Iriver H Series H10 Hard Disc color pure red 5 Gb 5 GB - Reviews

Specificaties
Opslagcapaciteit
5 GB
Foto viewer
Ja
Video viewer
Nee
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 39 reviews die zijn achtergelaten voor de Iriver H Series H10 Hard Disc color pure red 5 Gb 5 GB op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,2

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Mr Ryan 18-01-2009
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,4
Ik ben inmiddels al ruim 2 jaar in het bezit van de Iriver H10 6GB. Ik ben zeer tevreden over dit product.

Ik gebruik hem voornamelijk voor het opnemen van geluid, en ik heb nog nooit zulke goeie kwaliteit gehad. Het opgenomen geluid is helder, duidelijk en je voelt de bass ook goed.

Ik heb tot nu toe nog maar 1 probleem gehad, wat zich ook maar 1 dag heeft voorgedaan. Dat was dat het apparaat bleef hangen tijdens het afsluiten.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

HansT1 07-12-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
Zeer goed apparaatje met een zeer goed geluid. Iriver-Plus werkt perfect met
het het kopiëren van muziek en playlists van de PC naar de speler. Ook het
kopiëren van foto's met Windows Explorer gaat heel makkelijk. Explorer herkent
direct de verschillende mappen in de H10. Waarschijnlijk kan ook muziek
eenvoudig met WMP10 eof Explorer gekopieerd worden, maar dat heb ik nog niet
geprobeerd.
Niet alleen is de H10 zeer gebruiksvriendelijk, hij ziet er ook robuust en toch
elegant uit. De bijgeleverde accesoires van adapter, sennheiser MX400
koptelefoon, rubberenbeschermhoes maken het een compleet geheel.
De 'minpuntjes' voor zover die een naam mogen hebben:
- Het scherm is wel wat klein om foto's te kijken
- het afsluitertje voor de USB ingang raak je wel heel makkelijk kwijt, maar
goed Iriver heeft er dan ook maar meteen 2 extra bijgevoegd.
Kortom, een zeer goede aankoop!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

ErikE 08-10-2005
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

9,8
Hij werkt erg goed. Ik heb zo nu en dan meegenomen naar het strand en hij heeft
de zandtest doorstaan. Het beeldscherm ziet er na een half jaar nog steeds als
nieuw uit hoewel ik er niet echt voorzichtig mee doe. Het geluid is echt van
topkwaliteit. Dit komt ook door de uitstekende oordopjes die erbij zitten. Af
en toe zijn er wel wat probleempjes met de software. Hij wil nog wel eens een
ander afspelen dan ik heb aangeklikt.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Spanje 30-09-2005
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,6
Aangezien ik geluidskwaliteit van groot belang vind, is mijn keuze gevallen op
Iriver. Daar heb ik absoluut geen spijt van , het geluid is top. In het begin
was het even modderen met de firmware, maar nu loopt alles heel soepel. De
knopjes aan de zijkant vind ik iets lastig indrukken. Het display is heel
duidelijk en helder. De speler wordt compleet geleverd met beschermhoesje met
clip en oplader. Kortom: ik ben enthousiast!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Evert_NL 29-09-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
-Het apparaatje ziet in het echt veel mooier uit dan op de foto's.
-Goede geluidskwaliteit. Volume is hard genoeg. (Als je MP3's te zacht klinkt,
dan ligt dat waarschijnlijk aan de kwaliteit van het rippen). Goede oordopjes
die gelijk is aan Sennheiser MX400.
-Het apparaatje ziet er solide uit. Sterke behuizing en toch licht. Een
beschermhoesje is meegeleverd.
-Veel afspeelmogelijkheden, meer dan 30 voorgeprogrammeerde eq's. Werkt goed
samen met Windows Media Player 10 en Windows Verkenner (Iriver Plus is alleen
voor Amerikaanse en Aziaatische versie).

