Testpanel: Philips 7300 series 55PUS7354/12 TV

Brother DCP J1100DW

 

Een filmavond met de familie of die belangrijke wedtrijd? Ga helemaal op in de superieure beeldkwaliteit en het geweldige geluid bij elke gelegenheid. Deze TV uit de Performance-serie zorgt dat al je entertainment er geweldig uitziet en zorgt Ambilight voor een unieke, meeslepende ervaring. De Philips P5 Perfect Picture Engine zorgt voor een beeld dat net zo fanatastisch is als wat u graag kijkt. Met de ondersteuning voor Dolby's eersteklas geluid en videoformats klinkt en lijkt alles wat je in HDR kijkt levensecht. Met Philips Ambilight krijgen films en games ook nog eens extra diepte en krijgt de muziek een eigen lichtshow. 

Wat was je eerste reactie?


Tim: 
Ook al ben ik altijd tevreden geweest met mijn eigen TV, deze TV heeft mij wel echt een cinema-gevoel gegeven. Helemaal top! Ik heb de TV mogen testen, maar misschien ga ik hem zelf ook wel aankopen. 

Marcel:
Na het uitpakken van de TV volgt een gemakkelijke installatie en binnen no time kun je genieten.

Kris Spanhove:
Over duurzaamheid kan ik nog niet meespreken omdat ik de televisie voor 2 weken getest heb.  

Michelle:
Je kan je Hue lichtsysteem aan de TV koppelen. Dat vind ik erg cool aan de Philips TV. De Hue lampen in je kamer kan je op eenzelfde manier effecten laten geven.  

Arne_L:
Met heel veel verschillende mogelijkheden is deze televisie van uiterst hoogstaande kwaliteit. 

Anneloes:
Voor alle mensen die een Android telefoon hebben, ik zou deze televisie zeker aanraden!

Daniël Huisman:
Wat een prachtig model! Van de kleine randjes tot de aluminium sta-houder, alles is prachtig tot in detail uitgewerkt.

Willemke:
Een mooie televisie. Het haarscherpe beeld heeft mij overtuigd dit product zeker aan te bevelen aan andere!

Sem Ekkelboom:
De ambilight heb ik vrij snel uitgezet. In de avonden vind ik deze te aanwezig en afleidend. Maar los daarvan vind ik het een hele goede televisie. Groot, scherp beeld en biedt een fijne kijkervaring. 

modjow85:
Ik vind het een fijne televisie. Een mooi design en goed beeld. De TV is praktisch door de snelle installatie en duidelijke instructies. 

Wat zijn de voordelen?

Pluspunten

• Snelle installatie
• Veel HDMI poorten
• Prachtig beeld 
• Veel mogelijkheden
• Prijs/kwaliteit
• Geluid
• Ambilight
• Gebruiksvriendelijk
• AndroidTim:
Zelf heb ik ook een televisie met 4K UHD beeld, maar op de een of andere manier lijkt het beeld op deze TV veel mooiere kleuren te geven.  Ik ben een echte Android fan en keek daarom erg uit om deze TV te testen. En wat een verademing! De mogelijkheden zijn eindeloos!

Marcel:
Via 1 druk op de knop zijn Netflix, YouTube en andere functionaliteiten beschikbaar. De TV heeft zeer scherp en helder beeld met hoge resolutie. 

Kris Spanhove:
De televisie is na 14 dagen testen zeer goed gebleken.   

Michelle:
Met de juiste beeldscherm instellingen kan je de juiste warmte voor je kiezen. Het beeld is erg scherp. Met de juiste video's zie je duidelijk dathet een 4K scherm is. Bij video's van mindere kwaliteit, laat de TV wel duidelijk tekenen van compressie zien. Meer een luxe probleem, maar als je geen 4K afspeelt heb je ook niks aan het UHD scherm. 

Arne_L:
De televisie heeft een mooi en strak design. Overal is aan gedacht, van de mooie slanke voet tot de strakke afronding van het scherm zelf. Het volume wat uit de TV komt is voldoende en ook van uitstekende kwaliteit. 

Anneloes:
Bij het testen van de TV was ik erg benieuwd naar de koppeling met Google Assistant. Ik heb zelf al jaren een Google/Android telefoon en vind het gebruik hiervan altijd super fijn. Het koppelen van mijn Google account met mijn telefoon ging niet heel vlekkenloos, maar uiteindelijk is het gelukt. Eenmal ingelogd werkt alles goed. Wat een uitkomst! De spraakaansturing via Google Assistant ging geweldig. Van toegevoegde waarde! 

Daniël Huisman:
Je haalt het maximale uit je scherm door 4K beelden te streamen via Netflix of YouTube. De beeldkwaliteit is dan echt goed! Het was mijn eerste televisie met zoveel slimme functies. 

Willemke:
De beeldkwaliteit is in 1 woord echt fantastisch!De kleuren zijn ontzettend helder en ieder detail is zichtbaar. Wat voor mij ook van meerwaarde is, is Ambilight. Ik kijk graag films en concerten. Bij films schakel ik Ambilight beeld in en bij concerten geluid. Dit geeft een extra effect. 

Sem Ekkelboom:
Zodra je de TV aanzet valt gelijk op hoe scherp het beeld is. Het 4K scherm is daarom echt een aanrader. Het inloggen op de Netflix app gaat erg gemakkelijk en kan je snel beginnen met kijken. 

modjow85:
Wat een scherp beeld! Soms wel heel scherp. Hierdoor zie je ook oneffenheden op iemands gezicht. Bijvoorbeeld pukkels. Daarnaast zijn er veel verschillende mogelijkheden voor de beeldscherminstellingen. Zo kan je bij het beeld instellen op bijvoorbeeld Games (wat feller) of Natuurlijk (wat rustiger).

Wat zijn de nadelen?


Minpunten

• Geluid
• Kort stroom snoer
• Onhandig uit de doos
• Afstandsbediening
• Kan alleen op standbyMarcel:
Zonder externe speakers vind ik de kwaliteit van het geluid een pinpunt. Het is niet in verhouding met de kwaliteit van het scherm. 

Anneloes:
De ingang voor de stekker in de televisie is naar mijn mening niet heel handig. Het is een beetje een irritante hoek. Maar als de stekker er eenmaal in zit, werkt het prima. 

Willemke:
Misschien staat onze bank te ver bij de televisie vandaan, maar ik vind de afstandsbediening minder goed werken. Die reageert soms niet goed.  

modjow85:
Jammer genoeg moet je de stekker uit het stopcontact halen om de televisie volledig ui te schakelen. Met de knop op de TV gaat deze enkel op standby.   
 

Bekijk de prijzen