Infographic zomervakantie 2015

Juli 2015

De zomervakantie is voor veel mensen iets om naar uit te kijken. Wat is het gedrag van de Nederlanders op en rondom vakantie?

De zomervakantie is begonnen; de eerste Nederlanders zijn inmiddels richting vakantiebestemming. Kieskeurig.nl was benieuwd hoe de gemiddelde Nederlander zijn vakantie invult en deed onderzoek onder ruim 600 mensen middels een enquête.

De Nederlander gaat het liefst op vakantie in eigen land (17%), daarnaast zijn Frankrijk (7%) en Duitsland (6%) de populairste bestemmingen. Dat de vakantiegangers niet heel ver van huis gaan blijkt ook aan de manier van reizen. Maar liefst 50% gaat met de auto op vakantie en 17% daarvan navigeert met de smartphone naar het vakantieadres. Een ander groot deel (40%) gaat met het vliegtuig op vakantie. De grootste ergernissen tijdens de reis zijn het verkeer (36%) en het weer (15%).

Op de vraag waar we het meest geld aan uitgeven tijdens de vakantie wordt voornamelijk uit eten geantwoord, gevolgd door uitstapjes, boodschappen en souvenirs. Het blijkt dat wel 27% meer geld uitgeeft tijdens de vakantie dan zij vooraf hadden verwacht. Een ander opvallend gegeven is dat de Nederlanders aangeven dat WiFi (heel) belangrijk is (62%). Maar 20% vind het (helemaal) niet belangrijk en de overige 18% weet het niet.

Veel meer interessante bevindingen over de Nederlander op zomervakantie bekijk je in de infographic hieronder.


Bekijk hier de infographic >>

Klik op onderstaande afbeelding om de infographic in het groot te zien.
 

Infographic Vakantie 2015

 


PERSBERICHT

Nederlander kan niet meer zonder wifi op vakantieadres


Hoofddorp – Nederlanders kunnen niet meer zonder wifi op het vakantieadres. Of ze in Nederland of het buitenland op vakantie gaan 62% van de Nederlanders vindt het belangrijk dat er op het vakantieadres een wifi verbinding beschikbaar is. Dit blijkt uit de vakantie enquête die Kieskeurig.nl uitvoerde onder ruim 600 consumenten. 62% gebruikt wifi vooral om hun e-mail te checken, 44% ook om whatsapp berichtjes te versturen.

Nederlander gaat dit jaar in eigen land op vakantie

Nederland is in 2015 het populairst om de vakantie door te brengen. Daarna zijn Frankrijk en Duitsland de meest populaire landen om de vakantie door te brengen. Naar deze bestemmingen reizen Nederlanders vooral met de auto (50%) of met het vliegtuig (40%). Dit doen mensen onder de 50 jaar het liefst in het zomerseizoen, terwijl 68% van de Nederlanders boven de 50 jaar er bewust voor kiezen om in het laagseizoen op vakantie te gaan.

Compact camera nog steeds populairst om vakantiefoto’s te maken Ondanks het feit dat smartphone camera’s steeds beter worden, is de compact camera nog steeds favoriet als we op vakantie gaan. 44% van de vakantiegangers maakt de vakantiefoto’s het liefst met een compact camera. Toch verliest de compact camera wel aan populariteit, drie jaar geleden was dit namelijk nog 69%. De smartphone wint daarentegen juist aan populariteit voor het maken van vakantiefoto’s. Werd deze drie jaar geleden nog maar door 7% van de vakantiegangers gebruikt, nu is dat al 26%.

 
 
Klik hier om alle infographics te bekijken >>

- Vakantiegeld 2015
- Vader- en Moederdag 2015
- Valentijnsdag 2015
- Laptop VS Tablet >>
- Wie is de online reviewer >>
- Smartphones >>
- Tablets >>
- Digitale camera's >>
- Barbecues >>