Testpanel: Powerplus hogedrukreiniger

Brother DCP J1100DW


Powerplus hogedrukreiniger

Een bijzonder krachtige hogedrukreiniger voor een kleine prijs. Zeer geschikt voor het schoonspuiten van toestellen, het terras en je oprit. Ook kun je eenvoudig je auto wassen met behulp van de geïntegreerde zeepfles. Het Kieskeurig-testpanel heeft deze hogedrukreiniger getest. De resultaten lees je in dit testverslag.

Wat was je eerste reactie?

Ton
De installatie was even puzzelen maar met een kruiskopschroevendraaier ben je in 10 minuutjes wel klaar. Mooi aan dit product zijn de bijgeleverde hulpstukken.

Lies
Allereerst ziet hij er mooi uit. De eerste keer monteren was wat lastig maar de onderdelen zijn gemakkelijk in elkaar te klikken en te wisselen. Het is ook echt een hele complete set met al die verschillende spuitmonden.

Han
Aanvankelijk was ik een beetje sceptisch vanwege de moeizame montage maar het apparaat overtrof mijn verwachting.

Debby
Een deel van het apparaat dien je zelf in elkaar te zetten en dit was wat verwarrend. Hij ziet er netjes uit maar niet erg stevig vanwege het vele plastic.

Jelle
Op het eerste gezicht een professionele hogedrukreiniger.

Wouter
Wat me bij de Powerplus POWXG90410 opvalt, is dat deze zo is ontworpen dat alle onderdelen die je op dat moment niet nodig hebt, handig aan de hoofdunit vastgeklikt zitten. Zo raak je niets kwijt en handig voor als je tussendoor van spuitmond moet wisselen. Buiten de kleine lettertjes van de bijzonder kleine gebruiksaanwijzing, staat er best wel nuttige informatie in, zoals de tip hoe de reiniger helemaal zonder water te krijgen als je hem na gebruik wilt opbergen.

Mandy
Een lichtgewicht krachtpatser met vele extra’s.

Ramona
Het uitpakken en in elkaar zetten van de Powerplus POWXG904 hogedrukreiniger is niet moeilijk; met 10 minuten zit hij helemaal in elkaar en is hij klaar voor gebruik. De hogedrukreiniger voelt ondanks zijn lichte gewicht stevig aan.

Dave

Ik heb mijn eigen tuin en de tuin van een familielid onder handen genomen en dit gaf een goed resultaat.

Karin
Ik ben verrast over het resultaat. Zelfs de meest hardnekkige resten van de klimop, die ik niet met de hand los kreeg, verdwenen van de muren.

Wat zijn de voordelen?

Pluspunten

• Prijs-kwaliteitverhouding
• Stil
• Start-stopsysteem
• Krachtige straal
• Lichtgewicht
• Geïntegreerd zeepreservoir
• Wendbaar door lange waterslang en lang stekkersnoer

Ton
Het is een mooi compact apparaat en met de diverse hulpstukken vind ik het een echte aanrader.

Lies
De machine is goed hanteerbaar door het lichte gewicht, door de wielen én doordat de waterslang lang is. Hierdoor kun je, net als bij een stofzuiger met een lang snoer, goed uit de voeten. Hij beweegt ook soepel mee, zonder dat je teveel kracht hoeft te zetten.

Han
De eerste verrassing was de spuitkracht. De eerste keer alleen getest met puur water op een pad met hele oude en versleten tegels. De snelheid van het werkelijk schoonspuiten was verbluffend. De aangekoekte modder en groene aanslag verdwenen als sneeuw voor de zon. Het meest verrassend was de terrasreiniger. De locatie waarop ik het gebruikte, bestond uit een terras met composiet planken. In die planken zitten inkepingen waarin groene aanslag gemakkelijk blijft vastzitten. Zelfs zonder detergent te gebruiken zag je al snel een goed resultaat.

Wouter
Als eerste werkje had ik mijn zonneschermfront en de gevel voor ogen. Na een paar minuten kwam het maagdelijk wit weer tevoorschijn en was ik verbaasd dat ik al zo snel klaar was. Toen was het hek van de dam. De gevel, tegels, tuinmeubilair en picknickbank kregen allemaal een beurt en kleurden weer terug naar de dag dat ze uit de verpakking kwamen. Wat een kracht. Naderhand heb ik het terras van een vriend van me onder handen genomen. Deze woont aan zee en had nogal last van zoutafzetting. Ook daar ging de Powerplus POWXG90410 als een mes door de boter. Heel inspirerend als je voorheen met minder materiaal moest werken.

Ramona
Erg handig dat je de slang kunt oprollen in de haspel bovenop het apparaat. Ook heeft de hogedrukreiniger een automatisch start/stop-systeem waardoor je energie en water bespaart.

Wat zijn de nadelen?


Minpunten

Wouter
Een suggestie is om de gebruikshandleiding op A5-formaat uit te brengen met wat grotere letters. Een hogedrukreiniger wordt doorgaans door de wat ouderen onder ons gebruikt. En deze mensen zijn vaker brildragend.

Jelle
Een wat minder punt aan de machine is dat deze volledig van kunststof is, inclusief het handvat waaraan je de hogedrukreiniger optilt. Het voelt wat onstabiel aan. Ook het systeem waarmee je de losse slang op kan rollen werkt voor mij niet echt lekker. Na de eerste keer gebruik merkte ik al dat ik de slang oprolde en over het handvat heen legde.
 

Bekijk de prijzen