De voordelen van koffiepads

Inhoudsopgave

  1. Nooit meer te veel koffie maken
  2. Verschillende smaken per kopje mogelijk
  3. Gebruiksgemak van koffiepads

Houd je van koffie en wil je deze graag snel zetten? Dan zijn koffiepads perfect voor jou. Dit zijn filters met gemalen koffie; je gebruikt ze in koffiepadapparaten. De bekendste koffiepads zijn de Senseo pads, al liggen er in verschillende winkels veel goedkope remakes. Als je kiest voor een koffiezetapparaat met koffiepads, dan profiteer je van veel voordelen. Zo heb je de keuze uit verschillende smaken en ervaar je een enorm gebruiksgemak. Houd er bij het koffiepads vergelijken wel rekening mee dat deze in jouw koffiepadapparaat passen. In dit artikel zetten wij een aantal tips en voordelen van koffiepads op een rij.

Nooit meer te veel koffie maken

Met een filter koffiezetapparaat zet je nog wel eens teveel koffie, wat je later weer weggooit. Zonde. Met een koffiepadmachine in huis maak je nooit meer teveel koffie. Per kopje koffie gebruik je namelijk 1 koffiepad, dus je stelt vanzelf de hoeveelheid in. Eigenlijk is een koffiepad gewoon een kleine hoeveelheid gemalen koffie verpakt in een filter! Koffiezetapparaat of koffiemachine met koffiepads kopen? Vergelijk dan verschillende koffiepadmachines. Met de ene koffiepadmachine zet je misschien wat sneller een kopje koffie dan met de andere. Bedenk dus goed aan welke eisen jouw koffiepadmachine moet voldoen.

Verschillende smaken per kopje mogelijk

Nog een voordeel van koffiepads is dat er verschillende smaken bestaan. In veel winkels vind je pads van diverse merken die allemaal weer anders smaken. Zo bieden onder andere Douwe Egberts, Hema, Kanis & Gunnik en supermarkten zoals Albert Heijn, Aldi, Ekoplaza, Jumbo en Lidl hun eigen koffiepads aan. De meningen over wat de lekkerste koffiepads zijn, zijn verdeeld. Het is echt een kwestie van proeven en afgaan op je eigen smaak!

Naast de koffiepads van deze winkels heb je ook de standaard Senseo smaken. Denk hierbij aan Classic, Espresso en Strong. Er zijn daarnaast ook variaties op de Senseo smaken, zoals Mocca Gourmet en Caramel. Dat brengt ons ook meteen bij de chocomel pads: bijvoorbeeld de Senseo Milka Chocopads of de Senseo hot choco van Douwe Egberts. De keuze voor smaken in een koffiepadmachine is dus enorm. Heb je een gezin, dan weet je dus wel bijna zeker dat er voor elk gezinslid wel een favoriete smaak te vinden is.

Gebruiksgemak van koffiepads

Wil jij gebruiksgemak voor je koffiezetapparaat? Pads zijn hiervoor natuurlijk ideaal. Je vult water bij en doet een pad in je machine. De rest doet je koffiepadmachine zelf. Met één druk op de knop heb je al een kop koffie met een lekkere crèmelaag. Wil je je koffiepads netjes bij elkaar hebben? Bewaar ze dan in een voorraadbus. Koffiepads die je hierin legt, blijven langer goed. Een voorraadbus voor koffiepads beschikt over een goed sluitend deksel en bovendien behoud je de optimale koffiesmaak en -aroma. Meestal kun je 18 tot 20 koffiepads kwijt in een voorraadbus, zodat er geen koffiepad meer rondslingert.