Kieskeurig Wasmachinetest

In 2021 gaan wij wederom onafhankelijk wasmachines testen!

Wegens het succes van de wasmachinetest in 2020 gaan wij in 2021 wederom geheel afhankelijk wasmachines testen. Houd vooral deze pagina in de gaten voor meer informatie.

Het uitzoeken van een nieuwe wasmachine is best uitdagend. Hoe weet je of een wasmachine daadwerkelijk goed wast? Jouw kleding moet immers schoon uit de trommel komen. Daarnaast heb je zo je voorkeuren. Wellicht wil je een stille machine, houd je graag rekening met het milieu of wil je een wasmachine die snel kan wassen. Daarom hebben wij de 50 populairste wasmachines van dit moment uitgebreid laten testen door een onafhankelijk onderzoekslab, op onder meer wasprestaties, verbruik en geluid.

download de wasmachinetest

Download het gratis testrapport!

Bekijk welke wasmachine het beste bij jou past

Emailadres
Ja, ik ontvang graag de Kieskeurig nieuwsbrief.


* Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om (zie onze privacyverklaring).Koffie, thee en rode wijn: dit hebben we gedaan

Doorgaans kies je een wasmachine uit op basis van zijn beschikbare wasprogramma’s, vormgeving en specificaties. Lastig is om stil te staan bij hetgeen waarvoor we een wasmachine nou eigenlijk gebruiken: hoe schoon komt je wasgoed weer uit de trommel? Precies dat is wat je zou willen weten, maar is vaak lastig te vinden.

Bij het testen van de wasmachines hebben we daar veel aandacht aan besteed. Ieder huishouden maakt andere vlekken. Daarom hebben we de wasmachines aan de slag gezet met diverse vlekken: koffie, thee, rode wijn, chocolademelk en tomatensap. Maar ook: hoe spoelt de machine? Hoe lang duurt het wasprogramma? Houdt de wasmachine zich aan de ingestelde temperatuur?

Zo kunnen we een gedegen oordeel geven over het wasresultaat van een machine.