Testpanel: Nest Learning Thermostat

Nest Learning Thermostat

 

De Google Nest Learning Thermostat past de temperatuur in huis aan op jouw leven. Hij leert wanneer je wel en niet thuis bent, wanneer je het graag wat warmer hebt, of wat minder warm. Dat levert winst op, voor het milieu en voor je bankrekening! Het Kieskeurig-testpanel heeft de Nest Learning Thermostat getest en de resultaten van dit testpanel lees je op deze pagina.


Wat was je eerste reactie?

Leon Verduin: 
Het instellen en bedienen gaat heel makkelijk via draaiknop rond de thermostaat en nog eenvoudiger via de app of de Nest website. 

Engers:
De regelaar ziet er netjes uit qua design en past in ons interieur. Ik heb de RVS variant, maar deze is ook nog verkrijgbaar in koper, wit of zwart. 

Marjo Heilers: 
(Google) nest thermostaat v3 is een prima product dat goed samen werkt met de Nest app, Google Home app en de Google assistent.

Jose Albers:
Als je in de buurt van de thermostaat komt herkent hij je nabijheid en geeft hij direct en duidelijk de actuele temperatuur aan. 

Rutger:
Erg gemakkelijk in gebruik en geheel naar eigen wens aan te passen. Gewoon met behulp van het draaischerm of nog makkelijker is via de app. 
Wat zijn de voordelen?

Pluspunten

• Design
• Gebruikersgemak 
• Opentherm ondersteuning
• Self learning
• Overzichtelijke app
• Energiemodus
• Slimme functiesLeon Verduin:
Ik vind design van de Nest heel fraai. Het is een modern, minimalistisch en de afwerking is hoogwaardig. Het blijft een kwestie van smaak, al krijg ik veel opmerkingen van vrienden en familie over hoe goed de Nest er uitziet. 

Engers:
Je kunt via de app of de Thermostat makkelijk de verwarming hoger of lager zetten. Voorheen hadden we geen slimme thermostaat. Met deze thermostaat kun je makkelijk je verbruik in de gaten houden. En mocht je een keer toch eerder thuiskomen of juist later, dan kan je makkelijk via de app de temperatuur regelen. Zonde als je toch later thuiskomt en de verwarming wel de hele avond al aan staat.

Marjo Heilers:
Voelt stevig en kwalitatief aan. Mooi apparaat en mooi scherp display.Eye-catcher in huis..  

Jose Albers:
De internetconnectie is stabiel en de Nest app werkt goed. Eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Makkelijk te integreren als 1 van je (slimme) apparaten in de Google Home app. 

Rutger:
Geeft inzichtelijk aan hoe lang het zal duren voordat de gewenste temperatuur bereikt zal worden. Wat zijn de nadelen?


Minpunten

• Look bijgeleverde achterplaat
• Lastiger om deze zelf te installeren
• Temperatuurweergave niet altijd accuraat


Leon Verduin:
Ik heb helemaal geen negatieve reacties gehad op het design. Wat ik wel aanraad is een andere achterplaat kopen, de witte die wordt meegeleverd is niet geweldig en neemt een deel van het coole gevoel weg dat de nest heeft. 

Engers:
Normaal gesproken installeer ik alles zelf, maar het wordt aanbevolen om dit te doen door een erkende installateur. Dat is maar goed ook, want meegekeken bij de installatie en dat is wel wat ingewikkelder dan gedacht. Het extra ‘kastje’ zit bij mijn CV-ketel en de Thermostat is bevestigd op de plek van mijn oude thermostaat. 

Marjo Heilers::
Ik heb dit product door een nest pro laten installeren. Hij was er in een uurtje mee klaar. Ik had er zelf nooit het geduld en vaste hand voor gehad.  

Jose Albers:
Het aansluiten vereist wat technische kennis en je moet de ketel open maken om vervolgens op de juiste manier je draden aan te sluiten    

Rutger:
De temperatuur is makkelijk te reguleren en prettig om te zien hoe lang het nog duurt. Toch vraag mij wel af of de weergegeven temperatuur correct wordt weergegeven. Voelt geregeld kouder aan, dan de thermostaat aangeeft.
  
 
 
Bekijk de prijzen