Uitgelicht: Samsung Space Monitor

Wanneer je met regelmaat veel achter de computer zit, is het extra belangrijk dat je werkhouding goed is, en de afstand tussen je ogen en het beeldscherm optimaal. Samsung heeft de Space Monitor-serie ontwikkeld om je daarbij te helpen én loste daarnaast nog een aantal andere irritaties op.

Bij de ontwikkeling van de Space-serie heeft Samsung gezocht naar een beeldscherm dat makkelijk instelbaar is op het gebied van hoogte en afstand, en daarbij de ruimte op het bureaublad te maximaliseren. Een goede monitorvoet is doorgaans noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het beeldscherm stabiel op het bureaublad staat, maar heeft tegelijkertijd als nadeel dat een groot deel van het bureaublad opgeslokt wordt door deze zelfde voet. Zonde van de ruimte, maar het heeft daarnaast nog allerlei andere ergonomische nadelen, omdat je het toetsenbord bijvoorbeeld niet zo ver van je af kunt duwen als je misschien zou willen.

De Space Monitor heeft geen voet, en daardoor win je een flink deel van je bureaublad terug, en de kabels berg je direct op in de klem.

Geen monitorvoet, geen rommel

Dit probleem heeft Samsung trachten op te lossen door de voet niet te verkleinen, maar volledig te elimineren. De Samsung Space Monitor wordt bevestigd aan de achterkant van je bureaublad, zodat vrijwel het gehele oppervlak van het bureau beschikbaar is voor andere zaken en randapparatuur. De steun waarmee het beeldscherm aan het bureau wordt vastgeklemd, dient tevens als opbergruimte voor de kabels, zodat deze altijd uit zicht blijven en je bureaublad, in ieder geval qua kabels, een opgeruimd oppervlak blijft.

De Space Monitor is verstelbaar in hoogte en afstand en daarmee voor iedere gebruiker afzonderlijk af te stellen.

Verstelbaar

De Samsung Space monitor is eenvoudig verstelbaar door het scherm simpelweg naar je toe te trekken, waardoor je de positie zowel in afstand als hoogte kunt wijzigen. Op die manier kun je het scherm zelfs zo ver naar je toe trekken, dat je het volledig op je bureau kunt laten rusten. Zo kan iedereen, van kind tot volwassene, het scherm op de juiste hoogt en afstand positioneren, om oog- en nekklachten te voorkomen. Wanneer je werkt aan je bureau, zal dat niet áltijd met je pc zijn. Op dat soort momenten kun je de Space Monitor volledig terugduwen, bijvoorbeeld tegen de muur, zodat je het gehele bureaublad beschikbaar hebt om andere werkzaamheden te verrichten.

Computerscherm opnemen

Hoge resolutie, kleine bezel

Een beeldscherm dat goed instelbaar is, is essentieel, maar de kwaliteit van het scherm zelf moet natuurlijk ook wel goed zijn. De Samsung Space monitor voorziet daarin met een resolutie van 2560x1440 voor het 27 inch model, oftewel WQHD en een resolutie van 3840 x 2160 pixels, oftewel 4K voor het 32 inch model. Een verversingsfrequentie van respectievelijk 144 hertz en 60 hertz zorgt ervoor dat het beeldscherm zowel geschikt is voor de wat statischer werkzaamheden, als het verwerken van snel afwisselende beelden, bijvoorbeeld tijdens het gamen of het bekijken van films en series. De ultradunne bezel zorgt er daarnaast voor dat het beeldoppervlak optimaal is, en het beeldscherm, wanneer volledig naar achter geduwd, een onopvallend onderdeel wordt van het interieur. Het scherm ondersteunt daarnaast functies als Picture-by-Picture en Picture-in-Picture, met een handig menu om te bepalen wat precies in welk deel van het beeldscherm getoond wordt.

Met behulp van de geïntegreerde klem, bevestig je de Space Monitor eenvoudig aan je bureaublad.

Montage

Een beeldscherm zonder voet vereist natuurlijk een andersoortige vorm van bevestiging, maar om de Samsung Space Monitor te bevestigen aan je bureaublad heb je geen schroeven of gereedschap nodig. Het beeldscherm is voorzien van een geïntegreerde klem die verstelbaar is tot 90 mm zodat je de Space Monitor veilig kunt bevestigen op bureaus en tafels van de meest uiteenlopende dikten.