Ik ga fietsen en neem mee…

Wanneer je een uitgebreide fietstour gaat maken, beleef je met de voorbereiding alvast voorpret. Hoe volg je in een onbekende omgeving bijvoorbeeld de juiste route en welke spullen zijn handig om onderweg mee te nemen? De weersbestendige fietsen van Amslod zijn voor ieder terrein geschikt en bezorgen je een vlekkeloze fietsdag!

Vind de e-bike die bij jou past. Vraag nu het gratis Amslod magazine aan!

Vraag aan

Voordat je erop uittrekt, loop je de e-bike helemaal na. Zorg dat de accu volledig is opgeladen en dat de banden de juiste spanning hebben. Met de juiste bandenspanning van 4,5 bar voorkom je lekrijden. Verder voorzie je de ketting, derailleur en tandwielen zo nodig van een geschikt smeermiddel. Zo weet je zeker dat de e-bike soepel loopt. Controleer als laatste de fietsverlichting. Wellicht ben je onverhoopt langer onderweg, waardoor je in het donker thuiskomt. Als je e-bike gereed is voor de toertocht, kun je alle benodigdheden verzamelen.

Fietsen op het platteland

Geniet tijdens de lente van jonge lammetjes in de weilanden of zoek kleurrijke bollenvelden op. Iedere Amslod-fiets leent zich prima voor een lange toertocht door het platteland. Met een actieradius tot 150 kilometer weet je zeker dat je de volledige route profiteert van een comfortabele trapondersteuning. Fiets je op heuvelachtig terrein, dan schakel je via het kleurendisplay de sportmodus in. Trotseer op die manier met gemak iedere steile helling. Ook bij forse tegenwind in open gebieden doe je een beroep op de sportmodus.

Tijdens een kilometerslange toertocht weet je waarschijnlijk niet overal de weg. Geen probleem, want met handige apps als Google Maps, ANWB Fietsen of Route.nl volg je moeiteloos de gekozen route. Schaf voor de smartphone een geschikte fietshouder aan en monteer dit hulpmiddel op het stuur. Zeker wanneer je een hele dag onderweg bent, raakt de smartphone-accu op den duur leeg. Geen zorgen, want het Bafang-display van iedere Amslod-fiets uit de 2020-collectie heeft een usb-poort. Laad onderweg een smartphone (of losse fietsnavigatie) op. Vergeet hiervoor niet het oplaadsnoertje van je mobiele toestel mee te nemen.

Als je lange stukken door het weiland fietst, kom je op allerlei afgelegen plekken. Uiteraard komt materiaalpech altijd ongelegen, maar in niemandsland zit je daar natuurlijk helemaal niet op te wachten.

Gelukkig beschikt iedere Amslod-fiets over anti-lekbanden waardoor de kans op lekrijden is te verwaarlozen. Verder kun je bij een fietsverzekering met pechhulp overal in Europa vervangend vervoer regelen. Neem tot slot voor de zekerheid een bandenplakset mee, zodat je een klein lek onderweg kunt repareren. Met wat bandenlichters, schuurpapier, lijm en plakpleisters kom je al een heel eind. Vergeet niet om ook een klein fietspompje mee te nemen!

Neem je het liefst zo weinig mogelijk bagage mee, dan voldoet een klein tasje onder het zadel prima. Hierin stop je een bandenplakset, minipompje, reservelampjes en wellicht wat kleingeld. Bij gebruik van fietstassen of een rugtas kun je meer spullen verzamelen, zoals (regen)kleding, een lunchpakket en drinken. Pak een thermosfles koffie, een lekkere versnapering en een picknickkleed in en ga op pad!


Fietsen in de stad

Dankzij de krachtige voorwiel- of middenmotor trekken Amslod-fietsen vlot op. Gunstig, want in de stad kom je in de regel veel stoplichten tegen. Optrekken kost dan voor je benen nauwelijks moeite. Wanneer je vaak op- en afstapt heeft een e-bike met een lage instap de voorkeur. Zo kun je gemakkelijker wegfietsen. Zorg verder voor een stevig slot, want zeker in grote steden komt fietsdiefstal helaas veel voor. Amslod-fietsen hebben standaard een kwalitatief ringslot van AXA waarop je een insteekkabel kunt aansluiten. Hiermee maak je de e-bike gemakkelijk ergens aan vast. Uit recente cijfers van de ANWB blijkt dat het aantal gestolen e-bikes in Nederland stijgt. Verzeker je e-bike daarom tegen diefstal.

Vind de e-bike die bij jou past. Vraag nu het gratis Amslod magazine aan!

Vraag aan

Toeristische fietsroute

Een fietstocht langs meerdere toeristische trekpleisters voert je door diverse landschappen, dorpjes en steden. Wees daarom op alles voorbereid en neem de benodigdheden mee die in dit artikel eerder zijn beschreven. Uiteraard wil je van fotogenieke plekken mooie kiekjes maken. De smartphonecamera’s zijn tegenwoordig van een heel behoorlijk niveau. Serieuze (hobby)fotografen nemen een digitale fotocamera met meerdere lenzen mee. Voorzie dure camera-apparatuur wel van een solide bescherming. Weliswaar vangt de ingebouwde vering van Amslod-fietsen de ergste schokken op, maar het schudden van fietstassen is niet helemaal te voorkomen. Verpak kwetsbaar fotoapparatuur daarom grondig!


Vind de e-bike die bij jou past!


Meer lezen over Amslod? Klik dan hier!