Er zijn op dit moment geen prijzen beschikbaar.

Kobo Glo zwart

7,0 Lees 73 reviews

Vergelijkbare producten

ICARUS Illumina XL zwart

Scherm technologie
E Ink Pearl
Touchscreen
Ja
Formaat scherm
8 inch
ICARUS Illumina XL zwart

Kobo Aura zwart

Touchscreen
Ja
Formaat scherm
6 inch
Verlichting
Ja
Kobo Aura zwart
9,7 (3)

Kindle Voyage zwart

Scherm technologie
E Paper
Touchscreen
Ja
Formaat scherm
6 inch
Kindle Voyage zwart

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 72 reviews

7,0

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Voldoende
  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Loes 16-06-2016 Product paar weken in bezit

E-reader glo een succes

Algemene score

8,3
Ik heb een refurbished Kobo e-reader gekocht voor een zeer aantrekkelijke prijs. Makkelijk in gebruik, handzaam formaat, een aanrader👍

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
hboeken 14-05-2016 Product jaar of meer in bezit

Waardeloos apparaat!

Algemene score

3,3
Ongeveer 2 jaar in bezit, nauwelijks gebruikt en nu al definitief kapot. Start niet meer op, ook niet na resetten. Daarvoor strepen over het scherm en heel vaak vastlopen. Enorme spijt van deze aankoop!

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Slecht
speen 14-09-2015 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,0
Ruim anderhalf jaar veel plezier beleefd aan deze e reader.
In deze periode slechts een paar keer moeten resetten.
Een maand geleden viel op dat er een horizontale streep over het scherm zichtbaar was, bleek in het scherm te zitten.
Ik las dat dit vaker voorkwam, dus naar Saturn Groningen gegaan en eea voorgelegd. Antwoord was dat Kobo 1 jaar garantie gaf en Saturn er ook een jaar bij deed dus ik kon een andere uitkiezen of kon mijn geld terug krijgen.
Heb voor het zelfde geld een Kobo Glo HD genomen, dat is pas een goede service van Saturn !!!

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Caatje1979 28-08-2015 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

10,0
Wat een fijne e-reader! Ik koos deze omdat hij de beste reviews kreeg. Geen moment spijt van gehad! Ik heb hem in januari 2014 gekocht en las er binnen een maand 8 romans op. Hij is lichtgewicht, accu gaat lang mee (ruim een week bij 2-3 uur per dag lezen), het verlichte scherm leest erg prettig bij minder licht, zelfs in het donker. Je kunt de breedte van de marges, lettertype en -grootte en regelafstand allemaal instellen zoals je het zelf prettig vindt lezen. Geen last van spiegeling in de zon of onder een leeslamp en nauwelijks last van vette vingers of stof (trekt veel minder stof aan dan een computerscherm). Je kunt via Wifi boeken kopen en meteen lezen, hartstikke handig.

In augustus 2014 kwam er een streep in het scherm die niet meer weg ging, maar in de winkel zeiden ze dat dat een bekend probleem was (kinderziekte, de nieuwere modellen hebben daar geen last meer van) en ik kreeg voor niks en zonder gedoe een nieuwe mee. Top service van Kobo.

Ik denk dat hij perfect is voor zijn doel; heerlijk lezen!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
alina13 21-06-2015 Product half jaar in bezit

Algemene score

3,0
NIET KOPEN. Bijna niet gebruikt geweest alleen in de vakantie of weekend. Steeds weer liep hij vast, blz. overslaan wat een ellende.
Met driekwart jaar liep hij totaal vast plus geen beeld meer. Dit alles gebeurde gelukkig binnen de garantie tijd waardoor ik mijn geld terug gestort kreeg.

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Slecht
MyrnaB 03-05-2015 Product paar dagen in bezit

Algemene score

1,0
Als hij het doet is het een prima apparaat, makkelijke bediening en heel goed leesbaar. Ik was er in eerste instantie ontzettend blij mee. Maar wat heb je er aan als hij op een bepaald moment vast loopt en er geen beweging meer in is te krijgen. De garantie was natuurlijk net verlopen. Ik gebruikte hem alleen op vakantie of een weekend weg. In totaal heb ik er hooguit 10 boeken op gelezen. Zonde geld! Omdat je geen cijfer meer kunt geven voor kwaliteit krijg je in mijn ogen geen goede totaalscore. Daarom bij de rest lage cijfers, al is dat niet juist.

Review criteria:

Slecht
Slecht
Slecht
MartinEL 11-03-2015 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,3
Sinds begin januari deze e-reader in mijn bezit. Over het algemeen zeer tevreden, alleen merk ik dat hij niet helemaal lekker samenwerkt met het hoesje (Kobo Touch/Glo Easy Out) wat ik via Bobshop gratis meegeleverd kreeg. De bedoeling is dat het scherm automatisch uitschakelt als je de e-reader in het hoesje doet en weer inschakelt zodra je hem er weer uit haalt. Echter gebeurt dit niet altijd en kan het zijn dat je boek dan zomaar een aantal pagina's verder of terug is, wat tot lichte frustratie leidt.

Verder ben ik wel extreem te spreken over de batterijduur. Op weg naar en van mijn werk zit ik veel in de trein (ongeveer 10 uur per week), waarvan ik de meeste uren lezend doorbreng. Hierbij houdt de Kobo het makkelijk meerdere weken vol, zelfs met gebruik van de ingebouwde verlichting (waar ik ook overigens ook erg tevreden mee ben). Erg prettig.

Ik heb niet veel ervaring met andere e-readers, al heeft mijn moeder een Sony van een paar jaar oud. Wat mij wel opvalt is dat de tekst op het scherm van die Sony iets zwarter (en dus scherper) lijkt. Een klein puntje van kritiek t.a.v. de Kobo dus in dat opzicht. Afgezien van het hoesje

Verder heb ik geen problemen ervaren met vastlopen of connectie maken met de computer, zoals andere mensen hier aangeven (ik gebruik Caliber voor de samenwerking met mijn Mac). Nog éen laatste pluspuntje om mee te geven vind ik het gemak van instellen van lettertypen- en grootes en het ingebouwde woordenboek.

Al met al ben ik zeer tevreden en zou ik deze e-reader, zeker gezien de schappelijke prijs, aan anderen aanraden.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
fralali2002 04-02-2015 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,0
Na 1,5 jaar nog steeds tevreden met mijn Kobo glo.
Ik gebruik het programma Calibre om boeken op de reader te zetten en heb nooit meer dan ca 25 boeken op het apparaat staan.
Heb in het begin een Kobo account aangemaakt maar gebruik ik eigenlijk nooit.
Het grote voordeel van een ereader tov een ander elektronische oplossing om boeken te lezen zoals een tablet of smartphone is natuurlijk de superlange accuduur. Bij de glo is ook de ingebouwde verlichting ideaal.(In bed lezen zonder verlichting in de kamer, je bedgenoot kan gewoon slapen)
Ik lees in de reviews dat mensen veel problemen hebben met vastlopen etc. dat heb ik zelf nog nooit gehad. Overigens mensen die denken dat het bedieningsgemak van een ereader lijkt op die van een kwaliteitstablet die zullen teleurgesteld zijn, dat is niet te vergelijken.
De andere mogelijkheden van de Glo gebruik ik niet(sudoku etc.), ik beschouw het gewoon als een boek.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Erik Bruggink 20-01-2015 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

3,7
De Kobo Glo ongeveer een jaar in bezit. De synchronisatie met wifi of kabel met de pc verloopt ontzettend langzaam én moeizaam, ondanks de geringe omvang van de bestanden. Als je boeken via bol.com koopt via een aparte account, is het een monsterlijke strijd om deze boeken op het apparaat te krijgen. Wissel je je Kobo-account op de Glo met die van Bol.com dan is het een totale reset van je apparaat. Het apparaat reageert uiterst traag op aanrakingen. NIET KOPEN.

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Slecht
JeroenHavenaar 31-12-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,7
Nu ruim een jaar in bezit, conclusie
NIET KOPEN.
Waarom;
- Het gaan naar de volgende pagina verloopt niet soepel, duurt soms erg lang voordat hij reageert.Dan weer drie pagina's tegelijk.
- Hardware loopt vast.
Na een half jaar liep hij regelmatig vast, maar met een paperclip resetten kwam hij weer tot leven. Nadat hij om de pagina vastliep naar Kobo gebeld. Op aanraden van hun opnieuw software geïnstalleerd. Dit ging 1 dag goed, hierna niet meer op te starten en niet meer te resetten.
Kobo geeft geen response, want volgens hun is het scherm beschadigd. Dat is een waar/niet spelletje. Feit blijft dat hij het van de ene op de andere dag opgeeft en er niets meer mee te beginnen valt. Dat is een reeds eerder gemeld feit!(zie eerdere reviews).
- Zeer kwetsbaar scherm.
Kobo zelf geeft toe dat het scherm kwetsbaar is.

Review criteria:

Onvoldoende
Uitstekend
Voldoende
ralpharma 05-12-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Sinds jaar en dag las ik ebooks met een iPad (eerst 3e generatie, daarna mini met retina display) en zo maakte ik prettig kennis met elektronisch lezen. Toch is de iPad geen ereader en dat merk je. Alleen de mini is qua formaat geschikt, maar het licht en de (on)mogelijkheden van iBooks zijn frustrerend op den duur.

Gewikt en gewogen, gekozen voor de Kobo Glo (ik twijfelde met de Kobo Aura), mede omdat de Consumentenbond deze recent had bestempeld als 'Beste Koop'. Helemaal mooi is de aanbieding van 's lands grootste supermarkt en webwinkel; een sleepcover (normaal 45-50 euro) gratis meegeleverd.

Het installeren is een fluitje van een cent. Een account bij Kobo en/of Bol.com (of Facebook) is wel verplicht. De software van Kobo zelf (voor synchronisatie) is in één woord rampzalig. Het gratis programma Calibre werkt veel prettiger. Kwestie van een muisklik en het boek staat op de Glo.

Het lezen zelf is ideaal; intensiteit van de verlichting is simpel aan te passen en in- of uit te schakelen. Soms wil het niet zo werken met het omslaan van de bladzijde, maar ook iPad heeft hier soms problemen mee (die slaat zo een pagina over soms). Het gewicht is erg prettig en handzaam. Opladen kan via de computer (micro-USB is meegeleverd). Een stekker moet je separaat kopen.

Ik ben zeer tevreden met mijn aankoop, mede door de gunstige prijs. Echt veel alternatieven (in merk) heb je ook niet nú Sony gestopt is met de productie en Kindle nog steeds het ePub-formaat niet ondersteunt.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Nijwolmer 14-11-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
Mijn eerst Kobo Glo begaf het na een jaar. Hij liep vast en was met geen mogelijkheid meer te resetten. Teruggebracht naar boekhandel vd Velde in Groningen en meteen vervangen door een nieuwe. Met de mededeling dat, mocht het onverhoopt nog eens voorkomen, e.e.a. de volgende keer via de webwinkel van Kobo afgehandeld kon/moest worden. De e-reader zelf vind ik ideaal. Ik ben een slechte lezer. Teveel informatie op een bladzijde leidt bij mij tot concentratieverlies en is er de oorzaak van dat lezen conditioneel erg veel van me vergt. Dankzij de goede instellingsmogelijkheden kan ik de Kobo Glo instellen op de voor mij meest ideale lettergrote en prettigst leesbare lettertype. En of je nu in de volle zon zit, of in het schemerdonker, deze e-reader is altijd goed leesbaar. Geen hinderlijke witte weerschijn 's zomers in de tuin en wel met een prettige verlichting voor 's avond in bed. Ik ben inmiddels een e-boekenverslinder geworden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Boshard 14-11-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,7
Nu ongeveer anderhalf jaar in bezit en nog steeds zeer tevreden. Heb er ondertussen voor de verschillende gezinsleden totaal 4 stuks gekocht en met geen enkel exemplaar een probleem. Jammer, dat er toch hier op Kieskeurig diverse problemen worden gemeld. Ik denk, dat dit ook te maken heeft, dat er geen gebruiksaanwijzing bij zit. Dus b.v. niets over een harde reset e.d. Dat moet men dan googlen en dat is veel te omslachtig.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
f.devoigt 28-10-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,7
aan het eind van het tweede jaar opeens een paar strepen midden over het scherm. Helaas buiten de garantie. Verder tot op heden een ideale reader aan gehad. Nu is hij nog wel bruikbaar, maar het is wel irritant.
Als de reader te traag is of vastloopt komt dat vaak door te veel boeken in het geheugen te zetten. Ik zet er een stuk of 10 - 15 in en merk dat hij sneller opstart en sneller schakeld dan die van andere gebruikers die hem ook hebben.
De batterijduur is nog steeds flink lang. Uren leesplezier. Dus ik herken niets in de klachten die ik hier her en der lees

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Jondalar1958 23-10-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

5,0
Na een jaar plotseling is de accu na 1-2 uur lezen leeg, ook zonder de lamp aan te hebben staan. Volgens furum bekend verschijnsel.
Volgens dealer niets aan te doen. Kobo zwijgt, helaas net buiten de garantie.
Ik raad deze e-reader niemand aan!

Review criteria:

Voldoende
Goed
Slecht
jobo2138 21-10-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,7
Duurt wel even voor de goede bladzijde ingeladen is.

Gisteren resette het apparaat zich vanzelf. Ben alle boeken kwijt en alle gemaakte notities! Heel erg! Moet terug van 0 starten.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Voldoende
fralali2002 17-10-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,3
Uiterst tevreden over deze ereader. Ca 1,5 jaar in mijn bezit. Ik herken de negatieve commentaren dus ook niet.
In de volle zon op vakantie ideaal om te lezen. De accu gaat heerlijk lang mee.
Ooit op vakantie eens geprobeerd te lezen op de tablet, dat is absoluut geen succes. Om in de zon te kunnen lezen moet de helderheid van een tabletscherm op de hoogste stand waardoor de accu binnen no-time leeg is. Bij een e ink scherm is dat niet nodig. De reactiesnelheid van het apparaat kun je natuurlijk niet vergelijken met een tablet maar is ruim voldoende om vlot te kunnen lezen.
Nooit problemen gehad met vastlopen of moeten resetten.
Ik gebruik overigens niet de software van KOBO om boeken te laden maar gebruik Calibre. Wifi gebruik ik uiterst zelden.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Zico14 05-10-2014 Product paar dagen in bezit

Algemene score

5,0
Heb het apparaat enkele uren proberen te gebruiken maar liep steeds weer te pas en onpas vast! Allerlei tips op verschillende forums geprobeerd maar niets hielp. Toen ik eindelijk een boek kon begonnen te lezen, liep hij steeds weer vast. Dan na 1 blz.. dan weer na 10... dan weer na 5.... kortom geen vast patroon in te ontdekken. Terug naar Media Markt en aangegeven dat ik het apparaat onder geen enkele voorwaarde meer wilde hebben. Voor maar € 2,00 meer heb ik nu enkele dagen een PocketBook Touch Lux 2 en die bevalt mij meer dan goed en het eerste boek op dit geweldig apparaat heb ik al bijna uit!

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Onvoldoende
watdoethetertoe 24-09-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
Fantastisch apparaat, goed leesbaar, twee jaar in bezit en tweemaal zonder problemen gereset.
Verlichting werkt uitstekend, goed regelbaar vooral na de laatste update. Laden en verwijderen van boeken via de computer gaat eveneens probleemloos.
Heb tot nu toe geen enkele slechte ervaring met het apparaaat en van de vele negatieve verhalen in de diverse reviews herken ik er geen.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
A A E. 18-09-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

10,0
Ik heb de Kobo Glo nu bijna twee jaar en er zonder problemen tientallen boeken mee gelezen.
Alle negatieve reacties ten spijt vindt ik dit een topproduct. Ook het lezen van een boek in de volle zon, bij zo'n 38 gr. C gaf geen enkel probleem. Heb de e-reader ook aan vrienden en familie aangeraden en ok zij hebben geen enkel probleem. Het updaten van de software gaat via WiFi en verloopt altijd goed.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Toon meer reviews