Testpanel: Philips LatteGo

acer 5 notebook header


Met de Philips 3200 LatteGo maak je thuis verrassend eenvoudig een overheerlijke verse cappuccino. Het strakke design, de eenvoudige bediening, de ruime keuze aan koffiespecialiteiten en het super snel schoon te maken melksysteem dragen bij aan een indrukwekkende espressomachine. Het Kieskeurig-testpanel heeft deze machine getest. De resultaten lees je in dit testverslag.
 

De eerste reacties:

 
Henk:
“Ik had er direct een goed gevoel bij. De espressomachine zag er indrukwekkend uit.”

Kees:
“Het betreft een semiprofessionele machine. Kort gezegd: een degelijke en gebruikersvriendelijke machine met alle functies die je nodig hebt.”

Suzanne:
“Een zeer mooi, kwalitatief apparaat.”

Sabrina:
“Ik vond de manier van verpakken al heel indrukwekkend. Bij het openen van de doos was mijn eerste reactie: heel mooi design en gelukkig is ‘ie niet zo groot. De machine misstaat zeker niet op het aanrecht.”

Ronald:
“Mijn eerste indruk was dat het me niet gemakkelijk leek om de machine te installeren en de instellingen van de smaak te reguleren. Maar dat is allemaal meegevallen. Verder vond ik dat het apparaat er heel erg mooi uitzag.”

Voordelen:

  • Compact
  • Ruime keuze aan koffiespecialiteiten
  • Mogelijkheid tot het instellen van sterkte, temperatuur en hoeveelheid
  • Mooi design
  • Eenvoudige bediening
  • De geïntegreerde melkkan (LatteGo)
  • Het intuïtieve display
  • Gemakkelijk schoon te maken

Henk:
“Voordelen zijn de ruime mogelijkheden qua keuze koffiespecialiteiten; espresso, americano, normale koffie, cappuccino, latte macchiato en heet water. En alle variëteiten zijn in te stellen qua sterkte, temperatuur en hoeveelheid. Met deze machine haal je je eigen barista in huis.”

Kees:
“De Latte Go functionaliteit maakt voor mij als ‘af-en-toe cappuccinodrinker’ het apparaat helemaal af.”

Suzanne:
“Wat een geweldig apparaat! Je proeft de smaak van de vers gemalen bonen en ruikt deze ook heerlijk in je woning. Daarnaast is dit apparaat zo uitgebreid dat zelfs een latte macchiato zo gemaakt is met een perfecte schuimkop. Je kunt zelf de sterkte instellen wat echt een pluspunt is van dit apparaat. Een ode aan de koffieboeren.”

Sabrina:
“Het compacte, stijlvolle design van de machine is echt een grote pré. Het intuïtieve touchdisplay maakt het kiezen van je favoriete koffie verder eenvoudig. Het onderhoud vergt bovendien weinig tijd. Je zet verse, aromatische koffie in een handomdraai.”

Ronald:
“Prachtig, praktisch apparaat. Simpel schoon te maken en simpel in gebruik.”
Nadelen?

Henk:
“De frequentie van het schoonmaken en onderhoud, inclusief de spoelcyclus vooraf. Echter geeft dit dan wel een overheerlijk koffiespecialiteit.”

Kees:
“Het enige minpunt dat ik heb is het onderhoud, waarbij aangetekend dat dit bij alle volautomatische espressomachines het geval is en dus niet alleen bij deze Philips in het bijzonder. Uit ervaring weet ik ook dat het onderhoud van deze zetgroep met de juiste producten van belang is voor onder andere de levensduur. Bespaar daar dus niet op.”

Ronald:
“Ik vind het bijvullen van het melkreservoir wat onhandig door de vorm.”
 

Bekijk de prijzen