Kijken, uitproberen én kopen

Een nieuwe e-bike koop je niet zomaar. Of een elektrische fiets goed bevalt, is namelijk nogal persoonlijk. Niet voor niets ontwikkelde het Nederlandse fietsmerk Amslod voor zijn 2020-collectie elf modellen. Voor iedereen is er een passende e-bike te vinden, maar welke precies? Voor het beantwoorden van deze vraag probeer je verschillende elektrische fietsen in de praktijk uit.

Vind de e-bike die bij jou past. Vraag nu het gratis Amslod magazine aan!

Vraag aan

Werkt de trapondersteuning soepel en zit het zadel wel lekker? En laat de fietscomputer zich gemakkelijk bedienen? Bij aanschaf van een fiets komen diverse vragen bovendrijven. Gekwalificeerde e-bikeadviseurs van Amslod kunnen je overal antwoord op geven. Probeer de e-bikes daarom vooral ook zelf uit. Iedereen heeft namelijk een ander postuur, waardoor de fietservaring tussen mensen verschilt. Er zit dus maar één ding op en dat is testen, testen, testen! Geen probleem, want Amslod geeft je hiervoor alle gelegenheid. Vind in drie stappen jouw ideale e-bike!


Stap 1: Uiterlijke kenmerken

Het oog wil natuurlijk ook wat, dus kijk eerst naar welke modellen je mooi vindt. Amslod kiest bewust voor tijdloze kleurstellingen. Hierbij voorkom je het risico dat een bepaalde hippe kleur na een aantal jaar uit beeld raakt, terwijl jij nog vrolijk op een gifgroene of pimpelpaarse e-bike rondtoert. Overigens wil dat niet zeggen dat Amslod fietsen in saaie kleurstellingen produceert. Zo heeft de York MTX-600 bijvoorbeeld een blauwwit design, terwijl de Venton LTX-600 is voorzien van een stijlvolle matzwarte laklaag. Het gevoel moet bij een e-bike direct goed zijn en dat kan alleen wanneer de elektrische fiets voldoende aantrekkingskracht heeft.

Naast het design check je ook alvast een aantal andere fysieke kenmerken van een e-bike. Bedenk bijvoorbeeld of je een lage of hoge instap wenst. Kijk hierbij ook naar de toekomst. Voor wie bijvoorbeeld al wat lichte lichamelijke klachten heeft, ligt een e-bike met een lage instap meer voor de hand. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijker kunt wegfietsen. De meeste Amslod-fietsen hebben zo’n lage instap. Voor de liefhebber zijn er met de Hilston LTX-600 en Highland LX-600 ook sportieve herenmodellen verkrijgbaar.

Stap 2: Uitgebreide testrit

Om de kosten voor consumenten zo laag mogelijk te houden, levert Amslod direct vanuit de fabriek aan klanten. Amslod-fietsen zijn dus niet bij lokale fietsdealers in de buurt verkrijgbaar. Het Nederlandse merk biedt maar liefst twee mogelijkheden om een uitgebreide testrit te maken, namelijk een proefrit aan huis of tijdens een bezoek aan een Experience Center.

Heb je een specifiek model op het oog? Vraag dan een gratis proefrit aan. Amslod stuurt vervolgens een e-bikeadviseur naar jouw huis, zodat je in de eigen buurt een rondje kunt fietsen. Probeer gerust verschillende e-bikes uit. Je ontvangt daarnaast ook een uitgebreide uitleg over alle eigenschappen en functies. Vul op het webformulier een voorkeursdatum in en Amslod neemt telefonisch contact met je op.Ga je liever op bezoek bij één van de filialen van Amslod? Bezoek in dat geval een Experience Center en probeer vrijblijvend meerdere e-bikes uit. Je weet dan snel genoeg welke elektrische fiets het beste bevalt. Ervaar onder meer het verschil tussen een e-bike met een voorwiel- en middenmotor. De aanwezige e-bikeadviseurs voorzien je hierbij van alle informatie. Amslod opende in de afgelopen jaren in rap tempo meerdere Experience Centers. Inmiddels staat de teller op zeven, dus er is misschien wel een testcentrum bij je in de buurt. Je kunt de filialen in Meppel, Assen, Almelo, Vianen, Cruquius, Roermond en Eindhoven zes dagen per week bezoeken. Binnenkort openen er bovendien nieuwe vestigingen in Rotterdam en Almere.


Vind de e-bike die bij jou past. Vraag nu het gratis Amslod magazine aan!

Vraag aan

Stap 3: Verantwoord kopen

Besluit je om een e-bike aan te schaffen? Amslod werkt niet met tussenhandelaren, waardoor kopers profiteren van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hierdoor is de aankoop tot veertig procent voordeliger! Amslod staat garant voor een hoge kwaliteit. Op de e-bikes zijn namelijk uitsluitend de allerbeste onderdelen van gerenommeerde A-merken aanwezig, zoals Shimano, Bafang, AXA en Panasonic. Je bepaalt zelf of je de vraagprijs in één keer voldoet of dat je in termijnen betaalt. Als je nog een oude fiets hebt staan, profiteer je bovendien van een hoge inruilkorting.

Nadat je een e-bike hebt aangeschaft, komt de elektrische fiets binnen enkele dagen jouw kant op. De e-bikebezorger stelt de fiets volledig af op je wensen, zodat je meteen kunt toeren. Heb je de e-bike eenmaal in gebruik, dan staat Amslod altijd voor je klaar. Het populaire fietsmerk geeft op onderdelen (slijtage onderdelen uitgezonderd) maar liefst drie jaar garantie, zoals de accu, elektromotor en overige elektronica. Op het frame zit zelfs zes jaar garantie. Zo nodig komt een monteur bij je op bezoek om een reparatie uit te voeren. Via het webformulier vraag je gemakkelijk een reparatie aan. Een monteur komt dan bij je thuis langs om de e-bike weer helemaal tiptop in orde te maken. Sommige kleine reparaties kun je wellicht zelf uitvoeren, zoals het afstellen van de versnelling of spannen van de ketting. Bekijk voor kleine reparaties de instructievideo’s van Amslod.

  • Na ongeveer vijfhonderd gereden kilometers of een halfjaar na de aankoop vraag je de eerste onderhoudsbeurt aan. Het is belangrijk om nog even de puntjes op de 'i' te zetten, zoals het natrekken van wielmoeren, afstellen van remmen en controleren van de kettingspanning. Dat bevordert een lange levensduur. Klanten krijgen op deze eerste servicebeurt veertig procent korting en Amslod rekent geen voorrijkosten. Je hoeft de fiets bovendien nergens naartoe te brengen, want de onderhoudsmonteur komt langs op jouw woon- of werkadres.

Vind de e-bike die bij jou past!


Meer lezen over Amslod? Klik dan hier!