Black Friday: Tablet kopen en aanbiedingen

Een tablet kopen kun je het beste doen op Black Friday 2020. Op 27 november is het dit jaar zo ver en ook dit keer verwachten we mooie tablet aanbiedingen. Of je nu een goedkope iPad kopen wilt of nog Android-tablet deals zoekt, de beste tablet voor jouw wensen is vast met hoge korting te scoren!

Een flink aantal (web)shops als Bol.com, MediaMarkt, Coolblue & Amazon hebben de afgelopen jaren meegedaan met Black Friday. Via de websites van de winkels was het mogelijk om televisies, smartphones maar ook zeker tablets te kopen. Als je een goede deal ziet, wees er dan snel bij want de voorraad is beperkt.

Vorig jaar waren dit enkele opvallende Black Friday tablet deals:

  • Apple iPad Air 2019 (10,5 inch) van € 667,00 voor € 594,00
  • Apple iPad mini 2019 (7,9 inch) van € 438,00 voor € 381,00
  • Lenovo P10 (10,1 inch) van € 238,00 voor € 198,00

Tablet kopen op Black Friday: Waar moet je op letten?

Afgaande op vorig jaar wordt verwacht dat veel modellen van topmerken goedkoper te verkrijgen zal zijn. Voorgaande jaren lieten bekende merken als Apple, Samsung, Lenovo, Huawei en Microsoft zich gelden tijdens Black Friday.

Het is bij de keuze van een tablet belangrijk om te kiezen voor een besturingssysteem dat bij je past: Android of iPadOS? Ben je in het bezit van andere Apple producten? Ga dan voor een iPad. Zo kun je gebruik maken van het eco-systeem van Apple. Heb je liever een wat opener systeem waarbij je instellingen wat vrijer kunt aanpassen? Dan is een Android-tablet aan te raden.

De tablets zijn in allerlei vormen en maten te verkrijgen. Er zijn zelfs speciale kinder-tablets op de markt. Deze zijn extra bestendig tegen stoot- en valschade. Ga voor dat je koopt in ieder geval goed na waar je het apparaat voor wilt gaan gebruiken. Wil je er met een toetsenbord op gaan werken? Wil je er op gamen? Of wil je er liever alleen films op kijken?

Gebruik je een tablet vooral voor entertainment-doeleinden, dan is het extra fijn om een groot scherm te hebben met een hoge resolutie. Maar ben je veel onderweg en mag het iets compacter/lichter, dan is een kleiner schermformaat juist fijner. Scheelt ook in de kosten. Ook de opslagruimte verschilt per model. Werk je veel in de cloud, dan heb je niet zoveel GB's nodig. Maar lokale filmbestanden en games nemen snel veel ruimte in.

In ons tabletoverzicht kun je in het menu aan de linkerzijde een selectie maken op basis van dit soort specificaties, zodat je gerichter naar mooie deals kunt zoeken. Weet je niet precies wat elke term betekent, neem dan ook eens onze tablet-informatiepagina door.

Verwachte tablet aanbiedingen en Black Friday deals

Eerder las je al dat er vorig jaar flinke kortingen waren op tablets. Het scheelt al snel meerdere tientjes. Net zoals smartphones worden tablets vaak jaarlijks ververst, er komt dan een nieuw model uit met snellere specificaties. Dit zie je bijvoorbeeld bij iPads, het jaartal waarin ze lanceerden staat in de naam. Tablets die vorig jaar zijn uitgebracht, zijn nu goedkoper dan toen. Zeker met Black Friday-korting. Toch zijn dat vaak nog prima apparaten, zeker voor de (gedaalde) prijs.

In sommige gevallen krijg je naast korting, of in plaats van de korting, er ook accessoires bij. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een typecover, een beschermhoes met ingebouwd toetsenbord. Of wat dacht je van een stylus?

Er is een grote range aan toestellen op de markt, allemaal met hun eigen specificaties en schermgrootte. De maanden voor Black Friday is een uitgelezen kans om je te oriënteren op de verschillende opties. Het laatste weekend van november is in ieder geval een goed moment om toe te slaan.

Meer deals? Check ze allemaal op onze Prijsdalers-pagina

Naar de deals!