Bosch Benvenuto B20 zwart, zilver - Reviews

Specificaties
Kleur(en)
zwart, zilver
Aansluitwaarde
1300 watt
Type
espresso machine
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 22 reviews die zijn achtergelaten voor de Bosch Benvenuto B20 zwart, zilver op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

frank_69 26-10-2008
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
Dit apparaat voldoet volledig aan mijn verwachtingen. Over smaak valt niet te twisten. Daar dus niets over. Ik heb dit apparaat nu bijna 2 jaar en nog steeds zeer tevreden. Koffie met bonen sinds het begin, evenals heetwaterfunctie: prima! Makkelijk in gebruik, echter ik moet tijdens de ontkalkings en reinigingsprogramma's het boekje er nog wel bij hebben voor de juiste stappen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

willem1962 26-03-2008
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,2
Prima apparaat dat zich na 1,5 jaargebruik als zeer betrouwbaar heeft bewezen. Koffie van verschillende merken gebruikt met als gevolg dat je zo nu en dan eens switcht (op gevoel). Verandering van aroma doet koffie waarderen..... Het gemak van elk moment een vers kopje koffie binnen hand bereik doet je telkens weer een bakje pakken.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Den Pieper 25-01-2007
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,0
Al jaren een wens van me om een goed espresso apparaat te hebben. Zelf zetten deden we hiervoor en een Senseo? Nee dank u! Ik heb liever koffie.
Dat we afgelopen zomer voor het eerst naar Italie op vakantie zijn geweest zal er ook wel mee te maken hebben: geweldig al die echte koffie-shops daar!!!
Op basis van deze site en de reacties dit apparaat dus aangeschaft (als groot Sinterklaas cadeau). Nu dus al bijna 2 maanden in bezit.
Negatieve punten?
- niet echt warm: alleen het eerste kleine kopje espresso. Een grote kop is altijd warm; een tweede kleine kop ook.
- 2 tegelijk? Volgens mij beter niet doen!
- koffiebonen reservoir vol houden (ik denk idd ook dat dit van invloed op de sterkte kan zijn)
- neemt aardig wat ruimte in op aanrecht

zojuist nog even aan mijn familieleden gevraagd om een negatief punt:
- geen (Renske 42)
- 5 seconden geluidsoverlast ;-) (Maartje 17)

Als ik alleen al aan het apparaat voel ik me gelukkig :-)

Chris (46)bb

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

fippie 07-11-2006
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,4
we hebben lang getwijfeld. deze werkt echter nog steeds prima. is echter niet
geschikt voor gebruik op kantoor of zo waar heel vaak koffie gepakt wordt. voor
thuis is hij perfect.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rensh 26-10-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
Na wikken&wegen toch een knoop doorgehakt en voor dit toestel gekozen. Heeft
een redelijk acceptabele prijs vergeleken met vele andere modellen wat de
doorslag heeft gegeven voor dit model en tevens verwacht/hoop ik op een goede
degelijkheid wegens de naam Bosch erop. Zet een lekker bakkie koffie
(natuurlijk sterk afhankelijk vd gekozen bonen). Temperatuur is acceptabel maar
had wat heter gemogen van mij. Twee bakkies zetten in 1 keer is niet zo'n
succes vind ik, wordt dan vlug wat waterig waar ik het graag sterk heb. Dan
maar 2x op de knop drukken

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Marten-Jan 12-10-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Wij waren al heel lang opzoek naar een espresso apparaat en na de vele goede
reviews op deze site hebben we gekozen voor de Bosch B20. Ook heet water in een
thee glas gaat goed zonder dat het er overheen gaat. Goede gebruikshandleiding.
Kortom: perfect.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Manu_be 30-06-2006
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,0
Ik Ben zeer tevreden over dit apparaat.
minpuntjes: contactje in opvangbak reeds van de eerste dag afgebroken bij het
uithalen , te vaak verwijderen van opvangbak ( wel makkelijk ) en vooral het
water dat heter mocht ( ik gebruik nochtans kopjes met een dikke wand ). Ik
verwarm dus steeds mijn koffie voor met warm water uit het pijpje. Algemeen
toch zeer tevreden.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

ArjenB2006 12-06-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
De koffie van dit apparaat is heerlijk! Afgelopen weekend veel bezoek gehad en
iedereen was zeer te spreken. Melk schuimend maken 1 keer geprobeerd, maar doe
dit toch liever met een opschuimer en dan een halve minuut in de magnetron.
Afvalbak is wel snel gevuld met water en plakjes prut. Maar die is snel
geledigd en het voor en naspoelen komt de smaak van de koffie waarschijnlijk
zeer ten goede. Een echte aanrader! Ik ben erg blij met deze fantastische
machine.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

AJK 16-05-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Super apparaat. Wilde eerst een Jura F50 kopen. Mooi ding trouwens en goede
reviews. Uiteindelijk voor de helft van het geld deze Bosch gekocht.
Voornaamste reden: de goede reviews bij Kieskeurig en de uitstekende service
die Bosch Nederland zou geven bij problemen. Nou op 3 april dit apparaat
opgehaald en snel de duidelijke handleiding gelezen. Bonen erin gedaan.
Begonnen met DE roodmerk. Veel te sterke koffie, maar het werkte. Zo sterk had
mijn fliterapparaat het nog nooit gedaan. Twee dagen later gelijk maar 5
soorten arabica bonen gekocht. Druk bezig met experimenteren met bomnen en
maalgraad. Alle gasten vinden de koffie heerlijk.
Machine werkt trouwens perfect! Voor servicekobtrakt kaartje oopgestuurd naar
de importeur. Krijg keurig een brief terug. Over twee jaar komt er dan een
monteur voorrijden. Zeer goede indruk van de organisatie achter dit apparaat.
Heb nog getwijfeld over de B30, maar zie niet in wat dit type toevoegt.
Capucino heb ik nog niet gemaakt. Komt nog. Inmiddels 3 kilo koffiebonen erdoor
gejaagd. Zeer tevreden tot nu toe.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

XMouse 14-04-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,0
Uitstekende espresso machine. Makkelijke bediening, heerlijke koffie. Heel fijn
dat de sterkte instelbaar is. Zo heb je altijd het bakje waar je zin in hebt.
Opschuimen melk zojuist voor de eerste keer geprobeert: gaat ook prima!
Absoluut geen spijt van deze aanschaf!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Reggie26 23-01-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,5
Geweldige machine. Voldoet helemaal aan de verwachtingen. Eigenlijk het
apparaat nalv de positieve recenties aangeschaft. En tot op heden geen seconde
spijt.
Echt een aanrader voor diegene die nog op zoek is of twijfelt. Het enige wat
mij nog niet gelukt is, is het opschuimen van de melk. Iemand toevallig nog
tips?

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

marieke21 12-01-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,6
De machine is nu 2 weken in ons bezit en wij zijn er echt heel erg blij mee.
Wat een fijne machine. Mede door de reviews op deze site dat wij hem hebben
gekocht (via internet). Het enige is dat de afvalbak altijd vol is als je er
geen zin in hebt of veel haast hebt. Verder lekker koffie, goed heet, veel
keus, fijne warmhoudplaat, fijn dat ie spoelt, fijn dat ie stand by gaat na een
tijdje. Kortom mega tevreden. Op het werk heb ik een veel duurdere
espressomachine maar die haalt het niet bij deze.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Patrickes 06-01-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Wie kan mij vertellen hoeveel ruimte ik minimaal nodig heb boven het apparaat?
Hij moet onder een keukenkastje geplaatst worden en heb slechts 46 cm tussen
het aanrechtblad en het kastje.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

indebonen 05-01-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,2
Alles prima hoor, maar de temperatuur van het water is gewoon echt te laag. Je
brandt nog eerder je lippen aan een verwarmd zwembad dan aan een espresso uit
de Bosch. Is gewoon niet goed. Ik moet er Bosch bij gaan halen, baaalen zeg.
Verder vind ik de schalen snel vol.

Heeft iemand anders ook ervaring met de te lage temperatuur?

PS. Ik heb de temperatuur op MAXIMUM ingesteld.
PS2: De lage temperatuur heb ik onder 'smaak' in de beoordeling laten meewegen.
De koffie smaakr overigens prima.

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

David_B 20-12-2005
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,6
Nou ben nu een paar maanden in bezit van deze espressomachine. In deze tijd heb
ik al van alles mee mogen maken.... Ik had hiervoor een handmatig Krups
machientje en vergeleken met zo'n type machine is deze volautomaat van Bosch
een ver-ademing kan ik u vertellen!!!! Heb erg getwijfeld tussen de Bosch en
Saeco en Krups (ondanks de reviews) Maar ben achteraf toch blij dat ik voor de
Bosch gekozen heb. Heb uiteindelijk de machine gekocht bij een internetwinkel
wat zeker voordeliger is. En belangrijker was voor de garantie maakt het niets
uit. Dit laatste was toch wel van belang, maar daar kom ik later wel op terug.
Enfin eindelijk 't moment was daar ik had de machine in bezit. ff goed de
gebruiksaanwijzing volgen.. Water en de heerlijke italiaanse bristot tiziano
bonen erin.... Even de hoeveelheid water en de espresso sterkte instellen
en.... Si!Si!Si! een heerlijk bakje espresso heerlijk geurend zacht en toch vol
van smaak, met een mooie volbruine creme laag! Oh ja om dit alles te bereiken
moet je de goede boon hebben en je moet de maalgraad verstellen naar fijn
(tijdens het malen verstellen!!!) Maar goed de machine is zo eenvoudig te
bedienen gewoon goed! M'n vriendin houdt van wat minder sterke espresso's en
grote koffie's ik zelf van de wat sterkere espresso's, mede door deze machine
hebben we alletwee ons perfecte bakje...
Maar nog even over dat gevalletje van de garantie... Helaas kreeg ik last van
een machine die de vredes pijp begon te roken... Kan u vertellen da's niet
goed! Snel alles uit gezet en de stekker eruit getrokken... Tja en dan... niet goed
heb ik weer ging er door m'n gedachten... Die internet winkel maar opgebeld en
doorgegeven wat er aan de hand was, ze namen de storing op en gaven mij het
nummer van de bosch-servicelijn. Binnen no-time (1-3 werk-dagen) kon de
service-monteur op de stoep staan bij mij. Ik zeg dus ik hoef 'm dus niet naar
u optesturen?? Nee we komen gewoon bij u langs.... Dat noem ik nou service!!!
Dus enfin monteur is geweest, machine gemaakt! En hij doet het als vanouds!!!
(stillere molen, storing was kapotte molen) Ik kan dus met recht deze machine
aanbevelen....

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

99999999999999999999 08-12-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Ik heb het apparaat net in huis en ben er tot nu zeer te vreden over..De koffie
is gloeiend heet.Het water voor e.v.t thee is ook heet, en de melk opkloppen
gaat ook prima.het is ook fijn dat het apparaat telkens voor en naspoelt zodat
je iedere keer weer een herlijk bakje koffie krijgt .

Echt een aanrader

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

rujo 30-10-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Eindelijk hebben we een espresso apparaat! Het is ons eerste apparaat en ik kan
er tot nu toe alleen maar lovend over zijn. De koffie en de espresso smaken
heerlijk en de bedienig is erg makkelijk. Ik heb wel in een koffiewinkel
koffiebonen gekocht want bij zo'n top apparaat ga ik daar niet op bezuinigen!
Ik heb het apparaat via internet uitgezocht en ook aangeschaft. Dit is erg aan
te raden als je niet teveel geld wilt uitgeven!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

marlou1985 13-09-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Wat een geweldig apparaat. Heerlijke koffie en alles wat je nodig hebt zit op
dit apparaat!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Gebruikers 19-07-2005
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,8
Zo ,

Nou daar gaat 'ie dan. Het apparaat heb ik nu ongeveer een week in bezit. Nieuw
aangekocht uiteraard. In het verleden veel gebruik gemaakt van handmatige
espresso machines van Krups (redelijk) en Delonghi (zeeeeeeer slecht) .
Er wordt hier veel cappuchino gedronken en de apparaten worden diverse malen
per dag gebruikt.
Tot zover bevalt de Bosch prima. (Dit is m'n eerste automaat). De smaak valt me
alles mee. De hoeveelheid water is instelbaar (je kan kiezen uit diverse
standaard formaten). Deze zijn toereikend. Ook de hoeveelheid koffie is
instelbaar, alhoewel dat volkomen overbodig is. Je moet 'm op de hoogste stand
laten staan voor 'normale' espresso / cappuchino. De hoeveelheid water (van de
2 laagste standen) correspondeert keurig met de enkele en dubbele espresso
sterkten die min of meer algemeen standaard geaccepteerd zijn.
De hoeveelheid gebruikte koffie is tevens gelijk aan wat je gewoonlijkerwijs in
een enkele of dubbele filter kan stoppen.
Temperatuur van de koffie lijkt goed. Alhoewel misschien wat aan de onderkant
van het spectrum.
Zet-tijd , inclusief opwarmen is razendsnel. (echt heel snel ,zeker als je dat
handmatige gepruts gewend bent) . De stoomdruk is zonder meer prima. En wederom
razendsnel opgewarmd. De krups valt volkomen in het niet vergeleken met de druk
en snelheid van het stoom hulpstuk. De cappuchino was nog nooit zo snel klaar.
:)
De crema laag is subliem, zowel met bonen als poeder. (vraag me eerlijk gezegd
af hoe ze 't zo goed hebben gekregen).
De smaak is goed, alhoewel toch net iets anders als de bekende 'handgemaakte'
espresso. Misschien ook een kwestie van wennen. Ik vermoed wel dat dit wat met
het temperatuur verschil te maken heeft .De eerder genoemde handmatige machines
werden duidelijk heter. (alhoewel soms te heet ).
Als je goeie bonen gebruikt is de smaak vrijwel niet te onderscheiden (fijnste
maalstand). Het verschil is duidelijker merkbaar met poeder koffie.

Tot zover ben ik een tevreden gebruiker. (en dat ben ik in de regel niet snel
:) )
Hoe lang 't beestje blijft werken moeten we nog zien. Ik post na een jaartje
wel weer een update. Tenzij 'ie daarvoor al kapot is....

So far so good.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Ghislain 10-05-2005
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,6
Heb veel toestellen met elkaar vergeleken aan de hand van reviews op
verschillende internationale sites. Dit toestel was één van de weinige waar de
meningen zo unaniem over waren.
Heb het nu zelf aan een topprijs nieuw aangekocht en ben er uitermate tevreden
mee. Uitstekende koffie, snel opgewarmd en duidelijke display voor
statusweergave. Honderden euros goedkoper dan analoge toestellen (waarvan
overigens vrij frequent dure herstellingen worden gemeld).
Het automatisch naspoelen van de leiding is zeer handig en zorgt voor een
constante kwaliteit. Als enige minpuntje kan ik enkel meegeven dat de opvangbak
ongeveer na 8 kopjes moet geledigd worden. Gelukkig is dit een fluitje van een
cent.
Een aanrader !

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews