Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II VC

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 23 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Minpunten
Pluspunten
Mag ik vragen waar u deze lens voornamelijk voor gebruikt? Had het plan om deze voor portretten te gebruiken maar door de toevoeging "macro" vroeg ik mij af of dit wel de juiste keuze is. Lees wel hele goede reviews op bijvoorbeeld dpreview.
U vraagt of de lens goed geschikt is voor portretten, vanwege de toevoeging "Macro". Ik zou zeggen: jazeker!
Ik heb deze lens ook en ben er bijzonder blij mee. Het is een volstrekt zorgeloos stuk gereedschap, dat geen rare aandachtspunten heeft zoals veel andere lenzen. Ik heb nooit last van lens-flare, problemen met scherpstellen, te weinig licht, etc etc. Daarom enorm aanbevolen.
En de toevoeging macro? Dat duidt er alleen maar op dat je in de 70mm-stand je onderwerp tot op 22cm kunt naderen, waardoor het lekker groot in beeld komt. Maar dat hoeft natuurlijk niet. De 70mm-stand is wel heel fijn voor portretten, omdat je daarmee een metertje of twee van je model af staat. Veel portretfotografen willen nog meer zoom, zodat ze nog verder van hun model af kunnen staan, maar voor deze optische kwaliteit en lichtsterkte is dat tamelijk onbetaalbaar.
Wil toch wel een klein minpuntje toevoegen (al vind ik het ook een fantastische lens en ben ik het eens met je positieve review): hij is nog net niet stil genoeg voor video. De geluidjes van het scherpstellen en de stabilizer komen nog wel op je opnames. Dus als het je om video gaat, moet je een nog stillere zoeken.
heb m zelf ook en meer dan tevreden. Gebruik bij nacht- urbex
En portretfitografie en nog nooit klachten gehad (op Canon Eos 60d)
Geluidje is standaard. Is vlgs mij de ontkoppeling van de AF
Tot 1/15 uit de hand met OS op 1 is nog perfect scherp, zelfs in
Het theater bij slechte lichtomstandigheden.
Inmiddels heb ik de lens meer als 6 maanden in gebruik en ben nog steeds heel tevreden. Op vakantie is de lens niet van de D5100 afgehaald.
heb dit objectief C.A.18 maanden tot volle tevredenheid. Geen enkel probleem,de mooiste foto's maak ik er mee. Het lijkt wel een riview van concurentie of zo. Zo een riview zou niet mogen vind ik. is niet netjes. G.Klop