AEG AX91-604GY - Reviews

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 18 reviews die zijn achtergelaten voor de AEG AX91-604GY op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Pbx 07-07-2021

Fluisterstil en mooi, maar werkt het ook?

Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

6,0
Één van de redenen waarom je naar deze luchtreiniger kijkt is waarschijnlijk zijn design. In plaats van een rechthoekige witte plastic doos doet de AEG eerder aan als een Scandinavisch design object. Zachte, warme materialen zonder scherpe hoeken. In dat opzicht is deze AEG met vlag en wimpel geslaagd, het is geen doorn in het oog al is hij wel aan de forse kant.

Een andere reden om dit model te overwegen is wellicht het feit dat het geluidsniveau (op de laagste 3 van de 10 standen) onhoorbaar tot vrijwel onhoorbaar is. Ga je echter hoger ,en zeker alles boven standje 5, dan krijg je echter toch wel een flinke bak geluid die niet te negeren valt. Zelfs niet op 8m afstand als je tv zit te kijken.

Maar de hoofdreden voor een luchtreiniger blijft toch, hoe verrassend het ook mag klinken, zijn capaciteit om de lucht in huis te reinigen. Helaas is dat waar deze AEG in mijn ogen te kort schiet. De sensor, die je met de app kan uitlezen lijkt vrijwel nooit vervuiling waar te nemen. Iets dat ik eerlijk gezegd wel durf te betwijfelen met 3 katten in huis waarbij de luchtreiniger in de buurt van de kattenbak staat waar zowel het nodige stof alsook nare geurtjes vanaf komen. Ik heb zelfs geprobeerd moedwillig de sensor te triggeren door stof uit te kloppen in de nabijheid van de luchtreiniger, maar niets deed hem in actie schieten.

De enige keren dat hij ietsjes omhoog gaat, is wanneer wij de schuifpui open zetten en er "frisse" lucht naar binnen komt. Maar dan heb ik het nog over waardes die nog altijd binnen "Zeer goed" vallen (het hoogste niveau) en de Smart functie van de luchtreiniger gaat dan ook nooit verder dan stand 2 qua luchtcirculatie.

Ik heb hierover reeds contact gehad met AEG, maar daaruit bleek dat dit niet abnormaal gedrag is.

(Overigens werkt de app bij ons prima en was ook verbinden een fluitje van een cent)
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl

Reageer

T.leBlanc 07-07-2021

Een top-apparaat!

Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

10,0
Wij hebben beide last van alle soorten pollen en dit apparaat haalt al die onzuiverheden uit de lucht. Nooit meer een verstopte neus en tranende ogen!
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl

Reageer

PeterS 20-06-2021

Verfrissend huis!

Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

10,0
Mooi design en een grote verlichting bij Chronische astma en hooikoorts. Wel jammer dat hij allen op 2,4 Ghz kan worden aangesloten. Dat was even gedoe. Hij is heerlijk stil.
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl

Reageer

Steffie vc 05-11-2020
  • Product getest

Perfecte luchtreiniger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

10,0
Wij mogen de ax91-604gy luchtreiniger testen . We waren hier heel benieuwd naar . Mijn man heeft astma en onze oudste zoon ook en onze kindjes hebben heel gevoelige longen. Wij zijn verbaasd naar wat voor een geweldige machine dit is. Ik vond het raar dat deze machine de gezondheid kon verbeteren maar toch! Sinds deze luchtreiniging hier staat heeft onze oudste zoon geen piepende adem meer gehad en is mijn man zijn hoestbuien zijn al een tijdje geleden . We hebben er maar 1 woordt voor en dat is TOP . We zouden niet meer zonder kunnen. De luchtkwaliteit is hier super en onze kinderen en mijn aan voelen hun dagelijks heel goed . Nog nooit zo tevreden geweest van een apparaat

Pluspunten

  • Stil
  • Gebruiksgemak

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Thibaut Mercier 02-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

perfect in gebruik

Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

9,0
Sinds enkele weken test ik deze luchtfilter van AEG. Het is een zeer handig apparaat dat eenvoudig is in gebruik. Het installatieproces met de app is eenvoudig. De app geeft ook een handig overzicht van alle parameters die het toestel aankan. Vooral de filter van pollen en andere stoffen waarvoor je allergisch kan zijn is zeer interessant. In de winterperiode valt het vooral op dat de binnenlucht volledig proper is terwijl de buitenlucht vaak vervuild is. De stand is quasi altijd groen en daarbij hoor je geen geluid. Zelden gaat de stand naar oranje en is er wat meer luchtcirculatie. Ook dan is er amper iets te horen. Geluid is dus zeker geen probleem. Het is alleen spijtig dat het toestel een puur 2.4GHz signaal nodig heeft en precies niet een dubbel signaal (5GHz én 2.4GHz) aankan. Voor de rest een top toestel!

Pluspunten

  • gemakkelijk in gebruik
  • geen geluid

Minpunten

  • enkel 2.4 Ghz

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

FemkeB 25-10-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Goede en gemakkelijke luchtreiniger

Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

8,0
Ik mocht deze luchtreiniger AEG AX91-604GY in het lichtgrijs testen. Toen ik het toestel voor de eerste keer zag, viel het mij op dat het toestel er zeer degelijk uitziet. Het is best wel een groot formaat. Ik heb dit toestel gemakkelijk kunnen opheffen dankzij de handvaten aan de zijkant. Het gewicht valt zeer goed mee.

Het installeren ging vlot dankzij de goede uitleg in de handleiding.
Ik plaatste de luchtreiniger tussen mijn woonkamer en keuken. Zo kan dit geurtjes van de keuken laten verdwijnen. Ondanks dat we een goede dampkap hebben, veranderde de kleur waardoor we wisten dat de lucht niet zo goed was. Het toestel stond op de Smart functie waardoor de lucht automatisch filterde.
Je kan dit toestel in verschillende ruimtes zetten. Omdat dit niet veel geluid maakt, is dit ook geschikt om in je slaapkamer of in een slaapkamer van een kind te zetten.

Als je op zoek bent naar een luchtreiniger voor lucht te verfrissen en geurtjes te doen verdwijnen, zou ik dit toestel zeker aanraden.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Gemakkelijk te verplaatsen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Minpunten

  • Best groot van formaat

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

bartiop 20-10-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Top luchtreiniger.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

10,0
Ik vindt het een ideale luchtreiniger.
Wat me enkel opviel tijdens het uitpakken dat hij nogal groot uitvalt maar het design maakt dit allemaal goed.
Zelfs het gewicht valt ook mee.
Het plaatsen van de filter is geen probleem het kleinste kind kan dat.
Ook het downloaden van de app is geen probleem, enkel had hij een andere benaming in de App Store tegenover in de gebruiksaanwijzing.
Het verbinden van de app is geen probleem juist de verbinding met je thuis internet heb ik paar keer moeten proberen.
Maar eens verbinding werkt de smart functie ideaal en bij elke lichtvervuiling zoals bij het koken begint deze luchtreiniger direct zuivere lucht te filteren.
De geuren zijn na een vlugge tijd direct weg.
Ik vind het een iedale luchtreiniger enkel de prijs is nogal hoog.
Maar kwaliteit moet betaald worden zeker.

Pluspunten

  • Design
  • Geluid
  • Gebruik app ideaal
  • Installatie filter
  • Gewicht

Minpunten

  • Valt nogal groot uit

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Florence1979 16-10-2020
  • Product getest

Reinigt lucht heel krachtig

Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

7,0
Ik vind het nogal een luidruchtig apparaat. Maar als eyecarcher in mijn woonkamer neem ik dat er wel bij. Vreemd is dat vanaf ik maar de minste beweging maak die luchtreiniger vind dat hij naar de max stand moet gaan. Als de luchtreiniger op maximale stand werkt , ja dan is het wel heel storend. Misschien als fabrikant toch de energieconsumptie vermelden in de manual, want sit zou wel eens hoog kunnen zijn?

Review criteria:

Onvoldoende
Uitstekend
Voldoende
Voldoende

Reageer

Marianne 10-07-2021

Zeer tevreden.

Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

10,0
Zeer tevreden en uitstekend geschikt voor grote ruimtes. Erg geruisloos en goed te bedienen met de app. Ook zeker voor mensen met longproblemen een geweldig apparaat.
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl

Reageer

Jan 26-05-2021

App werkt niet

Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

4,0
Ik kom niet verder als 2 sterren het apparaat is mooi. Maar ik heb heel veel problemen met de app. De app werkt totaal niet Deze app heb je echt nodig om de luchtreiniger helemaal te kunnen bedienen. Zo krijg ik niet te zien hoe de luchtkwaliteit buiten is. En ook de ionisator krijg ik niet ingeschakeld ik kan een uur blijven schuiven met die schuif maar het werkt niet. Ik heb deze luchtreiniger nu een maand in mijn bezit maar ik krijg toch een beetje spijt van de aankoop. Ik lees een hoop klachten over de app maar zo te zien heeft zelf AEG het opgegeven om een goed werkende app te ontwikkelen. Zoveel klachten en dan nog steeds geen oplossing? Als ik AEG was dan zou ik de klanten toch wel wat serieuzer nemen. AEG neem een kijkje in play store en neem de mensen die daar klagen over de app serieus en zorg voor oplossingen.
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl

Reageer

Anoniem 08-05-2021

Een technisch hoogstandje in COVID-tijden

Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

10,0
Het apparaat voldoet volledig aan de verwachtingen ten aanzien van luchtreiniging en -zuivering. Inmiddels heb ik de AEG aangeraden bij onze buren en ook bij vrienden. Onlangs hebben beiden ook de AEX91-604DG aangeschaft. AEG doet wat zij belooft in de specs.
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl

Reageer

paul 30-01-2021

Strak Scandinavisch design

Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

10,0
De kookluchtjes van onze 50 m2 grote woonkeuken worden prima gezuiverd.
Als er een keer iets aanbrand is in notime de lucht weer gezuiverd.
Ook fijn dat de luchtvochtigheid gemeten kan worden.
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl

Reageer

Christine 13-01-2021

Nuttige aanwinst!

Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

10,0
Deze luchtreiniger is behalve zeer functioneel, ook een mooi (niet storend) onderdeel van het interieur en bovenal bijzonder stil bij gebruik.
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl

Reageer

AH 11-01-2021

Clean air

Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

6,0
The product does a very good job at cleaning the air not only of small particulates but also VOCs. However there are 2 minus points. One is the cost of the filter seems a bit high. The other point is that the smart mode is only for PM2.5 particles and it would be nice to have that be selectable for TVOCs as well.
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl

Reageer

Anoniem 28-11-2020

Degelijk en mooi design

Geschreven voor: AEG AX91-604GY

Algemene score

8,0
Mooi en degelijk apparaat. De bijbehorende app is ook makkelijk te bedienen en overzichtelijk. Ik vind het alleen jammer dat de historie van het binnen klimaat niet te zien is.
Oorspronkelijk gepost op aeg.nl

Reageer

Rian123 08-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Groot maar degelijk toestel met mooi design

Geschreven voor: AEG AX91-604DG

Algemene score

9,0
Mijn eerste indruk was : wat een groot toestel. Niettegenstaande heeft het een mooi design en is makkelijk te verplaatsen door de leveren handvaten. Het installeren van de filter ging heel makkelijk, deurtje open, filter erin, deurtje toe.
Als je een smartphone hebt, kan je best de app installeren. Hierop kan je de evolutie volgen van de luchtkwaliteit, de uren instellen wanneer je het toestel wil laten werken en ook linken met een plaats in je buurt om de kwaliteit van de buitenlucht te tonen. Hoewel dit wel enkele kilometers van je thuisadres kan zijn.
Het toestel werkt zeer stil. J hebt er geen omkijken naar als je hem laat werken via de smart functie. Wanneer het toestel "vreemde" luchtjes detecteert, zoals keukenluchtjes of bij het branden van kaarsjes, zal het zelf de ventilator in een hogere snelheid laten werken om de reiniging van de lucht terug op peil te brengen. Dan hoor je het ook wat harder blazen, maar is niet echt storend.
Sinds het gebruik van de luchtreiniger heb ik ook minder last van migraine. Ik weet natuurlijk niet of het aan het toestel ligt.
Het toestel doet waarvoor het gemaakt is, de luchtreiniger en tot hiertoe tevreden dat ik het mag testen.

Pluspunten

  • stil
  • mooi design
  • makkelijke app
  • zelfregelend via smart functie

Minpunten

  • groot

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Daisy Dewanckele 29-10-2020
  • Product getest

Design luchtreiniger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG AX91-604DG

Algemene score

9,0
Mooie design luchtreiniger. Geluidsloos vooral op de smart control. Wij bedienen de machine via onze smartphone en dit werkt perfect op afstand en je kunt alles volgen welke waarden er in je woning zijn. Een prachtig design die in elk interieur past. Alleen jammer van de hoge kostprijs van de filter.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Geluidsloos

Minpunten

  • Dure filter

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Joke De Schryder 27-10-2020
  • Product getest

Mooie fantastische luchtreiniger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: AEG AX91-604DG

Algemene score

10,0
Deze mooie stijlvolle luchtreiniger doet wat ze beloven. Hij is aangenaam in huis, veel minder last aan onze luchtwegen, minder stof en allergieën zijn verleden tijd. Hij is slim, minste vuiltje of geurtje wordt gefilterd. Hij is handig te bedienen via duidelijk app van wellbeing. Wij hebben hem nog nooit afgezet rond wij hem hebben, hij staat mooi en is heel stil. Hij maakt onze lucht proper en ons leven ook. Makkelijk te reinigen en met de filter doe je heel lang. Ik kan alleen maar zeggen dat hij zeer zeker zijn geld waard is. En wij willen deze zeker niet meer missen. Super deze reiniger die grote ruimte aan kan tot in elk hoekje van je huis. Bedankt AEG!!

Pluspunten

  • Mooi strak design
  • Je voelt propere lucht
  • Degelijke kwaliteit
  • Handige en duidelijke app
  • Ook geurtjes worden opgenomen

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jarne 09-10-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Niet de kleinste, maar past in ieder interieur.

Geschreven voor: AEG AX91-604DG

Algemene score

9,0
Eigenlijk is dit een heel elegant toestel, ondanks zijn iets groter formaat. Er mocht wat meer "uitpakpret" bij gezeten hebben. Eens het toestel uit de doos gehaald is, begint het configureren via de app. In nog minder dan twee (!) minuten is het toestel ingesteld en begint hij te zuiveren. Na een uurtje zie je hoe de kwaliteit er in de kamer uitziet. Bij ons viel dit op zich goed mee, maar niet optimaal. De dag nadien opstaan en je voelde het verschil! Placebo-effect? Nee hoor, de app met zeer uitgebreide grafieken en cijfers, toont dat we naar een "zeer goede" omgeving zijn gegaan. Frietpot opzetten? Deo op enkele meters aanbrengen? Na enkele seconden begint het toestel harder te ventileren. Het feit dat het toestel dit al zo snel "meet" toont aan dat hij echt wel reageert op veranderingen in luchtkwaliteit. 's Morgens ook geen frietgeur na gebruik van frietpot. Het geeft een comfortabel gevoel in huis. Toestel is gemakkelijk te verplaatsen naar andere ruimtes en is echt muisstil, tenzij je er begint op te letten...

Pluspunten

  • Design
  • Licht
  • Installatie

Minpunten

  • Je wilt er direct nog voor in je andere kamers! :)

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

elstbe 09-10-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Altijd schone lucht in de kamer

Geschreven voor: AEG AX91-604DG

Algemene score

9,0
Deze zomer heb ik zeer veel last gekregen van hooikoorts. Op het aanraden van mijn dokter heb ik ervoor gekozen om een keer een luchtreiniger uit te testen. Uiteindelijk is het deze AEG geworden, mede door het strakke design.

De AEG is fluisterstil, je kunt deze gerust opzetten tijdens het slapen en hoort deze niet. De eerste dagen dat ik deze gebruikte ben ik een paar keer gaan controleren of deze wel lucht aan het rond blazen was.

Met de mobiele applicatie is het gemakkelijk om schema’s in te stellen en te controleren wat de luchtkwaliteit in de kamer is. Dit doe je enkel de eerste dagen, vanaf dat je een schema ingesteld hebt, dan gebruik je de mobiele applicatie niet meer. Het belangrijkste voor mij is dat er steeds schone lucht in de kamer is.

Het design vind ik nog steeds zeer strak. Aangezien dit toch een groot toestel is (wat me ook wel een beetje tegensloeg) vond ik het belangrijk om toch iets te hebben dat mooi in een kamer past. Nog een voordeel is dat de AEG bijna niets weegt, en met de handvaten kan je deze dus zeer gemakkelijk naar een andere kamer verhuizen. Nuttig als je bijvoorbeeld tijdens Corona deze van de slaapkamer naar de bureau wilt verplaatsen.

Ik ben allesinds overtuigd van deze luchtreiniger.

Pluspunten

  • Zeer stil
  • Mooi en strak design

Minpunten

  • Valt groot uit

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews