, het menu is in het nederlands in te stellen en laat zich makkelijk doorlopen. Een wijziging van een instelling opslaan kost wel een paar seconden.
Ik gebruik de router momenteel als Accesspoint. En daarvoor is hij ook perfect: alleen even een vast IP adres geven buiten de DHCP reeks van je provider router (KPN bij mij) en DHCP op de Sitecom uitschakelen en alles is geregeld. Door zijn strakke witte uiterlijk misstaat hij niet in de woonkamer. Hier presteert hij zowel als switch voor de TV, radio en decoder als ook als wifi punt op zowel 2.4 als 5 GHz.
Ontvangst en snelheid zijn nu top! Ben niet meer afhankelijk van de KPN router in de meterkast.
Ook het instellen van een gastnetwerk ging eenvoudig. Geen gedoe meer met het uitgeven van moeilijke passwords wanneer er bezoek is.

Pluspunten

  • Eenvoudig instelbaar
  • Mooi design, geen antennes
  • Goed bereik op WiFi

Minpunten

  • Instellingen aanpassen wat langzaam

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bgroenia 03-08-2017 Product paar weken in bezit

Klein maar krachtig!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Was opzoek naar een dual-band router en deze was in de aanbieding. Doet het uitstekend en heeft een handige App.

Pluspunten

  • Geen uitstekende antennes
  • Dual Band
  • Groot berijk
  • Handige App

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sjon schoester 13-07-2017 Product paar weken in bezit

Supergoed apperaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Super snel super goed en bovendien 10 jaar garantie op de koop toe.echt goed apparaat. Oma wel effe de aktivatie regelen op internet.

Pluspunten

  • 1300mbps
  • 5 lan verbindingen
  • Dmc actief
  • 2.4 en de 5 wifi
  • ICloud server

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

werner 16-06-2017 Product paar dagen in bezit

Supersnel en overal wifi in huis

Algemene score

10,0
Deze router doet wat ze beloven. Handig in gebruik en instellen is een fluitje van een cent met de handige app van sitecom. Ook een gast inlog is binnen 5 tellen in gesteld.!! top!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Marja 07-06-2017 Product paar dagen in bezit

Sitecom X8 1750 AC

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Goede router die supersnelle WiFi genereeert. Eenvoudige installatie met behulp van een korte gebruiksaanwijzing. De voordelen an de glasvezelaansluiting in onze woning kunnen we nu ook draadloos optimaal benutten.

Pluspunten

  • Voorzien van hansdige en stevige standaard
  • Eenvoudige handleiding
  • Echt hele snelle WiFi
  • WiFi netwerk.voor gasten
  • Mogelijkheid. voor 2,4 of 5 GHz frequentie

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

zoeff50 27-05-2017 Product paar weken in bezit

Prima compacte router zonder externes antennes

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Dual band router genomen omdat laptops en tablet 2.4GHz en 5GHZ wifi hebben. Router staat in woonkamer bovenop kast, waarbij onopvallende router zonder externe antennes een "must" was. Deze route kan staand en liggend gebruikt worden. Instellen fluitje van een cent, was vroeger wel eens anders. Instellingenmenu overzichtelijk. Auto kanaalkeuze in 2.4GHz werkt niet goed, beter om kanaal handmatig in te stellen. Vreemd is dat 5GHz geen Auto kanaalkeuze heeft, Klein minpuntje is dat wijzigingen in het menu slechts 1 voor 1 uitgevoerd kunnen worden omdat router na elke wijziging reboot.
Sterk en stabiel signaal door het huis heen. Wel twee wifi repeaters erbij genomen, Sitecom WLX-5100, zie review elders.
Prima router die doet wat hij moet doen voor een zeer redelijke prijs.

Pluspunten

  • Compacte router zonder externe antennes
  • Sterk en stabiel signaal
  • Zeer redelijke prijs

Minpunten

  • Auto kanaalkeuze 2.4GHz werkt niet goed
  • Menuwijzigingen 1 voor 1 uitgevoeren

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Sitecom X8 AC1750 12-01-2017 Product half jaar of langer in bezit

Goede servies

Algemene score

9,0
Aan gekocht voor de goede garantie, ( 10 Jaar ) en dit ook ervaren .Dus ik schrijf dit uit ervaring.
Ook de gebruikers aanwijzing zijn zeer duidelijk weergegeven.waar mee je je voordeel kunt doen.
Dus voor mij een dikke negen.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer