Remeha Avanta - Reviews

Bekijk 3 andere uitvoeringen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 15 reviews die zijn achtergelaten voor de Remeha Avanta op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,3

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Piet Meijerink 17-12-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Compacte ketel, kamerthermostaat met goed leesbaar scherm.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

9,0
Gekocht ter vervanging van eenNefit ecomline van 20 jaar oud. Vervanging was simpel, hij is kleiner en compacter. Bestaande Rookgasafvoer Kon met kleine aanpassing zo aangesloten worden op de kleinere Remeha Avanta. De bijgeleverde Remeha isense kamerthermostaat kon ook zo opgehangen worden op de plaats van de oude thermostaat, bediening hiervan heel simpel.

Pluspunten

  • Ruim voldoende water voor o.a. Regendouche.
  • Compact, past op plaats van oude ketel

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

H.J.W.A 18-03-2021
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Remeha i sense na 3 jaar stuk display

Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

2,0
Remeha en leverancier op de hoogte gebracht van het defecte display...... uitslag gewoon een nieuwe kopen,jammer dat ik destijds voor een Remeha ketel met een bijgeleverde isense thermostaat heb gekozen.Er zijn merken die betere service geven. Een thermostaat van 3 jaar met een defect display kan toch niet?

Minpunten

  • Service
  • Coulance

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Slecht

Reageer

Jef 17-03-2021
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Slechte service

Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

4,0
Mijn Nefit Turbo 32 cv ketel was na 28 jaar trouwe dienst aan vervanging toe. Op aanraden van de cv installateur werd als vervanging een Remeha Avanta 28C cv ketel geadviseerd. Wij hebben deze cv ketel inmiddels 5 jaar. De cv ketel werd in eerste instantie d.m.v. een Honeywell thermostaat met potentiaalvrij contact aangestuurd. Deze was destijds bij de Nefit ketel geleverd en functioneerde nog steeds. Omdat er destijds bij de Remeha ketel een ISense thermostaat was geleverd en mijn cv installateur hiervan op de hoogte was, raadde de installateur mij aan om de ISense thermostaat te gebruiken omdat het tot een beter stookgedrag van de cv ketel zou leiden. Ik heb dus op advies van mijn cv installateur de thermostaten omgeruild. Na omruiling bleek dat de cv ketel meer gas ging verbruiken als voorheen. Toen ik mijn cv installateur hiervan op de hoogte bracht wist hij in eerste instantie ook niet waar dit aan zou kunnen liggen. Ik kwam er echter achter dat de thermostaat de cv ketel al op een heel vroeg tijdstip deed opstarten. Navraag bij de installateur bleek dat deze mij niet kon verklaren wat hier de oorzaak van was. Navraag bij de fabrikant leverde echter een verassend antwoord op. Het blijkt dat ISense thermostaten af fabriek zodanig worden ingesteld dat zij al 180 minuten voor de ingestelde kloktijd de ketel activeert om de gewenste ingestelde temperatuur te kunnen garanderen. Omdat de gehele woning van vloerverwarming is voorzien is het absoluut niet noodzakelijk dat de verwarming al 3 uur eerder opstart dan de gewenste inschakeltijd die in het klokprogramma is geprogrammeerd. Voordat ik een reactie van de fabrikant had gekregen heb ik de thermostaat weer door de oude thermostaat vervangen. Bij het vervangen zijn er bij de ISense thermostaat enkele vergrendelingen van de behuizing afgebroken waardoor de thermostaat niet meer goed vastklikt. Navraag bij Remeha om een bestelnummer en prijsopgave te krijgen voor nieuwe behuizing leverde als antwoord op dat dit onderdeel niet los kon worden geleverd en dat ik maar een nieuwe ISense thermostaat a € 125,00 moest aanschaffen. Dit staat in mijn optiek in geen enkele verhouding tot het defect aan de thermostaat. Ik neem hier dan ook geen genoegen mee. Om terug te komen op de cv ketel die inmiddels inschakelt overeenkomstig de geprogrammeerde tijden, wil ik nog opmerken dat dit type ketel eigenlijk ontoereikend is om een woning met vloerverwarming te verwarmen. Duurde het met de Nefit ketel gemiddeld 1 uur voordat de woning op een temperatuur van 19 graden was gebracht, de Remeha ketel doet daar meer dan twee keer zo lang over. Ik denk dat dit type alleen geschikt is voor kleine appartementen en zeker niet voor een vrijstaande of geschakelde woning. Daarnaast levert de cv ketel van dit type te weinig warm water. Douchen en gelijktijdig warm water uit de kraan tappen is niet mogelijk zonder een koude douche te krijgen zolang als de warmwaterkraan is geopend. Conclusie: Dit type ketel is uitsluitend geschikt voor kleine appartementen en eenpersoons huishoudens. De bijpassende thermostaat is kwalitatief beduidend slechter dan bijvoorbeeld een type van het fabrikaat Honeywell.

Pluspunten

  • compacte cv ketel
  • redelijk stil

Minpunten

  • te kleine capaciteit voor verwarming
  • te kleine capaciteit voor warmwater
  • slechte kwaliteit behuizing thermostaat

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Onvoldoende
Onvoldoende

Reageer

Boudewijn Kiers 24-09-2020
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

remeha avanta

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

7,0
Ik heb de ketel gekocht in 2007 via Warmte Service en zelf geplaatst met een installateur. Na 2 jaren veel kosten gehad na jaarlijkse controle. Problemen met de brander en isolatie.. Installateur De Jong Zwijndrecht.
Verder ben ik redelijk te vrede. Ik vind de ketel qua verbruik voor mijn gevoel te hoog.
Desondanks ben ik tevrede en wil een nieuwe kopen.

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Joop 26-01-2019
  • Product gekocht

Betrouwbaar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

8,0
Nu 8 jaar in bezit. Voldoet voor 2 onder 1 kap huis al je weinig eisen stelt. Wil je meer douchewater en douchen en tegelijk warmwaterkraan gebruiken, neem dan zwaardere uitvoering.

Pluspunten

  • Betrouwbaar
  • Stil

Minpunten

  • Net voldoende voor douchen
  • 1 tappunt tegelijk gebruiken

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

l wolters 26-01-2017
  • Product paar dagen in bezit

Compacte ketel.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

10,0
Na mijn vorige ( al oude ketel) is dit een verademing! Zo goed als geruisloos. Prettige warmte door het hele huis. Een week is wellicht nog te kort om echt te kunnen oordelen, maar deze week voelt als FEEST. Gewoon een ketel die doet wat ie moet doen! Blij mee!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

nicodemus 06-01-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

remeha avanta 28c cw4

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

10,0
1e avanta heeft nu 15 jaar zonder problemen gewerkt. zeer energie zuinig en super stil.
voordat ie een keer stopt nu een nieuwe geplaatst, kan ik weer 15 jaar probleemloos voorruit.

Pluspunten

  • stil
  • zuinig
  • zeer klein.

Minpunten

  • geen bekend

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Nederpel 28-11-2019
  • Product gekocht

Remeha Avanta C4

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

10,0
Goede compacte HR warmwater / CV ketel heb er enkele in gebruik en nooit storing. Ik heb wel jaarlijks onderhoud maar nooit hoge onderhouds kosten.

Reageer

AMW .kleyn 24-05-2019
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Prima ketel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

10,0
4 jaar geleden gekocht, prima ketel , voldoet uitstekend en zeker in combinatie met de toon van Eneco . Zeer geruisloos

Pluspunten

  • Geruisloos
  • Werkt uitstekend

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rob de Rooij 07-05-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Fijne mooie krachtige ketel.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

9,0
Mooie fijne kleine ketel, en maakt weinig geluid. Je hebt zowel boven als in de keuken snel warm water.
Deze ketel is echt een aanrader had ook niets anders verwacht van Remeha. Hoop er nog lang plezier van te hebben, . Wat een wereld van een verschil met mijn oude ketel van Agpo. Verwacht dat ik met mijn nieuwe ketel een lagere gasrekening heb.

Pluspunten

  • Klein
  • Stil

Minpunten

  • geen
  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

jan 26-03-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

prima

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

8,0
dit is mijn tweede remeha avanta en bevalt prima, de eerste kreeg na 13 jaar wat lekkage problemen in de warmte wisselaar,heb toen besloten een nieuwe te kopen in plaats van een reparatie.

Reageer

J. de Wolf 11-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Compacte ketel, snelle verwarming van de CV-installatie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

8,0
Strakke compacte ketel die zowel naar de CV als naar het water goede verwarming afgeeft. Installatie van de ketel verliep vlot door een vakbekwame, geroutineerde monteur met Remeha-certificering! Oude ketel en restmaterialen werden keurig afgevoerd. Wij zijn tot dusverre zeer tevreden.

Pluspunten

  • omvang
  • snelle verwarming
  • zuinige ketel

Minpunten

  • nvt

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

piet 11-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

zeer stille cv ketel

Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

10,0
Ik had al een Remeha ketel , weinig problemen mee gehad. Nu ivm kosten een Avanta aangeschaft. Prima prijs/kwaliteitsverhouding, bovendien zeer stil als hij in werking is. levering warm water prima in orde en snel.

Pluspunten

  • stille ketel
  • klein in omvang
  • goede warmwaterlevering
  • vult snel een bad.

Minpunten

  • niets

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Bruinhorst 27-02-2017
  • Product paar dagen in bezit

C.v.-toestel Remeha Avanta

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Remeha Avanta

Algemene score

9,0
Mooi stil toestel voor een scherpe prijs nu met de a-labelpomp die qua snelheid eenvoudig in te stellen is. Hiervoor had ik er een toestel dit dat miste

Pluspunten

  • stil
  • scherpe prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Casiraghi 30-04-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

10,0
Mooie kleine cv-ketel. Heel stil en snel warm water. Dik tevreden. Daarnaast ook een mooie actie vanwege 80 jaar actie van Remeha. Aankoopprijs van de ketel terug gewonnen.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer