Black Friday start over

Meld je aan voor de Black Friday-update

Wil jij tijdens Black Friday verzekerd zijn van de allerhoogste kortingen? Dit is je kans! Meld je aan voor onze gratis Black Friday-update en mis geen enkele deal!Kieskeurig gebruikt jouw gegevens om je op de hoogte te houden met informatie over het merk Kieskeurig en zaken rondom online winkelen. Je kunt je op elk moment weer afmelden op de Kieskeurig nieuwsbrief door de afmeldlink die je in iedere mailing van ons vindt te gebruiken. Door te bevestigen ga je ermee akkoord dat wij jouw gegevens mogen verwerken in onze e-maildatabase voor de bovenvermelde doeleinden en dat je akkoord gaat met ons privacybeleid.

Blogartikelen

Kom alles te weten over Black Friday

Op zoek naar de beste Black Friday aanbiedingen? Dan ben je bij Kieskeurig aan het juiste adres. Want waarom de volle mep betalen als het op deze speciale koopjesdag een stuk voordeliger kan? Op deze pagina vind je allerlei handige artikelen die jou helpen met het voorbereiden op de koopjesjacht en het vinden van de beste deals tijdens Black Friday.Artikelen over Black Friday


Veilig winkelen tijdens Black Friday

Shoppen is leuk, maar het moet wel veilig gebeuren. Dat vinden we bij Kieskeurig ook. Daarom proberen we je in de aanloop naar Black Friday zo goed mogelijk uit te leggen waar je op moet letten, wat de valkuilen kunnen zijn, en hoe je die kunt voorkomen. Black Friday moet namelijk vooral een feestdag zijn, waar jij de allerbeste deal scoort. Met een beetje hulp van ons, natuurlijk.

Wat is Black Friday?

Black Friday oftewel Zwarte Vrijdag is een fenomeen dat is over komen waaien uit de Verenigde Staten. Daar volgt deze dag Thanksgiving op, dat altijd op een donderdag valt. Een verplichte feestdag die dankzij Black Friday mooi aan een lang vrij weekend gekoppeld kan worden. Amerikaanse winkelketens strooien dan met hoge Black Friday-kortingen, die vanwege de concurrentie telkens hoger oplopen.

Sinds een aantal jaren vieren ook Nederlandse retailers zwarte vrijdag. Net zoals Halloween overigens hier telkens populairder wordt, ook zo'n typisch Amerikaanse traditie. En dat betekent dat je op deze dag een uitgelezen kans hebt om de producten in huis te halen waar je al een poosje op aast. Voor webwinkels betekent dat een hoop extra omzet. De verwachting is dat er tijdens Black Friday 2023 opnieuw meer wordt uitgegeven dan de jaren ervoor.

Ken je die filmpjes waarbij Amerikaanse winkelbezoekers over elkaar heen struikelen om net dat laatste truitje uit een bak te vissen? Daar komen wel eens ongelukken van - of zelfs erger. De Black Friday betekenis is dan ook dat het er letterlijk zwart ziet van de mensen! Gelukkig doen ook veel webshops mee aan Black Friday, zodat je gewoon vanuit huis kunt kopen en van tevoren de beste prijzen kunt vergelijken.

Trouwens een tip: Black Friday deals uiten zich niet alleen maar in prijsverlagingen. Houd ook je ogen open voor kortingscodes (te verrekenen tijdens het uitchecken) en cashback-acties, waarbij je naderhand een deel van je aankoopbedrag terug krijgt gestort. Deze laatste aanpak zie je vaak terug bij de wat duurdere productgroepen, zoals de nieuwste smartphones en de beste televisies.

Wanneer is Black Friday 2023?

Black Friday Nederland valt op dezelfde dag als zwarte vrijdag in Amerika: 24 november 2023. Deze Black Friday datum komt voor veel mensen goed uit, de verlanglijstjes voor Sinterklaas en Kerst zijn immers zowat al ingevuld! Je bent dus niet alleen op zoek naar acties voor jezelf, let ook op koopjes voor anderen zodat je ze daar later mee kan verrassen.

Wat is Cyber Monday?

Hoewel Cyber Monday ooit in het leven is geroepen om met name online shoppen in de spotlights te zetten, is die grens telkens meer aan het vervagen. Immers, we kopen sowieso al een heleboel bij webshops - ook op zwarte vrijdag. De term verwijst tevens naar de kortingen op gadgets specifiek, ook hier zien we vaak dat dit soort sales al op Black Friday beginnen.

Wanneer is Cyber Monday 2023?

Cyber Monday volgt Black Friday op en valt dus op maandag 28 november 2023. Eigenlijk kun je deze dag zien als de laatste dag van een lang weekend vol hoge kortingen en aanbiedingen, die begint op zwarte vrijdag, doorloopt in het weekend en op Cyber Monday wordt afgesloten. Heb je dus vrijdag echt geen tijd, dan heb je je kans niet per se misgelopen. Je kunt doorgaans het hele weekend lekker goedkoop shoppen.

Wat is Singles Day?

Waar Black Friday en Cyber Monday uit Amerika zijn komen overwaaien, vindt Singles Day zijn oorsprong in China. Het is de tegenhanger van Valentijnsdag, een dag dus die puur is gericht op singles. Als datum is gekozen voor viermaal één (de één van alleen): 11-11, oftewel 11 november. In sommige delen van Nederland wordt dan Sint Maarten gevierd, maar tegenwoordig kun je ook goedkoop shoppen op die datum!

Welke winkels en webshops doen mee aan Black Friday?

Omdat Black Friday in Nederland aan het uitgroeien is tot net zo'n fenomeen als zijn Amerikaanse evenknie, kunnen we ons beter afvragen welke winkels er zo langzamerhand níet meedoen. Verwacht in ieder geval hoge kortingen en spectaculaire prijsverlagingen bij de grote jongens. Om er een paar te noemen: Bol.com, MediaMarkt, Coolblue, Hema, Wehkamp, Bijenkorf, zelfs Apple doet mee. Maar ook ketens die zich in een bepaalde productgroep specialiseren, zoals Intertoys, ICI Paris, BCC en Kruidvat doen mee.

Bij welke winkels vind ik de beste Black Friday-aanbiedingen?

Daar helpt Kieskeurig je bij, zodat je niet elke winkel of webshop afzonderlijk hoeft af te struinen. Bij ons vind je niet alleen de hoogste kortingen en de beste Black Friday-acties, je kunt ook heel eenvoudig alle prijzen vergelijken. Zo weet je zeker dat het koopje dat je tegenkwam, ook daadwerkelijk het goedkoopst is. De beste Black Friday-deals houd je bij ons moeiteloos in de gaten. Veel shop-plezier!

Fake Friday: Deal or no deal?

Met Black Friday komt ook het grote geld naar webshops. En niet allemaal gaan ze even goed om met die mogelijkheden. Sterker nog: er wordt soms behoorlijk vals gespeeld. Het komt voor dat een webshop de periode voor Black Friday kunstmatig de prijs opdrijft, om dan op de dag van de aanbieding een relatief hoge korting ten opzichte van de vorige prijs te kunnen bieden. En jij bent daar de dupe van.

Bij Kieskeurig.nl houden we daar niet zo van. Daarom geven we tijdens Black Friday aan hoe ver de prijs is gedaald ten opzichte van de échte prijs. Zo weet je zeker dat je een goede aanbieding hebt. Op de pagina Is een Black Friday-deal wel een deal? lees je meer over de trucjes, en over wat Kieskeurig.nl er tegen doet.

Black Friday in Nederland

We hebben het al een paar keer gezegd: Black Friday is de laatste jaren een stuk populairder geworden in Nederland. Hoe we dat weten? Nou, door ons eigen onderzoek, natuurlijk! Op basis van de gegevens van vorig jaar en een onderzoek op de website heeft Kieskeurig.nl een analyse gedaan. En daar kwamen best wat interessante weetjes uit!

Wist je bijvoorbeeld dat 80% van de Nederlanders inmiddels bekend is met Black Friday, net zoveel als vorig jaar rond deze tijd? En dat meer dan de helft zeker weet een aankoop te gaan doen? Meer leuke uitkomsten vind je in de infographic Black Friday 2021.

De beste deals

Op zoek naar de beste televisie-deal tijdens Black Friday? Of wil je weten welke PlayStation 4-aanbieding je straks kunt verwachten? We hebben alle mogelijke, verwachte en bíjna zekere deals voor je op een rijtje gezet.


Black Friday: deals per productgroep

Laptop