Dit is mijn 2e review en mijn ervaring met de Combi magnetronoven ETNA CM350ZT. Gekocht op 31-12-2021 en laten inbouwen. Nu een jaar in gebruik ben ik nog steeds zeer tevreden met deze combimagnetron.
Een prima Prijs/kwaliteit verhouding. Naast de magnetron functie is het een volwaardige oven die niet alleen hetelucht en grill heeft, maar ook boven -en onderwarmte.
De oven doet precies wat het moet doen. Met een ruime inhoud van 50 liter en de mogelijkheid om het rooster en de emaille bakplaat samen te gebruiken, kan ik op twee niveaus tegelijk bakken en gaat het op drukke feestdagen alles gemakkelijk in de oven. De bediening is eenvoudig, je drukt welk programma je wilt en draait deze om te wijzigen. Er zijn genoeg instelbare programma’s, zelf gebruik ik ze niet allemaal.
Een mooi strak design in de keuken en door het glas is het front gemakkelijk schoon te maken en te houden, maar ook de binnenzijde dankzij de easy clean emaille.
Toch zijn er wat opmerkingen die bij gebruik wel went, maar bij een volgende upgrade in productie zeker de aandacht moet hebben.
Bij weinig licht zijn de tiptoetsen dan niet leesbaar, dus ook de aan -en uitknop.
Voorzichtigheid geboden met de fragiele bakplaat. Bij het uitnemen ging er per ongeluk een stukje emaille eraf en was voor de magnetron niet meer te gebruiken. Probleem werd door de service afdeling vriendelijk en adequaat opgelost door een nieuwe op te sturen.
In het begin veel problemen met het uithalen van het rooster gehad en is nog steeds blijft het onhandig. Het rooster moet je na een derde iets omhoog tillen om het eruit te halen.
en vallen de opbakbroodjes er aan de achterkant af.
TIP: ik heb de glazenplaat onderaan in de oven gezet, dit om te voorkomen dat de bodem van de oven verontreinigd wordt wanneer er iets overkookt. De galzenplaat is daarna gemakkelijk schoon te maken.
Pluspunten Minpunten
Mooi strak design Tiptoetsen moeilijk leesbaar
Eenvoudige bediening Fragiele geëmailleerde bakplaat
Erg stil Het rooster
Ruimte in de oven Uitstekend lipjes tbv deursluiting
Klok duidelijk afleesbaar
Complete combi oven
prima prijs/kwaliteit verhouding
Buiten –en binnenzijde
gemakkelijk schoon te maken
Pluspunten
- Prima prijs/kwaliteit verhouding,
- Mooi strak design
- Eenvoudige bediening
- Klok duidelijk afleesbaar
Minpunten
- Tiptoetsen moeilijk leesbaar
- Geleiderails niet gebruiksvriendelijk
- Fragiele geëmailleerde bakplaat
- Uitstekend lipjes tbv deursluiting