Testpanel: Nest Protect

Nest Protect

 

De Nest Protect is een slimme rook- en koolmonoxidemelder in één. Hij detecteert de rook en geeft je een gesproken waarschuwing alvorens de sirene afgaat. Zo laat je bij een aangebrande tosti niet meteen alles uit je handen vallen. Handig, de Nest Protect geeft precies aan bij welke melder er rook en/of koolmonoxide is gedecteerd, maar ook krijg je een melding via je smartphone.

Daarnaast voert de Nest Protect automatisch elke 200 seconden een zelfcontrole uit, waarmee hij zijn batterijen en sensoren test. Hij kan ook automatisch een maandelijkse geluidscheck doen, waarbij hij zijn luidspreker en sirene test. En je kunt op elk gewenst moment een volledige veiligheidscontrole uitvoeren, zodat je weet dat je Nest Protects onderling verbonden zijn en je zelf de luidspreker en sirene kunt horen. Het Kieskeurig-testpanel heeft de Nest Protect getest. De resultaten lees je op deze pagina.


Wat was je eerste reactie?

Jolanda Leeuwerke: 
De rook- en koolmonoxidemelder heeft een mooi design, geeft indien nodig duidelijke gesproken instructies en heeft een fijne en goed hoorbare “stem”.

Tom Boeren:
Na het openen van de doos werd ik verrast door het design van de Nest Protect. De behuizing voelt erg degelijk aan. Mooi design. Logische indeling van de doos met heldere installatievooruitzichten.

Ginkels, T:
De verpakking is mooi en degelijk, de apparaten voelen zwaar en solide aan en de looks zijn top.

Fokke:
Het installeren van de Nest Protect op je smartphone met de Nest-app is heel makkelijk.

Monique M:
De gratis app begeleidt je geheel door het installatieproces.Wat zijn de voordelen?

Pluspunten

• Design
• Betrouwbaarheid
• Installatie
• Gebruiksgemak
• Lichtpad

De verschillende kleurenringen geven goed aan wat er aan de hand is. Ook handig dat hij oplicht, als je er in het donker langsloopt.”

Tom Boeren:
Na een test met testspray geeft de Nest Protect via stemmeldingen aan waar/op welke verdieping zich het gevaar bevindt.

Ginkels, T:
De app werkt overigens ook erg prettig. Je kunt instellen hoe helder je het licht wilt hebben, mooi de “Nachtwacht” genoemd. Maar je kunt ook instellen wanneer je de automatische tests wilt laten uitvoeren.

Fokke:
Zo licht de Nest heel even groen op als je het licht uitdoet voordat je naar bed gaat, zodat je weet dat alles goed werkt en goed ingesteld staat. Dat geeft echt een fijn gevoel!

Monique M:
Binnen 10 minuten hing de Nest werkend en wel aan de muur. Behalve dat de Nest Protect een rookmelder en koolmonoxidemelder is, heeft hij nog een aantal gave functies waaronder lichtpad.Wat zijn de minpunten?


Minpunten

• Geen rond design
• Plafondmontage


Tom Boeren:
“Omdat het prettig is om niet regelmatig dure (Nest raadt een specifiek type aan) AA-batterijen te hoeven vervangen ben ik voor de Wired-versie. Wat me verraste was dat het niet mogelijk is om direct de 230 volt vast te schroeven in het apparaat. Nest levert een stekkertje op een stukje kabel mee die met meegeleverde lasdoppen gekoppeld moet worden aan de bestaande kabels. De stekker moet haaks in de Nest worden gestoken.”

Ginkels, T:
Enige minpuntje dat ik kan opnoemen, en daarom geen 10, is dat ik de koppeling met de Google Home-app nog steeds niet voor elkaar krijg. Dit zou moeten kunnen, want mijn andere Smart Home-producten vind ik daar wel al terug. De Nest Protect-melders krijg ik op de een of andere manier nog niet goed gekoppeld. Kan aan mij liggen, maar ik kan ook geen goede uitleg vinden hoe dit werkt.

Fokke:
Het enige kleine puntje van kritiek dat ik heb, is dat het niet echt makkelijk is om de Nest Protect perfect recht te laten hangen. Hij heeft namelijk geen rond design zoals de meeste rook- en koolmonoxidemelders, waardoor je dus een scheve rookmelder aan je plafond hebt hangen, als je hem niet recht krijgt.


 
 
Bekijk de prijzen