Inhoudsopgave

 1. Tandplak: wat is het?
 2. De meest voorkomende oorzaken van bloedend tandvlees
 3. 7 tips om je kind zelfstandig te laten poetsen
 4. 5 tips voor wittere tanden
 5. Op zoek naar een elektrische tandenborstel:

Dit zijn de voordelen van elektrisch poetsen

Misschien word je er gek van dat je tandarts het elke keer tegen je zegt: “Je kunt beter elektrisch gaan poetsen!” Maar weet je? Je tandarts heeft helemaal gelijk! Elektrisch poetsen is namelijk echt beter voor je gebit. In dit artikel vertellen we je wat de voordelen zijn van elektrisch poetsen. 

Elektrische tandenborstel kopen van Philips? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Waarom is elektrisch poetsen beter dan handmatig poetsen?

Elektrisch poetsen is beter voor je tanden dan handmatig poetsen. Met een elektrische tandenborstel kom je namelijk makkelijker op plekjes die moeilijk te bereiken zijn. Bovendien staat 2 minuten poetsen met, bijvoorbeeld, een Philips Sonicare tandenborstel gelijk aan 1 maand(!) handmatig poetsen.

Maar welke mondproblemen voorkom je dan precies als je poetst met een elektrische tandenborstel? We bespreken er een aantal hieronder. 

Google Nest Protect Getest!

Eindcijfer: 8,5

Getest door het Review.nl testpanel. 'Deze borstel geeft tijdens het poetsen aan wanneer je te hard drukt. Heel handig!'


Selectie van de meest verkochte modellen:


Elektrische tandenborstel kopen van Philips? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Tandplak: wat is het?

Tandplak is een onzichtbaar laagje dat bestaat uit speekseleiwitten, bacteriemassa en voedselresten. Dat klinkt niet lekker, en dat is het ook niet! Dit laagje is zacht en kleverig en hecht zich aan je tanden en kiezen. Tandplak wordt veroorzaakt door etensresten die achterblijven in je mond. Je kunt er dus niks aan doen dat er tandplak in je mond terecht komt, maar het is wel belangrijk om het weg te halen. Tandplak kan namelijk gaatjes en tanderosie veroorzaken. Als je tandplak te lang laat zitten, kan het in tandsteen veranderen en dit is de grootste veroorzaker van mondproblemen, zoals gaatjes, ontstoken tandvlees, tanderosie en een slechte adem.

7 manieren om tandplak te verminderen

Maar hoe voorkom je tandplak en tandsteen dan precies? Tandplak 100% voorkomen kan niet. Je eet en drinkt dagelijks en dus ontstaat er tandplak op je tanden. ‘Voorkomen is beter dan genezen’ gaat hier dus niet helemaal op. Maar door het tandplak regelmatig weg te halen uit je mond, kan je wel voorkomen dat het tandplak voor problemen zorgt. Dit kan je doen door:

 • Twee keer per dag minstens twee minuten te poetsen
 • Te poetsen met een fluoridehoudende tandpasta
Google Nest Protect Getest!

Eindcijfer: 8,4

Getest door het Review.nl testpanel. 'Poetsen ermee is een geweldige ervaring. De snelheid van de borstel is zo intens dat dit een prettig gevoel geeft in de mond.'

 • Te poetsen met een goede elektrische tandenborstel. Voorbeelden van goede opzetborstels zijn de G3 Premium Gum Care, C3 Premium Plaquedefense en de A3- all-in-one. Deze opzetborstels verwijderen tandplak effectief en dragen dus bij aan een gezondere mond
 • Dagelijks te flossen met een flosdraad, een rager of een tandenstoker
 • Te spoelen met mondwater
 • Eventueel bacteriën op je tong te verwijderen met een tongschraper
 • De mondhygiëniste met regelmaat te bezoeken

Selectie van 3 Philips tandenborstel voor het verwijderen van tandplak

Elektrische tandenborstel kopen van Philips? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

De meest voorkomende oorzaken van bloedend tandvlees

Nog zo’n mondprobleem waar je niet op zit te wachten: bloedend tandvlees. Dit wordt vaak veroorzaakt door een beginnende tandvleesontsteking, wat op zijn beurt vaak weer komt door te veel tandplak. Als je tandvlees begint te bloeden wanneer je begint met tandenpoetsen of flossen, dan is het goed om dat serieus te nemen. Er zijn echter ook andere oorzaken van bloedend tandvlees, zoals:

 • Een zwangerschap of andere hormonale veranderingen
 • Een gebrek aan vitamine B, C of D
 • Roken
 • Diabetes
 • Een te droge mond

Veel mensen die last hebben van bloedend tandvlees, gaan minder lang en minder grondig tandenpoetsen. Poetsen kan immers veel pijn doen als je tandvlees ontstoken is. Toch is het heel belangrijk om juist goed te blijven poetsen. Des te schoner je mond, des te minder ontstekingen. 

 Top 3 aanbevelingen voor mensen met bloedend tandvlees 

Elektrische tandenborstel kopen van Philips? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

7 tips om je kind zelfstandig te laten poetsen

Nu je weet dat een goede mondhygiëne veel mondproblemen kan voorkomen, weet je ook hoe belangrijk het is dat je goed poetst. En niet alleen jij, maar ook je kind! Maar hoe leer je je kind om goed te poetsen? Dit zijn onze beste tips:

 • Zorg voor een fijne kindertandenborstel, zoals de Philips Sonicare for Kids tandenborstel. Je kunt deze tandenborstel verbinden met een app die volledig is ingericht op kinderen. Hierdoor wordt poetsen leuk en interactief én leert je kind bovendien op de juiste manier poetsen met een tandenborstel die past bij zijn/haar kindergebit
 • Zorg voor speciale kindertandpasta met een lekker smaakje
 • Maak tandenpoetsen onderdeel van je routine. Regelmaat maakt het makkelijker!
 • Geef zelf het goede voorbeeld. Je kunt bijvoorbeeld samen tandenpoetsen en zo laten zien dat jij dit ook doet!

 • Gebruik de Philips Sonicare for Kids-app in combinatie met de Philips Sonicare for Kids-tandenborstel. In deze app verzamelen kinderen beloningen voor goede poetsbeurten, worden ze met een timer aangemoedigd om lang genoeg te poetsen en worden ze gemotiveerd door het kleurrijke, harige wezentje Sparkly, die kinderen plezier helpt hebben bij het poetsen.
 • Laat je kindje het zelf doen.
 • Poets altijd na als je kind jonger dan 10 jaar is. 

3 fijne kindertandenborstels

Elektrische tandenborstel kopen van Philips? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

5 tips voor wittere tanden

Natuurlijk is het fijn als je mondhygiëne goed is, maar het is ook prettig als je tanden er mooi uitzien. Maar hoe krijg je nu wittere tanden? Allereerst: door goed te poetsen! En dat doe je dus beter met een elektrische tandenborstel dan met een handmatige variant. De opzetborstels van Philips Sonicare W2 Optimal White en W3 Optimale White helpen je bijvoorbeeld bij het behoud van witte tanden. Door te poetsen houd je je tanden schoon en schone tanden zien er beter uit. Andere dingen die je kunt doen zijn: 

 • Niet te veel koffie en wijn drinken.
 • Niet roken.
 • Regelmatig naar de tandarts en mondhygiëniste gaan.
 • Je tanden laten bleken bij de tandarts.
 • Na elke maaltijd water drinken. 

Elektrische tandenborstel kopen van Philips? Bekijk hier het hele aanbod.

Bekijken

Op zoek naar een elektrische tandenborstel:

De overstap van een handmatige naar een elektrische tandenborstel lijkt misschien een grote, maar meestal ben je in een mum van tijd gewend! De 3100 series van Philips Sonicare is een perfect instapmodel om over te gaan van een normale tandenborstel naar een elektrische tandenborstel. Voordelen van deze borstel zijn:

 • De prijs-kwaliteitverhouding van de Philips Sonicare is goed.
 • Je hebt 90 dagen de tijd om te wennen aan de tandenborstel.
 • Niet tevreden? Dan krijg jij je geld terug.
 • De Philips Sonicare tandenborstels zijn uitgerust met een timer zodat je zeker weet dat je lang genoeg poetst.
 • De borstel laat je wennen aan elektrisch poetsen, zodat de overstap van handmatig naar elektrisch poetsen geleidelijk aanvoelt.
 • Zo krijg jij simpelweg door het kopen van een andere tandenborstel een veel gezondere mond! 

Meest verkochte modellen van Philips Sonicare