Er zijn op dit moment geen prijzen beschikbaar.

Sony Cyber-shot DSC-R1 zwart

Vergelijkbare producten

Panasonic Lumix DMC-FZ200 zwart

  • Staat Niet nieuw
Panasonic Lumix DMC-FZ200 zwart
9,0

Panasonic Lumix DMC-FZ100 zwart

  • Staat Niet nieuw
Panasonic Lumix DMC-FZ100 zwart
8,6
Bekijk alle Digitale camera's
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 22 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Cyber-shot DSC-R1 zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

JR 2006 02-05-2007
  • Product jaar of meer in bezit

Algemene score

8,6
De bevindingen van Eik kan ik geheel onderschrijven. Werk nu bijna 1 jaar met de R1 en ontdek nog steeds nieuwe mogelijkheden.
Foto's zijn heel goed en hebben weinig ruis ook bij ISO 400.
Aanvankelijk had ik ook last van een te donkere zoeker maar heb hem via het menu
(Setup 1 zoekerverlichting) op helder gezet en dat gaf mij voldoende verbetering. Camera gebruikt hierdoor misschien iets meer stroom maar in de praktijkmerk ik daar niets van.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

eik 28-04-2007
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

9,0
na de nodige jaren met veel plezier de E 10 van Olympus gebruikt, de behoefte aan meer groothoek en ook een toplens. en daarnaast moet de camera accu lekker lang mee gaan. hoofdzakelijk bij buitenwerk in bedrijf en dan blijkt de 24 mm super te zijn. scherpte prima, zo ook de kleuren.
wel in het begin even wennen (lezen en uitproberen) aan de vele instelmogelijkheden.
binnenhuis is de zoeker bij donkere lichtomstandigheden moeilijk te beoordelen. maar de foto blijft uiteindelijk het hoofddoel. en dat blijft dik voor elkaar. en dan weer die 24 mm, binnenhuis heel prettig om mee te werken zonder veel vertekening. Prettig op locatie is gewoon weinig meeslepen. Een klein tasje bij je, en voor de rest na gewenning probleemloos in gebruik.
zelfs een aantal extra functie knopjes leer je in de praktijk waarderen. zoals even iets overbelichten.
En de accu, bijna niet leeg te krijgen bij buiten fotografie. dus een weekje met zo 800 foto,s geen enkel probleem op een lading. Alleen een externe acculader bij gekocht, zodat de camera niet tijden het laden onder draad moet, en dan buiten bedrijf is.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Carlo2007 09-04-2007
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,6
Ik ben redelijk tevreden over de R1.

2 minpunten die van belang zijn:

1. Foto's zijn niet superscherp;
Als je scherp stelt, is de display mooi scherp; daarna indrukken, dan is de display (en de foto) minder scherp, waarna de display zich weer herstelt en weer mooi scherp is......

Ik moet de foto's daarna eerst softwarematig oppeppen voordat ze echt scherp zijn.

De verkoper had niet echt een verklaring hiervoor; menu staat optimaal, hij adviseerde me om een externe flitser aan te schaffen.
Ik vind dat het niet nodig moet zijn voor een kamera met deze prijs.

2. Makro is absoluut onvoldoende met de kamera zelf.
In diverse testen al gelezen dat de optionele Sony makro lenzen ook niet eens afdoende resultaat geven.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Frank JB 09-01-2007
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,2
Ik heb de DSCR1 nu een maand of 2. En ik twijfel enorm! Hiervoor de 707en de
717 gehad. De laatste beviel me uitstekend en was een enorme verbetering op de
707. Snel, geen problemen met donkere binnenomstandigheden, makkelijk in de
hand, logische knoppen en menu, etc. Maar je wilt verder toch .....? Wat ik
ENORM mis is de makro! Kon ik met de 717 tot vrijwel op het onderwerp komen (en
ik heb wat mooie plaatjes gemaakt op die manier), met de R1 is dat vind ik een
ramp. Dit is voor mij geen makro! En het scherp stellen is ook niet best. Ik
heb heel wat testjes gedaan, maar de 717 is gewoon scherper. Waarschijnlijk
beweeg je met de R1 toch ook wat meer dan met de compactere 717. En dat zie je
dus. Concentreer je je en maak je meerdere opnamen dan zie het verschil! Maar
op deze manier fotograferen is natuurlijk geen optie. Kost teveel concentratie
(en frustratie). Ook in donkere omstandigheden (recepties) vind ik de R1 een
ramp! Ik namelijk van natuurlijk licht en wil zo min mogelijk flitsen. Traag,
bewogen, weigeren, ... Wellicht ligt het aan mij? Heeft iemand
suggesties/advies?
Tot slot: Buitenfotografie een 9,5, binnen een 5,5. Voor kwaliteit dus een 7.

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

ProfDrBlah 18-11-2006
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

8,8
Ik heb er nu een half jaar intensief mee gefotografeerd, van vakantie-kiekjes
tot en met trouw-reportages, en kan maar enkele, zeer kleine minpunten noemen:
Bij weinig licht duurt het scherpstellen lang. En bij hogere ISO-waardes is de
ruis is iets hoger dan met de snel populair wordende DSLR's.

Maar dit is geen DSLR.. Een niet-spiegel-reflex camera met vaste lens heeft zo
z'n voordelen: Geen gehannis met lenzen waardoor er stof in het systeem komt.
En de camera kan volkomen 'stil' fotograferen: In sommige situaties kan het
'opklapgeluid' van het spiegeltje in een DSLR hinderlijk zijn.

Hiervoor had ik een Canon S-40: Absoluut geen vergelijk !!: De R-1 geeft een
fotokwaliteit die daar ver boven staat: Beter contrast, minder ruis, betere
kleuren, en uiteraard (veel!!) betere scherpte. Zelfs de 3-megapixel foto's uit
de R-1 zijn mooier en scherper dan de 4-MP foto's van de S-40 !!

De lens is van zeer, zeer hoge kwaliteit, en zeuren over het te kleine
zoom-bereik is niet op z'n plaats: Dat is een van de consequenties van een
grotere beeld-chip!
De lens munt uit in veel zaken: Noemenswaardige beeldfouten over het gehele
zoombereik zijn er gewoon niet! Hij is erg lightsterk.
Ook de 24mm wide stand is uitzonderlijk, en komt weinig voor bij de vaste-lens
camera's! Maar ook bij de DSLR's zul je niet snel een goede lens tegenkomen met
een bereik van 24-120mm !!

Op internet wordt vaak terecht gezegd dat deze lens de totaalprijs van de hele
camera dik waard is!

Een grotere beeld-chip betekent ook een grotere camera! Hij is fors maar zeer
ergonomisch: Alle belangrijke zaken zijn goed en snel te bereiken. Dit is een
camera voor mensen die kunnen fotograferen, dus de P-stand gebruiken en zelden
of nooit de A-stand...

Dit betekent ook dat het ontbreken van de video-functie geen gemis is, en hier
ook niet van belang is !!

Er wordt wel eens geklaagd over de rare plek van het LCD-schempje: ONTERECHT:
Op deze manier komen er veel minder snel vette vingers op! En het is helemaal
beschemd als het is dicht geklapt! En... het is in iedere stand te draaien,
zeer handig met het vertikaal fotograferen!

De accu is een apart verhaal: Ik ben zeer verbaasd over de accu-duur, dagen
fotograferen op een enkele lading. Je weet op de minuut nauwkeurig hoe lang je
nog kunt fotograferen. Met flits natuurlijk korter maar dan ook nog verbazend
weinig korter! EEN TIP: Ik weet niet wat ze bij Sony bezielde toen ze bedachten
dat de R-1 accu in de camera opgeladen moest worden.. Koop een tweede accu met
een aparte lader !!

Al met al een camera met een prijs-kwaliteits verhouding op eenzame hoogte: Een
wat kwaliteit betreft vergelijkbare DSLR-lens combinatie kost al snel tegen het
dubbele!

Enneh.. als ik ergens een 9 voor geef, dan vind ik het wel erg, erg goed !!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

hairspray 14-11-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
was in barcelona met mijn sony dsc f828 werd binnen 10 minuten bestolen van
mijn apperatuur , zodoende nieuwe camera gekocht in barcelona en wel een dsc r1
geweldige camera , ondanks de pech thuis gekomen met geweldige fotos van zowel
overdag met zon en bewolkt weer ,en geweldige fotos van verlichte gebouwen bij
nacht . kortom geweldig ben zeer tevreden dank u sony .

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Menno V 03-09-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,2
Het was oorpspronkelijk de bedoeling dat ik de FujiFilm Finepix S9500 zou
kopen, maar helaas was die er bij de winkel waar ik die wou kopen al niet meer
verkrijgbaar.

De verkoper raadde me de Sony DSC R1 aan.

Na een paar weken dat ik deze camera in bezit heb ben ik er toch best over te
spreken, alhoewel de verschillen met de S9500 van Fuji duidelijk zijn:

De sony DSC R1 heeft:
Geen mogelijkheid tot losse penlites, de sony gebruikt een Infolithium accu
waar ik niet echt gelukkig mee ben (ik heb zat oplaadbare penlites, die ik nu
niet in een camera kwijt kan)
Minder optische zoom dan de S9500.
GEEN videofunctie (echt missen doe ik hem niet, aangezien de sony geen 'even
vlug pakken om een foto te schieten' camera is, en dat eigenlijk de enige keren
zouden zijn dat ik zou gaan filmen.

Met het kopen van de Sony kreeg ik de waarschuwing dat 'het wel wat meer camera
is' dan de s9500.

Maar achteraf gezien is het gewicht van bijna 1,2 kilo met accu en medium, een
goede keuze geweest.
De camera ligt goed in de hand, heeft een lekker goede greep, en vooral het
inzoomen gaat heerlijk.

Wel vind ik de ruis op 400 iso soms al aan de storende kant, maar dat hangt een
beetje van de omstandigheden af.

Wat ik van vrij veel mensen hoor als ik de camera laat zien: Hij heeft zo veel
knoppen, dat lijkt echter maar zo: bijna alle functies die men tijdens het
schieten wel eens moet instellen/veranderen hebben hun eigen knop.
De instellingen die je slechts zo nu en dan in stelt zitten verborgen onder een
menu, wat instellen van de belangrijkere functies zeer makkelijk maakt.

Tot nu toe is het heel erg wennen, al heb ik er al de nodige foto's mee gemaakt.

Waar ik vooral aan moet wennen is het feit dat er een lensdop op de camera
zit...

Al met al vind ik dit een goede camera, met als enige minpuntje de accu.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Cheffeke 19-07-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,4
Ik heb deze camera nu een paar weken in bezit en ben er erg over te spreken.
De camera ligt goed in de hand en de kwaliteit van de foto's zijn zeer goed.
In het begin is het met de handleiding erbij wel even puzzelen hoe de camera
werkt maar als je er even in verdiept dan wijst alles voor zich.
Al met al een goede camera

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

sehnaz 16-07-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,0
We hebben gisteren een sony dsc r1 gekocht en waren in eerste instantie erg
enthousiast over de heldere kleuren van de buitenfoto's op LCD. Bij het
terugkijken op de pc viel de scherpte van de foto's (in volle zonlicht genomen)
tegen. vergeleken met de vorige camera (DSC f717) zijn deze foto's ook
'platter'/ hebben minder diepte.

Verder hebben we ook nog geen enkele 'macro'foto kunnen maken. De f717 maakte
scherpe en heldere foto's van objecten buiten, ook op niet zonnige dagen, en
binnen, op een afstand van 1cm.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

Lucas_P 09-06-2006
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb hem nu een paar maanden, ben erg tevreden. Ik heb bewust gekozen voor
deze camera omdat ik geen enorm zoombereik nodig heb (en dus niet met diverse
lenzen wil slepen) maar wel details van foto's wil uitvergroten. Ik maak veel
foto's van klassieke auto's op beurzen en evenementen namelijk en dan wil je
soms een ornament of een detail op een auto sterk uitvergroten. Wat dat betreft
voldoet hij perfect. Het scherm functioneert heel goed, ik hoef niet meer op
mijn buik te gaan liggen om een bijzonder shot te maken! Heerlijk bij modder en
regen :-)
De basisfuncties zijn eenvoudig te bedienen, de meer speciale zaken moet ik nog
steeds opzoeken.
De cam ligt heel prettig in de hand ondanks zijn formaat. Ook het
energiegebruik is netjes. Ik hoef niet meer elk stopcontact op te zoeken. Ik
heb er 1 GB kaartje in gedrukt, en dat voldoet voor mijn toepassing prima, 117
foto's op 10M instelling is voldoende en voor vakantiekiekjes zet ik hem op een
kleinere resolutie.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Fotowillem 02-05-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,6
Ik heb de camera nu ruim een maand in mijn bezit, de scherpte (tot nu toe )
valt mij een beetje tegen vor zo'n Carl Zeiss lens maar wellich kruip ik te
dicht op mijn onderwerp met die 24mm. Moet dat nog eens uitvogelen.Ook wat ruis
betreft heb ik toch zo mijn bedenkingen op 400 iso moet ik sommige opnamen al
door de ruisonderdrukker halen ??
Het LCD scherm bovenop de camera is wel fijn, zo werk je net als met een
middenformaat :-) De zoeker zelf is wennen, ik denk dat ik daar wel mee kan
leven t.z.t.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Henk kk 18-03-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,4
Ik ben erg blij met de aankoop van deze camera, hiervoor had ik een powerhot
S20, 5 jaar oud, je kunt wel zien dat de techniek niet heeft stilgestaan!! en
voor die oude S20 heb ik toen méér betaald dan voor deze R1!
Hij maakt hele mooie plaatjes, zeer scherp en de kleuren zijn heel mooi, echt.
Ik heb nog veel aan deze camera te ontdekken en vind dat de gebruiksaanwijzing
er van uit gaat dat je al een beetje kunt fotograferen.... dat is jammer, maar
daar kom ik wel uit, met de auto, portret en landschap standen maak ik bijna al
mijn foto's. Die zien er al erg professioneel uit.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

heun001 17-03-2006
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,2
Hallo,
In sommige opzichten ben ik ook niet 100% tevreden, maar wat de ruis betreft:
bij iso 800 kun je nog goede foto's maken als het niet al te donker is,
bovendien kun je met de nieuwste Photoshop (cs2) de raw bestanden ven de camera
bewerken. Trouwens de meeste camera's hebben een eigen raw bewerkingsprogramma,
dus dat is niets byzonders. De foto's zijn haarscherp, je kunt alles handmatig
instellen, alleen wat ik al eerder heb gezegd, bij kunstlicht is hij traag met
scherpstellen, hij heeft veel omgevingslicht nodig (ook om op het scherm te
zien wat je doet), maar handmatig gaat het weer prima. Ik vind het toch een
goede camera, ik heb geen spijt van de aankoop, voor dezelfde kwaliteit foto's
betaal je bij een SLR met lenzen veel meer.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

Bas en Chris 16-03-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

5,0
De camera is over het geheel genomen een niet al te slechte aanschaf. Zijn 10
megapixel is schitterend. Alleen er is teveel ruis in de foto's aanwezig. Wat
zeer slecht is is het RAW Formaat. Sony noemt dit SR2 en is nergens anders mee
te openen dan alleen de meegeleverde software van Sony zelf. Waardeloos want
met Photoshop is een dergelijk bestand veel beter te bewerken maar Sony krijgt
het weer voor elkaar dit volkomen te negeren. Wij hebben spijt van onze
aanschaf en zijn nu dan ook op zoek naar een andere camera.

Review criteria:

Voldoende
Slecht
Slecht
Goed
Onvoldoende

Reageer

Fgank 05-03-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,6
Foto's zijn uitstekend, de grip van de toch zware camera is prima, ook met
grote handen. Grootste voordelen zijn de groothoek (24mm) en de beeldkwaliteit.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

A.J.Poelder 24-02-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Sinds 2 maanden ben ik in het bezit van de Sony R1, momenteel verkeer ik nog in
de experimentele fase, alhoewel ik zeer tevreden ben met de resultaten. De
camera bezit een geweldige lens.In eerste instantie had men mij een Ultra II
compactflash erbij geleverd.
Deze was echter te langzaam, en heb ik omgewisseld voor een Extreme III
conpactflash (1 gb), hetgeen nu uitstekend werkt.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

bjorngra 12-02-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Ik heb de R1 momenteel 2 weken. Had eerst een 350D maar die beviel me niet. De
foto's waren gewoon niet scherp genoeg, en erg rood. Na vele toestellen
vergeleken te hebben: D70s, E500, 20D, ging mijn voorkeur voor de Sony R1. Dit
had ik zelf nooit gedacht. Een compactcamera beter dan een speigelreflex.

De Sony is gezien zijn prijs en kwaliteit momenteel de beste camera! Makkelijk
te bedienen, 10.3 megapix, superrrr lens, mooie groothoek en toch een goed
zoombereik. De kwaliteit van de foto's is echt perfect. Daar kan menige
spiegelreflex niet aan tippen.

De Sony laat realtime de lichtomstandigheden zien op het display. Wat je ziet
op het display is identiek aan de foto.

Ik kan nog wel even doorgaan maar weet wel dat Nikon en Canon er een zware
concurrent bij hebben!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Kitty_nl 27-01-2006
  • Product maand in bezit

Algemene score

8,8
Ik vind de Sony Cybershot DSC R1 alles wat ik ervan verwacht had. Ik heb even
gewacht tot ik een review zou schrijven, omdat je 'm eerst goed moest gebruiken.
Hij fotografeert in de automaat-stand goed en scherp.
En dat vind ik heel belangrijk. Hiernaast heb ik nog de Canon 300d, maar voor
goeie resultaten moet je die handmatig instellen (zoals alle digitale
spiegelreflex-camera's) Dus wil je gewoon even niet nadenken maar gewoon
supergoeie haarscherpe foto's hebben, is dit een uitkomst. Wel heb ik de HVL
F1000 flitser erbij omdat het flitsbereik (uiteraard) in grote ruimtes te kort
is. Ook moet je eerst alle voorkeuren naar je eigen hand instellen zodat hij
foto's maakt naar jouw smaak. Scherp of soft, qua kleuren je snapt het wel.
Een klein nadeel is dat bij de spotmeting het scherpstellen niet echt makkelijk
gaat, dat is jammer.
Maar buiten dat een topper van een camera.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Jean-Pierre Randazzo 18-01-2006
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
ik heb de R1 nu een week in huis. Ik ga hem gebruiken als aanvulling op mijn
Canon 350D voor bruidsreportages. Ik kan wel zeggen dat de lens van de R1
superb is. Scherp en een geweldige kleurweergave. Als ik een dergelijke
combinatie, bereik en pixels voor Canon zou willen hebben ben ik bijna het
dubbele kwijt.
Echt een klasse-objectief. Niet te vergelijken met de kit-lens van Canon of
Nikon.

Veel mensen klagen hier over het tele-bereik en dat ze voor die prijs meer
verwachten. Slaat werkelijk helemaal nergens op. Prijs-kwaliteit verhouding
is erg goed. En als het tele-bereik te beperkt is dan is dit niet de camera
voor je.

Voorheen had ik de F828. Ook geen verkeerde lens. Maar de kwaliteit en weergave
van de R1 is toch wel weer een stukje beter. ik heb nog wel de externe flitser
Fx32 en dat is met de R1 een perfect combo. kortom is ben zeer gelukkig met
mijnaankoop en raadt deze zeker eenieder aan.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Simson 17-01-2006
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

10,0
Fantastisch! heb er lang over moeten nadenken maar wat een apparaat, heb hem nu
twee weken, maar alles lijkt wel te bevallen aan deze camera. Nog niet alles
getest, maar wat je hem laat doen of wat je uit probeert komt goed over. Zeer
variabel met de instellingen. Zeer goede lens met een goed bereik, ja ik moet
eerlijk zeggen meer dan dik tevreden met deze camera.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews