Panasonic Lumix DMC-FX07 zwart zwart - Reviews

Specificaties
Megapixel
6 megapixel
Optische zoom
3,6 x optische zoom
Kleur(en)
zwart
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 12 reviews die zijn achtergelaten voor de Panasonic Lumix DMC-FX07 zwart zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,4

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Darkmark76 13-10-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,2
Leuk en handig toestel met mooie foto's. De binnenhuis en vooral avondfoto's zijn echt slecht door korreligheid. Als er iemand is die naast lage asa waarden andere instellingen kent om toch goede avondfoto's te maken, dan hoor ik dat graag.

Verder goed toestel voor een mini.....

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Anke M 22-06-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb deze camera nu reeds anderhalf jaar tot zeer grote tevredenheid. Ik fotografeer vooral graag landschappen, steegjes en macro. Hiervoor is de groothoeklens en 4x optische zoom perfect. Ook mooie resultaten met macro.
De accu gaat lang mee. De camera reageert snel.
Verder praktische keuzemenu's.

Ik snap eigenlijk niet waarom deze camera er in bepaalde testen zo belabberd afkomt. Het is maar net waarvoor je deze wil gebruiken. De foto's binnen en in de avond zijn inderdaad wat minder brillant, soms wat korrelig (de bekende ruis). Maar ik neem het graag voor lief. Een mooie, lichte camera met erg veel mogelijkheden.

Alleen jammer dat er nu weer een nieuw model bestaat met 10x optische zoom. Ik zou 'm zo blind kopen, maar ja, heb deze nog niet zo lang..

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Pabiluyu 05-06-2007
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Voor een leuke prijs heb je een perfecte camera. Lekker compact. Past in een jeanspocket. Ik heb ontzettend veel research gedaan alvorens deze camera aan te schaffen. Deze voldoet precies waar ik 'm voor wil gebruiken; zonder poespas mooie foto's maken en tevens een groothoek lens van Leica en een camera die je in je broekzak kan meenemen. LCD scherm is groot genoeg. Als je een beetje thuis bent met digitale fotocamera's heb je deze camera zonder instruktieboekje zo onder de knie. Foto's zijn perfect. en vooral de groothoek is een welkome aanwinst als je veel van dichtbij wilt fotograferen. Ik wil de groothoek nooit meer missen; daarom ook deze camera aangeschaft. Filmpjes zijn meer dan perfect. Ik neem alles op in 16:9 verhouding en zien er prima uit op een normale tv. Geluid is misschien iets minder maar je hebt wel de mogelijkheid op dit toestel op filmpjes te maken. Wel zo handig. Accu gaat volgens mij wel lang mee. Ben er nu een aantal dagen uitgebreid mee aan het testen. 6 megapixel zijn voldoende als je toch niet groter laat afdrukken dan 20x30; 30x40 kan trouwens ook nog prima. Maar dat is persoonlijk.
Al met al een perfecte camera die zijn geld dubbel en dik waard is. Ik heb 'm samen met een Sandisk Extreme III 2GB kaartje en ik merk totaal geen vertraging met opslaan. Ook heeft deze camera een burst functie: je kan 5 foto's per seconde opnemen. Werkt zonder makken. Laat je echter niet weerhouden deze camera te kopen vanwege de ruis in hogere ISO waarden. Dat hebben bijna alle camera's. Ik fotografeer standaard in ISO 100 en max in ISO 200.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

klaas018 17-12-2006
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

9,0
Heb deze camera nu ongeveer een half jaar gebruikt en bij 80 asa veel mooie
foto's gemaakt. Maar eerlijk is eerlijk de camera is inmiddels toch achterhaald
door betere versies met minder ruis....daarom pas ik mijn waardering aan.....

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Vincent1977 01-09-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,6
Ik heb deze camera twee weken geleden gekocht. Schitterend toestel. Foto's zijn
ongelofelijk scherp. Kleuren komen goed tot hun recht. Breedhoeklens is een
goede aanvulling om landschappen en gebouwen etc nog beter in beeld te brengen.
Ben ook erg te spreken over de stabilisator.
Verder werkt de camera snel en foutloos. Ik heb hem letterlijk niet 1 keer op
een fout kunnen betrappen en heb er ca 800 foto's mee genomen. In donkere
ruimtes zonder flits is het vaak moeilijk om mooie foto's te maken maar daar is
een statiefje erg handig.
Als je ziet dat een gezicht onderbelicht is, kan je met het bijstellen van de
white balance dat probleem direct oplossen.
Afwerking van het toestel is erg goed, uiterst robuust en goed in de hand
liggend. Verder gewoon compact. Past in iedere jaszak.
Ik kan maar 1 advies geven: Kopen die hap!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

KlaasW47 05-08-2006
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,2
Naast mijn Nikon D70 wilde ik een klein toestel die ik steeds bij me kan hebben
bij wandelingen, verjaardagen enz. Na aanschaf en terugbrengen van een Olympus
mju-700 (onscherpe foto's) en een Panasonic FX07 (teveel ruis) de FX-01
gekocht. Deze bevalt perfect! De buitenfoto's zijn zondermeer te vergelijken
met de D70. Binnenfoto's zijn heel aardig dankzij de stabilisator (tot 1/8 sec.
zonder statief zijn foto's te maken). Een tip: zet de filmgevoeligheid vast op
100 ISO. Verder schitterende makro opnames, super accu capaciteit, handige
menu's.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hanno2006 03-07-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,4
Ik heb nu voor de 2e x gekozen voor Panasonic. Eerst de 08, nu deze vernieuwde
versie. Ik probeer graag wat uit, heb al diverse merken en types gehad, maar
dit is in z'n soort een unieke camera. Was de 08 al super, deze gaat nog iets
verder...

Batterij: ongelofelijk uithoudingsvermogen. Ik had bij de 08 een 2e batterij
gekocht, maar nooit hoeven te gebruiken. Zelfs op het laatste streepje nog
voldoende puf om een dag (c.a. 50 foto's mét flits) te fotograferen...

Beeldstabilisator: geprobeerd een foto te laten mislukken door overmatig
bewegen. Onmogelijk... Zelfs digitaal ingezoomed werkt de stabilisator perfect.

6 M.P: zegt mij persoonlijk niet zoveel. Heb 2 M.P. camera's gehad die
superstrakke opnamen maakten. Vóór deze camera de Casio Exilim EX-S600 gehaald.
Scherpte was beslist onvoldoende. Ook de (compacte) Sony's (hoewel ik echt een
Sony fan ben) halen het niet bij deze camera. De 08 met 5 M.P. vond ik al
genoeg, dus die 1 M.P. meer voegt voor mij niet zoveel toe. Overigens zijn de
foto's opvallend scherp.

Filmen: met een snelle geheugenkaart kunnen erg mooie filmpjes worden gemaakt.
Niet zomaar, maar vergelijkbaar met een videocamera. Nadeel is dat de
zoomfunctie niet kan worden gebruikt als de camera loopt. Vóórdat je start kan
dit wel... Filmen kan zonder onderbreking.

Als laatste: bij de aanschaf van een camera vraag ik de verkoper of ik met de
camera's die ik geselecteerd heb een foto kan maken in de hoogste kwaliteit van
hetzelfde onderwerp.1 binnen en 1 buiten. Ik wil de foto dan bekijken op zijn
p.c. Vervolgens zoom ik volledig in. Je ziet dan uiteraard niet veel meer,
maar ik zoek dan een detail waar het contrast tussen donker en licht groot is.
De scherpte van deze overgang bepaalt voor mij of de camera een scherpe foto
maakt of niet. Door dit te doen bij b.v. 4 camera's en de ingezoomde beeldjes
in 1 scherm weer te geven kan je prima zien welke camera het scherpst
weergeeft. Werkt de winkelier niet mee dan koop ik daar niet. De welbekende
dozenschuivers zullen het dan afleggen bij de vakman.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Omploegen 11-06-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
Klein maar fijn toestel, hoog gadget gehalte, perfect display, snelle menu's,
weinig knopjes, toch veel functies, goede foto's binnen en buiten. De
beeldstabilisator is echt een aanrader. Wat relaxed zeg! Ik heb al
verschillende scènefunctie (portret, stilleven, nachtfoto) gebruikt en alles
voldoet behoorlijk aan de verwachting. Net als de High Sensitivy en ISO
functies. Ik moet wel zeggen dat de 'gewone' buitenfoto's met daglicht niet
beter of slechter zijn dan de foto's die ik maakte met ons vorige 4.1mpx Aldi
toestel. Ik mis de ouderwetse zoeker toch ook wel, vooral bij veel zonlicht. De
menu's kunnen niet in het Nederlands worden weergegeven en in de doos zat geen
Nederlandse handleiding. Voor ons is dat geen punt, maar toch. Ik heb wat
ongecomprimeerde originele foto's op mijn website gezet, wat u kan helpen een
goed oordeel te vormen: http://www.omploegen.nl/panasonic_DMC-FX01/index.html

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

jantienemaier 27-05-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Heel tevreden. Ik had eerst een Canon ixus die gestolen is, op de FX01 zitten
veel meer mogelijkheden voor dezelfde prijs. Bovendien is het anti rode ogen
effect tien keer beter dan bij de canon. Erg blij mee, ik vond alleen de
behuizing van de canon steviger aanvoelen. Voor de rest zijn de foto's erg
scherp.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sluuz 26-04-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Geweldige camera. Zeer klein en fraai afgewerkt. Simpele bediening en maakt
hele mooie foto's.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Photojohn 23-04-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Een zeer goede camera met bijna perfecte foto's.
Zeer scherp LCD scherm, ook in de zon. Goede Batterij. Fijne groothoeklens.
Filmpjes zijn van hoge kwaliteit. Lekker compact en simpele bediening. (aantal
dagen in bezit)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

erik-martijn 05-04-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Ik heb uiteindelijk gekozen voor de FX-01 en hier heb ik tot nu toe geen spijt
van! Haarscherpe foto's en vooral de groothoeklens is een uitkomst! (perfect
voor garagebedrijven om foto's van auto's te kunnen maken die veelal bovenop
elkaar staan). Ik heb er een SD UltraII 2 gig kaartje bij gekocht, genoeg voor
duizenden foto's (of een paar breedbeeld fimpjes, ook grappig). Het standaard
meegeleverde 16MB kaartje stelt natuurlijk niets voor. Het toestel voelt stevig
aan en het 2,5 inch scherm is super helder. Een echte aanrader! Wel even een
flinke geheugenkaart bij kopen en desgewenst extra batterij, autolader, en
tasje.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer