Sony SEL55210 - Reviews

Best Reviewed jul 2019 Sony SEL55210
Best Reviewed - juli 2019
Beste deals -7% prijsdaling
Specificaties
Beeldstabilisator
Ja
Lensvatting
Sony E
Filtermaat
49 mm
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 27 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony SEL55210 op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Jaap 25-07-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

SONY SEL 55210 zoomlens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

8,0
Goede prijs kwaliteit! lens heeft weinig vervorming in de hoeken. Prachtige natuurfoto's mee gemaakt!

Pluspunten

  • Prijs

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Erik 23-07-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prima starters lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

8,0
Deze lens een paar dagen in bezit en gebruikt in de dieren tuin mooie foto's gemaakt werkt goed op de sony a6000

Pluspunten

  • prijs
  • klein formaat

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Dorien 01-07-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede zoomlens als uitbreiding op reguliere 16-50 lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

8,0
Goede zoomlens, perfect voor het dichterbij halen van de details. Lens is gemakkelijk te wisselen op de body. Geschikt als uitbreiding op de reguliere 16-50 lens, wat minder als basis lens ivm minimale zoom van 55.

Pluspunten

  • Gemakkelijk wisselen
  • Prijs / kwaliteit

Minpunten

  • Minimale zoom al 55, dus snel te dichtbij

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Barbara 18-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Sony SEL55210

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

8,0
Ik was op zoek naar een betaalbare zoomlens voor mijn Sony alpha 6300. Omdat deze nu met EUro 50,- cashback verkrijbaar is was de keuze snel gemaakt. Ik ben erg tevreden omdat de lens niet te zwaar is maar toch een groot zoombereik heeft. Perfekt om mee te nemen op vakantie.

Pluspunten

  • groot zoombereik
  • licht
  • heldere foto´s

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Thomas van der wals 27-12-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Makkelijk te verwisselen en ligt lekker in de hand

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

9,0
Ik heb dit product gekocht om wat verder te kunnen zoemen. De lens is makkelijk te verwisselen en ligt prettig in de hand, en is fijn in gebruik!

Pluspunten

  • Ligt lekker in de hand
  • makkelijk in gebruik
  • makkelijk te wisselen

Minpunten

  • hij is iets zwaarder

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Jelmer 22-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede lens voor fijne prijs

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

8,0
Presteert erg goed voor deze prijsklasse. Extra scherp beeld vanaf F/8 of hoger en OSS (optical steady shot) werkt verbazingwekkend goed tijdens zowel foto als video functie. De lens is ook relatief compact en lichtgewicht vergeleken bij andere zoomlenzen. Bovendien is het filterdiameter 49mm, zoals bij de meeste standaardlenzen van de Nex camera's, zodat je geen nieuwe UV- of polarisatiefilters hoeft te kopen als je die had.

Pluspunten

  • Lichtgewicht, relatief compact
  • OSS werkt erg goed
  • Veel zoom voor weinig geld

Minpunten

  • Ietsjes minder scherp in de hoeken

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

Frans 01-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Beter dan verwacht voor deze prijs

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

9,0
Was opzoek naar een telelens. Dit product pas precies bi wat ik zicht, Licht, Juiste zoom en interessante prijs. Ik heb zojuist de eerste plaatjes geschoten, Geweldig resultaat en veel beter dan ik had verwacht voor een lens in deze prijsklasse

Pluspunten

  • Prijs / kwaliteit
  • Eenvoudig te bedienen
  • Super simpel aan te brengen
  • Lichtgewicht

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

PC2KP 26-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prima zoomlens met uitstekende eigenschappen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

9,0
Mooie compacte zoom/Telelens voor de Sony Alpha 6300.
De Optical steadyShot werkt uitstekend en zorgt voor mooie scherpe foto's, ook met de maximale zoom.
Ik ben zeer tevreden met deze aankoop en kan dit product van harte aanbevelen

Pluspunten

  • Compacte behuizing
  • zeer goede stabilisatie
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • zoom / tele functie is uitstekend
  • eenvoudig te wisselen op de Body

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Fogo 20-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie lens

Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

8,0
Waarom en dure lens als er ook een objectief verkrijgbaar is met een uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding

Pluspunten

  • Makkelijk
  • Goede resultaten

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Guus 29-10-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Kwaliteitslens; uitstekende prestaties!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

10,0
Als je foto ambitie iets verder gaat dan foto's met de standaardlens, dan is de aankoop van deze telelens met uitstekende prestaties en gebruiksvriendelijk gebruik, de aankoop zeker waard, tevens is de aanschafprijs zeer aantrekkelijk.
Met de lens zijn door het aangename gewicht ook zonder statief bewegingsvrije opnamen te maken.
Je zult niet teleurgesteld zijn in de aankoop van deze telelens, veel fotoplezier!

Pluspunten

  • opname kwaliteit
  • gewicht
  • prijs/kwaliteit
  • ondersteuning van Sony

Minpunten

  • n.v.t

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Hemmo Hoving 28-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Zeer goed

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

10,0
Ik heb deze zoomlens nog niet zo lang , maar ik heb er al een flink aantal architectuurdetail foto's meegemaakt. Ik ben zeer tevreden over lichtsterkte (zeker gezien het zoom bereik) door het handmatig in/uit zoomen is er geen zoom creep , bij zwart wit (gebruik voor bovengenoemde fotografie) zeer goed contrast , goede scherpte en laat de lens zeer veel detail zien......UITERMATE TEVREDEN over lens en prijs /kwaliteit verhouding. Voor de serieuze hobby fotograaf zeer aan te bevelen , ook omdat de lens bij de vaak bij systeem camera's meegekochte/geleverde 16-50mm mooi aansluit.

