Bosch AdvancedHedgecut 70 - Reviews

Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 13 reviews die zijn achtergelaten voor de Bosch AdvancedHedgecut 70 op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,4

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Verstraaten13 27-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Krachtige heggenschaar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch AdvancedHedgecut 70

Algemene score

9,0
Ik ben heel tevreden met de Advancedhedgecut 70 vergeleken met mijn vorige elektrische heggenschaar. Onze heggen werden steeds wat hoger, omdat we de dikkere takken niet goed konden knippen. Met deze schaar is dat echter geen probleem en ook de kniplengte is prettig voor het gelijkmatig knippen van de heg. Kortom, in mijn nopjes en ik zou het zeker aanraden. Je moet wel wat gewicht kunnen tillen, want zo'n lange schaar weegt wel wat.

Pluspunten

  • Kracht
  • Kniplengte
  • Design
  • Bedieningsgemak

Minpunten

  • Gewicht
  • Snoer

Review criteria:

Goed
Uitstekend

Reageer

h**r@h**l.com 25-07-2021
  • Product getest

Algemene score

9,0
Ik heb deze haagschaar nu al eventjes in mijn bezit en ik kan met zekerheid stellen dat ik een heel tevreden gebruiker ben. De haagschaar heeft een heel goede handgrip, je kan hem vlot vastnemen aan het handvat. Het veiligheidsmechanisme dat deze haagschaar bevat zodat deze niet zomaar aangaat vind ik echt wel heel belangrijk, zeker met andere mensen in de buurt. De haagschaar is niet draadloos, maar ook dit vind ik niet erg. Qua veiligheid kan ik over deze haagschaar eigenlijk niks negatiefs zeggen. De look is exact zoals ik het van Bosch verwacht, simpel maar toch stijlvol. Het grootste minpunt van deze heggenschaar voor mij is dat de schaar zeer zwaar is. Ik vind het helemaal niet eenvoudig om deze op te tillen om aan de bovenste takken te geraken, zeker wanneer je het apparaat op een ladder wil gebruiken is er extra zorgzaamheid en waakzaamheid nodig. De messen zijn vlijm scherp, dit maakt dat je vlot door de dikkere takken komt, wat ik met mijn vorige haagschaar niet kon. Hier bleef ik vaker steken bij bepaalde takken en moest ik deze uit het machine verwijderen. Ik kan eigenlijk alleen maar stellen dat dit een heel fijn product is om te gebruiken en dat ik echt een tevreden gebruiker ben!

Reageer

GT 23-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Tegenvallende heggenschaar

Geschreven voor: Bosch AdvancedHedgecut 70

Algemene score

6,0
Via de reviewclub de Bosch AdvancedHedgecut 70 kunnen testen. Gebruik al ruim 15 jaar een heggenschaar die ik destijds gekocht heb bij een landelijke supermarktketen. Tijdens het uitpakken verscheen een enorm lang zwaard met grote 'gaten' voor dikkere takken. Zag er goed uit. Stickers op het apparaat lieten al wel los, even vast moeten wrijven. Snoei al jaren ongeveer 200m2 meter heg paar keer per jaar. Verwachting van de Bosch was hoog, maar het apparaat stelde me teleur. Dacht even dat ie op halve kracht werkte, sloom geluid, slome schaarbeweging, waardoor je niet echt lekker snel kunt werken. Heb de heg afgemaakt maar de volgende keer gebeurt het echt weer met mijn eigen vertrouwde véél goedkopere heggenschaar.

Pluspunten

  • Lang zwaard

Minpunten

  • Langzaam bewegende messen

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende

Reageer

celine96 22-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

krachtige heggenschaar!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch AdvancedHedgecut 70

Algemene score

8,0
Wat een geweldig product! Toen ik deze haagschaar voor de eerste keer uit de doos haalde, zag ik meteen een herkenbaar mooi design. Ik ben natuurlijk niets anders gewend van dit merk Bosch. De schaar voelt zwaar aan, maar met zo een krachtige motor kan dat bijna niet anders. Het is als jonge vrouw niet altijd even simpel om de bovenste takken hiermee grondig af te doen omdat de schaar echt wel zwaar is, en het niet zo handig te bedienen is wanneer je op een ladder staat. De schaar werkt niet op batterij maar met een draad, dit is voor mij zeker geen negatief punt, ik vind het een fijne extra veiligheid dat je eerst het stopcontact moet insteken. De heggenschaar is vlijmscherp en kan vlot door verschillende diktes van takken, dit vind ik echt wel een pluspunt. Het scheren van de hagen gaat zeer goed. De heggenschaar maakt niet zoveel lawaai, ook dit vind ik fijn. De buren hebben er op deze manier ook niet teveel last van. De heggenschaar is zeer krachtig, dus ik kan stellen dat ik echt wel een heel tevreden gebruiker ben van dit product!

Pluspunten

  • krachtig

Minpunten

  • zwaar

Review criteria:

Goed
Goed

Reageer

fatih 22-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer krachtige heggeschaar!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch AdvancedHedgecut 70

Algemene score

10,0
Hele sterke heggeschaar die moeiteloos mijn heggen heeft gesnoeid. Snoeit als een mes door boter! Ik kan deze vergelijken met de Bosch 55 en deze is vele malen sterker. Waar de 55 moeite had met mijn takjes, ging deze 70 er heel gemakkelijk door. Enige minpunt is dat het wat aan de zware kant is, maar dat is ook normaal voor deze krachtige heggeschaar. ZEKER een aanrader, ondanks zijn prijskaartje.

Pluspunten

  • Sterk
  • Lang blad

Minpunten

  • Zwaar
  • Prijs

Review criteria:

Goed
Uitstekend

Reageer

SSB1 19-07-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Briljant!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch AdvancedHedgecut 70

Algemene score

8,0
Dit ding is absoluut briljant. Het is krachtig, snijdt door dikke takken op mijn grote haag en doet het overal heel netjes. Het is erg licht, tenminste vergeleken met het 15-jarige ding dat ik eerder had, voelt het als een veertje.

Beste tuingereedschap dat ik ooit heb gehad.
Zorg er in tegenstelling tot mij voor dat je het hele snijgedeelte besproeit. Ik ben vergeten te doen voor de eerste snede en je eindigt gewoon met vuile/gemarkeerde messen waarvan je de markeringen niet kunt verwijderen. Ik heb er sindsdien voor elk gebruik WD40 op gespoten en er zitten geen sporen meer op.

Pluspunten: Snel; Scherp; Weinig gelijk
Minpunten: Draad

Review criteria:

Goed
Goed

Reageer

Tijs 19-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Lichte en stevige heggenschaar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch AdvancedHedgecut 70

Algemene score

8,0
Bij het openen van de verpakking gaf dit toestel me meteen een zeer degelijke indruk. De heggenschaar voelt stevig en toch vrij licht aan. De gewichtsverdeling zit goed en ligt dus mooi centraal. De lengte van het blad is prettig om mee te werken voor dikkere hagen. Wanneer hanteerbaarheid belangrijk is, kan je eventueel opteren voor een korter model. Voor mij viel dit model echter zeker niet te zwaar in de hand.
De heggenschaar is verrassend stil. Toch gebruik ik steeds een hoofdtelefoon maar dat is een persoonlijke keuze.
Het ergonomisch ontwerp is goed bedacht. De stekker is kort genoeg zodat je de draad van het toestel nooit kan beschadigen bij het scheren van de haag. Een beschadigde verlengdraad is gemakkelijker te herstellen dan de draad van het toestel.
De dubbele beveiligingsknoppen moeten gelijktijdig ingedrukt worden bij het scheren. Je moet deze twee knoppen ook blijven indrukken. Bij sommige toestellen kan je één van de twee knoppen lossen eens de heggenschaar in werking treedt. Dat komt het gebruiksgemak ten goede maar is minder veilig. Het indrukken van de twee knoppen zorgt er wel voor dat je gemakkelijker kramp in de vingers krijgt als je langer aan het werk bent. Bij sommige heggenscharen kan je ook het achterste handvat 90 graden naar links of rechts draaien. Dat kan je met dit model niet. Zeker als je het toestel langer aan een stuk door wilt gebruiken is dat wel handig.
Het vermogen van de heggenschaar is voldoende voor zachtere plantensoorten. Wanneer je houterige takken tegenkomt en een haag van zo’n 100m te snoeien hebt, wil je toch al snel wat meer vermogen. Mijn haag bestaat uit een mengeling van verschillende plantensoorten. Het is ook een oudere haag. Met de echt stevige takken heeft hij wel wat last. Ook al gebruik ik de heggenschaar enkel voor het bijtrimmen. Als je echt wilt gaan inkorten doe je dat uiteraard met een kettingzaag. Toch doet de heggenschaar wat die moet doen. Het voordeel is wel dat je door de afwezigheid van een batterij steeds kunt beschikken over het volle vermogen.
Over de kwaliteit van het snoeiwerk ben ik zeer tevreden. Het resultaat mag er echt zijn. De heggenschaar voldoet zeker wanneer je een zachtere of jongere haag hebt. Het is een prima model dat door de afwezigheid van een batterij steeds paraat staat. Je hebt met dit toestel een vrij licht, goed hanteerbare heggenschaar.

Pluspunten

  • degelijk
  • licht gewicht
  • maakt weinig lawaai
  • goed vermogen

Minpunten

  • mist wat kracht om houterige takjes te snijden

Review criteria:

Goed
Voldoende

Reageer

1975Richard 19-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Meesterlijke heggenschaar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch AdvancedHedgecut 70

Algemene score

9,0
We hadden in de tuin een laurierstruik staan waar we vorig jaar geen aandacht hadden besteedt, en via de Reviewclub kregen we de mogelijkheid om dit apparaat te testen. Door het lange blad konden we in 1x de gehele breedte van de heg doen. Moeiteloos ging het zwaard ook door de dikkere takken heen, door het langere zwaard konden we ook de zijkanten in een veel kortere terug snoeien. Het apparaat ligt goed in de hand en ook mijn vriendin was zeer enthousiast over dit mooie apparaat. Het apparaat blijft goed in balans en makkelijk te bedienen. We hebben ook de tuin van haar ouders ermee aangepakt, en binnen no-time was
Daar de tuin ook weer aan kant. Een apparaat om heerlijk mee te werken.

Pluspunten

  • Gebruik
  • Lang zwaard
  • Design
  • Goed in balans

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

b**l@h**l.com 18-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Krachtige heggenschaar met lang zwaard

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch AdvancedHedgecut 70

Algemene score

8,0
Fijne krachtige heggenschaar met lang zwaard.
Deze heggenschaar gaat makkelijk door dikkere takken en door het lange zwaard is de klus sneller geklaard. Eigenlijk alleen maar pluspunten, het enige nadeel is dat hij nog een snoertje heeft.

Pluspunten

  • Lang zwaard
  • Krachtig

Minpunten

  • Niet snoerloos

Review criteria:

Goed
Uitstekend

Reageer

Natasja 18-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Heggenschaar elektrisch

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch AdvancedHedgecut 70

Algemene score

9,0
Dit product werkt erg goed. Hij snoeit netjes en is keurig tikbaar. Ik zou dit product absoluut aanbevelen te kopen.

Pluspunten

  • Snoeit netjes

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

CL 18-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

zeer goed toestel!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch AdvancedHedgecut 70

Algemene score

9,0
Goed toestel, sterke motor, ideaal is het lange snijblad. Zelfs na 2u snoeien is de motor niet warm en takken van 2cm is geen enkele moeite. Zeker aan te raden voor grote oppervlaktes. Zeer tevreden van!

Pluspunten

  • lengte van het mes
  • kracht van de motor

Minpunten

  • hendel

Review criteria:

Goed
Uitstekend

Reageer

droopy_kat 17-07-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Ietwat zwaar maar krachtig

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch AdvancedHedgecut 70

Algemene score

8,0
Bij het openen vd verpakking zie ik meteen dat deze heggeschaar een extra lang zaagblad heeft , hetgeen exact is wat ik zocht.
Bij het hanteren valt dan op dat het toestel makkelijk in de hand ligt maar na een tijdje begint het behoorlijk zwaar te wegen. Doordat het zaagblad langer is ligt het evenwichtspunt anders dan wat ik gewoon ben en aangezien de heg behoorlijk hoog is moet er getild worden en dat gaat na een tijdje toch wel wat zwaar doorwegen.
Maar dat gezegd zijnde hij doet zijn werk wel naar behoren. Je kan redelijk makkelijk doorheen de iets dikkere takken snijdenal moet ik eerlijkheidshalce wel zeggen dat dit enkel lukt wanneer je een zeker elan hebt. Bij een tragere toenadering loopt het soms eens vast.
Voor fineerwerk kan je ook beter een ander toestel kiezen of het manueel afwerken.
Maar al bij al doet deze heggenschaar/zaag het zeker goed en ook het geluid valt goed mee

Pluspunten

  • Length vh zaagblad
  • Relatief stil
  • Veiligheid

Minpunten

  • Evenwichtspunt
  • Gewicht

Review criteria:

Voldoende
Goed

Reageer

Grokee 14-07-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Onmisbaar voor het betere tuinwerk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Bosch AdvancedHedgecut 70

Algemene score

8,0
Het betere hulpstuk voor de tuin. Ondanks zijn wat hogere gewicht is dit toch een aanrader. Door zijn extra groot zaagblad heb je een grote reikwijdte en kan je grote partijen op korte tijd wegnemen. Voelt erg solide aan en maakt weinig lawaai. Weinig onderhoud nodig en gemakkelijk te reinigen. Een toestel de naam BOSCH waardig.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer