Testpanel: Panasonic TX-55GZW954 Oled TV

Brother DCP J1100DW

 

Meer details, meer scherpte, adembenemende contrasten en krachtige geluidsprestaties - de GZW954 OLED staat voor de hoogste beeldstandaard en uitstekende kwaliteit. De signaalverwerking wordt aangestuurd door de krachtige HCX Pro Intelligent Processor. Alle belangrijke HDR-standaarden zoals HDR10/PQ, HLG, HDR10 +, Dolby Vision en HLG Photo worden ondersteund. Het Reference Surround Sound-luidsprekersysteem levert een sensationeel geluid en ondersteunt
Dolby Atmos voor een echte bioscoopervaring.


Wat was je eerste reactie?

Robert: 
Naast een normale 4K Led televisie is goed te zien dat de beeldkwaliteit van deze televisie erg hoog is. 

Frank:
Ondanks dat er geen aparte bas box is, heeft de televisie nog voldoende bas. Bij het gebruiken van een normaal volume is het geluid prima. Het geluid laat wel nog wat te wensen over wanneer het volume het normale huiskamerniveau overstijgt. De hoge tonen krijgen dan de overhand. 

Rutger: 
Wat een geweldige ervaring. Zodra de TV geïnstalleerd is en je hebt beeld of speelt iets af, is het net alsof je je in de bioscoop bevindt. De televisie heeft direct de hoogte kwaliteit als je films erop afspeelt. Het is fenomenaal. Wat een haarschep beeld!

RBNMK:
Voor een normale gebruiker is het de ideale televisie. Hij is voorzien van alle standaard functionaliteiten en apps. Wil je meer functies en apps dan kun je beter kiezen voor een ander model. 


Wat zijn de voordelen?

Pluspunten

• Fantastische beeldkwaliteit
• Kleuren. Zwart is ook echt zwart. 
• Spiegelen van apparaten
• Makkelijke interface / gebruiksgemak
• Groot scherm
• Strak designRobert:
De kwaliteit van het beeld en het geluid is erg goed. De kwaliteit van het beeld is erg hoog en het geluid blijft helder klinken wanneer je de TV wat harder zet. 

Frank:
Het is afhankelijk van de kleur keuze die je maakt, maar het beeld is erg goed. Het contrast is hoog en de kleurweergave is levendig. Het is wel een beetje uitproberen met de warmtekleur bij de beeldinstellingen want 'normaal' geeft een minder goed beeld dan bijvoorbeeld 'koel'. Het beste resultaat voor mij was 'dynamisch'.

Rutger:
Alles wijst vanzelf en een kind kan de was doen! De televisie is ideaal en gemakkelijk in gebruik.  

RBNMK:
Ondanks dat ik geen video expert ben, vind ik de kwaliteit van het beeld heel goed. De kleuren zijn diep en voor mijn gevoel echt. Maar misschien dat andere instellingen het beeld nog beter maakt. 
Wat zijn de nadelen?


Minpunten

• Aan de dure kant
• Grote voet
• Weinig apps
• Basisinstellingen zijn niet logisch bij eerste gebruikRobert:
Ik hoop dat er nog meer apps bijkomen. De belangrijkste staan er op maar dat is het wel. 

Frank:
Helaas komt de televisie een groot stuk van de muur af te staan vanwege de vorm van de voet. Dat is niet heel handig, maar zal met de stabiliteit van het geheel te maken hebben. 

Rutger:
Hopelijk komen er nog meer apps beschikbaar. 

RBNMK:
De knoppen op de afstandsbediening geven een slechte feedback bij het indrukken. Hij voelt goedkoop aan.   
 

Bekijk de prijzen