Minpunten:
-Het scannen van liedjes duurt langer dan verwacht.
-Geen Stop-knop. Alleen een Aan/Uit-knop. Dit zie ik als een groot minpunt.
-Voor deze prijs mag best wel een afstandsbediening worden meegeleverd.
-Netspanningadapter is naar mijn idee erg groot (persoonlijk).

Conclusie: Goed apparaatje met veel mogelijkheden. Vergeleken met de positieve
punten stellen de minpunten eigenlijk niet veel voor. Een aanrader voor degene
die dat wil aanschaffen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Mildred 20-09-2005
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

9,4
Het is een heel goed en mooi spelertje, zeker het kopen waard! Makkelijk te
gebruiken, met een handig hoesje erbij en niet snel kapot te krijgen. Om
onbekende oorzaak vloog hij er laatst wel uit waardoor ik alleen muziek via de
browser kon luisteren en geen playlists kon maken, maar na het aansluiten op
het programma was dit ook weer verholpen.

Ook zeer goed als geheugenstick te gebruiken, jammer dat je heel de tijd dat
kabeltje mee moet nemen, en om de muziek in de 'muziekbox' te
plaatsen(afspeellijsten en andere functies) moet je toch echt het programma op
de computer hebben staan.

Zeer tevreden na een half jaar!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Nick88 08-09-2005
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Voor ik deze mp3-speler kocht had ik een Iriver ifp18-, hier zat maar 128mb op
dus ineens naar 5gb was een enorm verschil. Ik zat te twijfelen tussen de ipod,
creative micro en de h10, uiteindelijk heb ik gekozen voor de h10 omdat ik de
geluidskwaliteit heb kunnen vergelijken en dit is bij iriver altijd uitstekend.
De vormgeving is verder ook heel goed alleen het enigste minpunt is dat het
schermpje te klein is om duidelijke fotos op te laten zien, het schermpje zelf
is wel heel helder en van goede kwaliteit. Dus als je op zoek bent naar een
mp3speler van goede kwaliteit en genoeg mb's dan is dit zeker een aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

bawaaa 03-09-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,5
Na goed te hebben rondgekeken (waaronder hier) besloot ik de iriver H10 pure te
bestellen. En het is inderdaad een zeer mooi apparaatje. De vormgeving is
super! Het schermpje is ook zeer mooi en helder. Het geluid is heel helder en
valt absoluut niet tegen. Ik heb alleen 2 kleine nadelen gevonden:

- de srs wow instelling die het geluid zogenaamd nog beter moet maken is
waardeloos (geluid wordt bij mij alleen zachter en doffer). Dit geldt eigenlijk
voor alle equalizer presets. Ik vraag me al af of ik iets verkeerd doe....

- de knopjes voor play etc zitten rechts aan de zijkant en de aan/uit knop zit
links aan de zijkant. Daardoor druk je gauw ook op de aan/uit knop als je op
pauze oid drukt

De exterene batterij is een uitkomst! Ik ga meteen op zoek naar een extra
batterij.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

stanmeise 31-08-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,2
Hallo,
Ik heb vorige week de H10pure 5 GB gekocht bij een webwinkel via deze site. Het
is inderdaad een MPT-versie (windows media player). Sinds vanmorgen krijg ik
volgende opmerking op het scherm System files missing. Blijkbaar moet de
firmware worden geupdated maar is er nog geen update beschikbaar. Enig idee hoe
ik dit toetel verder kan gebruiken zonder dat de waarborg vervalt?

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Onvoldoende

Reageer

laurens25 26-08-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,2
verrassing, verrassing, 2 zaken zitten me dwars na de aankoop van een iriver
h10 5GB Pure.

1. Het is MTP (enkel met Windows Media Player) en nog geen firmware updates

2. Geen FM-radio, maar dat is mijn schuld; heb ik slecht gelezen, toch vind ik
het jammer... Omruilen kan helaas niet waar ik het gekocht heb.

BTW als er iemand weet hoe je zo'n ding ombouwt tot UMS of toch de firmware kan
upgraden; laat het mij dan weten...

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Slecht
Uitstekend
Goed

Reageer

John Jansen-Van Gale 31-07-2005
  • Product maand in bezit

Algemene score

10,0
Ik heb de H10 nu een aantal maanden in bezit en hij bevalt me uitstekend. De
geluidskwaliteit is echt uitstekend en t gebruikersgemak is ook prima. Tis echt
een lichtgewicht apparaat en oerdegelijk. Ik heb er in ieder geval nog geen
problemen mee gehad.

Voor mij is het in ieder geval een zeer goede aankoop geweest. De 5GB ruimte is
voor mij meer dan genoeg. Dus iedereen die nog een kleine HardDisk player zoekt
kan ik dit apparaat wel degelijk aanraden. Hij is dan wel iets duurder dan de
Ipod Mini, maar je krijgt er wel degelijk een betere speler voor. Tis echt een
toppertje.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

nanahara 13-07-2005
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

10,0
Fantastisch apparaat! Helemaal niks mis mee. Voelt stevig aan in je hand, ziet
er gelikt uit, relatief veel functies en eindelijk is iets anders dan de iPod
en BETERS. En nu weer genieten van m'n H10 :)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ching 26-06-2005
  • Product maand in bezit

Algemene score

10,0
Ik heb de H10 al een maand. Een uitstekende mp3speler want: Zeer mooie
geluidskwaliteit, er is een kleurensherm, de vorm is ook mooi en natuurlijk
zijn er veel mogelijkheden zoals fotos bekijken, radio en je kan voice
opnemen. Je kan ook je firmware upgraden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Antoine Kemperman 25-06-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
Erg mooi en licht apparaat. Had een IFP-590 van 256 MB, die ging stuk (1 knop
was lam) en kreeg van de winkel voor zelfde prijs een nieuwe omdat reparatie te
lang duurde, een H10 dus!

Baal alleen enorm van het niet op volgorde zetten van nummers op de speler.
Ondanks firmware upgrade staat eea nog steeds niet op volgorde. Volgens de
Website haalt de H10 de volgorde uit de ID3 tag en niet uit de filenaam,
hetgeen betekent dat ik alle 1200 nummers handmatig kan hernummeren. Ze raden
dus aan om playlists te maken. Handig is dit zeker niet. Verder is het onhandig
dat je de FM stations niet kunt benoemen. De website melt dat dat in de
toekomst wellicht wel kan na een firmware upgrade. Gebruiksgemak dus een 6
voorlopig!

'H10 Players
H10 players use the Title information in the song's ID3 tag to determine the
playback order. You can use your iriver plus software to modify the song Title.
Add 01, 02, 03, etc. to the beginning of the song title to specify the playback
order.

The drawback to using the above method is that you will need to edit the song
title for many songs. As an alternative, iriver recommends that you create a
playlist with iriver plus.'

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend
Goed

Reageer

Marcel2000 05-06-2005
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,4
IK heb hem nu 2 weken en het is tevens m'n eerste speler.
Het is een mooi apparaatje, lekker klein en toch veel geheugen. Het design is
fantastisch en het zit goed in elkaar. Geluid is zeer goed, volume zou soms
iets harder mogen. Presets op de tuner vind ik heel makkelijk, zodra je in een
ander deel van het land komt laat je hem automatisch de 20 sterkste zenders
zoeken. Kortom, ik ben er erg blij mee

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

nic41 03-06-2005
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

10,0
Werkelijk ideaal apparaat! Super geluid! Firmware update werkt prima. Wanneer
je constant zit te 'zappen' door de nummers is de batterij binnen vier uur
plat. Wanneer ik hem in albums laat lopen, meer dan 10 uur plezier.
Zelf gebruik ik Iriver enkel voor de firmware upgrades. En zet ik alles erop
via WMP10. Gaat heel makkelijk.
Alleen het wissen van de nummers werkt bij mij sneller via de mp3 map in de
browser. En als ie een keer 'vastloopt' is de batterij er uit en in doen de
oplossing. Ook de radio is fijn voor 't nieuws enzo..

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

dirk10 15-05-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
ik heb begrepen dat de h10 van mindere geluidskwaliteit is t.o.v. vorige
modellen. Wie kan dit bevestigen cq ontkrachten. Het is zo jammer dat ik de
iriver spullen alleen maar via internet kan verkrijgen en dus niet in staat ben
om ze zelf te testen. (kom uit Maastricht.)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

R. Boelens 10-05-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Zoals al vaker is gezegd maakt deze speler bij het openen van de doos al
indruk. De behuizing is uitermate goed afgewerk en ziet er zeer strak uit.
het scherm is ECHT niet klein, en door de scherpte hiervan maakt het apparaat
nog meer indruk.
Foto's zijn dan ook redelijk goed te bekijken naar mijn mening.

De geluidskwaliteit is uitstekend, echter men moet wel zelf veel experimenteren
met de equalizer en SRS instellingen. Deze 2 lijken overigens niet tegelijk te
kunnen worden geactiveerd. Ook op de FM-Tuner lijkt de equalizer/SRS niet te
werken. Weet iemand hier iets van/ hoort dit zo te zijn?

Bedieningsgemak is ook heel goed, de muziek kan doorspelen terwijl je foto's
bekijkt of playlists maakt. Een echt pluspunt.

De software Iriver Plus vraagt wel enige gewenning, maar gelukig is de muziek
ook te synchroniseren in Mediaspeler van windows.

Al met al een top apparaat, ik heb hem vergeleken met de Apple Ipod mini en qua
mogelijkheden en geluidskwaliteit wint de Iriver H10 het moeiteloos van de Ipod
mini.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Willem Kunkels 04-05-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Prima speler, prima geluid (zelfs met de bijgeleverde Sennheiser MX400
earplugs). Overzichtelijke gebruikersinterface, uitmuntende kwaliteit
lleurenscherm.

Toch een minpuntje: synchroniseren met Windows Media Player. WMP herkent de
speler wel 'uit de doos' en ook synchroniseren lukt, maar de muziek is alleen
onder de 'browser' terug te vinden (WMP maakt namelijk een folder 'Music' aan).

Het is me uiteindelijk toch gelukt om WMP fatsoenlijk aan de praat te krijgen
met de H10 (zodat de muziek ook onder 'Music' terug te vinden is).

Het probleem ligt (denk ik) in het feit dat de muziekdatabase in de H10 niet
standaard aanwezig is. Deze kan echter wel met de hand aangemaakt worden met de
bijgeleverde 'iriver plus' software. Dit kan via het 'media' gedeelte van
'iriver plus' (onder 'Option' en dan 'Portable device database manual update').
Je moet denk ik wel even een nummer op de H10 via 'iriver plus' zetten.

Zodra de database er is, gaat ook synchroniseren vanuit WMP goed. Enige dat
(nog) niet lijkt te werken vanuit WMP is de playlist tonen in de H10 (wel zo
handig als meerdere personen dezelfde H10 gebruiken).

Zorg er in ieder geval voor dat je de laatste H10 firmware hebt (versie 2.03),
te downloaden via www.iriver.com

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Wouter Dasselaar 01-05-2005
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,4
Ik heb mijn H10 nu 3 weken en ik ben er zeer tevreden over. De geluidskwaliteit
is werkelijk het beste wat ik ooit op een mp3speler heb gehoord.
Het touchpad werkt ook zeer goed, ook al moet je wel even aan het feit wennen
dat je een beetje moet drukken en je niet kunt strelen zoals bij de ipod's of
die creative's.
Daarnaast is hij echt 100 keer mooier dan al die andere mp3spelers. Het is een
goede keus geweest.

(Ik heb echter nog wel 1 probleempje, ik kan niet bij de muziek komen via het
menuutje music en moet alles doen via de browser...
Weet iemand hoe dit komt en hoe het wordt verholpen?)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews