Testpanel: Sony master OLED televisie

Sony AG8


Met de KD-55AG9 breng je Sony’s Master Series model Smart Android TV in huis, die compatibel is met al jouw Smart Home apparaten. Het strakke design, het zeer scherpe beeld en de harmonie tussen beeld en geluid dragen bij aan een premium kwaliteit 55" 4K Ultra HD OLED televisie. Het Kieskeurig-testpanel heeft deze veelbelovende televisie getest. De resultaten lees je in dit testverslag.
 

De eerste reacties:

Nico:
“Perfect beeld voor zowel films kijken als sport.”

Martinus1987:

“De Sony AG9 vind ik een erg mooi vormgegeven tv, het design oogt erg strak.”

Gérard:
“Prachtige televisie, mooi van binnen en van buiten.”

The Cyberdude:
“Wat opvalt ten opzichte van mijn oude televisie is de opstartsnelheid. De techniek staat zeker niet stil; wat ook een verschil in beeld. Het beeld in 4K is werkelijk adembenemend mooi. Zo scherp en helder. Wow! ”

Erwin:
“Het design van deze Sony OLED tv staat volledig in dienst van het beeld. En zo hoort het wat mij betreft ook. Er is niets wat de aandacht op eist. De tv valt op door zijn eenvoud; dunne randen en een platte discrete mat-metalen voet waardoor de tv heel laag komt te staan.”

Tom:
“Een echte eyecatcher met haarscherp beeld.”

Marc:
“Het beeld is prachtig om te zien. Alle kleuren zijn zo helder en intens. Dit maakt echt een verschil ten opzichte van mijn oude led tv. Voor wat betreft het geluid ben ik ook erg te spreken. Zowel de hoge als lage tonen komen er goed uit. Het voelt soms bijna alsof je in een bioscoopzaal zit!"

Jan:
“HDR, Dolby Vision, optimized fo Netflix, IMAX enhanced, zeg het maar… Alle beeldinstellingen en -mogelijkheden zitten er op en ze werken allen even gemakkelijk en geweldig. De kleuren en de zwartwaardes zijn fantastisch, de helderheid is mooi. Een feestje om naar te kijken!"

Smika:

“Echt een genot voor je ogen!"

Lotofnoise:
"Dit is onze eerste smart-TV en dan gaat er echt een wereld voor je open."

Voordelen:

 • Sublieme beeldkwaliteit
 • Upscalen van lagere resolutie
 • Heldere, natuurgetrouwe kleuren
 • Zwart is echt zwart
 • Realistisch geluid
 • Strak, minimalistisch design; zeer slank
 • Brede kijkhoek
 • Android TV en daarmee soepele werking Smart TV functies; gebruiksvriendelijke interface
 • Chromecast Built-in
 • Gemakkelijke installatie
 • Zeer snel

Martinus1987:
“Het belangrijkste is natuurlijk de beeldkwaliteit en dat is bij de AG9 echt super. Het contrast, de kleur en de scherpte zijn om van te watertanden. Sony heeft erg veel aandacht besteed om het beeld zo natuurlijk mogelijk weer te geven en daar ben ik echt fan van!”

Gérard:
“De beeldkwaliteit is zo subliem dat Netflix 4K een must is.
Ik ga nooit meer terug naar “gewoon HD” en SD kan echt niet meer, alhoewel de upscaling uitstekend werkt en veel goed maakt.”

The Cyberdude:
“Voor een platte televisie is het geluid zonder meer goed te noemen. Natuurlijk, diepe bassen blijven een lastig verhaal omdat er geen klankkast is maar over het algemeen gewoon goed. Regelmatig vergeet ik de home cinemaset aan te zetten en dat zegt al iets. ”

Erwin:
“Deze tv maakt gebruik van het Android besturingssysteem wat prima werkt, het is vlot en overzichtelijk. Met je Google account maak je super makkelijk de koppeling met de tv en kun je gelijk aan de slag.”

Tom:
“De Google Assistant is erg leuk en handig. Je loopt de kamer in en voor je bij afstandsbediening bent, is de tv al aan door commando's die je geeft. Dit maakt bijvoorbeeld ook filmpjes zoeken in YouTube erg makkelijk. Leuke en handige feature van deze tijd! ”

Marc:
“Wat mij in de eerste weken opvalt is met hoeveel gemak je verschillende content op je tv kunt toveren. Voorheen deed ik dit via mijn telefoon naar de Chromecast toe. Maar nu kan ik via het hoofdmenu van deze Sony gemakkelijk wisselen tussen Netflix, YouTube, NLziet etc. "

Jan:
“Deze TV is ‘echt’ slim, maar vooral ook echt heel snel. Het is heerlijk dat je snel kunt zappen, niet alleen tussen de zenders, maar vooral ook tussen de apps. Hoe snel dit gaat is eigenlijk niet te omschrijven. Ook is het een Google TV, dit betekent dat je toegang hebt tot een enorme hoeveelheid apps via de Play Store. Je kunt helemaal los gaan en je TV vullen met allerhande apps. Gelukkig kun je daar weer voorkeuren in aanbrengen. De TV heeft ook een ingebouwde Chromecast & Google Assistant, hierdoor kun je veel met je telefoon delen en allerhande Smart Home apparaten koppelen, als je deze bezit. "
Nadelen?


Gérard:

“Het feit dat 'ie niet ook in kleinere maten beschikbaar is, vind ik toch wel een nadeel.”

Erwin:
“Wil je het laatste technische hoogstandje van Sony, dan zul je diep in de buidel moeten tasten. Maar wil je een OLED televisie met de nieuwste snufjes van een gerenommeerd merk, met goed geluid, gebruiksgemak en uitstekend beeld, dan is dit een tv die je niet kunt negeren.”
 

Bekijk de prijzen