Online shoppen of liever in de winkel kopen?

Online shoppen heeft de laatste jaren een vlucht genomen. We kopen inmiddels zonder problemen kleding, gadgets en zelfs boodschappen online. Ook tijdens Black Friday is online shoppen en goed idee. Maar vergeet niet dat er ook nog fysieke winkels bestaan!

Voordelen fysiek shoppen

Het is namelijk lang niet altijd zo dat een webshop ook goedkoper is. Sterker nog: winkels als MediaMarkt geven nog wel eens korting als blijkt dat een product ergens online voor minder te krijgen is. Je krijgt bij de meeste winkels sowieso korting als de prijs op de website anders is dan fysiek in de winkel.

Het grote voordeel van shoppen in een echte winkel dat je het product in het echt kunt bekijken. Het kan bijvoorbeeld nog eens mee- of tegenvallen hoe groot iets is, vooral als er Amerikaanse meeteenheden worden gebruikt. Zou jij bijvoorbeeld precies kunnen aangeven hoe groot een 55 inch televisie is? En past die smartphone van 6 inch eigenlijk wel in je broekzak? In die gevallen is het fijn om hem even van dichtbij te kunnen bekijken of te kunnen vasthouden. Dat geldt natuurlijk helemaal voor kleding, die je, waar mogelijk, ook net zo goed even in de winkel kunt passen.

Bij de grote webwinkels werken vaak ook verkopers die verstand van zaken hebben. Vooral als je apparaten of gadgets koopt is het fijn als je bepaalde zaken nog even na kunt vragen. Of het apparaat wel voldoet aan al je eisen, waar je naartoe kan als er iets kapot gaat, of er misschien nog betere zijn. Veel webshops hebben ook wel een online helpdesk, maar in de winkel is het toch altijd net iets makkelijker. Overigens kun je rondom Black Friday op Kieskeurig.nl ook je vraag stellen! Ons team van experts zit dan klaar om het voor je uit te zoeken. Houd daarvoor onze Black Friday pagina in de gaten!

Voordelen online shoppen

Maar online shoppen heeft ook zo zijn voordelen. Je hoeft de deur niet uit, je zit niet vast aan openingstijden en je kunt precies zien waar welk product op dat moiment het goedkoopst is. Tegenwoordig hoef je echt de deur niet meer uit tijdens het winkelen: ook kleding kun je vaak zo weer laten ophalen als het niet past of toch niet helemaal leuk staat. De Nederlandse wet schrijft namelijk voor dat je minimaal twee weken bedenktijd moet krijgen op je online aankopen.

Dus wat is handig? Nou, dat hangt ervan af. Weet jij al precies wat je wil kopen, en wacht je alleen nog even op die topdeal? Dan kan je net zo goed online bestellen. Twijfel je nog tussen twee producten, heb je er vragen over of wil je hem gewoon eerst even vasthouden? Dan is de winkel een beter idee.

Meer deals? Check ze allemaal op onze Prijsdalers-pagina

Naar de deals!