Pluspunten

  • Lees review

Minpunten

  • Voor mij geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

CvG 06-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Een plezier om mee te werken

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

9,0
Meer mogelijkheden, details etc, een genot om mee te werken. Goede aanvulling op andere lenzen, SELP1650 en SEL50F18

Pluspunten

  • Compact
  • Handig in gebruik

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Marcel 12-08-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

fantastisch voor de veeleisende en verwende fotograaf

Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

9,0
Ik heb mijzelf voor een once in a lifetime event een Sony A6000 cadeau gedaan omdat dit toestelletje klein was en een zeer hoge kwaliteit zou leveren. Bij de set zaten ook nog een 25-50 mm en een 55-210 mm zoom lens. Dat alles voor de prijs die ik 13 jaar geleden voor alleen een semi professionele body betaalde. Omdat ik sinds 1978 enorm veel gefotografeerd heb, heb ik veel ervaring en stel ik hele hoge eisen. De set stelde mij echt in geen enkel opzicht teleur. Werkelijk een super aanrader.

Pluspunten

  • klein
  • zeer hoge kwaliteit
  • gemakkelijk te bedienen
  • voor wie echt verwend wil worden
  • heel veel mogelijkheden

Minpunten

  • korte batterijduur
  • wat lastiger compleet handmatig te bedienen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Stegeman 03-08-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Sony E-Mount Lens 55 - 210 mm OSS

Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

9,0
Sony E-Mount Lens 55 - 210 mm, deze is in vergelijking met ander telelenzen erg licht. Met beeld-stabilisatie (OSS).
Scherpe foto's in combinatie met mijn A6000. Als je helemaal ingezoomd bent, wel minimaal schieten met 1/400 anders krijg je ondanks de beeldstabilisatie wel een waziger beeld.

Pluspunten

  • Licht
  • Gemiddelde f-stops ( F4.5–6.3 )
  • Optische beeld-stabilisatie

Minpunten

  • Geen powerzoom, handmatig draaien om te zoomen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Kellie 29-07-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

zoomlens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

10,0
Deze lens is een perfecte aanvulling op de lens Sony 16-50mm. Het is een zeer mooie zoomlens en ook geschikt voor portretten. De lens heeft een uitstekende kwaliteit en is handig in gebruik. Er zat ook gratis een zonnekap bij, wat ideaal is voor buiten te fotograferen.

Pluspunten

  • zeer scherp en van goede kwaliteit
  • handig in gebruik
  • goed voor portretten

Minpunten

  • Groot / lang / iets zwaarder

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Michael 25-07-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prima lens voor de huis- tuin- en keukenfotograaf

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

8,0
Deze lens is onderdeel van een pakket (sony a6000 incl 55-210 lens). Nog niet bijster veel gebruikt maar de eerste indrukken zijn erg positief. Scherpe foto's met prima contrast, zoomen gaat erg soepel. De lens voelt robuust aan en ligt erg prettig in de hand. uiteraard is de lens aan de prijzige kant maar daar krijg je wel een stukje kwaliteit voor terug

Pluspunten

  • zoomen gaat soepel
  • ligt robuust in de hand

Minpunten

  • Aan de prijzige kant

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Muriel 22-07-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Lens Sony 55-210mm

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

9,0
Wij waren Canon fans maar nu zijn we in goed advies bij Kamera-express alle mogelijkheden en toepassingen op een rij gaan zetten. Deze lens past perfect bij onze wens om mooie landschapsfoto's op vakantie te maken en een niet te grote fototas mee te nemen. We zijn beginners+ en met de gratis online fotocursus van Kamera-express hebben we inmiddels technieken kunnen verfijnen. De lens maakt werkelijk prachtige foto's, is niet zwaar en vergeleken met andere lenzen regel geprijsd.

Pluspunten

  • gewicht
  • kwaliteit
  • uitstraling

Minpunten

  • geen touwtje aan het lenskapje

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Anita 17-07-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Kwaliteit, compact, gebruiksvriendelijk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

8,0
Mooie compacte lens, groot bereik, goede kwaliteit, gebruiksvriendelijk, goede kwaliteit, heel tevreden mee.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jens 14-07-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede prijs voor mooie telezoom

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

8,0
Goede prijs voor een mooie telezoom-lens. Heel geschikt voor sport-fotografie, maar ook te gebruiken voor foto's van dieren (bijv in het wild tijdens een wandeling, of in de dierentuin) en ook voor portretten. Voelt solide aan en ligt prettig in de hand.

Pluspunten

  • prijs
  • zoomfunctie

Minpunten

  • vrij hoge f-waarde

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Bert 25-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

compact, licht en fijne lens

Geschreven voor: Sony SEL55210

Algemene score

10,0
Heb de Sony a6000 aangeschaft met de 16-55 mm lens en gelijktijdig de 55-210 mm telelens gekocht.
De combinatie van een heel fijn toestel met de mogelijkheid van een betaalbare telelens is voor mij veel fotoplezier.
Ondanks dat dit een zogenaamde kitlens is werkt hij voor een amateurfotograaf boven verwachting.

Pluspunten

  • compact, licht, stabilisatie
  • prima zoombereik

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews