[Deze beoordeling is verzameld als deel van een promotie.] We hebben de oven nu een aantal maanden in gebruik en zijn zeer tevreden. Dit is een kwaliteitsoven die we ten zeerste aanraden vanwege de vele opties, hoge kwaliteit en gebruiksgemak. We hebben twee ovens in Siemens iQ700 serie (combi-oven, (boven) en stoom-oven (onder)).
De oven zelf heeft veel functies die het koken erg gemakkelijk maakt. Je kunt kiezen uit verschillende combinaties van ovenstanden, hete-lucht, boven- onder verwarming, grill, magnetron etc. Mocht je niet zeker weten wat hoe en wat, dan heb je een handig ingebouwd kookboek (cookcontrol plus) met voor-gedefinieerde settings die het makkelijk maakt om de perfecte maaltijd te bereiden. De oven heeft veel ruimte vanbinnen. Er zijn 3 niveaus voor ovenroosters of platen en er wordt zelfs een suggestie gegeven voor de beste bereiding. Handig! De oven is snel voorverwarmd en is makkelijk schoon te maken.
Qua design is deze oven erg modern en doordacht. Stevig materiaalgebruik, soft-close deuren en een intuïtief touchscreen om snel te navigeren door de verschillende opties. Dit is zeker een upgrade t.o.v. het vergelijkbare model met drukknoppen naast het display.
Misschien goed om te weten; de combi-oven is erg stil in gebruik, maar kan soms wel wat extra lucht produceren als je dicht bij de oven staat of zit. Dit kan je eventueel aanpassen in het menu. Ook raad ik aan een losse glazen plaat aan te schaffen om de combi-oven schoon te houden.
Al met al een geweldige oven die we ten zeerste aanraden vanwege de vele opties, hoge kwaliteit en gebruiksgemak.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com