Black Friday: Nintendo Switch kopen en aanbiedingen

De Black Friday deals staan weer voor de deur. Black Friday 2020 belooft ook weer een goed jaar te worden. Wellicht denk je nu: "Eindelijk die goedkope Nintendo Switch kopen." Het laatste weekend van november is inderdaad het uitgelezen moment om dat te doen, want dan vind je allerlei Black Friday Nederland aanbiedingen. Lees hier wat de verwachtingen zijn voor de Black Friday sales op het gebied van Nintendo Switch aanbiedingen.

Een flink aantal (web)shops als Bol.com, MediaMarkt, Coolblue & Wehkamp hebben de afgelopen jaren meegedaan met Black Friday. Via de websites van de winkels was het mogelijk om consoles, accessoires of games te reserveren. Mocht je een goede deal zien, wees er dan snel bij want de voorraad is beperkt.

Voorgaande Nintendo Switch aanbiedingen op Black Fridat

Afgaande op vorig jaar wordt de Nintendo Switch in prijs verlaagd. Nintendo laat vaak alle producten die ze hebben lang voor de volle mep in de winkel liggen. Vorig jaar werd de Nintendo Switch wel voor minder geld aangeboden, maar misschien een ietwat lagere korting vergeleken met de andere consolefabrikanten Sony en Microsoft. Overweeg je een Switch te kopen, lees dan zeker even onze Nintendo Switch tips er op na.

In het verleden waren dit enkele opvallende Nintendo Switch Black Friday-deals:

  • Drie Switch-games voor € 70,00 of € 100,00
  • Nintendo Switch Grijs of Neon + 2 Joy-con controllers van € 319,00 voor € 289,00

Dit jaar worden soortgelijke deals verwacht. Hopelijk met een iets grotere korting op de hardware. De console is inmiddels alweer een jaartje ouder en er is nu ook een handzame versie van de Switch uit, de Switch Lite. Daarover straks meer.

De deals zijn vaak in combinatie met een extra Nintendo Switch game. Wat de extra game zal worden hangt af van wat rond de 27ste van november van dit jaar uit is gekomen. Of andere knallers van eerder dit jaar, zoals Animal Crossing. Nintendo heeft af en toe ook deals met derde partijen zoals Blizzard of Bandai Namco.

Blijf extra op de uitkijk voor Ring Fit Adventure. Deze fitnessgame wordt geleverd met een ringvormige accessoire en is daardoor wat duurder dan de gemiddelde Switch-game. Bovendien is het spel erg in trek - zeker in de winter, wanneer buiten de deur sporten minder aantrekkelijk is - en daardoor soms uitverkocht. Vind je dus een mooie Ring Fit Adventure Black Friday-deal, sla dan zeker je slag.

Daarnaast zijn er tijdens het Black Friday weekend losse games met korting te koop. De retailers zullen rond deze periode vast en zeker een aantal fysieke games in de aanbieding doen. Nintendo doet hier ook aan mee via zijn eShop. Via deze online-winkel kun je digitaal games kopen en downloaden. Weet je niet precies welke game je wilt halen? Bekijk ook ons overzicht van de beste Switch games.

Nintendo Switch of Switch Lite?

In tegenstelling tot vorig jaar heb je deze Black Friday de keuze uit twee verschillende Nintendo Switch-modellen. Namelijk de 'normale' Switch en de Switch Lite. Welke moet je kopen? Dat hangt er vooral vanaf of je Switch-games op je televisie wilt spelen. Met de Switch Lite kan dit namelijk niet, dit is puur een handheld. Het scherm is ook wat kleiner dan dat van de reguliere Switch en de controllers zijn niet los te koppelen. De knoppen en sticks zitten aan de console vast.

Het grote voordeel is dat de Switch Lite goedkoper is dan de normale Switch. En omdat de Switch Lite dit keer voor het eerst meedoet aan Black Friday, verwachten we ook enkele mooie Switch Lite-deals.

Accessoires voor de Nintendo Switch kopen

Switch

Er wordt ook verwacht dat de verschillende controllers een prijsdaling zien. Nintendo-games zijn uitermate geschikt om samen te spelen en dit is het uitgewezen moment om die extra controllers te halen.

Verwacht ook een prijsdaling voor de Nintendo Switch Pro-controller. Dit is een grotere, wat meer traditionelere controller zoals we die gewend zijn van de Playstation 4 of de Xbox One.

Ook worden er kortingen verwacht op memory cards. Hiermee kun je de opslagruimte van je console vergroten.Dit is handig voor als je games via de Nintendo eShop koopt. In de Nintendo Switch passen micro-sd-kaartjesvan alle gangbare merken. We raden minimaal 32 GB aan, omdat sommige Switch-games al gauw richting de 15 GB gaan. Je zou zelfs kunnen upgraden naar een geheugenkaart van 512 GB groot, dan kom je niet snel ruimte tekort!

Meer deals? Check ze allemaal op onze Prijsdalers-pagina

Naar de deals!