Sony Cyber-shot RX100 II digitale compactcamera zwart - Reviews

Best Reviewed apr 2016 Sony Cyber-shot RX100 II digitale compactcamera zwart
Best Reviewed april 2016
Specificaties
Megapixel
20,2 megapixel
Filmen in full-HD
Filmen in Full-HD
Optische zoom
3,6 x optische zoom
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 198 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,7

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Daniel 30-12-2016 Product paar weken in bezit

Ideale (reis)genoot met geweldige prestaties

Algemene score

10,0
Ik genoot echt toen ik deze Sony voor het eerst in handen had en alle mogelijkheden verkende. Ik had de complete gebruiksaanwijzing op de website van Sony helemaal doorgelezen, om alvast een idee te krijgen van alle ins en outs. En dat zijn er nogal wat!

Maar laat je niet afschrikken, de camera heeft een heel logische menuopbouw, al doende kan men ook veel van de diverse mogelijkheden leren. Maar zelfs voor diegenen die een voortreffelijke camera willen en zich niet al te veel in de technische aspecten wil verdiepen, bestaan twee automatische functies, die eigenlijk alles doen wat ze behoren te doen. Klik, en maak mooie foto's.

Voor diegenen onder ons die graag een en ander instellen of corrigeren. Je kunt je pret echt wel op. Geen probleem. En als je een draadloze verbinding tussen camera en smartphone wilt, no problem, dat gaat prima. Alleen JPG opnames, of toch ook RAW voor nog meer controle en nabewerkingsmogelijkheden, gaat allemaal. Enz, enz, enz ...

Begin gewoon op een van de autostanden, maak foto's en video's zonder problemen, en duik dan langzaam in de verschillende, uitgebreide mogelijkheden, al spelenderwijze zal een hele wereld van fotografische pareltjes voor je opengaan. Zelfs het instellen van WiFi, is gemakkelijk, en wie had ooit jaren geleden gedacht dat een camera zelf een helpfunctie zou hebben...

Een screenprotector leek me, net als een griprubber van Sony leek me op z'n plaats (Type: AG-R2B) En dat bleek ook nadat ik de camera in de handen had. Die rubberen is voor mijn droge huid onmisbaar, jammer dat Sony die niet standaard monteert. O ja, met de rubber erop past de orginele Sony cameratas niet meer! Bijgevoegd, is uiteraard een accu, polsriempje, lader, USB-kabeltje, en twee bevestigingstouwtjes met kunstofoogjes, voor een schouderriem die er jammer genoeg niet bij zit.

De camera is klein genoeg om makkelijk meegenomen te worden, maar heeft de mogelijkheden en prestaties die bij menig grotere en duurdere camera's te zien zijn.

Pluspunten

  • Compact en geweldige prestaties
  • Mooi en groot display, dat kantelbaar is
  • Wifi en NFC, bedienbaarheid met smartphone

Minpunten

  • Ontbreken van rubbergrip ...
  • ... waardoor camera veel stabieler in de hand ligt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jan 04-06-2016 Product half jaar in bezit

Sony Cybershot-shot RX100II, kleine krachtpatser.

Algemene score

8,4
Een mooi klein toestel die in elke zak past en ook nog eens haarscherpe foto's maakt. Ik heb er wel een grip bijgekocht om hem beter vast te houden. Makkelijk in te stellen naar jou keuze. Echt een topper!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend

Reageer

Lin 23-03-2017 Product paar dagen in bezit

Goede prijs/kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Even gezocht naar een compact camera maar deze heeft wat mij betreft de beste prijs/kwaliteit verhouding. Een hele stap vooruit op de camera van je smartphone. Klein toestel, handig in gebruik, mooie scherpte/diepte.

Pluspunten

  • hoge resolutie
  • scherpte/diepte goed in beeld

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Mike 10-11-2016 Product half jaar of langer in bezit

Sony RX100

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

7,0
Fijne kleine camera, scherpe beelden behalve op oneindig, de maan blijft zelfs met statief erg vage stip.
Een overdaad aan instellings mogelijkheden.
Gladde kleine body, een polssnoer is aan te bevelen.

Pluspunten

  • Klein
  • Scherp
  • Full sensor
  • Goede prijs

Minpunten

  • Gladde body
  • Oneindig blijft onscherp
  • Veel zoeken naar veel instellings mogelijkheden

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Luite 17-03-2016 Product half jaar in bezit

Perfecte camera voor onderweg

Algemene score

7,8
Het formaat en de kwaliteit van de foto's maken dat de Sony RX-100 m2 een handige camera is om in je broekzak te hebben terwijl je rondreist of aan het wandelen bent. Geen gedoe met grote cameratassen en lenzen, maar toch mooie foto's.

Een ander pluspunt is de lichtgevoeligheid van de camera. Deze is erg hoog waardoor je ook in staat bent foto's te maken vanuit de hand met zeer weinig licht. Perfect als je niet van flits-licht houdt. Zelf heb ik overigens wel een mini-statief erbij gekocht (in mijn andere broekzak) voor mooie sterrennachten of groepsfoto's op afstand.

WiFi ondersteuning is basic, maar ok. Reageert af en toe wel wat traag. Kantelbaar scherm prettig, maar de hoek had wat groter gemogen.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

W Staring 12-03-2016 Product kwartaal in bezit

We zijn erg tevreden

Algemene score

9,0
De camera maakt erg mooie foto's. Er zitten heel veel functies op en je kunt er veel mee. We zijn erg blij met onze aankoop

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Marjolein 04-03-2016 Product kwartaal in bezit

Algemene score

7,8
De kwaliteit van de foto's zijn bijzonder goed. De kwetsbaarheid/degelijkheid van het toestel is wat fragiel. Wij adviseren om het glazen LCD scherm goed te beschermen bijvoorbeeld met een folie. Ondanks gebruik van een fototasje bleek het scherm al snel krasjes te hebben. Het toestel heeft veel functies, ondanks de aanwezige ervaring met een digitale camera bleken het nodig de functies van de camera te leren kennen en de handleiding er op na te slaan. Maar bovenaan staat de bijzonder goede kwaliteit van het fotomateriaal. Met veel plezier bekijken wij de prachtige digitaal vastgelegde herinneringen van Nieuw Zeeland terug.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Edwin 26-02-2016 Product maand in bezit

Algemene score

9,2
Prachtige camera met de mogelijkheden van een DSLR. Zijn compactheid is een voordeel en ook meteen een nadeel; hij houdt niet lekker vast als je grote handen hebt. Je hebt de neiging om je vinger op de flitser te leggen (per ongeluk) waardoor deze niet omhoog kan. Een extra grip aanschaffen zou bij deze camera niet verkeerd zijn. Vandaar een 7. Kwaliteit van het materiaal is echt Sony; top dus! een 9 voor zijn degelijkheid.

Zijn zoombereik is super, voor zo'n klein cameraatje. Alle belangrijke instellingen (witbalans, sluitertijd, diafragma, etc) zijn automatisch in te stellen of manueel, via het menu of via de draairing om de lens die meerdere functies kan vervullen afhankelijk van de gekozen modus. Op auto modus kan je bijvoorbeeld zoomen met de draairing (en met de zoomknoppen) maar op de modus waarbij je de sluitertijd regelt, kan je de sluitertijd instellen met de draairing. Het menu is niet lastig en past goed bij het niveau van de persoon die waarschijnlijk zo'n camera zal gaan kopen. Daarom een 9!

Het film-gedeelte is ook prima, ik heb het idee dat hij stabilisatie heeft want als ik schokkerige bewegingen maak dan lijkt dat een stuk minder op film. Tevens als je aan het 'pannen' bent blijft de film keurig horizontaal mee pannen.

Zeker na een cashback een super camera voor het geld!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

aj van Vemde 26-02-2016 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Zeer lichtsterke camera en lekker klein en daardoor is het makkelijk meenemen tijdens wandelingen. Door de grote sensor en goede lens zijn de foto's super scherp. Het heeft niet veel zoom maar als je later bij het bewerken inzoomt kun je nog heel veel doen, zeker als je de raw. beeld instelling gebruikt.
De wifi mogelijkheid werkt perfect, je kan snel naar de tablet of telefoon overzetten en dan eventueel delen op sociale media.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

BramdB 20-02-2016 Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,8
Was al een tijd opzoek naar een camera naast mijn DSLR.
Wou er eentje die ik makkelijk mee kon nemen. Had Veel reviews gelezen. Verschillende merken en modellen.
Er is best veel keuze maar uit eindelijk toch voor deze gegaan. Zat eerst nog te twijfelen voor een camera met meer zoom bereik. Maar heb toch gekozen voor deze camera omdat deze beduidend scherpere foto's maakt en de prestaties in het donker en schemer vele malen beter zijn. Door de betere lens en een diafragma van 1.8 welke ook nog leuk is voor mooie scherpte dieptes. En de extra zoom gebruik ik net al veel mensen toch maar weinig.
De camera ziet er simpel uit. Maar is een echte krachtpatser, een wolf in schaapskleren noem ik het maar. De camera voelt stevig aan. Je pakt echt iets vast. Als ik de camera eens uit handen geef zijn mensen altijd verbaast over het gewicht. (je hebt echt iets in handen) Ik heb er gelijk wel de AG-R2 grip bij gekocht. Waardoor de camera toch net wat beter vasthoud.

Voordelen:
* Bijzonder goede foto's
* Zeer goede lichtsterk lens met diafragma 1.8
* 20.2 Megapixel Exmor R-sensor. Geeft te veel voordelen om ze hier allemaal op te noemen. IS ECHT EEN TOPPER
* Valt niet zo op als een grote camera waar door je als fotograaf toch net even die foto kan maken zonder onder te doen aan kwaliteit
* Constructie voelt goed en stevig aan.
* Kantelbaar LCD scherm
* Schoen voor flitser, microfoon e.d.
* Zeer veel instelmogelijkheden geven je alle vrijheid.
* Autofocus reageert snel en goed

Nadelen:
* Jammer genoeg geen grip bijgeleverd.
* Macro fotografie kan, maar is niet zijn sterkste kant. (maar kan zijn omdat ik de camera nog niet 100% kan)
* Prijs is aan de hoge kant, maar je hebt natuurlijk wel een topper.

Zoom is beperkt. Maar voor mij meer dan voldoende

Filmen heb ik nog niet gedaan.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Marcel 19-02-2016 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,8
Maakt prachtige foto's en heeft een compacte behuizing. De mogelijkheden zijn divers, het duurt even voordat je alle mogelijkheden uit de camera kunt krijgen. De bouw van de camera is goed.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

Fleur 12-02-2016 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,8
Een prachtige camera, inside & out.

De camera ligt goed in de hand, hij is relatief licht van gewicht.
Het menu is makkelijk te bedienen met een draaiknop, de draaiknop is erg gevoelig voordat je het weet zit je alweer in het volgende menu, maar dit is een kwestie van wennen. Het menu is zeer uitgebreid. Goede uitleg bij de voorgeprogrammeerde instellingen. Ik heb een systeemcamera (camera met verwisselbare lens) maar wilde iets handzamers en lichters voor de dagelijkse foto's. Ik ben zo onder indruk van alle instellingen en kwaliteit van de foto's dat ik mij afvraag of ik ooit nog terug ga naar de systeemcamera. Als je denkt een compact-camera te kopen is hij wat prijzig maar als je bedenkt dat dit bijna niet onderdoet voor een digitale spiegelreflex (althans, voor de gemiddelde consument) is het echt een top aankoop. Het enige nadeel is het digitale schermpje, hij kan kantelen (naar boven/beneden) maar je kan hem niet 'flippen' (dus geen selfies) en ik had er binnen een uur 2 flinke krassen op. Schermpje is dus helemaal niet kras-bestendig dus ik raad direct een beschermhoesje aan.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Hester 08-02-2016 Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Camera net een week in mijn bezit en ben zeer tevreden. kantelbaar scherm tot een bepaald punt, is net genoeg om de camera niet te hoeven kantelen en een goede foto te kunnen maken. Scherpe foto's en prettig in gebruik. Wifi een leuke en moderne toegevoegde waarde op de camera.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Lin 03-04-2016 Product maand in bezit

Sony Cyber-shot RX100 II

Algemene score

7,8
De camera maakt hele mooie foto's. Ik vind alleen dat de flitser op een vervelende plek zit. Verder is de camera lekker degelijk!

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Lin 31-03-2016 Product maand in bezit

Sony Cyber-shot RX100 II

Algemene score

7,8
De camera maakt hele mooie foto's. Ik vind alleen dat de flitser op een vervelende plek zit. Verder is de camera lekker degelijk!

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Motu123 17-03-2016 Product maand in bezit

Sony Cyber-shot RX100 II

Algemene score

7,6
Mooie foto's. Door de vele mogelijkheden kost het soms wel wat moeite om te bepalen welke setting het beste resultaat geeft.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Bart 28-02-2016 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,4
Makkelijk te gebruiken toestel met veel instelmogelijkheden, ook voor de ervaren gebruiker. Past makkelijk in een jaszak om altijd bij je te hebben. Ondersteund ook RAW-formaat voor nabewerken in Lightroom.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Johan 26-02-2016 Product paar weken in bezit

Algemene score

7,8
Goed fototoestel, zoals je mag verwachten voor de prijs.
Een groot scala aan mogelijkheden.
Het drukknopje om een foto te maken zit echter niet helemaal lekker zodat je even moet zoeken voordat je de juiste greep hebt. Dit geld ook voor de ingebouwde flitser, die zit dan net onder je linker vinger dus als deze omhoog komt dan moet je je greep veranderen.
Al met al even wennen maar verder een uitstekend toestel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

Peter 19-02-2016 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,6
Zeer mooi afgewerkt toestel dat solide aanvoelt en dankzij zijn grote sensor vooral ook heel mooie foto's maakt.
De batterijduur is goed en opladen kan ook via een USB battery pack wat wel enorm handig is op reis.
Best prijzig maar gezien de kwaliteit van de foto's het zeker waard.
Als je de kwaliteit wilt van een DSLR wilt en niet wilt zeulen met een grote camera is dit echt een geweldig alternatief.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

PeterW 19-02-2016 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
Prachtige camera met een klein formaat, maar vele mogelijkheden. De foto's zijn van zeer goed kwaliteit, ook bij foto's met minder licht, zelfs zonder de ingebouwde flitser te gebruiken. De camera biedt een automatische stand, waarmee de camera zelf de meest optimale instellingen kiest. Voor de meer ervaren fotograaf biedt de camera een uitgebreid aantal mogelijkheden om handmatig de juiste instellingen te kiezen. Al met al ben ik zeer tevreden met deze kleine krachtpatser en neem ik'm overal mee naar toe.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews