Testpanel: Sony OLED televisie

Sony AG8


Met de KD-55AG8 breng je Sony’s nieuwste Smart Android TV in huis, die compatibel is met al jouw Smart Home apparaten. Het strakke design, het zeer scherpe beeld en de harmonie tussen beeld en geluid dragen bij aan een kwalitatieve 55" 4K Ultra HD OLED televisie. Het Kieskeurig-testpanel heeft deze veelbelovende televisie getest. De resultaten lees je in dit testverslag.
 

De eerste reacties:

 
Vikash:
“Mooi design en strakke afwerking!”

Michel:
“Bij het uitpakken lijkt het een erg grote tv maar op de kast blijkt het een prima grootte. Erg mooie tv, zeer goede zwartwaarden en gemakkelijk te installeren.”

Kees:
“Strakke, heldere kleuren en fijn geluid.”

B. Termijn:
“Wauw, wat een gave tv! Een echte televisie, heel mooi.”

R. Amels:
“De Sony AG8 is werkelijk een verbluffend mooi toestel qua beeld, geluid en design. De beeldkwaliteit die dit toestel weergeeft, had ik nog niet eerder gezien.”

Robbert:
“Toekomstbestendige televisie. Mijn vrienden vragen waarom je een televisie van meer dan 2.000 euro zou kopen en wat hier de toegevoegde waarde dan van is. Nu kunnen ze bij mij een voetbalwedstrijd komen kijken en met eigen ogen zien wat het verschil met andere tv’s is. Als je overweegt om deze tv te kopen; ik raad het aan en je zult er geen spijt van krijgen."

Radjesh:
“Geweldige televisie. Superscherp beeld en ook goed geluid. Bovendien een mooi strak design. Verder een prima overzichtelijke afstandsbediening. "

Ricky:
"Nog voordat je de tv aangesloten hebt, ben je al onder de indruk van wat je ziet, enorm dun en zeer fraai afgewerkt. Het aansluiten van de tv is zeer eenvoudig en vereist totaal geen specifieke kennis. Start ook zeer snel op. In het begin zal de tv je keer op keer doen verbazen."

Bulent:
“Dochtertjelief kon met haar Iphone 6 zo haar favoriete serie kijken op Youtube en Netflix. Ze was blij verrast dat het ook mogelijk was met haar OS van Apple."

Carlo:
“Vanwege de grootte van de televisie en vanwege het mooie dunne scherm (waardoor de tv wel wat fragiel is) is het echt aan te raden de tv met twee personen uit te pakken en de pootjes te bevestigen. Als dit eenmaal gebeurd is kun je de verdere installatie wel alleen af. Verder een zeer complete televisie!"

Voordelen:

  • Sublieme beeldkwaliteit
  • Heldere kleuren, ook bij daglicht
  • Zwart is echt zwart, weinig ruis
  • Realistisch geluid
  • Strak design, zeer dun
  • Brede kijkhoek
  • Android TV en daarmee soepele werking Smart TV functies; gebruiksvriendelijke interface
  • Chromecast Built-in
  • Gemakkelijke installatie
  • Zeer snel
Robbert
“Zwart is ook echt zwart. Even terug heb ik mij bij de aflevering S08E03 van Game Of Thrones geërgerd aan het feit dat ik vrijwel niks kon zien bij de donkere scenes. Wees gerust, met de AG8 kun je met dit soort afleveringen alles tot in detail bekijken, ook overdag met het zonlicht op het scherm. ”

Vikash:
“De televisie is voorzien van alle denkbare aansluitingen die je op dit moment nodig zou kunnen hebben.”

Carlo:
“Het geluid van de Sony is veel mooier en meer ruimte vullend dan het geluid van mijn oude tv. Dit hebben we vooral getest met Spotify maar ook met films van Netflix. Hierbij hebben we hetzelfde gevoel ervaren als jaren geleden met het eerste surround sound; het geluid gaat echt van rechts naar links door de ruimte.”

Bulent:
“Eenmaal aangezet kwam de Sony AG8 tot mijn verbazing met een schitterend beeld tot leven met de zeer brede kijkhoek, verfijnd contrast en absolute zwartwaarden van OLED technologie. Voor de ultieme beeldkwaliteit, combineert de AG8 de briljante scherpte van 4K resolutie met de helderheid, kleur en details van High Dynamic Range (HDR). Schaduwpartijen en zonlicht worden in volle helderheid en detail weergegeven.”

Kees:
“De processor is ontzettend snel: je vliegt van Netflix naar Videoland, van tv naar internet!”Nadelen?

Bulent:
“Het opmerkelijk van de afstandsbediening is dat deze zeer goedkoop aanvoelt en voor zo'n hightech apparaat is dat een gemiste kans als je naar de concurrent kijkt. Ik mis ook een qwertytoetsenbord. Maar qua bediening is de afstandsbediening wel ouderwets soepel.”

R. Amels:
“Eén minpuntje en dat is toch wel de prijs. 2500 euro is toch echt wel een megabedrag voor een televisie. Zeker voor een 55” versie. Of je dit prijsverschil wilt betalen ten opzichte van een gewone LED televisie moet natuurlijk ieder voor zich weten. Maar als je op zoek bent naar een OLED tv is dit er zeker eentje om mee te nemen in je vergelijking.”
 

Bekijk de prijzen